Radvan138, pra!
Ozor, trójboju nigdy. Nie ta liga. Trzybój jako trening siłowy regularnie, ale do trójboju byłem za cienki. W szczycie formy na płaskiej w serii brałem 130 kg. A to żaden wyczyn. Sama siłownia i masa najbardziej potrzebna mi była do handbali.
Siwy82, dzięki za ostrzeżenie. Już Wam pisałem, że jak mnie tu zrobią w ciu...a, to i media się o tym dowiedzą i Kibice...
Co do Gucia. Znam różne przekazy, ale oddzielam karierę trenerską od tego co przeżyłem w Jego dwóch ostatnich sezonach w Ruchu. Wielka szkoda, że Ruch Go sprzedał, bo mielibyśmy dziś co najmniej 15 Majstrów.
Zaś jak idzie o te haje, zwady itd. Ja uważam, że taka rocznica jak 100 - lecie to musimy mocno zacisnąć zęby i każdemu oddać jego zasługi, a jeśli chodzi o naszego ostatniego Majstra i Jego, jako króla strzelców, to nie ma chyba żadnych wątpliwości. Może się to komuś nie podobać, ale ja skupiam się na tym co kto zrobił dobre do Ruchu. A jak będziemy wyliczać, co komu się nie udało, to za chwilę będzie nas mała garstka...
I powiem Ci Siwy, że oczywiście Kuba dla Wisły jest bez zarzutu, ale Guciowi za grę nie możemy odebrać zasług.
Złotówki z Miasta jak do tej pory poszły tylko na bieżące działania Klubu, na zaległe pensje, itd.
Zwróć uwagę, że informuję Was na bieżąco. Jednakże jeśli ktoś teraz wyłożył na powiązanie końca z końcem, a z Miasta mamy mieć resztę, największą transzę w grudniu, to czy to nie jest ratowanie Klubu? Wszyscy wiemy, że teraz mamy dwa kierunki finansowania, Miasto i p. Bik.
A jak mówiłem i pisałem wielokrotnie - na pierwszej RN po 8. października, czyli po 3 miesiącach mojego zarządzania, oddaję się w ręce RN. Jeśli ocenią pozytywnie moją pracę, to będę wnioskował o kolejne 6 miesięcy, a jeśli negatywnie, to już nowi kandydaci mogą szykować CV i listy motywacyjne. Mi zależy TYLKO na Ruchu!
Mam nadzieję, że z Kibicami będzie nam już tylko po drodze. Podoba mi się Wasza walka o Ruch! I zamierzam albo z Wami współpracować jako wice albo razem z Wami w jednym szeregu, jak mnie tu już nie będzie. Nie należę do przyspawanych do stołku, zapewniam Cię Siwy.
MLeko, moje odniesienie do Boga polega na tym, że tylko Jego nie da się oszukać, a w rzeczy samej ufam Bogu bezgranicznie. No może uczę się tego, bo jeszcze w wielu kwestiach bardziej chcę, niż mogę czy potrafię...
Natomiast do Twojego pytania. Owszem, podzielam Twoje oczekiwania. Winnych należy osądzić i ukarać. Pierwszym krokiem do tego celu będzie audyt, którego do tej pory nie było, nie miałem takich możliwości, ale to nie oznacza, że o nim zapomniałem, czy że z niego zrezygnowałem. Zgodzisz się ze mną, że robienie audytu, kiedy od rana do nocy skupiamy się na ratowaniu Klubu, byłoby bezcelowe. Złapiemy płynność finansową, albo znajdzie się inwestor i pierwszym krokiem będzie audyt. Jak potwierdzą się w dokumentach szwindle, to nie będę miał żadnych ani skrupułów ani problemów, żeby złożyć zawiadomienie do właściwych organów ścigania. Nie pominąłem Twojego pytania. Po prostu jeszcze się nie wróciłem do wcześniejszych postów. Choć przyznam, że wolę z Wami rozmawiać, niż pisać. Więcej z tego dobrego i więcej pożytku. A i poznajemy się przy okazji.
pyRsk!