Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Wela

Re: Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

#511 Post autor: Wela » 30 wrz 2019, o 17:22

Scypion pisze:
30 wrz 2019, o 09:26
Wela takie wielkie chopisko było zwiadowcą? :D
Scypion, to było 100 lat temu, albo jak wolisz jakieś 70 kg temu :/
Jak się przez pół życia wdup...ało białka, węglowodany, minerały, i inksze, to takie są potem efekty, jak się przestaje ćwiczyć...
Dzisiaj zostało mi z tego zbieranie informacji i analiza danych ;)

Kilka dni temu byłem w Spartanie i widziałem Chłopaków na treningu i przypomniały mi się słowa mojego wielkiego autorytetu, niestety już Ś.P. Gen. Sławomira Petelickiego - twórcy i dwukrotnego Dowódcy JW GROM, który mówił z dumą i zawsze głośno o Kibicach, że są drugą armią w Rzeczypospolitej, że jak przeciwnik rozdupi regularną armię, to spośród Kibiców powstanie armia podziemna.

Kiedy jeden z byłych premierów, ale nie będę mówił z jakiej opcji, żeby nie uprawiać POlityki ;), chciał zamykać stadiony i "robić porządek z Kibicami", wtedy gen. Petelicki głośno go krytykował i wręcz zwalczał wszelkie ataki na Kibiców. Wtedy powstała ta przyśpiewka i skakanie Kibiców: "kto nie skacze, ten za..." ;)

PS. Z rzeczy ważnych - zaległości licencyjne w 100 % spłacone.

pyRsk!

Awatar użytkownika
niebieski19962
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#512 Post autor: niebieski19962 » 30 wrz 2019, o 17:28

Przelew z miasta doszedł? Ile 450 tysięcy? Po co ładujecie miasto na splacanie długów? Nie wiesz ze dzięki temu zaraz usłyszymy że stadionu nie będzie?

Była pożyczka na to?
Czy Pan Bik spłacił pożyczkę jaka niedawno udzielił? Obiecywał że wkrótce zamieni to na akcje - brak informacji.

Nie zasłaniaj się że jest wszystko powoli lepiej jak nie jest ! Może trochę, ale i tak stoimi w bagnie ! Odpowiedź. Co z kasą za transfer o której miałeś dać w poniedziałek?
Pierwszy mecz: Ruch Chorzów - Jagiellonia Białystok 4:0 10.05.2008
https://www.youtube.com/watch?v=bTE1ru0GVD4 --> ;)

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#513 Post autor: Ozor » 30 wrz 2019, o 17:32

Wela pisze:
30 wrz 2019, o 17:22
Scypion pisze:
Jak się przez pół życia wdup...ało białka, węglowodany, minerały, i inksze, to takie są potem efekty, jak się przestaje ćwiczyć...

Kilka dni temu byłem w Spartanie i widziałem Chłopaków na treningu i przypomniały mi się słowa mojego wielkiego autorytetu, niestety już Ś.P. Gen. Sławomira Petelickiego - twórcy i dwukrotnego Dowódcy JW GROM, który mówił z dumą i zawsze głośno o Kibicach, że są drugą armią w Rzeczypospolitej, że jak przeciwnik rozdupi regularną armię, to spośród Kibiców powstanie armia podziemna.

Kiedy jeden z byłych premierów, ale nie będę mówił z jakiej opcji, żeby nie uprawiać POlityki ;), chciał zamykać stadiony i "robić porządek z Kibicami", wtedy gen. Petelicki głośno go krytykował i wręcz zwalczał wszelkie ataki na Kibiców. Wtedy powstała ta przyśpiewka i skakanie Kibiców: "kto nie skacze, ten za..." ;)

pyRsk!
coś za sport uprawioł?

Wela

#514 Post autor: Wela » 30 wrz 2019, o 17:44

marek79 pisze:
29 wrz 2019, o 18:24
Mirek pisze:
29 wrz 2019, o 12:22
Tu nie chodzi czy był wpływ, tylko czy go już "Ktoś" nie przejął.
Mirek Ty wiesz o co chodzi :) Wela jeszcze nie. Spokojnie Panie Wela niech Pan zajrzy do umowy. O ile jest dostępna.

Czy ten dyrektor na urlopie to nie czasem ten sam, którego przepraszałeś, bo focha walnął przy przelewach. To teraz co trzeba zrobić aby pokazał, że przelew doszedł?
Przelew za Bogusza na dzień dzisiejszy nie wpłynął na konto Ruchu.

Marek79, nie spodoba Ci się to co napiszę, ale mam taki zwyczaj pisać szczerze... Znasz takie powiedzenie: "mądry zrozumie, a głupiemu i tak nie wytłumaczysz"? Bez urazy, mam nadzieję...
Widzisz... Z wiekiem człowiek zaczyna rozumieć co jest w życiu ważne, co warto poświęcać, a czego bronić, o co walczyć.

Jak widzę, dla Ciebie dyshonorem jest przepraszanie kogoś za rzeczy, za które nie powinno się przepraszać, choć moje zachowanie nie należało do szlachetnych /zrzucanie winy na innych z reguły jest mi obce/, a wręcz podzielam słowa gen. Kleeberga, który mówił: "przywilejem Dowódcy jest brać odpowiedzialność na siebie".
Z mojej strony zaś dyshonorem jest takie pierdo...enie na forum zza klawiatury, kiedy nie zna się całości sprawy, a wirtualna odwaga pozwala na obrzucanie błotem kogo się tylko chce. Bardzo sobie cenię taką odwagę życiową, kiedy trzeba się wykazać charakterem, kręgosłupem i pokazać wolę walki, szczególnie w beznadziejnych warunkach, a drwina, szyderstwo, kpina i inksze łoszkliwe pisanie nie należy do najszlachetniejszych postaw.
A piszę o tym, bo Ruch i jego historia ZAWSZE BĘDZIE KOJARZYĆ MI SIĘ Z HONOREM - po stronie Kibiców rzecz jasna!
Bo te złodziejskie kombinowanie przez szereg lat przez grabarzy Ruchu jest biegunowo odległe od honoru!

Ciu..ać można wszystkich dookoła, ale dla mnie jedno jest pewne /jako człowieka wierzącego/ - Pana Boga nie oszukamy i prędzej czy później zostaniemy rozliczeni ze swojego życia i swojego zachowania.

pyRsk!

Wela

#515 Post autor: Wela » 30 wrz 2019, o 17:51

niebieski19962 pisze:
30 wrz 2019, o 17:28
Przelew z miasta doszedł? Ile 450 tysięcy? Po co ładujecie miasto na splacanie długów? Nie wiesz ze dzięki temu zaraz usłyszymy że stadionu nie będzie?

Była pożyczka na to?
Czy Pan Bik spłacił pożyczkę jaka niedawno udzielił? Obiecywał że wkrótce zamieni to na akcje - brak informacji.

Nie zasłaniaj się że jest wszystko powoli lepiej jak nie jest ! Może trochę, ale i tak stoimi w bagnie ! Odpowiedź. Co z kasą za transfer o której miałeś dać w poniedziałek?
Niebieski19962, przelew z miasta nie trafił do Ruchu, tylko bezpośrednio na część zaległości licencyjnych. Informowałem już o tym środowisko Kibiców.
Te pieniądze są z wypracowanej promocji miasta poprzez sport, z umowy na 4 mln zł, więc nie ładujemy miasta w żadne dodatkowe środki na rzecz Ruchu, a więc nie powinniśmy usłyszeć, że dzięki temu nie będzie stadionu.

Co do pożyczki p. Bika. Nie mam jeszcze wiedzy jak to będzie wyglądało, ale kiedy Klub stał na granicy przetrwania, to dla mnie nawet taka pożyczka - która jest de facto przesunięciem środków, które w sporej kwocie mamy otrzymywać do końca roku. Dzięki temu przetrwaliśmy najgorsze i teraz wierzę, że małymi krokami będziemy wychodzić na prostą.

Zgadzam się z Tobą, że jeszcze stoimy w bagnie, ale już nie po uszy, a może po pas... Ważne, że z tego bagna wychodzimy.

O kasie za transfer Bogusza już informowałem. Na dzień dzisiejszy pieniądze do Ruchu nie wpłynęły. A zatem i nigdzie nie wyszły.

pyRsk!

Wela

#516 Post autor: Wela » 30 wrz 2019, o 17:57

Ozor pisze:
30 wrz 2019, o 17:32
Wela pisze:
Scypion pisze:

pyRsk!
coś za sport uprawioł?
Ozor, nie wiem do czego jest Ci to potrzebne, ale skoro pytasz... Od 12-go roku życia począwszy, do 33-go roku życia niemal regularnie, w różnych okresach życia: piłka nożna, piłka ręczna, koszykówka, boks, king - boxing, judo i krav-maga. Tyle, ile na potrzeby armii było mi potrzebne. Poza rywalizacją w armii, żadnych sukcesów sportowych nie osiągnąłem, trenowałem dla siebie.

pyRsk!

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#517 Post autor: Ozor » 30 wrz 2019, o 18:00

Wela pisze:
30 wrz 2019, o 17:57
Ozor pisze:
Wela pisze:
Scypion pisze:

pyRsk!
coś za sport uprawioł?
Ozor, nie wiem do czego jest Ci to potrzebne, ale skoro pytasz... Od 12-go roku życia począwszy, do 33-go roku życia niemal regularnie, w różnych okresach życia: piłka nożna, piłka ręczna, koszykówka, boks, king - boxing, judo i krav-maga. Tyle, ile na potrzeby armii było mi potrzebne. Poza rywalizacją w armii, żadnych sukcesów sportowych nie osiągnąłem, trenowałem dla siebie.

pyRsk!
do niczego, tak pytom z czystyj ciekawosci myslołech że 3-bój

Awatar użytkownika
MLeko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#518 Post autor: MLeko » 30 wrz 2019, o 18:01

Wela pisze:
30 wrz 2019, o 17:44
marek79 pisze:
29 wrz 2019, o 18:24
Mirek pisze:
29 wrz 2019, o 12:22
Tu nie chodzi czy był wpływ, tylko czy go już "Ktoś" nie przejął.
Mirek Ty wiesz o co chodzi :) Wela jeszcze nie. Spokojnie Panie Wela niech Pan zajrzy do umowy. O ile jest dostępna.

Czy ten dyrektor na urlopie to nie czasem ten sam, którego przepraszałeś, bo focha walnął przy przelewach. To teraz co trzeba zrobić aby pokazał, że przelew doszedł?
Przelew za Bogusza na dzień dzisiejszy nie wpłynął na konto Ruchu.

Marek79, nie spodoba Ci się to co napiszę, ale mam taki zwyczaj pisać szczerze... Znasz takie powiedzenie: "mądry zrozumie, a głupiemu i tak nie wytłumaczysz"? Bez urazy, mam nadzieję...
Widzisz... Z wiekiem człowiek zaczyna rozumieć co jest w życiu ważne, co warto poświęcać, a czego bronić, o co walczyć.

Jak widzę, dla Ciebie dyshonorem jest przepraszanie kogoś za rzeczy, za które nie powinno się przepraszać, choć moje zachowanie nie należało do szlachetnych /zrzucanie winy na innych z reguły jest mi obce/, a wręcz podzielam słowa gen. Kleeberga, który mówił: "przywilejem Dowódcy jest brać odpowiedzialność na siebie".
Z mojej strony zaś dyshonorem jest takie pierdo...enie na forum zza klawiatury, kiedy nie zna się całości sprawy, a wirtualna odwaga pozwala na obrzucanie błotem kogo się tylko chce. Bardzo sobie cenię taką odwagę życiową, kiedy trzeba się wykazać charakterem, kręgosłupem i pokazać wolę walki, szczególnie w beznadziejnych warunkach, a drwina, szyderstwo, kpina i inksze łoszkliwe pisanie nie należy do najszlachetniejszych postaw.
A piszę o tym, bo Ruch i jego historia ZAWSZE BĘDZIE KOJARZYĆ MI SIĘ Z HONOREM - po stronie Kibiców rzecz jasna!
Bo te złodziejskie kombinowanie przez szereg lat przez grabarzy Ruchu jest biegunowo odległe od honoru!

Ciu..ać można wszystkich dookoła, ale dla mnie jedno jest pewne /jako człowieka wierzącego/ - Pana Boga nie oszukamy i prędzej czy później zostaniemy rozliczeni ze swojego życia i swojego zachowania.

pyRsk!
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale czy plan, jest taki, żeby dopiero Bóg, te "szwindle" rozliczył?
W innym wątku zadałem takie pytanie.
viewtopic.php?p=999295#p999295

Awatar użytkownika
Siwy82
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#519 Post autor: Siwy82 » 30 wrz 2019, o 18:02

Wela sprawdź dobrze jaki masz numer rachunku w tej umowie, może pieniądze poszły nie tam gdzie trzeba. To nie jest żart.
Przy okazji jesli masz kontakt to pozdrów Gucia, dostał kasa więc pewnie się ucieszyl, w końcu zasługuje. A czym się różni (była) legenda Ruchu od legendy Wisły?

Wela a obiecasz, że choc 1 złotówka z przelewow miasta czy sponsora pójdzie na inne cele niż bieżące potrzeby klubu to nam to napiszesz i złożysz rezegnacje?
"Bronić Śląskiej ziemi gotów każdy z nas"
[img]http://www.xif.pl/podpis/podpisy/grzyb.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#520 Post autor: Radvan138 » 30 wrz 2019, o 18:19

Wela pisze:
30 wrz 2019, o 17:57
Ozor pisze:
Wela pisze:
Scypion pisze:

pyRsk!
coś za sport uprawioł?

pyRsk!
King boxing to jakis specjalny rodzaj boksu?
:hyhy:

Rozumia ze lazi o kickboxing 😉

Wela

#521 Post autor: Wela » 30 wrz 2019, o 19:29

Radvan138, pra!

Ozor, trójboju nigdy. Nie ta liga. Trzybój jako trening siłowy regularnie, ale do trójboju byłem za cienki. W szczycie formy na płaskiej w serii brałem 130 kg. A to żaden wyczyn. Sama siłownia i masa najbardziej potrzebna mi była do handbali.

Siwy82, dzięki za ostrzeżenie. Już Wam pisałem, że jak mnie tu zrobią w ciu...a, to i media się o tym dowiedzą i Kibice...
Co do Gucia. Znam różne przekazy, ale oddzielam karierę trenerską od tego co przeżyłem w Jego dwóch ostatnich sezonach w Ruchu. Wielka szkoda, że Ruch Go sprzedał, bo mielibyśmy dziś co najmniej 15 Majstrów.
Zaś jak idzie o te haje, zwady itd. Ja uważam, że taka rocznica jak 100 - lecie to musimy mocno zacisnąć zęby i każdemu oddać jego zasługi, a jeśli chodzi o naszego ostatniego Majstra i Jego, jako króla strzelców, to nie ma chyba żadnych wątpliwości. Może się to komuś nie podobać, ale ja skupiam się na tym co kto zrobił dobre do Ruchu. A jak będziemy wyliczać, co komu się nie udało, to za chwilę będzie nas mała garstka...

I powiem Ci Siwy, że oczywiście Kuba dla Wisły jest bez zarzutu, ale Guciowi za grę nie możemy odebrać zasług.

Złotówki z Miasta jak do tej pory poszły tylko na bieżące działania Klubu, na zaległe pensje, itd.
Zwróć uwagę, że informuję Was na bieżąco. Jednakże jeśli ktoś teraz wyłożył na powiązanie końca z końcem, a z Miasta mamy mieć resztę, największą transzę w grudniu, to czy to nie jest ratowanie Klubu? Wszyscy wiemy, że teraz mamy dwa kierunki finansowania, Miasto i p. Bik.
A jak mówiłem i pisałem wielokrotnie - na pierwszej RN po 8. października, czyli po 3 miesiącach mojego zarządzania, oddaję się w ręce RN. Jeśli ocenią pozytywnie moją pracę, to będę wnioskował o kolejne 6 miesięcy, a jeśli negatywnie, to już nowi kandydaci mogą szykować CV i listy motywacyjne. Mi zależy TYLKO na Ruchu!
Mam nadzieję, że z Kibicami będzie nam już tylko po drodze. Podoba mi się Wasza walka o Ruch! I zamierzam albo z Wami współpracować jako wice albo razem z Wami w jednym szeregu, jak mnie tu już nie będzie. Nie należę do przyspawanych do stołku, zapewniam Cię Siwy.

MLeko, moje odniesienie do Boga polega na tym, że tylko Jego nie da się oszukać, a w rzeczy samej ufam Bogu bezgranicznie. No może uczę się tego, bo jeszcze w wielu kwestiach bardziej chcę, niż mogę czy potrafię...
Natomiast do Twojego pytania. Owszem, podzielam Twoje oczekiwania. Winnych należy osądzić i ukarać. Pierwszym krokiem do tego celu będzie audyt, którego do tej pory nie było, nie miałem takich możliwości, ale to nie oznacza, że o nim zapomniałem, czy że z niego zrezygnowałem. Zgodzisz się ze mną, że robienie audytu, kiedy od rana do nocy skupiamy się na ratowaniu Klubu, byłoby bezcelowe. Złapiemy płynność finansową, albo znajdzie się inwestor i pierwszym krokiem będzie audyt. Jak potwierdzą się w dokumentach szwindle, to nie będę miał żadnych ani skrupułów ani problemów, żeby złożyć zawiadomienie do właściwych organów ścigania. Nie pominąłem Twojego pytania. Po prostu jeszcze się nie wróciłem do wcześniejszych postów. Choć przyznam, że wolę z Wami rozmawiać, niż pisać. Więcej z tego dobrego i więcej pożytku. A i poznajemy się przy okazji.

pyRsk!

Awatar użytkownika
KOSTA
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#522 Post autor: KOSTA » 30 wrz 2019, o 19:32

chopcy do wszystkigo sie musicie do......synek sie pomylil i tela.dejcie mu dychnonc. :)
od bajtla po grob zawsze KS RUCH
Kattowitz Boerschachte

Awatar użytkownika
Renegat1988
Kontakt:

#523 Post autor: Renegat1988 » 30 wrz 2019, o 20:46

Wela wszystko ładnie pięknie - w grudniu największa kasa z miasta tylko...

... Co dalej? Skąd pieniądze na dalsza działalność, skąd pieniądze na splate długów, których według p. Bika i Ciebie nie ma bo są rozłożone na 20 lat

Rozumiem że pensje pracownicy, piłkarze za okres sierpień-grudzień otrzymają z 4miesiecznym opóźnieniem jak przyjdzie kasa z miasta? Czy ta grudniowa kasa Z MIASTA idzie na kolejną ratę pożyczki Z MIASTA?!

PS tak tylko pytam..... 😭

LEMON-CHORZOW
Kontakt:

#524 Post autor: LEMON-CHORZOW » 30 wrz 2019, o 20:53

hopy jo ino powiem tyla ten vice prezes choc siedzi w kapsi blika mo na tyle odwagi by cos tu na forum napisac ,,,hop wszedl w gowno po kolana ale mo na tyle cywilny odwagi zeby odpisywac nawet na glupie pytania ,,,,,pamietocie kogos zeby tu na forum cos napisol ten zlodziej smagorowicz albo ten ciul paterman ,,,ten ostatni nie placil pracownikom miesiacami ale miol swojego kierowcy za 5 tysiecy miesiecznie ,,,,dejcie temu weli trocha czasu ,obejrzymy jego wyniki za kilka miesiecy potem mogemy go tutej atakowac ,,,,tera sa wszyscy madrzy ale jak RUCH spadywol rok po roku corozki nizy to kajzescie byli ,,tera ekspertow jest w c,i,u,l,e

Awatar użytkownika
bergmon
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#525 Post autor: bergmon » 30 wrz 2019, o 22:00

LEMON-CHORZOW pisze:
30 wrz 2019, o 20:53
hopy jo ino powiem tyla ten vice prezes choc siedzi w kapsi blika mo na tyle odwagi by cos tu na forum napisac ,,,hop wszedl w gowno po kolana ale mo na tyle cywilny odwagi zeby odpisywac nawet na glupie pytania ,,,,,pamietocie kogos zeby tu na forum cos napisol ten zlodziej smagorowicz albo ten ciul paterman ,,,ten ostatni nie placil pracownikom miesiacami ale miol swojego kierowcy za 5 tysiecy miesiecznie ,,,,dejcie temu weli trocha czasu ,obejrzymy jego wyniki za kilka miesiecy potem mogemy go tutej atakowac ,,,,tera sa wszyscy madrzy ale jak RUCH spadywol rok po roku corozki nizy to kajzescie byli ,,tera ekspertow jest w c,i,u,l,e
100% rechot,mo chop cywilno odwaga, dzwiami Go wyciepują,łoknym włazi,a jeszcze Go gnoi Bik,i Kotala,przinajmi my mu powinni dać spokój.

Zablokowany