Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#19666 Post autor: jajo » 1 sie 2019, o 10:03

z reszta wszyscy ludzie ze zlotym nickiem sa zweryfikowani przez zarzad stowarzyszenia WR.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
pepson19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19667 Post autor: pepson19R20 » 1 sie 2019, o 10:06

Wela wes se swoich żołnierzy z zarządu Ruchu i nigdy już tu nie wracejcie,spelniejcie swoja wizja "ratunkowo" kaj indzij

Awatar użytkownika
czoRny
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19668 Post autor: czoRny » 1 sie 2019, o 10:18

Wyście som niy kunaci...
Przeca ta piosenka to jest czynsc konkursu Miasta..
Za ta piosynka miasto mo podstawa do wyplacynio brakujoncych 450 tysi
19.11.1947-24.10.2012 R.I.P
http://www.youtube.com/watch?v=DHz_RYOoWo4

AndRe
Kontakt:

#19669 Post autor: AndRe » 1 sie 2019, o 10:18

Panie Waszczuk cudny utwor
Ma Pan wiecej takich kawalkow?

Moja propozycja
Zrobic zbiorke wsrod kibicow zeby zaplacic Michalowi Wisniewskiemu zeby ja zaspiewal na meczu otwarcia

Ale by bylo cudnie
Ale przelac kase z miasta (najlepiej ta ktora ma byc na nowy stadion)
Po ch** nam nowy stadion?
Ten jest fajny
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

marbi1980
Kontakt:

#19670 Post autor: marbi1980 » 1 sie 2019, o 10:19

Dobrze wiemy ze ta spółka nie jeb.. dlatego myśle zostawmy tego naszego v- prezesa niech sobie działa i nie potrzebnie mu ciśniecie! Nie pomagamy to i nie przeszkadzajmy ...

Awatar użytkownika
Niebieska81
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19671 Post autor: Niebieska81 » 1 sie 2019, o 10:22

marbi1980 pisze:
1 sie 2019, o 10:19
Dobrze wiemy ze ta spółka nie jeb.. dlatego myśle zostawmy tego naszego v- prezesa niech sobie działa i nie potrzebnie mu ciśniecie! Nie pomagamy to i nie przeszkadzajmy ...
Nie będziesz nam mówił co mamy robić kleszczu Weli.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19672 Post autor: spyru » 1 sie 2019, o 10:24

Następny zielony ludzik.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19673 Post autor: robbo2k » 1 sie 2019, o 10:28

Waszczuk jeśli zarzucasz mi kłamstwo to podaj konkretny punkt albo mnie pozwij. Dane osobowe masz w liście obecności na ostatnim WZA więc dobrze wiesz gdzie mieszkam i kim jestem więc nie zamydlaj tu ludziom oczu. Czekam więc na pozew a nie na straszenie sądem bożym, a na razie przestań siać propagandę bo dużo gadasz jak ta krowa co tylko ryczy. Jak jesteś taki kozak to wrzuć ten dokument z konkursu ze swoimi pomysłami na klub , czego się boisz jak jesteś taki rycerz na białym koniu, czemu projektu ratunkowego dla ŚlZPN nie zaprezerujesz i tutaj. Ryczysz jak krowa.... Bez mleka. Do czasu aż nie zaprezerujesz tu swojej autoprezentacji z konkursu u planu ratunkowego przedstawionego ŚlZPN jesteś tylko zwykła krowa co ryczy . .. Czekamy niech inni też wyrobią sobie zdanie o wielkim jeneralem. Nic tak nie zamknie moich niby kłamstw jak pokazanie obu dokumentów. Ale wiemy jak będzie....nie masz jaj

Dwa tygodnie temu poprosiłem o kilka liczb z klubu. Obiecałeś ze dasz je w poniedziałek tydzień temu. Minęło 11dni..... chcesz gadać o faktach a je ukrywasz i wiemy dlaczego bo struktura kosztów pokazuje cała patologie który ty i twoji koledzy z RN ukrywają.
Ostatnio zmieniony 1 sie 2019, o 10:31 przez robbo2k, łącznie zmieniany 2 razy.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Elmer
Kontakt:

#19674 Post autor: Elmer » 1 sie 2019, o 10:28

3 pytania do p. Weli:
1. Kiedy wreszcie odpowiesz na zadawane tutaj pytania?
2. Na prezentacji swojej osoby przed RN przedstawiłeś tekst piosenki? 😏
3. To Ty?
https://m.youtube.com/watch?v=R6L50uY0kRg
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

maciek1973

#19675 Post autor: maciek1973 » 1 sie 2019, o 10:31

Ten "plan naprawczy" wobec komisji licencyjnej to skandal i bezczelność:
1. Pieniądze z miasta
2. Pieniądze z ... crowfundingu (czyli niby kibice mają wspomóc klub w zorganizowanej akcji zbierania pieniędzy).

Nie chce mi się już nawet tego komentować.
Panie Kotala! Skończ Pan tę parodię, bo jest to w Pana kompetencjach. Wystarczy nie dać tych 600 tys. zł, które się tak naprawdę nie należą.

Wieczny
Kontakt:

#19676 Post autor: Wieczny » 1 sie 2019, o 10:32

Slyszolek że podobno jakiś biznesmen z Tychów chciol zainwestować w klub ale kotala mu nie dol na piśmie że stadion zacznie budować w tym roku i ten zrezygnowol, slyszol ktoś z wos o tym?

Awatar użytkownika
mihau
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19677 Post autor: mihau » 1 sie 2019, o 10:41

To ja mam bardziej konkretne pytania do Pana Weli/Waszczuka/wiceprezesa/jenerała czy jak tam w końcu mamy się zwracać.
1. Od kiedy wykonanie przelewu pensji dla pracowników jest uzależnione od humoru dyrektora finansowego? Wg mnie przepisy reguluje Kodeks Pracy. Dla mnie odmowa wykonania przelewu dla pracowników w momencie jak kasa jest na koncie i uzależnianie jej od czyichkolwiek przeprosin podpada pod prokuraturę.
2. Czy (bo w jakiej wysokości się pewnie nie dowiemy) Ruch S.A. ma/miał na dzień 31.07.19r. zaległości w stosunku do pana Krawca, ewentualnie firmy FASING USŁUGI KSIĘGOWE I CONSULTINGOWE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ. Oraz jeśli tak to ile miesięcznych zaległości posiada/posiadała Spółka Ruch S.A. w stosunku do tej osoby/firmy.
3. Proszę o informację wg jakiej podstawy prawnej Ruch S.A. spłaca prywatną pożyczkę udzieloną w okolicach 20.08.19r. w dniu 30-31.08.2019r. posiadając jednocześnie wymagalne i przedawnione półroczne zobowiązania zarówno z tytułu stosunku pracy, jak i umów cywilnoprawnych, chronionych odpowiednio przepisami Kodeksu Pracy i Kodeksu Cywilnego.
4. Dlaczego pomimo istnienia wszystkich przesłanek wg KSH nie złożono wniosku o upadłość spółki Ruch S.A.? Przypominam art. 586 kodeksu spółek handlowych: "kto, będąc członkiem zarządu spółki albo likwidatorem, nie zgłasza wniosku o upadłość spółki handlowej pomimo powstania warunków uzasadniających według przepisów upadłość spółki - podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku". Oraz czy jest Pan świadom, ze jawnie łamie Pan prawo i że członkowie zarządu spółek odpowiadają również za jej zobowiązania i długi, jeśli nie zgłoszą upadłości w ciągu 30 dni od powstania przesłanek do jej zgłoszenia.

Spłata prywatnej pożyczki, która nie jest przeterminowana przed spłatą wynagrodzeń, zobowiązań wobec budżetu państwa (podatki i ZUS), też chyba nie jest zgodne z prawem.
... oddać w ręce Polaków przemysł Śląska, to jak wkładać w łapy małpy zegarek...

David Lloyd George (1863–1945) – premier Wielkiej Brytanii w latach 1916–1922.

Wela

#19678 Post autor: Wela » 1 sie 2019, o 10:49

Niebieska81 pisze:
1 sie 2019, o 09:57
Wela zrozm jedno. Nie będziemy Ci się przedstawiać na forum bo nie każdy z nas mieszka w rejonie gdzie jest bezpiecznie. A i różni ludzie to forum czytają. Więc logicznym jest, że mamy różnego rodzaju nicki. Większość z nas anonimowa nie jest więc jakbys się trochę wysilił to byś wiedział kto jest kim.

Druga sprawa - przyspiewki zostaw UN. Nie wchodź na czyjś plac. Ta działka nie należy do Ciebie.

Trzecia sprawa - zrozum wreszcie, że my niczego nie chcemy ratować. Wręcz przeciwnie. Chcemy żeby to jebło z hukiem. Mamy już dosyć.
Jak jesteś taki batman na jakiego się kreujesz to spraw by akcjonariusze wyłożyli kasę na Ruch. DALI JĄ a nie pożyczyli!
Niebieska81, dziękuję za konstruktywne wyjaśnienie sytuacji. Po moim doświadczeniu zawodowym, doskonale to rozumiem. Dodam jeszcze dwie rzeczy...

1. Nie wchodzę w pole UN, szanuję ekipę i podziwiam. Gdybym nie służył 20 lat w armie i mieszkał dur na Śląsku, to podejrzewam, że byłbym jednym z Ultrasów. A kto wie... ;) Moja propozycja, to tylko i wyłącznie podsunięty pomysł, a zgodzisz się ze mną, że nie muszę wchodzić w pole UN, żeby tylko coś podrzucić, co mi wpadło do głowy... Kibice też mi bardzo dużo podpowiadają i nie oceniam tego w ten sposób, że wchodzą w moje pole.

Widzę, że nie chcecie tego ratować, bo nie wierzycie akcjonariuszom. I to jest mój ból, ale i zadanie, bo muszę zadbać o to, żeby to wyprostować. Łatwiej byłoby mi, gdybyśmy grali w jednej drużynie.

2. Batman nie jestem, ale zgadzam się z Tobą, że moim zadaniem jest sprowadzić sponsorów do Klubu. I tym będę się zajmował, jak tylko choćby w minimum uda mi się ustabilizować sytuację. Ja wierzę, że można tak wszystko poukładać, tak jak Wy widzicie zdrowy Klub, żeby historie z dojeniem Klubu nie powtórzyły się. Do tego potrzebuję dialogu ze wszystkimi stronami.

Jeszcze raz dziękuję za konstruktywną dyskusję.

pyRsk

Awatar użytkownika
_BiADACZ_
Kontakt:

#19679 Post autor: _BiADACZ_ » 1 sie 2019, o 11:08

Po co wy do niego piszecie i zadajecie pytania , jak on nie odpowiedział na ani jedno pytanie.
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."

Awatar użytkownika
czoRny
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19680 Post autor: czoRny » 1 sie 2019, o 11:11

Ok z Nami kibicami,, pan prezes '' durs prowadzi konwersacje wciskajonc niystworzone brednie np na tymat cudownego sponsora co dol kasa a dziyn potym się okazuje co to bolą zwyczajno pożyczka itp...
Czy z właścicielami tyz,, pan prezes '' godo takie ciu listwa jak,, czy dobro, czy zło, zawsze do nas wraca, prędzej czy później. Twoje kłamstwa także wrócą do Ciebie''?
19.11.1947-24.10.2012 R.I.P
http://www.youtube.com/watch?v=DHz_RYOoWo4

ODPOWIEDZ