Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#19591 Post autor: Darth Kabut » 31 lip 2019, o 20:30

AsembleR pisze:
31 lip 2019, o 20:27
Ja byłem przekonany że łysy będzie chętny, by wspierać tego trupa dalej. Jak obecna spółka wreszcie padnie to nie chciałbym być w skórze platformowego lawiranta.

Do pierdla z aferzystą.

Jego nawet nie uratuje jakby mioł nom w miesiąc Wanda Metropolitano na Cichej postawić.
Genau poszoł na rewir...

Awatar użytkownika
Wonsy.
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19592 Post autor: Wonsy. » 31 lip 2019, o 20:35

"Ruch Chorzów nie dostanie transzy 600 tys. zł za działania na rzecz promocji Chorzowa – dowiedział się nieoficjalnie portal TVS News. Urzędnicy, którzy rozliczali sprawozdanie z działań klubu wycenili je na około 150 tys. zł."
Źródło :https://tvs.pl/informacje/pilne-ogromne ... Pczq5A0JXA
www.chorzow.autonomia.pl

Mona
Kontakt:

#19593 Post autor: Mona » 31 lip 2019, o 20:42

Mam takie pytanie. Czytam jak to wszystko pierdyknie to piszecie, zrobimy, odbudujemy itd. Kto? Kto to będzie wszystko robił, nadzorował? Tu potrzeba łebskich ludzi a na razie na spotkaniu to nikt nie potrafił powiedzieć kto i jak i żadnych konkretów, fajnie się pierdzieli. Kto dziś ma pewność ze to wypali i kto ma pewnosć i zaufanie do tych ludzi. Ja nie chcę nikogo obrażać ani podejrzewac, ale jak znam zycie to zaczna się zwady i znajdą się tacy którzy też się bedą chcieli nachapać, bo pieniądz i władza psuje.Ja się tam za bardzo nie znam ale nie przeczytałam tu jeszcze ani jednego posta gdzie by był jakiś konkretny plan odbudowy, punkt po punkcie co i jak i kto. Bo tak pisać i gdybać to jo moga też,że wleza na Mount Everest.

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19594 Post autor: Darth Kabut » 31 lip 2019, o 20:52

Mona pisze:
31 lip 2019, o 20:42
Mam takie pytanie. Czytam jak to wszystko pierdyknie to piszecie, zrobimy, odbudujemy itd. Kto? Kto to będzie wszystko robił, nadzorował? Tu potrzeba łebskich ludzi a na razie na spotkaniu to nikt nie potrafił powiedzieć kto i jak i żadnych konkretów, fajnie się pierdzieli. Kto dziś ma pewność ze to wypali i kto ma pewnosć i zaufanie do tych ludzi. Ja nie chcę nikogo obrażać ani podejrzewac, ale jak znam zycie to zaczna się zwady i znajdą się tacy którzy też się bedą chcieli nachapać, bo pieniądz i władza psuje.Ja się tam za bardzo nie znam ale nie przeczytałam tu jeszcze ani jednego posta gdzie by był jakiś konkretny plan odbudowy, punkt po punkcie co i jak i kto. Bo tak pisać i gdybać to jo moga też,że wleza na Mount Everest.
Je żeś w Stowarzyszeniu?
Jeśli nie, to pójdź na dyżur tam się dowiesz wszystkiego.

Po drugie jak w każdym biznesie (tutaj czytaj biznesie piłkarskim) gdzie byle szczewo, cy9an lub ktoś ze szpicli obecnych akcjonariuszy może przyjść tu na forum i węszyć wybacz ale nikt o zdrowych zmysłach nie powie Ci jakie są konkretnie plany.
Dwa:
Skoro Szymon się zadeklarował że chce pociągnąć ten wózek w taki a nie inny sposób to znaczy że jakiś plan jest.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19595 Post autor: Ozor » 31 lip 2019, o 21:02

Kto dziś ma pewność ze to wypali i kto ma pewnosć i zaufanie do tych ludzi.
w sumie mogę mówić tutaj za siebie ja je mam :)
Nie mam problemu również z ludźmi którzy mają prywatne ambicje jeśli są one zbieżne z rozwojem finansowym i sportowym Ruchu za to takich którzy chcą żerować na klubie nie toleruję i tolerować nie będę.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2019, o 21:07 przez Ozor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#19596 Post autor: Scypion » 31 lip 2019, o 21:02

siemion77 pisze:
31 lip 2019, o 18:32
BuncolRzeszów pisze:
31 lip 2019, o 18:30
Ja mam pomysł dla dobra Was wszystkich. Plan który mógłby się powieść, ale nie chcę go podawać na forum. Wolałbym skonsultować z kimś poza forum.
możesz pisać do każdego na priv
Jak mosz na mysli aplikacyjka/komunikator to juz nie pisz :D

byq1920
Kontakt:

#19597 Post autor: byq1920 » 31 lip 2019, o 21:08

"Gdy upadniesz wstań , nie poddawaj się " to są słowa które kibice powinni sobie wziąść do serca . Zamiast sie obrazac na kazdym kroku to moze zrobmy wszystko zeby ten Ruch dalej istnial. Chcecie nowego Ruchu bez długów , chcecie wszystko zacząć od nowa ok . Ale nie porownujcie teraz Chorzowa do Gdańska czy Łodzi bo to jest śmieszne . Ciągle czytam " im się udało to nam też się uda " tylko nie zapominajmy że budżet Gdańska czy Łodzi to ok 3 mld zł a Chorzowa 750 mln. To jest ta różnica . My się możemy porównać do Bytomia czy Wodzisławia bo niestety ale jeśli chodzi o pieniądze to jesteśmy na tej samej półce . I gdzie są teraz te kluby ? I nie porównuje teraz Ruchu z Odrą czy tam Polonia bo wiadomo to jest przepaść jeśli chodzi o historię ale porównuje miasta z tymi budzetami. Też nie podoba mi się to że naszym klubem żądzą złodzieje ale może warto dac szanse Panu Waszczukowi , bo jak narazie to przez te 3 tygodnie zrobił więcej niż poprzednicy przez wszystkie lata. Przynajmniej widać że chopowi zależy . Czemu kibice nie bojkotowali jak prezesem był Smaragowicz ? Czemu nikt nie ryczał na stadionie " zmiana prezesa " jak każdy widział co się wokół dzieje . A jak już ktoś się odważył to zaraz dostal liścia. Odpowiedź chyba każdy zna...
Dlatego moim zdaniem powinniśmy odbudować Ruch ten co jest , ten prawdziwy Ruch w którym Grał Ś.P Pan Gerard Cieślik a nie jakiś UKS bo to już nie będzie to samo. Dzisiaj się śmiejemy z Lecha że to jest Amica a jutro będzie lacha z nas że jesteśmy UKS-em . Ratujmy tradycję !!
" W moim sercu jest Ruch , na dobre i na zle "

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19598 Post autor: robbo2k » 31 lip 2019, o 21:10

Wysłałem do UM Chorzów prośbę:

W związku z realizacja umowy na promocje miasta przez sport zawarta w ramach postępowania NR Z1/7977 ze spółka Ruch Chorzów S.A proszę w ramach dostępu do informacji publicznej o przekazanie:

- zgłoszonego przez spółkę Ruch Chorzów S.A zakresu działań zrealizowanych za miesiąc lipiec za które spółka oczekiwała przyspieszonych należności.
- zasad wyliczenia należności dokonanej przez Urząd Miasta wraz z zaakceptowaną lista działań spółki z listy zgłoszonej przez Ruch Chorzów S.A oraz lista nie zaakceptowanych działań lub wykonanych według UM wadliwie (niezgodnie z umową).

Zgłoszenie uzasadniam dobrem finansów miasta oraz weryfikacją czy zgłoszone przez w/w spółke wykazy dokonanych działań promocyjnych są działaniami rzeczywistymi.

----------

Ten bełkot powyżej wskazuje iż "autor tego bełkotu" nie jaki jenerał Wela widzi tylko jeden sposób działania "DOJENIE BUDŻETU MIASTA". Przypominam iż większość z tych wymienionych klubów nie jest finansowana z budżetu miasta. Przypominam tez iz Ruch Chorzów miał NAJWYŻSZĄ frekwencje w I lidze i drugą po Widzewie w II lidze. A to oznacza ze ma potencjalnie rynek zbytu. Towarzysz Wela zbyt długo spedzal czasu w Muzeum jako ochroniarz by zrozumieć iz Muzea są przechowalnia starych trepów podczas gdy kluby piłkarskie tworzą widowiska sportowe. A ich celem jest zarówno efekt komercyjny jak i zapewnienie emocji i wrażeń dla grupy kibiców.

Tymczasem towarzysz Wela kolejny raz bruździ i jatrzy w społeczności kibiców nieprawdziwymi wizjami chorego na władze trepa.

Towarzyszu Waszczuk do odrodzenia klubu NIE POTRZEBA ANI JEDNEGO centa z budżetu miasta. Miasto ma tylko zrealizować swoje cele "USTAWOWE" jak np budowa infrastruktury sportowej. O resztę niech sie towarzysz Waszczuk i budżet nie martwi. Postawienie klubu do awansu do III ligi potrzeba 2mln złotych na 4 lata. Waszczuk wątpisz w kibiców a po cichu robisz wielka zbiórke na 2mln i rozpoczynasz pranie mózgu dezinformacja by kibice odwołali bojkot i wpłacili ci te 2mln.

Jesteś towarzyszu Judaszem...
Ostatnio zmieniony 31 lip 2019, o 21:22 przez robbo2k, łącznie zmieniany 2 razy.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19599 Post autor: Ozor » 31 lip 2019, o 21:13

byq1920 pisze:
31 lip 2019, o 21:08
"Gdy upadniesz wstań , nie poddawaj się " to są słowa które kibice powinni sobie wziąść do serca . Zamiast sie obrazac na kazdym kroku to moze zrobmy wszystko zeby ten Ruch dalej istnial. Chcecie nowego Ruchu bez długów , chcecie wszystko zacząć od nowa ok . Ale nie porownujcie teraz Chorzowa do Gdańska czy Łodzi bo to jest śmieszne . Ciągle czytam " im się udało to nam też się uda " tylko nie zapominajmy że budżet Gdańska czy Łodzi to ok 3 mld zł a Chorzowa 750 mln. To jest ta różnica . My się możemy porównać do Bytomia czy Wodzisławia bo niestety ale jeśli chodzi o pieniądze to jesteśmy na tej samej półce . I gdzie są teraz te kluby ? I nie porównuje teraz Ruchu z Odrą czy tam Polonia bo wiadomo to jest przepaść jeśli chodzi o historię ale porównuje miasta z tymi budzetami. Też nie podoba mi się to że naszym klubem żądzą złodzieje ale może warto dac szanse Panu Waszczukowi , bo jak narazie to przez te 3 tygodnie zrobił więcej niż poprzednicy przez wszystkie lata. Przynajmniej widać że chopowi zależy . Czemu kibice nie bojkotowali jak prezesem był Smaragowicz ? Czemu nikt nie ryczał na stadionie " zmiana prezesa " jak każdy widział co się wokół dzieje . A jak już ktoś się odważył to zaraz dostal liścia. Odpowiedź chyba każdy zna...
Dlatego moim zdaniem powinniśmy odbudować Ruch ten co jest , ten prawdziwy Ruch w którym Grał Ś.P Pan Gerard Cieślik a nie jakiś UKS bo to już nie będzie to samo. Dzisiaj się śmiejemy z Lecha że to jest Amica a jutro będzie lacha z nas że jesteśmy UKS-em . Ratujmy tradycję !!
ej to już było robisz kopiuj wklej?

Awatar użytkownika
maly KLZ
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19600 Post autor: maly KLZ » 31 lip 2019, o 21:18

Byq1920 strona wcześniej jest post aciubiciabiciba, weź go wydrukuj powieś nad łóżkiem i "może" do ciebie dojdzie

Elmer
Kontakt:

#19601 Post autor: Elmer » 31 lip 2019, o 21:31

Było o Stalowej Twarzy. Jego działania na "rzecz" Ruch streszczę, ale dla łatwiejszego dotarcia do laików trochę zmienię zakres "pomocy".

1. Wejście do klubu.
2. Świadczenia na rzecz klub w postaci kanapek z pasztetem, ale kanapki są 5x droższe niż w innym miejscu, dużo gorsze w smaku.
3. Klub za kanapki nie płaci, więc w zamian przejmuję jego akcje.
4. Wykładam pieniądze i kupuję do klubu ekspres do kawy.
5. Ekspres początkowo zawodził, ale zaczął robić dobrą kawę, więc sprzedaję go do Belgii. Pieniądze są moje.
6. Kupuję kolejny ekspres do kawy, tym razem z Niemiec.
7. Ekspres niemal od razu robi dobrą kawę, każdemu smakuje.
6. Klub sprzedaje ekspres do kawy do Francji.
7. Po sprzedaży zabieram wszystkie pieniądze, które pożyczyłem, łącznie z odsetkami. W d... mam, że część trzeba za ekspres przekazać Niemcom.
8. Znikam z klubu.
9. Ponownie się zjawiam w klubie (i tutaj nie wiem dlaczego, być może zmartwiony faktem, że zaraz mogę stracić zastawiony majątek).
10. Kiedy dowiaduję się, że mam wyłożyć kasę na klub, czego do tej pory nie robiłem, twierdzę, że mogę przygotowywać kanapki z pasztetem z Biedronki po cenach z Welness&SPA.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19602 Post autor: Darth Kabut » 31 lip 2019, o 21:33

byq1920 pisze:
31 lip 2019, o 21:08

Tyś bes mała 10 lot 2 posty synek napisoł.
Jeden dupnie po śląsku o bilet na Legia w 2010 i dzisiaj po tylu latach żeś sie odkopoł.

Ciśnie mi sie ino jedno na język W...
A tym bardziej jak widza
"Pan Waszczuk"
to aż mie trzęsie.
Idzcie sie propaganda robić kaj indziej,

A po drugie Wela przez 3 tygodnie poza załatwieniem części pieniędzy dla pracowników nie zrobił kompletnie nic poza wkurwieniem.

PS
I tak, robimy wszystko by ten Ruch przetrwał, byle nie z tą bandą sk***ysynów u steru którego przedstawicielem jest Twój pan Waszczuk

Vince1974
Kontakt:

#19603 Post autor: Vince1974 » 31 lip 2019, o 21:47

Chop sie uaktywnio o stałych porach. Dobrze ze odwołań do Boga przynajmniej juz nie ma. Moze cos nowego w tej skostnialej strategii? Chocby coś w rodzaju sam apeluje i sam odpowiadam na apel, byloby ciekawiej

Awatar użytkownika
Siwy82
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19604 Post autor: Siwy82 » 31 lip 2019, o 22:20

DZ
W środę w południe w siedzibie Śląskiego ZPN doszło do spotkania w sprawie Ruchu. Uczestniczyli w nim: Michał Dubiel (firma Carbonex, udziałowiec Ruchu), Marcin Michalik (wiceprezydent Chorzowa), Henryk Kula (prezes Śląskiego ZPN), Jan Chrapek (były prezes Ruchu, obecnie członek rady nadzorczej), Marcin Waszczuk (wiceprezes Ruchu) oraz przedstawiciele grup kibicowskich.

Kto tam byl i po co, chyba ze to fejk?
"Bronić Śląskiej ziemi gotów każdy z nas"
[img]http://www.xif.pl/podpis/podpisy/grzyb.jpg[/img]

Elmer
Kontakt:

#19605 Post autor: Elmer » 31 lip 2019, o 22:25

Siwy82 pisze:
31 lip 2019, o 22:20
DZ
W środę w południe w siedzibie Śląskiego ZPN doszło do spotkania w sprawie Ruchu. Uczestniczyli w nim: Michał Dubiel (firma Carbonex, udziałowiec Ruchu), Marcin Michalik (wiceprezydent Chorzowa), Henryk Kula (prezes Śląskiego ZPN), Jan Chrapek (były prezes Ruchu, obecnie członek rady nadzorczej), Marcin Waszczuk (wiceprezes Ruchu) oraz przedstawiciele grup kibicowskich.

Kto tam byl i po co, chyba ze to fejk?
Tutaj masz wszystko
https://sportdziennik.com/ruch-chorzow- ... szcze-gra/
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

ODPOWIEDZ