Co z tym Ruchem?
-
- Kontakt:
Re: Co z tym Ruchem?
Czyli pdk i kmwtw
ostatnio dzien w dzien tu zagladam a o meczu Uks-u w niedziele dowiedzzialem sie pare godzin przed meczem.. to jeden z przykladow jak wygladaja obecnie mobilizacje.. porownajcie liczby z manifestacji w sprawie stadionu z tej i tej wczesniejszej niby nie bylo zle teraz ale w sytuacji w.ktorej znalazl sie Ruch to ludzi jednak powinno byc wiecej. Bo tu nie tylko o stadion chodzi ale o Ruch i wszystko co z nim zwiazane. Za cichy ten bojkot tak poprostu. Powinnismy sie pojawiac pod stsdionem i glosno dawac do zrozumienia tym co maja wplyw na to co sie z Ruchem dzieje. Im to chyba na reke ze nas nie ma bo jest spokoj nikt ich nie wyzywa nie wymusza nic. Jak widac nie ma roznicy czy jest sie w WR czy nie..

- DaReQ93
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ale kogo Ty chcesz wyzywać? Piłkarzy? Trenerów? Pionka Wele? Info o meczu było już w środę na fb
-
- Kontakt:
Nie mam gownianego fb ! Np sa dziennikarze na meczu ktorzy w tej nudnej scenerii moga nas zauwazyc ze ten protest zyje. A nie istnieje tylko na fb ! Nie mowie o cisnieciu od ku.. i chu.. tylko o wymownym transparencie w sprawie stadionu i Ruchu w kierunku kogali i reszty. A po co cislismy z patusmanem na Wolce? Co to dalo? Tak samo bez sensu lepiej bylo nic nie spiewac.. a po co manofestacja lepiej bylo na fb posiedziec..
-
- Kontakt:
Glupio brac przyklad i za wzor stawiac legie ale oni protestowac potrafili na tyle medialnie ze wszedzie bylo glosno. Nawet my ich wsparlismy dopingiem iti spi..laj zapomnieli? Inni tez dobrze dzialali Osuch pinoki itp itd
-
- Kontakt:
Bojkot powinien przybrać na sile i to zdecydowanie. Bojkot w taki formie jak teraz jest na ręka Bikowi, Kurczykowi i cały reszcie. Oni powinni zostać postawienii pod ścianą i albo wyłożyć kasa albo spakować walizki i wy***rdalać jak nadali. Ino tu trzeba pomyśleć jak to zrobić i jakie podjąć kroki zgodnie z prawem.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
jeszcze raz zapytam co to dla ciebie znaczy przybrać na sile?Rafal1920 pisze: ↑18 wrz 2019, o 19:54Bojkot powinien przybrać na sile i to zdecydowanie. Bojkot w taki formie jak teraz jest na ręka Bikowi, Kurczykowi i cały reszcie. Oni powinni zostać postawienii pod ścianą i albo wyłożyć kasa albo spakować walizki i wy***rdalać jak nadali. Ino tu trzeba pomyśleć jak to zrobić i jakie podjąć kroki zgodnie z prawem.
w chwili obecnej zostało zrobione wszystko co szło od strony finansowej spółka została pozbawiona pieniędzy od kibiców i może się to nie wydaje ale jest bardzo bolesne.
Jak wykombinujesz jak to zrobić z kasą z UM wtedy będzie wielkie prawdopodobieństwo że albo SA padnie albo dusigrosze wyłożą pieniądze.
-
- Kontakt:
Ozor pisze: ↑18 wrz 2019, o 20:04Rafal1920 pisze: ↑18 wrz 2019, o 19:54Bojkot powinien przybrać na sile i to zdecydowanie. Bojkot w taki formie jak teraz jest na ręka Bikowi, Kurczykowi i cały reszcie. Oni powinni zostać postawienii pod ścianą i albo wyłożyć kasa albo spakować walizki i wy***rdalać jak nadali. Ino tu trzeba pomyśleć jak to zrobić i jakie podjąć kroki zgodnie z prawem.
jeszcze raz zapytam co to dla ciebie znaczy przybrać na sile?
Ok to ja tez mam pytanie bo zgadzam sie z Rafalem1920 ze trzeba cos zmienic podkrecic. Wiec czy wg Ciebie Ozor ta forma protestu jest wystarczajaca? I Czy przynosi jakis widoczny efekt?
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
moim zdaniem tak , jest bardzo dobrze jeśli chodzi o blokadę kasy kibiców natomiast kluczem jest blokada kasy z UM.
Wystarczy poczytać Welę
a do tego dodać wymagane płatności i popatrzeć w kalendarz.Nie da się w nieskończoność rolować długu.
Wystarczy poczytać Welę

Ostatnio zmieniony 18 wrz 2019, o 20:17 przez Ozor, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Tak chcialbym wrocic na Cicha owszem..ale dobrze wiemy ze powrot w tej sytuacji bedzie nasza porazka...Chodzi mi o to ze nasz bojkot traci na sile, ludzie sa coraz bardziej zmeczeni i zdezorientowani tym wszystkim.... W ostatnim czasie moim zdaniem znow odpusciclismy akcjonariuszom... Jestem za kolejnymi manifestacjami az do skutku....Ozor pisze: ↑18 wrz 2019, o 19:40ale w czym ty widzisz problem?Rafał19R20 pisze: ↑18 wrz 2019, o 19:04Czyli co
SA- nie..
UKS- nie..
Nowy Ruch- nie....
Jestesmy w zawieszeniu i powoli bojkot staje sie naszym przeklenstwem. Nie ma zadnego planu tylko czekanie... ku*** na panow K B K..i ich ruch
Byl fajny efekt na 1 meczu Uks, teraz w niedziele to juz byl piknik... Co dalej??..
chcesz idziesz na Cichą i tyle , jak wy widzicie intensyfikację bojkotu czy protestu ? samospalenia, zamachy bombowe ? niestety to będzie trwało jak ktoś myślał ze z dnia na dzień taki prywatny akcjonariusz weźmie nogi za pas i zostawi potencjalne pieniądze z UM to chyba upadł na głowę.
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie
-
- Kontakt:
szkoda że się nie zbieRamy pod stadionem i jazda z dopingiem
a tu pustki stypa... aż trudno uwierzyć jak to wymieRa
a tu pustki stypa... aż trudno uwierzyć jak to wymieRa
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dałem to w innym temacie, ale wkleję też tu. "Skała" pęka...
Tomasz Foszmańczyk po meczu Ruchu z rezerwami Zagłębia (1:0):
- Siłą woli przepchnęliśmy to zwycięstwo, ale z dnia na dzień czujemy się gorzej. Mam nadzieję, że ta bomba w którymś momencie nie wybuchnie. Większość z nas jedzie na oparach już nie tyle finansowych, co mentalnych.
Tomasz Foszmańczyk po meczu Ruchu z rezerwami Zagłębia (1:0):
- Siłą woli przepchnęliśmy to zwycięstwo, ale z dnia na dzień czujemy się gorzej. Mam nadzieję, że ta bomba w którymś momencie nie wybuchnie. Większość z nas jedzie na oparach już nie tyle finansowych, co mentalnych.
-
- Kontakt:
Pisanie na forum to tylko pisanie i mało daje w rzeczywistości ,większość tu nawija co trzeba zarobić bla,bla,bla,może najpierw niech każdy spojrzy w lustro i odpowie sobie na pytanie co ja zrobiłem oprócz klepania w klawiaturę .Tych ludzi który faktycznie działają w jest garstka A pracy jest masa jeśli to ma zacząć działać to wszyscy musimy dołożyć cegiełkę.
NOWY [R] BYTOM
-
- Kontakt:
Masz racje ze to tylko pisanie ale moze ktos zauwazy te glosy ktore tez cos probuja przekazac. Wszyscy jestesmy kibicami Ruchu. Fakt ze ludzi jest garstka ale sami w tej garstce sie zamykaja. W mniejszych ekipach jak cos potrzeba to leci info kto moze zalatwic to czy to. I takie osoby sie znajduja.. a jak to jest u Nas ? Mam podejsc do Szymona i zapytac sory w czym moge pomoc ? Moje zdanie jest takie ze jedynym wyjsciem jest pakt z diablem w tym wypadlu Kotala kosztem stadionu niestety np na dwa lata do przodu. odkladamy temat stadinu nie ma sie co oszukiwac i tak go w njblizszym czasie nawet nie zaczna. Dogadac sie kladziemy S,A, budujemy nowy Ruch a do stadionu wrocimy za jakis czas.. cos kosztem czegos.. chyba lepiej nsjpierw odbudiwav klub. A za dwa lata i tak wybory zaglosuje sie na bardziej wuarygodnego w kwesti Ruchu i stadionu.
- RNK95
- Wspiera "Wielki Ruch"
Piłkarze wiecznie za darmo grać nie będą, a pracownicy pracować, pisało się tutaj i na TT, że w momencie strajku pracownicy klubu powinni szukać sobie nowej pracy i składać wypowiedzenia po otrzymaniu zaległości. Inaczej ta sytuacja się znów powtórzy i za 3 miesiące znów będą strajkować i pożyczać po rodzinie. Kasa za bilety i gadżety teraz pięknie by łatała te zaległości wobec zawodników i pudrowała trupa, a tu dupa.
Cierpliwości, kluczem jest nacisk na miasto i zobrazowanie im, że ta umowa na promocję pozbawiona jest jakiegokolwiek sensu. Nie wiem co niektórzy myślą, że kibice mają robić, rzucać Kotali i Bikowi w okna jajkami, malować im mury albo wybijać szyby ? Wtedy wyszlibyśmy na hołotę i zaraz by nas w prasie obsmarowali od kiboli. Kultura, cierpliwość, z pustego i Salomon nie naleje

Cierpliwości, kluczem jest nacisk na miasto i zobrazowanie im, że ta umowa na promocję pozbawiona jest jakiegokolwiek sensu. Nie wiem co niektórzy myślą, że kibice mają robić, rzucać Kotali i Bikowi w okna jajkami, malować im mury albo wybijać szyby ? Wtedy wyszlibyśmy na hołotę i zaraz by nas w prasie obsmarowali od kiboli. Kultura, cierpliwość, z pustego i Salomon nie naleje

- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
RNK95 pisze: ↑18 wrz 2019, o 20:57Piłkarze wiecznie za darmo grać nie będą, a pracownicy pracować, pisało się tutaj i na TT, że w momencie strajku pracownicy klubu powinni szukać sobie nowej pracy i składać wypowiedzenia po otrzymaniu zaległości. Inaczej ta sytuacja się znów powtórzy i za 3 miesiące znów będą strajkować i pożyczać po rodzinie. Kasa za bilety i gadżety teraz pięknie by łatała te zaległości wobec zawodników i pudrowała trupa, a tu dupa.![]()
Cierpliwości, kluczem jest nacisk na miasto i zobrazowanie im, że ta umowa na promocję pozbawiona jest jakiegokolwiek sensu. Nie wiem co niektórzy myślą, że kibice mają robić, rzucać Kotali i Bikowi w okna jajkami, malować im mury albo wybijać szyby ? Wtedy wyszlibyśmy na hołotę i zaraz by nas w prasie obsmarowali od kiboli. Kultura, cierpliwość, z pustego i Salomon nie naleje![]()