Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Elmer
Kontakt:

Re: Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

#271 Post autor: Elmer » 28 sie 2019, o 23:09

Wela pisze:
28 sie 2019, o 21:26
Waszymi działaniami pomogliście także usunąć z Klubu szkodników, którzy albo żerowali na Klubie, albo niszczyli Go przez swoją głupotę, czy zaślepienie.
Wela pisze:
28 sie 2019, o 22:37
- nie, nie poszli i w mojej ocenie Ci ludzie, mimo wcześniejszych błędów w obstawianiu składu zarządów, wciąż wierzą i chcą ratować Klub, nie tylko spółkę, ale po prostu Ruch.
Jak to było z cenami za badania noł nejmów? Jak było ze Stępińskim? Kto jest szkodnikiem?

Winny tak samo jest ten, który podejmuje decyzje, ale także ten, który osobie dane stanowisko powierzył. Nie uwierzę, że Bik nie wiedział o działaniach Patermana w stosunku do Fornalika.
Ja jednak wyznaję zasadę, że WIERNY KIBIC JEST Z DRUŻYNĄ I NA DOBRE I NA ZŁE, a szczególnie na złe!
Ty nawet nie wiesz ile my w ostatnim okresie upokorzeń musieliśmy przeżyć, Ty wtedy jeździłeś sobie czołgiem, bawiłeś w wojenki, jadłeś konserwy z mielonki, a my zbieraliśmy kolejne szóstki w plecy od agrozespołów. Mimo tego wciąż wierzymy w ten klub. Jednak nie przy takim podejściu działaczy. A do mieszania bez dosypywania cukru herbata słodsza nie będzie.

Aaa i pisz bardziej zwięźle. Mniej lania wody, wtedy wpisy będą czytelniejsze.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Wela

#272 Post autor: Wela » 28 sie 2019, o 23:09

Dorcia pisze:
robbo2k pisze:
28 sie 2019, o 22:20
Wela jedno proste pytanie. Czy piłkarze i pracownicy dostali wszystkie zaległe pieniądze i dlaczego nie?

@Dorcia to jest sport... żeby dać ci gwarancję awansu musiałbym przeskoczyć ligę sportowo a tutaj wystarczy jeden Czarny Łabędź ... mogę ci obiecać baraże o I lige
Właśnie nie możesz obiecać. To nie jest czarne i białe. Tak samo jak np. piszesz o połączeniu akademii z UKS-em. Tutaj naprawdę jest mnóstwo problemów i to nie sztucznych, stwarzanych przez kogoś. Piszesz dobre posty. Widać, że masz czas na zdobywanie wiedzy o finansach klubu i przekładanie jej tutaj na forum.
Dlatego wzorem Weli mobilizuje Cię do działania. Spróbuj podać jak położyć tą spółkę? Jakie poczynić działania w tym kierunku? Jak zrobić tak koło dupy rządzącym miastem aby sami mówili o budowie stadionu?
Z Twoich postów typu "obiecuje awans" wygląda że jest to łatwe i przyjemne ale tak na prawdę to bardzo ciężka praca, która przez długi czas może nie przynieść żadnego sukcesu.
Dorcia, w samo sedno! Tyle, że dlaczego pytasz, jak położyć Klub? Przy tej wiedzy Robbo2k zapytałbym Go, jak postawić Klub na nogi? Kłaść i niszczyć jest bardzo łatwo, ale wyprowadzać z impasu i z dołka już znacznie ciężej...

Czy to może już idzie to pokolenie wychowywane na bajkach, w których nie używa się określeń "pokonać", "wygrać", zwyciężyć", tylko "zabić", "zniszczyć", "zaorać" czy "unicestwić" ?

Suma summarum - bardzo dobrze to napisałaś!

PS. Wiem, wiem... Moją opinię masz w ... z tyłu... ;)

pyRsk!

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#273 Post autor: robbo2k » 28 sie 2019, o 23:13

Pominales jeszcze parę pytań.

Ja nie bujam w obłokach ja składam publicznie deklaracje z których mnie łatwo rozliczyć. Ty natomiast obiecujesz. Ale cieszy iż 14osob dostało swoje pieniadze. Jeszcze tylko pozostałe 89. Splaciles 15%zaleglosci wymaganych licencją ale robisz z siebie bohatera. Ktoś kto nie wie iż na etacie jest zawrotne 14osob z 103 zatrudnionych pomyśli że jest świetnie.

Jak postawić klub na nogi.... To bardzo proste. Dokapitalizować spółkę , odzyskać zaufanie do kibiców, odbudować z kibicami wizerunek spółki, pozyskać zewnętrznych sponsorów.

Ponawiam pytanie

Czy wszyscy pracownicy , trenerzy i piłkarze mają uregulowane wszystkie zaległości z lipcem 2019 włącznie i dlaczego nie?

Czy zrezygnujesz z prezesowania gdy 30wrzesnia 2019 komisja licencyjna stwierdzi naruszenie przepisów F.01 lub F.02 podręcznika licencyjnego i dlaczego nie?

Czy zrezygnujesz że stanowiska gdy pożyczki miasta i akcjonariuszy nie zostaną zamienione na akcje do dnia 30wrzesnia 2019 i dlaczego nie?

Czy zrezygnujesz że stanowiska gdy do dnia 30wrzesnia nie znajdziesz sponsora na minimum 1mln złotych. I dlaczego nie?
Ostatnio zmieniony 28 sie 2019, o 23:18 przez robbo2k, łącznie zmieniany 1 raz.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

LEMON-CHORZOW
Kontakt:

#274 Post autor: LEMON-CHORZOW » 28 sie 2019, o 23:17

dopoki blik i kurczyk nie wloza konkretny kasy w ten klub a nie bedom ino pozyczali na procent to trzymanie ty spolki nie mo sensu ,,klub istnieje ino z budzetu miasta i tego sponsora od smieci co wlozyl kilkaset tysiecy ,,,,downo zech pisol ze miasto powinno pieniadze dawac ino wylacznie na szkolenie mlodziezy i nowy stadion ,,ewentualnie jakies nagrody za wyniki sportowe dla 1 druzyny ,,,,a nie za posmiewisko co z miasta robia te pseudokopacze w koszulkach RUCHU ,,calo Polska sie
smieje jak dostajemy w-p-i-e-r-d-o-l od gaci ,to o jaki tu promocji piszemy ,,, za rok o ty porze spadniemy z tym szrotem do 4 ligi z zadluzeniem okolo 30 milionow ,,w tym sezonie z 3 ligi do 4 spadaja druzyny z miejsc od 11 do 18 ,,,,po spadku nie liczcie ze pzpn pozwoli zaczac od 4 ligi bez dlugu bo bylo by to nielogiczne ,,,,,zacznemy od klasy ,,b,,,

Wela

#275 Post autor: Wela » 28 sie 2019, o 23:18

robbo2k pisze:
28 sie 2019, o 22:41

"Wela znowu gadasz."

- tak wiem... Gadam źle... Nie gadam, to też Ci nie pasuje... Wolę więc gadać ...

"Czy wszyscy pracownicy , trenerzy i piłkarze mają uregulowane wszystkie zaległości z lipcem 2019 włącznie i dlaczego nie?"

- odpowiedziałem już Ci powyżej, ale widać Ci umknęło, albo lubisz drążyć temat, to dopowiem.
Pracownicy mają wyzerowane zaległości WSZYSTKIE, włącznie z lipcem! Trenerzy i zawodnicy będą mieli lada dzień, z kolejnego wpływu.

"Czy zrezygnujesz z prezesowania gdy 30wrzesnia 2019 komisja licencyjna stwierdzi naruszenie przepisów F.01 lub F.02 podręcznika licencyjnego i dlaczego nie?"

- Już Ci raz odpowiedziałem na te pytania, więc nie będę się powielać tylko dlatego, że masz swój maruderski styl i stawiasz te same pytania w innej postaci. Wyżej czy wcześniej określiłem swoje warunki, a ponadto przecież byłeś na moim przesłuchaniu, więc wiesz doskonale kiedy, co i jak...

"Czy zrezygnujesz że stanowiska gdy pożyczki miasta i akcjonariuszy nie zostaną zamienione na akcje do dnia 30wrzesnia 2019 i dlaczego nie?"
- I to kolejne Twoje wymysły... Dlaczego mam rezygnować z tego powodu? Te zadłużenia nie obciążają Klubu w tej chwili w żaden sposób i jeśli będą przekonwertowane na akcje np. 31 grudnia to będzie jakiś problem?

"@Dorcia ja nie chcę kłaść spółki skąd ten pomysl. Tam są moje pieniadze. Ja chcę by akcjonariusze i zarząd opracowali pierwszy w historii tej spółki Biznes Plan oraz sfinansowali Plan Naprawczy. Jestem gotów brać w tym udział i wyłożyć proporcjonalnie pieniądze do posiadanych udziałów. Biznes Plan opracowuje zarząd i chciałbym na WZA rocznym go zobaczyć ocenić i zagłosować za.
"

- a to dla mnie nowość Drogi Robbo2k, ale i ja Ciebie będę trzymać za słowo! Jeśli jakimś cudem doprowadzimy do stabilności finansowej, to zaproszę Cię na rozmowę, żeby uzyskać informację, ile zamierzasz wyłożyć na rzecz Klubu. Takich, którzy spośród akcjonariuszy obiecywali złote góry, też już było wielu, a póki co to jedynie dwaj Panowie wykładają i Miasto!

pyRsk!

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#276 Post autor: robbo2k » 28 sie 2019, o 23:22

Dwaj panowie niczego nie wykładają i na tym polega problem. Nie mogę się doczekać WZA gdzie każdy z akcjonariuszy wyłoży 10groszy na każdą posiadaną akcje może być w formie sponsoringu ich biznesów. Skoro jest 54mln akcji to zbierzemy 5,4 mln.... Kiedy zwolujesz WZA? Tak wyłożę w gotówce tyle samo na każdą posiadaną akcje co pozostali.

Napisałeś o zaproszeniu ale pytania pominales.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2019, o 23:24 przez robbo2k, łącznie zmieniany 1 raz.

Lothar Ślązok
Kontakt:

#277 Post autor: Lothar Ślązok » 28 sie 2019, o 23:23

Wela może czasem godo za dużo, ale wejście se jego poprzedników Chrapka, Patermana czy Smagorowicza i odpowiedzcie se na pytanie czy oni cokolwiek przekazywali kibicom o sytuacji w klubie ile oni chodzili za sponsorami i innymi sprawami ważnymi dla piłkarzy czy pozostałych pracowników klubu. Czy naprawdę Wela jest gorszy od nich.
Wela pełni funkcję w Zarządzie i dejcie mu popracować i się wykazać czynami. Dopiero potem go ocenicie. Ten syf i dług w klubie to nie jest jego wina. Wszyscy są zdenerwowani całym bagnem w Ruchu, ale gdyby była faktycznie woła akcjonariuszy to te 99 lat do czegoś zobowiązuje.
Ciekawe co zrobicie jak jakimś cudem ten RUCH się obroni i wyjdzie na prostą.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#278 Post autor: Ozor » 28 sie 2019, o 23:25

jeszcze jedno panie Wela może być pan pewien ze te wasze dziwne wypłaty na promocję z UM będą tak nagłośnione ze będzie o nich wiedział każdy mieszkaniec Chorzowa.
Niech przed wyborami ludzie będą świadomi za jaka promocję płacą.

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#279 Post autor: robbo2k » 28 sie 2019, o 23:27

@Lothar Jak Wela załatwi dodatni wynik finansowy i spadek zobowiązań w sezonie 2019/20 sam mu przyniosę najlepsza whisky jaka znajdę. Ale do tego potrzebny jest plan.

Wela

#280 Post autor: Wela » 28 sie 2019, o 23:39

"
Ozor pisze:
28 sie 2019, o 23:07
Waszymi działaniami pomogliście także usunąć z Klubu szkodników, którzy albo żerowali na Klubie, albo niszczyli Go przez swoją głupotę, czy zaślepienie.
kto to taki ? może jakieś nazwiska bo nie kojarzę?"

ODPOWIADAM: To Ty Ozor nie znasz postulatów KIbiców?

"
Splata zobowiazan z mieskich pieniedzy za antypromocje Chorzowa nazywasz sukcesem?!.."
Odpowiadam: A czy ja gdziekolwiek nazwałem to sukcesem? Jesteś kolejnym, który przekręca moje słowa. Ja to nazywam POWROTEM DO NORMALNOŚCI!
wyłudzenie pieniędzy z miasta za pseudo promocję nazywasz powrotem do normalności?"

ODPOWIADAM: Ozor, pracę wielu ludzi nad dopełnieniem tej umowy z Miastem i rzeczywistym ratowaniem Ruchu nazywasz WYŁUDZENIEM? i pseudo promocją? Wybacz Stary, ale właśnie przez takie aroganckie i infantylne pokazy braku szacunku wobec ludzi - ignoruję szereg pytań! Jak sądzę, jesteś jeszcze bardzo młodym człowiekiem i jeszcze ani życie, ani praca nie nauczyły Cię pokory i szacunku dla pracy innych. Nie martw się, to przyjdzie z wiekiem...

"quote]Podobno do niedawna tak bardzo Wam brakowało zarządów, które słuchałyby głosu KIbiców, prezesów, którzy rozmawialiby z Wami i słuchali Waszych pomysłów i jeszcze je wprowadzali w życie.
mnie tego brakowało jakieś 27mln temu teraz jest na rozmowy za późno chyba że znasz jakiegoś Emira ,Szejka czy tam innego Oligarchę który w swojej naiwności kupi to co zostało, a wam w SA nie zostało nic nie macie nawet herbu.

ODPOWIADAM: Oczywiście Ozor, a w przerwie między jednym krytykowaniem a kolejnym i nic poza tym - czarodziejska różdżką i jednym skinieniem palcem czarodziej od zera dokona tego z nowym klubem, co TYSIĄCE WIELKICH LUDZI przez 99 lat! A potem czarodziej się obudzi i po kilku latach orki zda sobie sprawę z tego czym jest szacunek dla historii, dla ludzi, dla czyjejś pracy i dla czyichś SUKCESÓW - bo jednak Ruch jest wciąż KLUBEM NUMER JEDEN W CAŁEJ POLSCE! III liga to gańba, ale to także lekcja pokory i lekcja dla nas wszystkich - ŻEBY NIE TYLKO URATOWAĆ KLUB, ALE I POCZYNIĆ TAKIE ZABEZPIECZENIA, ŻEBY W PRZYSZŁOŚCI ŻADEN S. czy P. czy inny pseudobiznesmen NIE ŻEROWAŁ NA RUCHU!

"
Z zasady odnoszę się do rzeczowych argumentów
prosza cie :rotfl: "

ODPOWIADAM: I vice versa Przyjacielu. A możesz to pochwalić się CZYNAMI - czego dokonałeś dla Ruchu, żeby Go ratować... O krytykę i mądrości na forum nie pytam... Tylko o czyny...

"
bo wg niektórych to co przez 99 lat ludzie tworzyli gigantycznymi wysiłkami, to jeden wielki ch...,
wyprowadzę cię z błędu SA nie istnieje 99lat."

ODPOWIADAM: A co ma piernik do wiatraka? Kładąc spółkę dobijamy Klub, a więc i całą Jego historię! Powiesz, to co tu wypisujesz Zocnym Oldboyom? Chcesz posłuchać co Ci powiedzą Ci, którzy zdobywali tych 14 Mistrzów Polski? Kolejnych wice, brązowe medale, Puchary Polski, sukcesy w Pucharach Europejskich?

Czy to co Oni osiągnęli przez te wszystkie DŁUUUUUUGIE lata, to także jeden wielki ch... ?
Ale za to co Ty chcesz osiągnąć to jest potęga i moc... Pra?

"
Czyli zbiki, kulczyki i inksze już se z Ruchu poszli?"
- nie, nie poszli i w mojej ocenie Ci ludzie, mimo wcześniejszych błędów w obstawianiu składu zarządów, wciąż wierzą i chcą ratować Klub, nie tylko spółkę, ale po prostu Ruch.
sam sobie zrób bilans ich rządów sportowy i biznesowy jak to jest dla ciebie ratowanie klubu to nie mam pytan
[/quote]"

ODPOWIADAM: Oczywiście, to także jeden wielki ch... Bo jak p. Bik włożył - i nie ważne czy pożyczył, czy dał - WŁOŻYŁ 20 MILIONÓW to dla Ciebie wielkie nic... A CO TY WŁOŻYŁEŚ DO TEGO KLUBU?
Co Ty zrobiłeś do tego Klubu, że drwisz i szydzisz z wkładu na rzecz Klubu w wysokości AŻ 20 milionów ???

A skąd p. Bik miał wiedzieć jak będą zarządzać kolejne zarządy kiedy RATOWAŁ RUCH i wpompowywał kolejne miliony, żeby ratować eRkę?
Zastanowiłeś się choć raz nad tym? Ile masz Zacny Ozor? Co osiągnąłeś w życiu, że aż tak deprecjonujesz działania innych?

Może najwyższy czas oddzielić tych, którzy ŻEROWALI I DOILI RUCH, od tych KTÓRZY GO RZECZYWIŚCIE RATOWALI?

W mojej ocenie tutaj już niemal nie ma szkodników i najlepsze co teraz możemy zrobić dla Ruchu, to:

1. Razem walczyć O ZGODĘ między nami a potem między akcjonariuszami!
2. USTALIĆ twarde zasady i trzymać się ich, żeby mieć gwarancję, że nikt więcej NIE BĘDZIE ŻEROWAĆ na Ruchu!
3. Podzielić zadania między wszystkich, kto chce ratować Ruch i RAZEM WALCZYĆ! WALCZYĆ DO KOŃCA!
4. Dając ZGODĘ - zapewnić ciągłość podstawowego funkcjonowania KLUBU i razem szukać nowych sponsorów!

A nie W KÓŁKO NARZEKAĆ I NARZEKAĆ... Bo to jest nie tylko nudne, ale godne pożałowania, że ludzie którzy poddają się i nie chcą walczyć, sądzą, że zbudują nie wiadomo co!

Może warto Ozor, zastanowić się nad tym?

pyRsk!

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#281 Post autor: jajo » 28 sie 2019, o 23:46

piszac ze ma 2 nieuregulowane i nie wezmie poki wszyscy nie dostana tzn. ze nie maja uregulowane.

Dorcia, robbo - w sporcie niczego nie mozna obiecac. mozna zalozyc z pewnoscia bliska 100% jakies cele i ich realizacje, ale gdyby dalo sie sport w 100% zaprogramowac pieniedzmi to bylby nudny.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Wela

#282 Post autor: Wela » 28 sie 2019, o 23:55

"
Elmer pisze:
28 sie 2019, o 23:09
Wela pisze:
28 sie 2019, o 21:26
Wela pisze:
Jak to było z cenami za badania noł nejmów? Jak było ze Stępińskim? Kto jest szkodnikiem?"

ODPOWIADAM: Elmer, ale czy Ty mnie chcesz za to obwiniać? A poza tym... Dwie rzeczy... ale to tak zupełnie prywatnie ode mnie i nie miej mi za złe, że sięgam do religii, bo nikomu nie chcę jej narzucać, ale że sam jestem wierzący, to posługuję się tymi przykładami... A zatem:

- "Kto jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem"... Znasz to?

I drugie...
W naszej podstawowej modlitwie, z ojca, dziada i pradziada, tudzież z Łojca, Opy i Opy pra... w "OJCZE NASZ" jest taka fraza:
"(...) I odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy naszym winowajcom.(...) - to jest mój model na życie. Jeśli ktoś popełnia błędy, to ja daję mu szanse na ich naprawę, na spróbowanie drugi raz, bo nienawiść i BYCIE SĘDZIĄ nie prowadzą do niczego, ale...
To oczywiście nie oznacza, że ma być bajzel, bo SPRAWIEDLIWOŚĆ i TRANSPARENTNOŚĆ i UCZCIWOŚĆ muszą być fundamentem tego najbardziej zasłużonego Klubu!

"Winny tak samo jest ten, który podejmuje decyzje, ale także ten, który osobie dane stanowisko powierzył. Nie uwierzę, że Bik nie wiedział o działaniach Patermana w stosunku do Fornalika."

ODPOWIADAM: A czy to nie jest czasem tak, że ów Paterman to zbajerował nie tylko p. Bika, ale i Was wszystkich? Czy to nie było tak, że i Wy wszyscy daliście się podejść? Na jakiej zatem podstawie oceniasz działania p. Bika, skoro On nie zarządza tu na miejscu, tylko opiera swoje opinie na relacjach zarządów?

Nie bronię p. Bika, bo nie ma potrzeby. On sam przyznał, że popełnił błędy w ocenie predyspozycji, możliwości i uczciwości wcześniejszych panów i w tym Pata. Choć w zasadzie tego nie powinienem pisać, bo o mnie p. Bik też nie wypowiada się najlepiej.

"
Ja jednak wyznaję zasadę, że WIERNY KIBIC JEST Z DRUŻYNĄ I NA DOBRE I NA ZŁE, a szczególnie na złe!
Ty nawet nie wiesz ile my w ostatnim okresie upokorzeń musieliśmy przeżyć, Ty wtedy jeździłeś sobie czołgiem, bawiłeś w wojenki, jadłeś konserwy z mielonki, a my zbieraliśmy kolejne szóstki w plecy od agrozespołów. Mimo tego wciąż wierzymy w ten klub. Jednak nie przy takim podejściu działaczy. A do mieszania bez dosypywania cukru herbata słodsza nie będzie.

Aaa i pisz bardziej zwięźle. Mniej lania wody, wtedy wpisy będą czytelniejsze.
"

ODPOWIADAM: Mylisz się Zocny Elmer... Jestem zwiadowcą a nie czołgistą ;) ale mylisz się także w tym, że to WY przeżywaliście te wszystkie upokorzenia, bo to MY mój Drogi Elmer przeżywaliśmy to wszystko - to że służyłem w armii w całej Polsce, nie oznacza, że nie chodziłem na szpile będąc na Śląsku, albo w Polsce, tam gdzie grał Ruch, a nawet jeśli nie byłem na meczu, to nie było weekendu przez całe moje życie, żebym nie sprawdzał wyników Niebieskich, albo nie oglądał w tv, w necie, czy powtórek.

Nieraz robiłem też tak, że nie sprawdzałem wyniku, żeby obejrzeć powtórkę, odtworzyć w necie szpil Niebieskich, bo jak się zna wynik, to już nie to samo...

Przecież znasz to: "RUCHU MI Z SERCA NIE WYRWIECIE"! Pra?

pyRsk!

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#283 Post autor: Ozor » 28 sie 2019, o 23:57

Panie Wela tak się składa że jest Pan młodszy i wiekiem i stażem na Ruchu więc daruj Pan te pierdoły

Wela

#284 Post autor: Wela » 28 sie 2019, o 23:57

Elmer,

Ty to nazywaj laniem wody, a ja odpowiadam na tyle szczerze, na ile umiem. A zwięźlej się u mnie nie da. To jest moja "pięta Achillesowa" - ja mam taki lekki język i Ci, kierzy mnie znają, wiedzą, że "on już tak ma" ;)

pyRsk!

Lothar Ślązok
Kontakt:

#285 Post autor: Lothar Ślązok » 29 sie 2019, o 00:06

Wela działej i zaskocz CZYNAMI tych wszystkich, którzy tylko marudzą i downo zwątpili.
RUCH jest jeden i ten som od 99 lot.

Zablokowany