Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
TheEnd2
Kontakt:

Re: Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

#391 Post autor: TheEnd2 » 12 wrz 2019, o 10:22

Wela wypełnia zadania akcjonariuszy i rady nadzorczej, reszta to marketingi pieprzenie o szopenie....

Awatar użytkownika
mihau
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#392 Post autor: mihau » 12 wrz 2019, o 10:44

Wela pisze:
12 wrz 2019, o 09:13
...
Jeśli podpisuje się umowę i coś deklaruje, to honor nakazuje wywiązać się z tego, bo Ruch to także ludzie, Ich zycie, itd.
...
Tu ja się zgadzam, ale jak dobrze pamiętam miasto umówiło się z pewnymi udziałowcami, na układ 4+4 co miało oznaczać, że miasto kładzie 4 miliony i udziałowcy tyle samo do budżetu.
Jakoś nie przypominam sobie wpłaty 4 milionów przez panów Aleksandra K. i Zdzisława B. co wg mnie wprost miało na celu wydymanie miasta. To co teraz się dziwicie, że z miasta poszedł sygnał:
... oddać w ręce Polaków przemysł Śląska, to jak wkładać w łapy małpy zegarek...

David Lloyd George (1863–1945) – premier Wielkiej Brytanii w latach 1916–1922.

Morris
Kontakt:

#393 Post autor: Morris » 12 wrz 2019, o 10:45

Wela pisze:
Morris, właśnie to dokładnie analizuję, kto ile dał, ile pożyczył, ile poszło konwersji na akcje...
Jeśli tak analizujesz Jenarale te dane, to zrób Waszmość jeszcze jedną kolumnę w Excelu "kto ile wziął", bo to też może być ciekawy materiał do dokładnej analizy... zaciagane zobowiązania w imieniu spółki, świadczenie na jej rzecz usług i dostaw, pośrednictwo przy podpisywaniu umów, etc. Dla ułatwienia tylko takie większe sumy, tak powiedzmy od 2012r....

Tomasz
Kontakt:

#394 Post autor: Tomasz » 12 wrz 2019, o 15:41

Walka o ludzi to jedna para kaloszy, ale zgadzam sie w 100% ze stanowiskiem, że miasto jest jedynym podmiotem/akcjonariuszem który coś daje ( Ozor to napisoł chyba). Podobnie jak nierentowany zaklad, nalezy albo zrestrukturyzować i postawić na nogi, albo zamknąć tak trzeba zrobić z tym klubem. Klub rózni się tym, że się odrodzi, bo jest nas całkiem spora grupa która tego chce.

Na miejscu miasta dawno bym się na nich wszystkich wypiał - miasto DAJE kase z promocji a kasa z promocji idzie do K i B jako splata zobowiazan ukladowych, czesc skapnie zawodnikom, czesc trenerom, czesc elektorwni a czesc wodociagaam... przeciez oni predzej czy pozniej muszą przejrzec na oczy i chyba nareszcie to zrozumieli. Albo na zdrowych uczicwych zasadach albo wcale...
Ruch Ruch HKS!

19ElNino20
Kontakt:

#395 Post autor: 19ElNino20 » 12 wrz 2019, o 16:33

Wela pisze:
12 wrz 2019, o 08:35
robbo2k pisze:
12 wrz 2019, o 08:15
Pomijając fakt że Kotala mnie dynda to idź do szafy i przeczytaj umowę z miastem polecam rozdział o płatnościach. Miasto może wam wypłacić za sierpień w połowie października zgodnie z umową. Wkurwiliscie ty i ten twój BIK miasto to skończyło się płacenie zaliczkami czy przed terminem. Wy to Wela wszystko wiecie jak sp***dolic razem z tymi twoimi biznesmenami z dzikiej Azji
Robbo2k, popraw mnie, jeśli się mylę...
Mam takie wrażenie, że ilekroć masz coś do akcjonariuszy, to zawsze do tych prywatnych. A kiedy jest mowa o mieście, to stajesz w ich obronie i tłumaczysz to tak, żeby wybielić miasto...
Zgadza się?
Tak i tym razem. Tłumaczysz miasto i podajesz informacje z sufitu... Po co to robisz?
Dla uściślenia. Wszystko było - zgodnie z prawem - konsultowane z miastem.
Pieniądze miały być już ponad tydzień temu, ale nagle zaczęły się dziwne działania... i do tej pory nie ma podstawowych czynności.
Tyle, że po naszej stronie wszystko zostało wykonane, więc reszta jest już jawnym działaniem na opóźnienie wypłaty.

A Ty po raz kolejny stajesz tak jakby bronił miasta.
Czy to przypadek, zbieg okoliczności, czy może coś więcej?

A dla Twojej informacji... Głównym draństwem dla mnie jest to, że jak się z kimś na coś umawiam, to tak to realizuję, a nie wycofuję się /po raz kolejny/ - mając w głębokiej d... dziesiątki pracowników, zawodników i trenerów Ruchu...

pyRsk!
Mowi to człowiek spółki, która od wiek wieków zalega każdemu i za wszystko :rotfl:

Jak prezydent ma traktować poważnie kogoś, kto stoi i śpiewa: "Ej Andrzej chodź tutaj do Nas!"
To ma być partner w interesach? Poważny człowiek, który rozpaczliwie szuka publicznych pieniędzy do prywatnej spółki? Daj Pan spokój.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#396 Post autor: gerhat » 13 wrz 2019, o 06:13

Wela pisze:

Jeśli ktokolwiek sądzi, że złożę broń i przestanę walczyć o Ruch, bo jakiś polityk łamie swoje obietnice i nie chce wypłacić należnej kwoty, wypracowanej przez pracowników Ruchu
....

Jeśli podpisuje się umowę i coś deklaruje, to honor nakazuje wywiązać się z tego, bo Ruch to także ludzie, Ich zycie, itd.

pyRsk!
Nareszcie poczułeś to co Ty i Twoi poprzednicy w Ruchu notorycznie robią i robili innym. Pisząc Ty oczywiście nie stawiam Cię w szeregu na równi z Smagorowiczem, Patermanem, Kurczykiem, Chrapkiem którzy mają znacznie więcej niezapłaconych umów i niewywiązabych obietnic ale niestety Na Tobie takie też ciążą.
Przez lata świadomie dymaliście innych - można tu wymieniać bez końca Grunwaldy, Norymbergi, poszczególnych zawodników, trenerów, pracowników, agencje ochrony, akademie ect
Jeśli Ruch nie płacił i nie wywiązywał się ze swoich umów to dobrze jak jeden sprytniejszy cwaniak bez włosów na głowie nie zapłacił innym cwaniakom ze stalową twarzą i stalowym łańcuchem to już źle. To mentalność Kalego i nie ma nic wspólnego z honorem a już na pewno z honorem żołnierskim.
Absolutnie nie bronię tutaj Kotali, którego działania a raczej zaniechania jako wspolwlasciciela ale i prezydenta miasta poczynione latami mają pokaźny udział w tym co zrobiono w ostatnich latach z Ruchem i mam nadzieję że poniesie tego konsekwencje szybciej niż mu się nawet wydaje.

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#397 Post autor: robbo2k » 13 wrz 2019, o 08:07

Wela już nie pamięta umowy z miastem iż Carbonex miał dołożyć to co brakuje w finansach. Wielkie pretensje że miasto w końcu przestaje nadstawiać tyłka gwałcicielom, co to obiecali miłość wierność i uczciwość. Raport finansowy każdy widział przychodów od Bika i Kurczyka nie ma, nowych akcji nie objęli czyli od momentu przyklepania układu miasto dało 6mln a pozostali ZERO bo się bilanse poprawiły. Efekt tego wzrost zadłużenia o 4mln. Gdyby pozostali akcjonariusze wyłożyli tyle na ile się umówili to dzisiaj byłby pełny stadion może trochę sponsorów i zbilansowany budżet.

Przy mądrym zarządzaniu stać Ruch na wyrównany budżet i walka o awans. Ale to długi ciągną spółkę w dół i za ich spłatę powinni się brać właściciele którzy je narobili.

Obrażenie się na miasto udziałowców to tylko przyklepania upadłości skoro 70% budżetu klubu to pieniądze miasta.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Awatar użytkownika
sgR
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#398 Post autor: sgR » 13 wrz 2019, o 09:07

70% budżetu ? Aktualnie ostrożnie licząc to tak 95% budżetu to pieniądze miasta. Żenada.

JEDI_V
Kontakt:

#399 Post autor: JEDI_V » 13 wrz 2019, o 12:16

mihau pisze:
12 wrz 2019, o 10:44
Wela pisze:
...
...
Tu ja się zgadzam, ale jak dobrze pamiętam miasto umówiło się z pewnymi udziałowcami, na układ 4+4 co miało oznaczać, że miasto kładzie 4 miliony i udziałowcy tyle samo do budżetu.
Jakoś nie przypominam sobie wpłaty 4 milionów przez panów Aleksandra K. i Zdzisława B. co wg mnie wprost miało na celu wydymanie miasta. To co teraz się dziwicie, że z miasta poszedł sygnał:
Jak to nie wplacili :] , miasto przelalo im 4 banki, panowie K i B przepuscili kase przez raje podatkowe, kasa wplynela i przed miastem wykazali sie, ze tez maja 4 banki :hyhy: tylko z miasta nikt nie sprawdzil, czy na koncie jest 8 baniek czy dalej te 4.
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW

Awatar użytkownika
KevinMitnick
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#400 Post autor: KevinMitnick » 18 wrz 2019, o 19:53

Wela oszuście ile piłkarze mają czekać na swoje wypłaty zaś dwa tydnie ???
I nie pi***ol mi że miasto zalego z wypłatą bo to Ty obiecywałeś sponsorów!!!
Zapytaj się tych co Tobą sterują czy im nie wstyd że piłkarze pożyczają od kogo mogą na życie a Ty w gazetach się udzielasz i peany piszesz !!!!

Tfu....

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#401 Post autor: Ozor » 18 wrz 2019, o 21:41

pan Wela po prostu próbuje wywierać poprzez prasę nacisk a że czyni to stylem znanym z forum no cóż :P
Z pustego i Salomon nie naleje, jeśli liczono że dobry chłop załatwi kasę z innych źródeł jak z miasta to muszę pogratulować poczucia humoru.

Awatar użytkownika
bergmon
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#402 Post autor: bergmon » 18 wrz 2019, o 22:03

Wiela kaj ta dobro sytuacja,pi***olisz farmazony,oświadczenia na łamach SPORTU,czym dopiyro żeś doloł oliwy do łognia,a zawodniki bez kasy grają,Kaj tyn sponsor?

TheEnd2
Kontakt:

#403 Post autor: TheEnd2 » 18 wrz 2019, o 22:04

wywołujemy wilka z lasu.... ? po co? siedzi , za biurkiem , niech siedzi.... a jak braknie mu mleka to skoczy do biedry po kolejny karton.... i dalej bydzie tam siedziol i godoł farmazony o sms do kamerki qmac!

Ta kasa z UM to była ostatnia deska ratunku tych dziadów.... i bardzo dobrze ze sie zesra..lo
a tu nie ma kto teraz dac... ha ha ha!
szkoda ino pilkarzy i pracownikow, ale kazdy ma swoj rozum chyba? chyba....
albo pracujecie dla idei?

Miroslaw1920
Kontakt:

#404 Post autor: Miroslaw1920 » 18 wrz 2019, o 22:18

Szkoda że tak umiera moje życie,ten klub przez prawie 50 lat jest najważniejszym elementem mojego życia,tam zaczynałem przygodę z piłką potem z kibicowaniem, podporządkowane sprawy pod termin meczu,teraz znowu sprawy rodzinne związane są z klubem. Mam tylko pytanie czy jest plan awaryjny, czy to tylko nie bo nie, kto ma to pociągnąć pytam się ,bo nic w tej sprawie nie jest jasne . UKS jest na garnuszku miasta czyli temat jest jasny , miasto chyba nie chce profesjonalnej piłki.Prezydent traktuje mieszkańców tylko przed wyborami poważnie, a Chorzów jest tylko sypialnią Katowic. Miną ze dwa lata i małolaty będą chcieli grać i trenować w zespołach które grają w ekstraklasie przecież to normalne.

Wela

#405 Post autor: Wela » 22 wrz 2019, o 11:42

Niebiescy, dla Waszej informacji, z bieżącej sytuacji...
Po rozmowach i negocjacjach w mieście, z transzy 600 000 zł, uznane zostały prace na 450 000 zl. Te pieniądze zostały przeznaczone w całości na zaległości licencyjne. Miasto zażądało listy zaległości, żeby przelewy poszły z miasta i zgodziliśmy się na to.
Pozostałe 150 000 zł będzie wypłacone po uzupełnieniu przez Klub prac. Części tych prac możemy nie wykonać, bo są powiązane z udziałem Kibiców. Wykonamy tyle, ile zdołamy.
W piątek poszły przelewy na ostatnią zaległą pensję dla zawodników. Środki na ten cel przekazał p. Bik.
Z zaległości licencyjnych pozostało tylko dwóch trenerów, którzy dostali po ok 20-30 % całości dużych zaległości.
Resztę musimy dopłacić w tym tugodniu, najdalej do 30 września, bo 1 X zbiera się prawdopodobnie Komisja Licencyjna.
Pracownikom zalegamy od 10 września jedną pensję. Niestety od tej soboty, od wczoraj także wobec zawodników znowu zalecamy jedną pensję.
Najgorsza sytuacja dotyczy trenerów Akademii. Cześć z Nich jest na zero. Część ma zaległe po 3 pensje, ale jest też kilku, ktorzy mają po 5-6. Części. Ta sytuacja, gdzie są trenerzy z zaległościami po 5-6, a inni na zero, to moja wina, bo kiedy wszystkim płaciliśmy równo po 1000, albo po 3000, nie myśleliśmy o tym, że część dostanie całość, bo mają niższe pensje, a część będzie wciąż mieć zaległości.
To przykra dla mnie sytuacja, bo nie wywiązuję się ze swoich deklaracji.
Jednak ze wszystkich wpływów, które do nas trafiają miażdżąca część poszła na zaległości dla ludzi, a reszta na bieżącą działalność Klubu, na pierwszą drużynę i szkolenie młodzieży.
Od awantury o kasę z konta Akademii, żadne pieniądze nie wyszły z Akademii. To założenie jak do tej pory udaje się realizować.
Jedno mogę zagwarantować, że swoich uposażeń nie zrealizuję dopóki nie splacę pracowników, trenerów, zawodników.
I dla jasności - nie mam innego uposażenia w żadnej spółce akcjonariuszy.
Tak wyglądają bieżące problemy finansowe w Klubie.
Prowadzę rozmowy z kilkoma sponsorami i inwestorem, ale póki co bez efektów. Wciąż warunkiem żelaznym jest zgoda w Klubie i porozumienie z Kibicami.
Ok 7 X do Polski mają przelecieć inwestorzy zza granicy. W piątek rozmawialiśmy przy pomocy video konferencji 1,5 godz. o warunkach inwestycji w Ruch.
To nie są OBIETNICE!
To informacja dla Was o bieżącej sytuacji i o staraniach, z których może nic nie wyjść.

PS. Moje oświadczenie sprzed tygodnia było także tylko suchą informacją o bieżącej sytuacji w Klubie. Nigdzie tam nie napisałem ani słowa, że jest dobrze. A wypłacanie zaległości ludziom, to nie sukces, tylko powrót do normalności. To tylko eliminowanie patologii.

pyRsk!

Zablokowany