Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
fcb1920
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#21196 Post autor: fcb1920 » 18 wrz 2019, o 19:42

Czyli pdk i kmwtw 😉 ostatnio dzien w dzien tu zagladam a o meczu Uks-u w niedziele dowiedzzialem sie pare godzin przed meczem.. to jeden z przykladow jak wygladaja obecnie mobilizacje.. porownajcie liczby z manifestacji w sprawie stadionu z tej i tej wczesniejszej niby nie bylo zle teraz ale w sytuacji w.ktorej znalazl sie Ruch to ludzi jednak powinno byc wiecej. Bo tu nie tylko o stadion chodzi ale o Ruch i wszystko co z nim zwiazane. Za cichy ten bojkot tak poprostu. Powinnismy sie pojawiac pod stsdionem i glosno dawac do zrozumienia tym co maja wplyw na to co sie z Ruchem dzieje. Im to chyba na reke ze nas nie ma bo jest spokoj nikt ich nie wyzywa nie wymusza nic. Jak widac nie ma roznicy czy jest sie w WR czy nie..

Awatar użytkownika
DaReQ93
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21197 Post autor: DaReQ93 » 18 wrz 2019, o 19:44

Ale kogo Ty chcesz wyzywać? Piłkarzy? Trenerów? Pionka Wele? Info o meczu było już w środę na fb

fcb1920
Kontakt:

#21198 Post autor: fcb1920 » 18 wrz 2019, o 19:49

Nie mam gownianego fb ! Np sa dziennikarze na meczu ktorzy w tej nudnej scenerii moga nas zauwazyc ze ten protest zyje. A nie istnieje tylko na fb ! Nie mowie o cisnieciu od ku.. i chu.. tylko o wymownym transparencie w sprawie stadionu i Ruchu w kierunku kogali i reszty. A po co cislismy z patusmanem na Wolce? Co to dalo? Tak samo bez sensu lepiej bylo nic nie spiewac.. a po co manofestacja lepiej bylo na fb posiedziec..

fcb1920
Kontakt:

#21199 Post autor: fcb1920 » 18 wrz 2019, o 19:51

Glupio brac przyklad i za wzor stawiac legie ale oni protestowac potrafili na tyle medialnie ze wszedzie bylo glosno. Nawet my ich wsparlismy dopingiem iti spi..laj zapomnieli? Inni tez dobrze dzialali Osuch pinoki itp itd

Rafal1920
Kontakt:

#21200 Post autor: Rafal1920 » 18 wrz 2019, o 19:54

Bojkot powinien przybrać na sile i to zdecydowanie. Bojkot w taki formie jak teraz jest na ręka Bikowi, Kurczykowi i cały reszcie. Oni powinni zostać postawienii pod ścianą i albo wyłożyć kasa albo spakować walizki i wy***rdalać jak nadali. Ino tu trzeba pomyśleć jak to zrobić i jakie podjąć kroki zgodnie z prawem.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21201 Post autor: Ozor » 18 wrz 2019, o 20:04

Rafal1920 pisze:
18 wrz 2019, o 19:54
Bojkot powinien przybrać na sile i to zdecydowanie. Bojkot w taki formie jak teraz jest na ręka Bikowi, Kurczykowi i cały reszcie. Oni powinni zostać postawienii pod ścianą i albo wyłożyć kasa albo spakować walizki i wy***rdalać jak nadali. Ino tu trzeba pomyśleć jak to zrobić i jakie podjąć kroki zgodnie z prawem.
jeszcze raz zapytam co to dla ciebie znaczy przybrać na sile?
w chwili obecnej zostało zrobione wszystko co szło od strony finansowej spółka została pozbawiona pieniędzy od kibiców i może się to nie wydaje ale jest bardzo bolesne.
Jak wykombinujesz jak to zrobić z kasą z UM wtedy będzie wielkie prawdopodobieństwo że albo SA padnie albo dusigrosze wyłożą pieniądze.

fcb1920
Kontakt:

#21202 Post autor: fcb1920 » 18 wrz 2019, o 20:09

Ozor pisze:
18 wrz 2019, o 20:04
Rafal1920 pisze:
18 wrz 2019, o 19:54

jeszcze raz zapytam co to dla ciebie znaczy przybrać na sile?

Ok to ja tez mam pytanie bo zgadzam sie z Rafalem1920 ze trzeba cos zmienic podkrecic. Wiec czy wg Ciebie Ozor ta forma protestu jest wystarczajaca? I Czy przynosi jakis widoczny efekt?

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21203 Post autor: Ozor » 18 wrz 2019, o 20:15

moim zdaniem tak , jest bardzo dobrze jeśli chodzi o blokadę kasy kibiców natomiast kluczem jest blokada kasy z UM.
Wystarczy poczytać Welę :P a do tego dodać wymagane płatności i popatrzeć w kalendarz.Nie da się w nieskończoność rolować długu.
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2019, o 20:17 przez Ozor, łącznie zmieniany 1 raz.

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21204 Post autor: Rafał19R20 » 18 wrz 2019, o 20:15

Ozor pisze:
18 wrz 2019, o 19:40
Rafał19R20 pisze:
18 wrz 2019, o 19:04
Czyli co
SA- nie..
UKS- nie..
Nowy Ruch- nie....
Jestesmy w zawieszeniu i powoli bojkot staje sie naszym przeklenstwem. Nie ma zadnego planu tylko czekanie... ku*** na panow K B K..i ich ruch
Byl fajny efekt na 1 meczu Uks, teraz w niedziele to juz byl piknik... Co dalej??..
ale w czym ty widzisz problem?
chcesz idziesz na Cichą i tyle , jak wy widzicie intensyfikację bojkotu czy protestu ? samospalenia, zamachy bombowe ? niestety to będzie trwało jak ktoś myślał ze z dnia na dzień taki prywatny akcjonariusz weźmie nogi za pas i zostawi potencjalne pieniądze z UM to chyba upadł na głowę.
Tak chcialbym wrocic na Cicha owszem..ale dobrze wiemy ze powrot w tej sytuacji bedzie nasza porazka...Chodzi mi o to ze nasz bojkot traci na sile, ludzie sa coraz bardziej zmeczeni i zdezorientowani tym wszystkim.... W ostatnim czasie moim zdaniem znow odpusciclismy akcjonariuszom... Jestem za kolejnymi manifestacjami az do skutku....
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

Rafik
Kontakt:

#21205 Post autor: Rafik » 18 wrz 2019, o 20:16

szkoda że się nie zbieRamy pod stadionem i jazda z dopingiem
a tu pustki stypa... aż trudno uwierzyć jak to wymieRa

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21206 Post autor: Mirek » 18 wrz 2019, o 20:22

Dałem to w innym temacie, ale wkleję też tu. "Skała" pęka...
Tomasz Foszmańczyk po meczu Ruchu z rezerwami Zagłębia (1:0):
- Siłą woli przepchnęliśmy to zwycięstwo, ale z dnia na dzień czujemy się gorzej. Mam nadzieję, że ta bomba w którymś momencie nie wybuchnie. Większość z nas jedzie na oparach już nie tyle finansowych, co mentalnych.

kickers
Kontakt:

#21207 Post autor: kickers » 18 wrz 2019, o 20:26

Pisanie na forum to tylko pisanie i mało daje w rzeczywistości ,większość tu nawija co trzeba zarobić bla,bla,bla,może najpierw niech każdy spojrzy w lustro i odpowie sobie na pytanie co ja zrobiłem oprócz klepania w klawiaturę .Tych ludzi który faktycznie działają w jest garstka A pracy jest masa jeśli to ma zacząć działać to wszyscy musimy dołożyć cegiełkę.
NOWY [R] BYTOM

fcb1920
Kontakt:

#21208 Post autor: fcb1920 » 18 wrz 2019, o 20:40

Masz racje ze to tylko pisanie ale moze ktos zauwazy te glosy ktore tez cos probuja przekazac. Wszyscy jestesmy kibicami Ruchu. Fakt ze ludzi jest garstka ale sami w tej garstce sie zamykaja. W mniejszych ekipach jak cos potrzeba to leci info kto moze zalatwic to czy to. I takie osoby sie znajduja.. a jak to jest u Nas ? Mam podejsc do Szymona i zapytac sory w czym moge pomoc ? Moje zdanie jest takie ze jedynym wyjsciem jest pakt z diablem w tym wypadlu Kotala kosztem stadionu niestety np na dwa lata do przodu. odkladamy temat stadinu nie ma sie co oszukiwac i tak go w njblizszym czasie nawet nie zaczna. Dogadac sie kladziemy S,A, budujemy nowy Ruch a do stadionu wrocimy za jakis czas.. cos kosztem czegos.. chyba lepiej nsjpierw odbudiwav klub. A za dwa lata i tak wybory zaglosuje sie na bardziej wuarygodnego w kwesti Ruchu i stadionu.

Awatar użytkownika
RNK95
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#21209 Post autor: RNK95 » 18 wrz 2019, o 20:57

Piłkarze wiecznie za darmo grać nie będą, a pracownicy pracować, pisało się tutaj i na TT, że w momencie strajku pracownicy klubu powinni szukać sobie nowej pracy i składać wypowiedzenia po otrzymaniu zaległości. Inaczej ta sytuacja się znów powtórzy i za 3 miesiące znów będą strajkować i pożyczać po rodzinie. Kasa za bilety i gadżety teraz pięknie by łatała te zaległości wobec zawodników i pudrowała trupa, a tu dupa. :)

Cierpliwości, kluczem jest nacisk na miasto i zobrazowanie im, że ta umowa na promocję pozbawiona jest jakiegokolwiek sensu. Nie wiem co niektórzy myślą, że kibice mają robić, rzucać Kotali i Bikowi w okna jajkami, malować im mury albo wybijać szyby ? Wtedy wyszlibyśmy na hołotę i zaraz by nas w prasie obsmarowali od kiboli. Kultura, cierpliwość, z pustego i Salomon nie naleje ;)

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21210 Post autor: Ozor » 18 wrz 2019, o 21:03

RNK95 pisze:
18 wrz 2019, o 20:57
Piłkarze wiecznie za darmo grać nie będą, a pracownicy pracować, pisało się tutaj i na TT, że w momencie strajku pracownicy klubu powinni szukać sobie nowej pracy i składać wypowiedzenia po otrzymaniu zaległości. Inaczej ta sytuacja się znów powtórzy i za 3 miesiące znów będą strajkować i pożyczać po rodzinie. Kasa za bilety i gadżety teraz pięknie by łatała te zaległości wobec zawodników i pudrowała trupa, a tu dupa. :)

Cierpliwości, kluczem jest nacisk na miasto i zobrazowanie im, że ta umowa na promocję pozbawiona jest jakiegokolwiek sensu. Nie wiem co niektórzy myślą, że kibice mają robić, rzucać Kotali i Bikowi w okna jajkami, malować im mury albo wybijać szyby ? Wtedy wyszlibyśmy na hołotę i zaraz by nas w prasie obsmarowali od kiboli. Kultura, cierpliwość, z pustego i Salomon nie naleje ;)
:ok: o to idzie

ODPOWIEDZ