Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#19696 Post autor: Darth Kabut » 1 sie 2019, o 13:25

Harpo pisze:
1 sie 2019, o 13:11
marbi1980 pisze:
1 sie 2019, o 12:14
Darth Kabut pisze:
1 sie 2019, o 11:46
marbi1980 pisze:
1 sie 2019, o 10:19
Dobrze wiemy ze ta spółka nie jeb.. dlatego myśle zostawmy tego naszego v- prezesa niech sobie działa i nie potrzebnie mu ciśniecie! Nie pomagamy to i nie przeszkadzajmy ...
wy***rdalaj!
To już nie można swojego zdania wypowiedzieć tutaj ?pisz bez obrażenia siebie! Wszyscy chcemy tego same zdrowego Ruchu
Po co w ogóle pisać... Za odmienne zdanie zwyzywają Cię od "żaboli" "trolli" czy "prezesowskich przydupasów" lub masz po prostu wyp....ć.
Dać sobie spokój- niech krzyczą. Znamienne, że obudzili się TERAZ, kiedy od ładnych kilku lat w Ruchu jest wręcz fatalnie.
Czy ktoś tu pisał że jest żabolem?
Nie
Ale trollem tak.
Urwał się gamoń z choinki, zainstalował się na forum i bedzie pi***olic "nasz v- ce prezes".
Taki ch** jak w cegielni komin jak to jest "nasz" człowiek.
Gdzie był ten koleś do dzisiaj?

Z szacunku do Ciebie Harpo jakbyś Ty to napisał to mógłbym z Tobą wejść w polemikę ale z zielonymi ludzikami się nie dyskutuje
Ostatnio zmieniony 1 sie 2019, o 13:25 przez Darth Kabut, łącznie zmieniany 1 raz.

Vince1974
Kontakt:

#19697 Post autor: Vince1974 » 1 sie 2019, o 13:25

Może ja tu widzę coś innego ale ludzie w dużej części chcą się czegoś dowiedzieć, chcą rozmawiać, zadają pytania. Obudzili się dopiero teraz, ok ale się w końcu obudzili. W zamian co dostają? Objawienia nawiedzonego prezesa, który jak czytam dostał tę robotę po prezentacji fajnych piosenek na rozmowie kwalifikacyjnej, a teraz tylko zrobił "kopiuj - wklej" jak pisze. Chociaż z tym nawiedzeniem to może nie do końca... bo chop jest dość dobrze przygotowany jeżeli chodzi o socjotechnikę. Jego pech polega na tym, że próbuje dotrzeć do środowiska, którego kompletnie nie zna chociaż wydaje mu się, że zna bo kiedyś raz zdarzyło mu się przejeżdżać w pobliżu stadionu.
Ostatnio zmieniony 1 sie 2019, o 13:42 przez Vince1974, łącznie zmieniany 1 raz.

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19698 Post autor: grzej » 1 sie 2019, o 13:26

Każdy ma swoje zdanie. Swój pomysł. Zapraszamy do jego przedstawienia w sobotę po meczu UKS-u. Tam będą odpowiedzi, które ktoś nie zna.

Jeżeli ktoś chce poznać plan spółki - niech swoje kroki kieruje do gabinetu wiceprezesa.
historiaruchu.pl

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19699 Post autor: grzej » 1 sie 2019, o 13:29

Wela pisze:
1 sie 2019, o 03:27
Dla Wszystkich Niybieskich mam swoją propozycję nowej piosenki do oprawy meczów i do pierwszej drużyny i do Akademii i do UKS.

Jestech ciekawy Waszy opinie...

Podkład muzyczny /bez słów ale/ wziąłem z tej piosenki:
https://youtu.be/Lu3LZmhC_DY

Jak byłby problem, to tytuł: GAM GAM

I moja propozycja słów:

Niybieska EeRka... Niybieska EeRka... /bis/
Ruch, Ruch, Ruch, HKS... /bis/
Mamy Niebieską Krew, Niebieski życia sens!
Siłaa nas jest, Fuul Chorzowskich Serc!
Nie poddamy się! Zwycięstwo żyje w nas!

Graj graj graj... /oklaski na "10"/

Graj, graj, graj HKS!
Mistrzem Polski Ruch jest...
Ruch Best of the Best!
Chorzów tu Majstrem jest!
Legendy płynie czas!
Cieślik żyje wśród nas!
Powróci chwały blask!
Gerard ożywi Was!

Ruch... Ruch... Ruch... Ruch... /bis/

Momy Niybiesko krew, Niybieski życio syns!
Siła nos je, Fuul Chorzowskich Serc!
Niy poddomy sie! Zwyciynstwo żyje w nos!

/z oklaskami, dynamicznie ale/

Niebieska duma, Niebieska chwała!
Niebieska siła! Niebieska Armia!
Niebieska ERka! Niebieska Matka!
Niebieski cały świat już jest!

Siłaa nas jest! Fuul Chorzowskich Serc!

ER...KA, ER...KA, ER...KA, ER...KA ... /bis/

Graj, graj, graj... /oklaski na "7"/

Graj, graj, graj HKS!
Wygraj kolejny mecz...
Ruch Best of the Best...
Chorzów tu Mistrzem jest!
Legendy płynie czas!
Cieślik żyje wśród nas!
Powrócił chwały blask!
Gerard ożywił Was!

Ruch to Miłość ma!
Chorzów - to móój świat!

Nie zawiodę Cię!!!
Ruchu - DRUŻYNO MA!

Koniec...

To jest tylko propozycja słów...

Ciakawi mnie... Jak to się Wam spodoba?

pyRsk Ludkowie! 🙂
historiaruchu.pl

marbi1980
Kontakt:

#19700 Post autor: marbi1980 » 1 sie 2019, o 13:42

Harpo pisze:
marbi1980 pisze:
Darth Kabut pisze:
marbi1980 pisze:
Dobrze wiemy ze ta spółka nie jeb.. dlatego myśle zostawmy tego naszego v- prezesa niech sobie działa i nie potrzebnie mu ciśniecie! Nie pomagamy to i nie przeszkadzajmy ...
wy***rdalaj!
To już nie można swojego zdania wypowiedzieć tutaj ?pisz bez obrażenia siebie! Wszyscy chcemy tego same zdrowego Ruchu
Po co w ogóle pisać... Za odmienne zdanie zwyzywają Cię od "żaboli" "trolli" czy "prezesowskich przydupasów" lub masz po prostu wyp....ć.
Dać sobie spokój- niech krzyczą. Znamienne, że obudzili się TERAZ, kiedy od ładnych kilku lat w Ruchu jest wręcz fatalnie.
Dokładnie dlatego wole się ugryź w język!

Awatar użytkownika
MLeko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19701 Post autor: MLeko » 1 sie 2019, o 13:45

grzej pisze:
1 sie 2019, o 13:29
Wela pisze:
1 sie 2019, o 03:27
Dla Wszystkich Niybieskich mam swoją propozycję nowej piosenki do oprawy meczów i do pierwszej drużyny i do Akademii i do UKS.

Jestech ciekawy Waszy opinie...

Podkład muzyczny /bez słów ale/ wziąłem z tej piosenki:
https://youtu.be/Lu3LZmhC_DY

Jak byłby problem, to tytuł: GAM GAM

I moja propozycja słów:

Niybieska EeRka... Niybieska EeRka... /bis/
Mamy Niebieską Krew, Niebieski życia sens!
Siłaa nas jest, Fuul Chorzowskich Serc!

Graj graj graj... /oklaski na "10"/

Graj, graj, graj HKS!
Mistrzem Polski Ruch jest...
Ruch Best of the Best!
Chorzów tu Majstrem jest!
Legendy płynie czas!
Cieślik żyje wśród nas!
Powróci chwały blask!
Gerard ożywi Was!

Ruch... Ruch... Ruch... Ruch... /bis/

Momy Niybiesko krew, Niybieski życio syns!
Siła nos je, Fuul Chorzowskich Serc!
Niy poddomy sie! Zwyciynstwo żyje w nos!

/z oklaskami, dynamicznie ale/

Niebieska duma, Niebieska chwała!
Niebieska siła! Niebieska Armia!
Niebieska ERka! Niebieska Matka!
Niebieski cały świat już jest!

Siłaa nas jest! Fuul Chorzowskich Serc!

ER...KA, ER...KA, ER...KA, ER...KA ... /bis/

Graj, graj, graj... /oklaski na "7"/

Graj, graj, graj HKS!
Wygraj kolejny mecz...
Ruch Best of the Best...
Chorzów tu Mistrzem jest!
Legendy płynie czas!
Cieślik żyje wśród nas!
Powrócił chwały blask!
Gerard ożywił Was!

Ruch to Miłość ma!
Chorzów - to móój świat!

Nie zawiodę Cię!!!
Ruchu - DRUŻYNO MA!

Koniec...

To jest tylko propozycja słów...

Ciakawi mnie... Jak to się Wam spodoba?

pyRsk Ludkowie! 🙂
Zachowując baśniową narrację z ostatnich dni na forum, bardziej pasowałby podkład z Jingle Bells (z drobnymi korektami tekstu) odśpiewany z podziałem na sekcje/sektory. Zawsze to lepsze niż "jazda z urwami" 😂

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19702 Post autor: Darth Kabut » 1 sie 2019, o 13:49

marbi1980 pisze:
1 sie 2019, o 13:42
Harpo pisze:
marbi1980 pisze:
Darth Kabut pisze:
marbi1980 pisze:
wy***rdalaj!
Dokładnie dlatego wole się ugryź w język!
Tak ugryź się i nie agituj

NiebieskieSerce7

#19703 Post autor: NiebieskieSerce7 » 1 sie 2019, o 14:16

robbo2k pisze:
31 lip 2019, o 21:10
Wysłałem do UM Chorzów prośbę:

W związku z realizacja umowy na promocje miasta przez sport zawarta w ramach postępowania NR Z1/7977 ze spółka Ruch Chorzów S.A proszę w ramach dostępu do informacji publicznej o przekazanie:

- zgłoszonego przez spółkę Ruch Chorzów S.A zakresu działań zrealizowanych za miesiąc lipiec za które spółka oczekiwała przyspieszonych należności.
- zasad wyliczenia należności dokonanej przez Urząd Miasta wraz z zaakceptowaną lista działań spółki z listy zgłoszonej przez Ruch Chorzów S.A oraz lista nie zaakceptowanych działań lub wykonanych według UM wadliwie (niezgodnie z umową).

Zgłoszenie uzasadniam dobrem finansów miasta oraz weryfikacją czy zgłoszone przez w/w spółke wykazy dokonanych działań promocyjnych są działaniami rzeczywistymi.

----------

Ten bełkot powyżej wskazuje iż "autor tego bełkotu" nie jaki jenerał Wela widzi tylko jeden sposób działania "DOJENIE BUDŻETU MIASTA". Przypominam iż większość z tych wymienionych klubów nie jest finansowana z budżetu miasta. Przypominam tez iz Ruch Chorzów miał NAJWYŻSZĄ frekwencje w I lidze i drugą po Widzewie w II lidze. A to oznacza ze ma potencjalnie rynek zbytu. Towarzysz Wela zbyt długo spedzal czasu w Muzeum jako ochroniarz by zrozumieć iz Muzea są przechowalnia starych trepów podczas gdy kluby piłkarskie tworzą widowiska sportowe. A ich celem jest zarówno efekt komercyjny jak i zapewnienie emocji i wrażeń dla grupy kibiców.

Tymczasem towarzysz Wela kolejny raz bruździ i jatrzy w społeczności kibiców nieprawdziwymi wizjami chorego na władze trepa.

Towarzyszu Waszczuk do odrodzenia klubu NIE POTRZEBA ANI JEDNEGO centa z budżetu miasta. Miasto ma tylko zrealizować swoje cele "USTAWOWE" jak np budowa infrastruktury sportowej. O resztę niech sie towarzysz Waszczuk i budżet nie martwi. Postawienie klubu do awansu do III ligi potrzeba 2mln złotych na 4 lata. Waszczuk wątpisz w kibiców a po cichu robisz wielka zbiórke na 2mln i rozpoczynasz pranie mózgu dezinformacja by kibice odwołali bojkot i wpłacili ci te 2mln.

Jesteś towarzyszu Judaszem...
Dawno nie spotkałem się z tak agresywnym człowiekiem. Nawet zza klawiatury komputera wybrzmiewa nienawiść do ludzi jaką się kierujesz.
Jak bardzo wszystkie działania na rzecz ratowania Ruchu przez vice prezesa Waszczuka są Ci nie w smak świadczy Twoja wściekłość z jaką atakujesz tego człowieka. Pierwszego od wielu lat, który od świtu do późnej nocy pracuje, żeby udowodnić, że Niebieska Legenda to marka, to tradycja, to chluba polskiego i śląskiego sportu. To też i przede wszystkim ludzie. Piłkarze, sztab trenerski, pracownicy, młodzież. To cała rzesza ludzi z pasją i miłością do Ruchu i polskiej piłki.
Dlaczego tak bardzo zależy Ci na upadku Ruchu?
Dla kogo lobbujesz, aby najbardziej zasłużony Polski Klub upadł, a jego realna odbudowa jest pod wielkim znakiem zapytania?
Wszystko to wygląda jak robota tzw. V kolumny, prowokatorów, którzy chcą zniszczyć to co dobre i co zbudowały pokolenia Polaków, Chorzowian.
Klub owszem, jest w poważnej sytuacji. Ma długi. Dotąd był zarządzany przez ludzi zamkniętych na pomysły, inicjatywy, nowe perspektywy, które by to zadłużenie wyraźnie zmniejszały, rozwijały Klub i Akademię (potwierdzają to pracownicy). Brakowało przede wszystkim dobrej woli, dialogu i ZGODY. Jedziecie po Waszczuku, a to pierwszy prezes, który chce z wszystkimi rozmawiać i konsultować działalność i przyszłość Klubu. Szymon Michałek, też nie wiedzieć czemu unika takich rozmów. Dlaczego? Czego tak naprawdę się obawia? Konkurencji? Bez pokory, bez chęci dialogu, bez współpracy niczego trwałego nie da się zbudować. Komu zależy na przyszłości Ruchu, ten weźmie sobie do serca, że upadek dziś, to definitywny koniec Niebieskiej Legendy i tak to zostanie zapisane w historii w przeddzień 100 lecia powstania Klubu. Możemy się oburzać na działania miasta, akcjonariuszy, zarządu, ale skorzystanie z ostatniej być może szansy i nadziei na nowe rozdanie powinno być oczywiste. Wszyscy, którzy tak ochoczo namawiają do upadłości spółki wpiszą się w rzeczywisty upadek Klubu. I bojkot i strajk pracowników, nagłośnienie całej sytuacji Klubu w mediach były potrzebne i powinny teraz zmobilizować wszystkie zainteresowane strony do współpracy i pracy. Takiej okazji, gdzie kibice mogą mieć realny wpływ na działanie Ruchu jeszcze dotąd nie było. Wywieranie presji czasami jest niezbędne, ale to też trzeba robić z głową i wiedzieć kiedy odpuścić dla dobra sprawy. Warto to przemyśleć, zanim Niebiescy wyjdą pierwszy raz w tym sezonie na boisko z nadzieją, że wierni kibice są wierni zawsze i pomimo wszystko. Nie w słowach, a w czynach. Taka prawda.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19704 Post autor: Ozor » 1 sie 2019, o 14:18

panie Biadacz zrób z tym coś

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19705 Post autor: Rafał19R20 » 1 sie 2019, o 14:22

Prosimy o ban dla Niebieskie Serce....
Ilez mozna tlumaczyc!!!* ku*** mac!
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

gringo21
Kontakt:

#19706 Post autor: gringo21 » 1 sie 2019, o 14:23

Czuję się jak w "Misiu"...

"Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się dla naszego klubu przemęcza, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu „Tęcza”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat!
To jeszcze ja – Jarząbek Wacław, bo w zeszłym tygodniu nie mówiłem, bo byłem chory. Mam zwolnienie. Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu. Niech żyje nam! To śpiewałem ja – Jarząbek. "
TYLKO RUCH !!!!

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19707 Post autor: robbo2k » 1 sie 2019, o 14:25

Ile płaci Waszczuk za ten bełkot? Dam 2 zł od posta więcej. Czy moderacja mogłaby coś wreszcie zrobić z tymi zielonymi dywersantami?
Waszczuk nie chce dialogu Waszczuk chce pieniędzy kibiców. W jego prezentacji kibice to tylko bezkształtna tłuszcza kierowana przez jenerała. ja rozumiem te pomoskiewskie szkoły jakie towarzysz Waszczuk przechodził. Tam uczą jak biednych szeregowych przerobić na mieso armatnie by ci z spiewem na ustach umierali za swojego generała i teraz stosuje te same metody. Do niego dołączają dobrze opłacani klakierzy jak ty i robimy fikcję.

Gdy ja byłem na WZA to twój Waszczuk w pieluchy robił. Gdy próbowałem rozmawiać z Kurczykiem o roli kibiców w klubie to Waszczuk ganiał się ze swoimi harcerzykami po lasach. W końcu to ja na upadku spółki stracę REALNE pieniądze ze swoich akcji. I przestańcie Waszczukowi siepacze stawiać znak równości miedzy klubem a spółką. Klub odrodził sie po wojnie to odrodzi sie i po Waszczuku, Biku, Kurczyku i Kotali.

A ty Waszczukowo-Bikowy pachołku zrozum iz do uratowania spółki wystarczyły dwie proste decyzję. Nie chcieliście pomocy to teraz nie wzywajcie pomocy.
Ostatnio zmieniony 1 sie 2019, o 14:27 przez robbo2k, łącznie zmieniany 1 raz.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Awatar użytkownika
Jano99
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19708 Post autor: Jano99 » 1 sie 2019, o 14:26

"Takiej okazji,gdzie kibice mogą mieć realny wpływ na działania Ruchu jeszcze nie było" tylko jedna osoba używa tych słów. W każdym wywiadzie mówi to Waszczuk

Vince1974
Kontakt:

#19709 Post autor: Vince1974 » 1 sie 2019, o 14:26

Cytaty godne "Trybuny Ludu" w najmroczniejszych czasach stalinizmu. Z każdym można pogadać, ale zawsze jest jakaś granica wytrzymałości poza którą rozmowa nie ma sensu. Alter Ego pana v-ce prezesa mocno wykroczyło poza tą granicę...

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19710 Post autor: robbo2k » 1 sie 2019, o 14:28

Oczywiscie ze to Waszczuk albo jeden z jego siepaczy asystentów.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

ODPOWIEDZ