Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
fcb1920
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#21211 Post autor: fcb1920 » 18 wrz 2019, o 21:10

Tak tak zapomnialem ze jestesmy kolkiem rozanvowym😉 kogo bardziej nauczyciele zapamietuja w szkole tych co daja im popalic czy grzeczne dziewczynki z pierwszej lawki? Kulturalni kibice 😉

fRoś

#21212 Post autor: fRoś » 18 wrz 2019, o 21:15

Rafał19R20 pisze:
18 wrz 2019, o 19:04
Tak chcialbym wrocic na Cicha owszem..ale dobrze wiemy ze powrot w tej sytuacji bedzie nasza porazka...Chodzi mi o to ze nasz bojkot traci na sile, ludzie sa coraz bardziej zmeczeni i zdezorientowani tym wszystkim.... W ostatnim czasie moim zdaniem znow odpusciclismy akcjonariuszom... Jestem za kolejnymi manifestacjami az do skutku....
nie wiem czy traci, ale z tego co widać po fb czy meczach z Piastem i Zagłębiem raczej nie, co do zmęczenia i zdezorientowania, nie uzywam fb czy twittera i dla mnie wszystko jest jasne i zrozumiałe, trwa bojkot, nie łazimy na mecze sa, nie kupujemy biletów gadżetów i ppv z meczów itd itd i czekamy na rozwój sytuacji - niestety, a to że wyłamują się z bojkotu słabe jednostki... życie.

fcb1920
Kontakt:

#21213 Post autor: fcb1920 » 18 wrz 2019, o 21:20

fRoś pisze:
18 wrz 2019, o 21:15
Rafał19R20 pisze:
18 wrz 2019, o 19:04
Tak chcialbym wrocic na Cicha owszem..ale dobrze wiemy ze powrot w tej sytuacji bedzie nasza porazka...Chodzi mi o to ze nasz bojkot traci na sile, ludzie sa coraz bardziej zmeczeni i zdezorientowani tym wszystkim.... W ostatnim czasie moim zdaniem znow odpusciclismy akcjonariuszom... Jestem za kolejnymi manifestacjami az do skutku....
nie wiem czy traci, ale z tego co widać po fb czy meczach z Piastem i Zagłębiem raczej nie, co do zmęczenia i zdezorientowania, nie uzywam fb czy twittera i dla mnie wszystko jest jasne i zrozumiałe, trwa bojkot, nie łazimy na mecze sa, nie kupujemy biletów gadżetów i ppv z meczów itd itd i czekamy na rozwój sytuacji - niestety, a to że wyłamują się z bojkotu słabe jednostki... życie.
To uzywasz czy nie uzywasz fb ? Tu nikt nie wylamuje sie z bojkotu tylko kazdy chce zeby cos ruszylo do przodu i tyle. Kazdy tu dla Ruchu chce dobrze a ze sa roznice zdan to chyba tes dobrze wplywa na dyskusje i otwiera inne punkty widzenia. Trzeba szukac rozwiazan. Zeby jak najszybciej wrocila normalnosc.

Awatar użytkownika
sgR
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21214 Post autor: sgR » 18 wrz 2019, o 21:25

Żeby wróciła normalność potrzebne są albo bardzo duże pieniądze i budowa stadionu albo porostu pieniądze (upadek spółki) i budowa stadionu.Nad czym tu debatować.

Awatar użytkownika
markomaniak
Kontakt:

#21215 Post autor: markomaniak » 18 wrz 2019, o 21:26

Ruch- Gać, widzów: 1071 (według informacji podanych przez klub)
Ruch- Kluczbork, widzów: 548 (według informacji podanych przez klub)
Ruch- Żmigród, widzów: 539 (według informacji podanych przez klub)
Ruch-Lubin II, widzów: 506 (według informacji podanych przez klub)

Z meczu na mecz frekwencja spada o te pare osob. Widac, ze bojkot nie traci na sile, bojkot ma sie dobrze.

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21216 Post autor: Mirek » 18 wrz 2019, o 21:28

Wg mnie, patrząc po zdjęciach, te liczby i tak są zawyżone.

Tomasz
Kontakt:

#21217 Post autor: Tomasz » 18 wrz 2019, o 21:31

Pytanie jest proste, bo dużo populistyczne gadki z naszej strony A konkretów 0. 1) co zrobimy w przypadku upadku, jutro za tydzień za rok? Bo jak my tego nie wiemy teraz i ludzie z WR tego nie wiedzą... To ja jestem zaniepokojony i nie dziwię się że ludzie pytają co robimy jak i kiedy?
Ruch Ruch HKS!

Awatar użytkownika
markomaniak
Kontakt:

#21218 Post autor: markomaniak » 18 wrz 2019, o 21:34

Tez tak mysle, dlatego napisalem, ze "według informacji podanych przez klub",
ogolnie powinno byc: 500, 400, 300, ?

Awatar użytkownika
bergmon
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21219 Post autor: bergmon » 18 wrz 2019, o 21:35

fcb1920 pisze:
18 wrz 2019, o 20:40
Masz racje ze to tylko pisanie ale moze ktos zauwazy te glosy ktore tez cos probuja przekazac. Wszyscy jestesmy kibicami Ruchu. Fakt ze ludzi jest garstka ale sami w tej garstce sie zamykaja. W mniejszych ekipach jak cos potrzeba to leci info kto moze zalatwic to czy to. I takie osoby sie znajduja.. a jak to jest u Nas ? Mam podejsc do Szymona i zapytac sory w czym moge pomoc ? Moje zdanie jest takie ze jedynym wyjsciem jest pakt z diablem w tym wypadlu Kotala kosztem stadionu niestety np na dwa lata do przodu. odkladamy temat stadinu nie ma sie co oszukiwac i tak go w njblizszym czasie nawet nie zaczna. Dogadac sie kladziemy S,A, budujemy nowy Ruch a do stadionu wrocimy za jakis czas.. cos kosztem czegos.. chyba lepiej nsjpierw odbudiwav klub. A za dwa lata i tak wybory zaglosuje sie na bardziej wuarygodnego w kwesti Ruchu i stadionu.
Już roz my mu termin stadionu odpuścili kosztem ratowania Ruchu,i terozki momy 4 liga i brak stadionu,dzièki.Zaproponuj to łysymu,bydzie Cię chwolił,bo to,że my stadionu niy chcieli na manifestacji już wyryczoł SIMONOWI

TheEnd2
Kontakt:

#21220 Post autor: TheEnd2 » 18 wrz 2019, o 21:39

Bardzo dobrze ze dyskutujemy,
Zle ze w tej dyskusji uczestniczy 7 osób....
To chyba daje do myslenia?
Ta SA nie padnie , moze zostanie sprzedana jakiemus kolejnemu dziadowi,
Ozor dzieki za zaproszenie do WR ,
oby WR nie byl za kilka lat stowarzyszeniem kibicow byłego klubu Ruchu Chorzów,
ktos tu napisal ze , nie ma komu robić i sie angazowac.... to kaj som FC i ich ekipy....?

TheEnd2
Kontakt:

#21221 Post autor: TheEnd2 » 18 wrz 2019, o 21:43

jeszcze jedno.... nie sztuką jest dzialac jak jest kasa , normalnosc i sukcesy...
największą sztuką jest współdziałanie w kryzysie,

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21222 Post autor: Ozor » 18 wrz 2019, o 21:51

TheEnd2 pisze:
18 wrz 2019, o 21:39
Bardzo dobrze ze dyskutujemy,
Zle ze w tej dyskusji uczestniczy 7 osób....
To chyba daje do myslenia?
Ta SA nie padnie , moze zostanie sprzedana jakiemus kolejnemu dziadowi,
Ozor dzieki za zaproszenie do WR ,
oby WR nie byl za kilka lat stowarzyszeniem kibicow byłego klubu Ruchu Chorzów,
ktos tu napisal ze , nie ma komu robić i sie angazowac.... to kaj som FC i ich ekipy....?
każdy kto dołoży cegiełkę jest potrzebny :P

fcb1920
Kontakt:

#21223 Post autor: fcb1920 » 18 wrz 2019, o 21:53

bergmon pisze:
18 wrz 2019, o 21:35
fcb1920 pisze:
18 wrz 2019, o 20:40
Masz racje ze to tylko pisanie ale moze ktos zauwazy te glosy ktore tez cos probuja przekazac. Wszyscy jestesmy kibicami Ruchu. Fakt ze ludzi jest garstka ale sami w tej garstce sie zamykaja. W mniejszych ekipach jak cos potrzeba to leci info kto moze zalatwic to czy to. I takie osoby sie znajduja.. a jak to jest u Nas ? Mam podejsc do Szymona i zapytac sory w czym moge pomoc ? Moje zdanie jest takie ze jedynym wyjsciem jest pakt z diablem w tym wypadlu Kotala kosztem stadionu niestety np na dwa lata do przodu. odkladamy temat stadinu nie ma sie co oszukiwac i tak go w njblizszym czasie nawet nie zaczna. Dogadac sie kladziemy S,A, budujemy nowy Ruch a do stadionu wrocimy za jakis czas.. cos kosztem czegos.. chyba lepiej nsjpierw odbudiwav klub. A za dwa lata i tak wybory zaglosuje sie na bardziej wuarygodnego w kwesti Ruchu i stadionu.
Już roz my mu termin stadionu odpuścili kosztem ratowania Ruchu,i terozki momy 4 liga i brak stadionu,dzièki.Zaproponuj to łysymu,bydzie Cię chwolił,bo to,że my stadionu niy chcieli na manifestacji już wyryczoł SIMONOWI
No jasne pewnie tez masz racje. Ale mamy dwa interesy do ukrecenia Ruch jako klub i stadion wiem ze jedno i drugie jest rownie wazne. Ale czasem trzeba pogrywac i trzeba miec czym. Nie chodzi o to zeby z czegos rezygnowac tylko czyms.. ugrac cos.. musimy miec pole manewru. Zrobic krok do tylu zeby zrobic dwa do przodu.

hattrick
Kontakt:

#21224 Post autor: hattrick » 18 wrz 2019, o 22:15

Scypion pisze:
18 wrz 2019, o 17:41
Proszę o potwierdzenie. Rozumia, ze pion organizacyjny nowego Ruchu jest już teraz gotowy i jak tylko będzie trzeba i można to wyskakuje z bloczków, wyciongo geld z kapsi i zaczyno działać? Czy tez bydzie tak, ze Ruch padnie, a potem bydzie godka: "jo nie, bo robota", "jo nie, bo kupilch nowe woły i musza je wypróbować" "jo nie, niech oni to wezna" "przeca mioł to ogarnąć UKS i jak godali, ze ich interesuje b-klasa to myslelimy, ze żartowali" a inni sie rozmyśla 5 minut przed?
To samo mniej wiecej pisalem w poprzednich postach,ale podobno jestem trolem i mi za to placa.Moze pomysl na upadek jest,ale na to co potem to nie,tym bardziej ze UKS,nie bedzie sie w to pakowal

Lothar Ślązok
Kontakt:

#21225 Post autor: Lothar Ślązok » 18 wrz 2019, o 22:24

Zastanówcie się do czego to zmierzą, sami się wykończymy walką na kilku frontach, wszyscy ze wszystkimi ...
500 osób na Cichej, 500 osób na UKSie, umieramy w ciszy i to bez udziału szczewusów czy innego gejostwa.
Zniechęcić ludzi do łażenia na szpile jest dużo łatwiej niż ich zachęcić nazod do przyjścia na stadion.
Sektor rodzinny (budowany przez kilka lat) był naszą wizytówką, a teraz ile tych dzieci będzie chodzić na B klasę, popatrzcie co się dzieje na dzielnicach, sąsiedzi malują hasła o naszym zgonie, chcą naszej śmierci a my sìę licytujemy czy na Cichej było 540 czy 509 kibiców i dlaczego jeszcze tak dużo.
Piłkarze ciągną na rezerwie ale walczą i punktują, pracownicy znów mają zaległości ale też się nie poddają, ale my im nie pomozemy i nie damy im kasy bo przecież przyjdzie Bik, który pomimo że obraca milionami, bez naszych paręnastu tysięcy zbankrutuje...
Sprawdza się stare porzekadło "zgoda buduje, niezgoda rujnuje"...

ODPOWIEDZ