Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Wela

Re: Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

#376 Post autor: Wela » 12 wrz 2019, o 08:35

robbo2k pisze:
12 wrz 2019, o 08:15
Pomijając fakt że Kotala mnie dynda to idź do szafy i przeczytaj umowę z miastem polecam rozdział o płatnościach. Miasto może wam wypłacić za sierpień w połowie października zgodnie z umową. Wkurwiliscie ty i ten twój BIK miasto to skończyło się płacenie zaliczkami czy przed terminem. Wy to Wela wszystko wiecie jak sp***dolic razem z tymi twoimi biznesmenami z dzikiej Azji
Robbo2k, popraw mnie, jeśli się mylę...
Mam takie wrażenie, że ilekroć masz coś do akcjonariuszy, to zawsze do tych prywatnych. A kiedy jest mowa o mieście, to stajesz w ich obronie i tłumaczysz to tak, żeby wybielić miasto...
Zgadza się?
Tak i tym razem. Tłumaczysz miasto i podajesz informacje z sufitu... Po co to robisz?
Dla uściślenia. Wszystko było - zgodnie z prawem - konsultowane z miastem.
Pieniądze miały być już ponad tydzień temu, ale nagle zaczęły się dziwne działania... i do tej pory nie ma podstawowych czynności.
Tyle, że po naszej stronie wszystko zostało wykonane, więc reszta jest już jawnym działaniem na opóźnienie wypłaty.

A Ty po raz kolejny stajesz tak jakby bronił miasta.
Czy to przypadek, zbieg okoliczności, czy może coś więcej?

A dla Twojej informacji... Głównym draństwem dla mnie jest to, że jak się z kimś na coś umawiam, to tak to realizuję, a nie wycofuję się /po raz kolejny/ - mając w głębokiej d... dziesiątki pracowników, zawodników i trenerów Ruchu...

pyRsk!

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#377 Post autor: robbo2k » 12 wrz 2019, o 08:47

Nie staje w obronie miasta i rozumiem też iż jeśli miasto chce to może przymknąć oko na niektóre rzeczy, może też rozliczyć w jeden dzień a nawet opłacić fakturę pierwszego dnia po otrzymaniu nie ostatniego. Ale miasto już nie chce być robione w ciula takie odniosłem wrażenie
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Morris
Kontakt:

#378 Post autor: Morris » 12 wrz 2019, o 08:50

Jenerale, gdybyś nie zauważył, to My wszyscy bijemy w tych "prywatnych akcjonariuszy".
Powód jest jeden (pomijając kwestie budowy stadionu bo to inna opowieść) to Miasto jako jedyny akcjonariusz daje jakieś realne pieniądze tej spółce. Daje, nie pożycza. Mało tego daje i załatwia - bo to, że jakieś tam pieniądze z ecoexpressu (czytaj Alby) wam spływają to nie wasza zasługa, a tego że układ zamknięty (celowe określenie) w Chorzowie jest taki, że Alba ma wyłączność na chorzowskie śmieci...
Gdyby nie miasto to cały ten klub już dawno je***ł by na ryj.

A Ci Twoi mocodawcy zwani "prywatnymi akcjonariuszami", co w ostatnim czasie dali Spółce, co obecnie mają do zaoferowania Ruchowi?

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#379 Post autor: Ozor » 12 wrz 2019, o 08:53

Bo widzisz miasto nam będzie w przyszłości potrzebne w przeciwieństwie do tych twoich prywatnych mocodawców.

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#380 Post autor: Radvan138 » 12 wrz 2019, o 09:04

Wela pisze:
12 wrz 2019, o 05:29
Elmer pisze:
8 wrz 2019, o 17:44
Wojna na górze trwa. Wela miał się nie udzielać. Była narada krwiopijców i dostał zgodę na jeden wpis szkalujący trzeciego szkodnika. Napisał co mu kazano i tyle żołnierzyka widzieli.

Za k... zagrywki naszym Ruchem powinniście być ... na rynku. Ale nie za jaja, bo jaj nie macie.
Nie Elmer!
Nikt mi nic nie każe i trzymam się mojego zdania!
Jestem tu mało aktywny tylko z dwóch powodów - które dla Ciebie są głównie okazjami do szyderstwa...
Po pierwsze i po prostu wprost - szczerze - po 2 miesiącach roboty w Ruchu jestem fest zmęczony i po powrocie do domu od razu kładę się spać. Mam już sporą listę spraw do załatwienia a niestety doba nie jest z gumy. Teraz możesz się z tego śmiać. Przyjdź popracować kilka tygodni na Ruchu, to nabierzesz odrobiny pokory do życia i do ludzi, którzy pracują na ten Ruch - za marne pensje i ponad siły, niestety często kosztem swoich rodzin.

Drugi powód ciszy po mojej stronie także jest oczywisty. Czekam co ustalą główni gracze. Z tym, że staram się z Nimi wszystkimi rozmawiać i przekonywać.
Czekam na ich decyzję, a potem - także publicznie - odniosę się do tego.
Jeśli ktokolwiek sądzi, że złożę broń i przestanę walczyć o Ruch, bo jakiś polityk łamie swoje obietnice i nie chce wypłacić należnej kwoty, wypracowanej przez pracowników Ruchu, to rozczaruję tego kogoś, bo dopiero się rozkręcam do tej walki!
Jeśli ktoś złośliwie i BEZ HONORU chce ud***ć Ruch, to pozna moje drugie oblicze, już nie te ugodowe, nie te, gdzie przyjmuję różne upokorzenia na klatę, ale te, gdzie pokażę czym jest dla mnie walka o tych, których KOCHAM, a Ruch KOCHAM OD BAJTLA!

Tak... Wiem... Zaś nie napisałem niczego konkretnego, tylko same dupienie fleków..., ale spokojnie. Powiem więcej i konkretnie. Czekam na decyzje głównych akcjonariuszy i jedno jest pewne - kto będzie walczyć o Ruch, ten będzie moim sprzymierzeńcem, a kto będzie chciał ud***ć Ruch - pozna mnie z innej strony.

Z jednym się z Tobą zgoadzam Elmer, w tej Twojej wypowiedzi - winni degrengolady Ruchu powinni zostać UKARANI, rozliczeni, osądzeni i ukarani! Tak jak to się dzieje w Wiśle...
A kto ma te przysłowiowe jaja, to się jeszcze Elmer okaże, bo wszystko wskazuje na to, że prawdziwa bitwa o Ruch jest dopiero przed nami!

Tak jak Ruch, tak i Chorzów - miasto z takimi tradycjami, zasługują na sprawne i dobre zarządzanie - bo sroce spod ogona nie wypadliśmy!

Na dniach wiele się wyjaśni... i albo konstruktywna współpraca dla Ruchu i Chorzowa... albo... WOJNA NA CAŁEGO I O RUCH I O Chorzów!

RUCH JEST JEDEN!
RUCH NIGDY NIE ZGINIE!
RUCH I Chorzów TO JEDNO!

pyRsk!
Jesli ktos przeklada dobro rodziny dla roboty jaka ona by nie byla to dla mnie jest zwyklym frajerem.

Jakis polityk niczego nie lamie. Lamia to twoi mocodacy ktorzy nie dali zlotowki na ten klub. Jedyne co potrafisz zalatwic to dojenie miasta z publicznej kasy. Jako Chorzowianin popieram pana Kotale ktory chce was odciac od tej kroplowki. Dosc dotowania prywatnego folwarku z naszych podatkow, dosc zabawy w menagera z publicznej kasy. Dosc oplacania takich lebrow jak ty. “Promocja” moasta warta 600k zl? Gdzie ta promocja? To ze dacie logo chorzowa do kulis? Jakie kozysci ma z tego miasto? Tak ze skoncz dupczyc fleki bo nie zrobil zes NIC co moglo by poprawic sytuacje w klubie? Ilu sponosorw zes zalatwil? Jakie finansowanie klubu oprocz dojenia kasy z moich podatkow zes zalatwil? Zero. Dla mnie jestes na rowni ze smagorowiczem i patermanem, zwyklym dorobkiewiczem i klamca ktory powinien miec dozywotni zakaz pojawiania sie w tym miescie
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2019, o 09:08 przez Radvan138, łącznie zmieniany 1 raz.

Wela

#381 Post autor: Wela » 12 wrz 2019, o 09:06

Ozor pisze:
12 wrz 2019, o 08:53
Bo widzisz miasto nam będzie w przyszłości potrzebne w przeciwieństwie do tych twoich prywatnych mocodawców.
Moi jedynym mocodawcą jest RUCH!
Nie wiem po co tak piszesz, skoro już kilka razy udowodniłem, że w sporach stoję po stronie pracowników, zawodników, trenerów i kibiców, a nie akcjonariuszy - bez względu na to, czy to prywatni, czy miasto.
Właśnie takimi wpisami i taką postawą pokazujesz potencjalnym sponsorom i tym, których teraz potrzebujemy i także tym, których będzie potrzebował Nowy Ruch /jeśli do tego dojdzie/, że prywatni dla Ruchu to jest wielkie nic...

Pomyśl yno o tym...

pyRsk!

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#382 Post autor: Ozor » 12 wrz 2019, o 09:10

Powiedziałeś dlaczego czepiam się prywatnych udziałowców więc ci odpowiedziałem. Obecni nie są potrzebni bo niczego nie wnoszą.

Wela

#383 Post autor: Wela » 12 wrz 2019, o 09:13

Morris, właśnie to dokładnie analizuję, kto ile dał, ile pożyczył, ile poszło konwersji na akcje...

Także zobaczymy jak to jest z tym dawaniem.

Radvan138,
Jeśli podpisuje się umowę i coś deklaruje, to honor nakazuje wywiązać się z tego, bo Ruch to także ludzie, Ich zycie, itd.
Resztę Twojej opinii przyjąłem do wiadomości.
Czas pokaże jak wygląda prawda...

pyRsk!

Lothar Ślązok
Kontakt:

#384 Post autor: Lothar Ślązok » 12 wrz 2019, o 09:31

RUCH to nie tylko S.A. z udziłowcami, ale też pracownicy jak np. P. Renia, których przecież wszyscy szanują a także piłkarze i trenerzy, którzy ostro trenują i walczą o dobre wyniki sportowe (ostatnio z powodzeniem). Tu się rozchodzi o zapłatę za pracę dla tych osób a nie dla Bika, który nie potrzebuje kasy z klubu, bo ma jej dość w swoich firmach.
Dopóki są szanse trzeba walczyć, a warunki zawartej umowy respektować

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#385 Post autor: Ozor » 12 wrz 2019, o 09:33

Drugi też ma dość czy jednak jeszcze nie? Nie dajmy się zwariować Wela miał załatwić inne źródła finansowania zrobił to?. Zresztą tu nie o tym powinna być dyskusja przy prawie 30 milionach zadłużenia te kwoty to jak pisał Robbo starczy na waciki.Jeszcze jedno Pani Renia ani inni pracownicy nie są zatrudnieni przez UM tylko Ruch SA i ta firma ponosi odpowiedzialność za płynność finansową i wynagrodzenia.
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2019, o 09:46 przez Ozor, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#386 Post autor: robbo2k » 12 wrz 2019, o 09:35

Wela pisze:
12 wrz 2019, o 09:13
Morris, właśnie to dokładnie analizuję, kto ile dał, ile pożyczył, ile poszło konwersji na akcje...

Radvan138,
Jeśli podpisuje się umowę i coś deklaruje, to honor nakazuje wywiązać się z tego, bo Ruch to także ludzie, Ich zycie, itd.
Resztę Twojej opinii przyjąłem do wiadomości.
Czas pokaże jak wygląda prawda...
pyRsk!
Umowa Ruch Chorzów S.A z miastem stanowi.

5. Wynagrodzenie, o którym mowa w ust. 1 płatne będzie na podstawie faktury VAT wystawionej przez Wykonawcę i doręczonej Miastu, na wskazany w fakturze rachunek, w terminie 30 dni od daty doręczenia prawidłowo wystawionej faktury.
6. Warunkiem wystawienia faktury są zaakceptowane przez Miasto sprawozdania miesięczne/końcowe,
o których mowa w § 1 ust. 2. Sprawozdania te będą weryfikowane do 7 dni od dnia ich otrzymania.

Dodatkowo miasto może wypowiedzieć umowę gdy nie jest spełniony warunek. A o ile wiem jedna z pożyczek miasta jest przeterminowana.

1. Wykonawca oświadcza, że nie posiada wobec Miasta Chorzów ani jednostek organizacyjnych Miasta oraz jego komunalnych osób prawnych wymagalnych i nieuregulowanych zobowiązań pieniężnych.
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2019, o 09:40 przez robbo2k, łącznie zmieniany 1 raz.

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#387 Post autor: chropaczow » 12 wrz 2019, o 09:37

Panie vice Waszczuk trupa S.A. trzeba pochować a nie tak jak Wy, pobierać emeryturę od miasta na zwłoki.
Wieczne problemy z kasą, nieuczciwi właściciele, lata upokorzeń sportowych i robienie w uja kibiców. Ma Pan duży zapał, więc spożytkuj go Pan na najważniejsze co jest dla Ruchu- Stadion ! Co do potencjalnych sponsorów, żaden do takiego burdelu nie przyjdzie. Nikt nie będzie spłacał cudzych długów.

Awatar użytkownika
KevinMitnick
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#388 Post autor: KevinMitnick » 12 wrz 2019, o 09:48

Wela pisze:
12 wrz 2019, o 09:13

....

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Miałem się nie wypowiadać w tym temacie ale mnie tak rozbawiłeś że o mało z fotela nie spadłem...
Przecież ktoś to będzie musiał Ci autoryzować i zezwolić a przecież sam mówiłeś, że to tajemnica spółki...
A spreparowane dane mnie nie obchodzą... I zapewne znowu będziesz musiał kogoś przepraszać... :hyhy: :rotfl:

Jak jesteś już tak wylewny i znowu zezwolili Ci pisać to napisz czy faktycznie były rozmowy z Famurem ?? TAK/NIE

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#389 Post autor: Konrad » 12 wrz 2019, o 09:50

chropaczow pisze:
12 wrz 2019, o 09:37
.... Co do potencjalnych sponsorów, żaden do takiego burdelu nie przyjdzie. Nikt nie będzie spłacał cudzych długów.
I to jest właśnie całe CLOU tego wszystkiego. Czy Pan Wela jest aż tak naiwny i wierzy, ze znajdą się tacy, którzy będą spłacać obce długi? Nie, Pan Wela nie jest aż takim frajerem...
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#390 Post autor: robbo2k » 12 wrz 2019, o 09:50

A ja mam krótkie pytanie.... czy nadzorca sadowy i sad w Katowicach wypowiedziały sie juz w temacie zmiany układu. Bo ciepisz Pan farmazony a y nie wiemy czy społka zalega z ratami czy ma nowy układ. Informacji na gieldzie o tym iz taki wniosek został złożony w tym temacie tez brak co już jest pewnym naruszeniem polityki informacyjnej.

Zablokowany