Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Wela

Re: Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

#256 Post autor: Wela » 28 sie 2019, o 22:31

KevinMitnick pisze:
28 sie 2019, o 14:09
Wela pisze:
27 sie 2019, o 00:04
...
Okazuja ludziom SZACUNEK
...
A yno prziykludza sam sponsora, to niy byda juże na pasku akcjonariuszy, yno som Wom zadzwonia, że mogecie prziyść!
A jak yno chyca tego blank nojważniyjszego sponsora, to sam Wom gibisy poslatujom ale 😉
....
Wela tyś je dupny... to co bieresz to odstaw albo bier po pół...
Dupisz jak Smagor + Paterman razem wzięci... Non stop starasz się snuć swoje wizje i bujasz w obłokach, jak to bydzie piknie, jak to to bydzie fantastycznie. Widać że statek tonie, przez burta przelewo się woda ale Ty dali godosz że to ino kto popuścił w galoty na pokładzie.

Ocknij się i zobacz ile przyrosło tylko za 1 kwartał długu !!!! za chwilę to poleci jak śnieżno kula :przestraszony:

A Ty dupisz o sponsorach... :rotfl: :rotfl: :rotfl: chciołbych poznać tego kretyna co do na ten burdel co jest teraz w Ruchu jakokolwiek kasa.
Akcjonariusze mają w du*** ten klub non stop pożyczki na % udzielają jeszcze bardziej go pogrążając a człowiek z zewnątrz przyjdzie i powie "proszę Wela mosz tu 2mln i rozpierdol go jak chcesz popłać pracowników, popłać układ i akcjonariuszy wystaw mi bandy z reklamą i na koszulkach na tych dzieciach co grają a to że kibice nie chodzą mom w du*** bo fajne piosenki piszesz i to mi styknie jak ułożysz jakoś rymowanka o mojej firmie."
No gratuluje podejścia... naprawdę... Jeździec bez głowy jesteś. Tylko prosza nie pierdziel mi tylko o Twojej wierze że wierzysz, że się uda i że Cie to napędzo do działania... Bo chyba wiem co miał p. Bik w tym momencie na myśli godając że nie trowi Twoich wypowiedzi. Bo dupisz jak Ci z Amway... tam może byś się sprawdził wciskając "jeleniom" swoje wizje...
Nie obrażej się że Cie neguja albo coś tylko to co robisz jest już nawet nie śmieszne tylko tragiczne co sam szkryflosz... I chca Ci pokozać że dopóki akcjonariusze nie zmienią podejścia do zarządzania, finansowania klubu to wszystko co zrobisz jest daremne a Twoja argumentacja i polemika idiotyczna.
Strasznie przypominosz Don Kichota z La Manchy... też mioł swój równoległy świat do rzeczywistości.
Chcesz coś dobrego zrobić?? Namów na przekonwertowanie długu akcjonariuszy, załatw sponsora i dopiero się wypowiadej bo tak ino wqwiosz ludzi tą samą gadką... co Ty nie załatwisz i prośbą o czas. Bo teraz to my nie brodzymy nawet w gównie ino nurkujmy na pełny głębokości w nim.
KevinMitnick, pisanie na forum po robocie, albo jak wstaję do roboty, w żaden sposób nie koliduje ani z poszukiwaniami sponsorów, ani z przekonywaniem akcjonariuszy do konwersji zadłużenia na akcje. Tyle, że staram się ten cel osiągnąć, a nie narzekać, że tego nie robią.
Ze sponsorami masz rację, ale masz świadomość, że największą barykadą dla potencjalnych sponsorów nie są DŁUGI, ale ciągłe zadymy, awantury wokół klubu i ... bojkot Kibiców - który jest niczym innym jak świadectwem dalszych awantur?
Tak, już to słyszałem z Waszych usta wielokrotnie, że wszystko co robię jest daremne. Najlepiej wszystko rozpieprzyć i zaorać, bo wg niektórych to co przez 99 lat ludzie tworzyli gigantycznymi wysiłkami, to jeden wielki ch..., a kilku teoretyków postawi klub od zera i wprowadzi go na szczyty ekstraklasy, bo to przecież bagatela i niczym pokiwać palcem w bucie...
Skoro na ten WIELKI Ruch nie będzie sponsorów, to na pewno znajdą się na Ruch od nowa... Tak jak i ta zbiórka na NOWY RUCH idzie intensywnie... Pra?

I to, że ja Was proszę o czas, to są insynuacje. Robię co mogę i czas pokaże co osiągnę, ale mam to czyste sumienie, że nie narzekam, tylko podjąłem to wyzwanie i dzięki pracownikom staramy się to poskładać w całość, a i akcjonariusze prezentują zmianę swoich stanowisk... Małymi kroczkami.
A propos krytyki prezesa Bika wobec mojej osoby... Kiedy Wam mówiłem, że nie jestem niczyim człowiekiem, to mi nie wierzyliście, a teraz jesteście zdziwieni?

Przyszedłem na to stanowisko TYLKO Z JEDNEGO POWODU, bo nie wierzę, że ta LEGENDA BEZ KOŃCA MOŻE UPAŚĆ!
I obawiam się, że próby od nowa poprowadzą w stronę ... losów Wodzisławia...
Najpierw trzeba wykorzystać wszystkie możliwości, żeby uratować Ruch, a potem myśleć o innych wariantach!

pyRsk!

Wela

#257 Post autor: Wela » 28 sie 2019, o 22:37

CzoRny,

"Wnioski:
1.wyzyj piszący jest w klubie zbyndny"

- przyjąłem do wiadomości.

"2. Czyli zbiki, kulczyki i inksze już se z Ruchu poszli?"

- nie, nie poszli i w mojej ocenie Ci ludzie, mimo wcześniejszych błędów w obstawianiu składu zarządów, wciąż wierzą i chcą ratować Klub, nie tylko spółkę, ale po prostu Ruch.

"3.czy Pan Prezes tyz mo poślizgi z wyplatom?"

Tak jest! Mam już dwie zaległe i nie wypłacę sobie pensji, zanim nie wyczyszczę wszystkich zaległości do 100 % pracowników, trenerów i zawodników. A jeśli nie daj Boże, zaś by doszło do jakichkolwiek opóźnień, to ja będę pobierał pensję ostatni, bo tak uważam, że powinien robić każdy dowódca, szef, kapitan na statku. To jest mój model dowodzenia, czy zarządzania, wbrew temu jakie co niektórzy piszą oszczerstwa na mój temat.

pyRsk!

Dorcia
Kontakt:

#258 Post autor: Dorcia » 28 sie 2019, o 22:37

robbo2k pisze:
28 sie 2019, o 22:20
Wela jedno proste pytanie. Czy piłkarze i pracownicy dostali wszystkie zaległe pieniądze i dlaczego nie?

@Dorcia to jest sport... żeby dać ci gwarancję awansu musiałbym przeskoczyć ligę sportowo a tutaj wystarczy jeden Czarny Łabędź ... mogę ci obiecać baraże o I lige
Właśnie nie możesz obiecać. To nie jest czarne i białe. Tak samo jak np. piszesz o połączeniu akademii z UKS-em. Tutaj naprawdę jest mnóstwo problemów i to nie sztucznych, stwarzanych przez kogoś. Piszesz dobre posty. Widać, że masz czas na zdobywanie wiedzy o finansach klubu i przekładanie jej tutaj na forum.
Dlatego wzorem Weli mobilizuje Cię do działania. Spróbuj podać jak położyć tą spółkę? Jakie poczynić działania w tym kierunku? Jak zrobić tak koło dupy rządzącym miastem aby sami mówili o budowie stadionu?
Z Twoich postów typu "obiecuje awans" wygląda że jest to łatwe i przyjemne ale tak na prawdę to bardzo ciężka praca, która przez długi czas może nie przynieść żadnego sukcesu.

Wela

#259 Post autor: Wela » 28 sie 2019, o 22:40

gerhat pisze:
28 sie 2019, o 21:28
5. Dodałbym jeszcze żądania aby Wela przestał pisać a zaczął coś czynić
Twoją opinię, że tylko piszę, a nic nie robię - przyjąłem do wiadomości.

Pisać z Wami i odpowiadać na pytania - to źle, bo "weź się Wela do roboty"...
Nie pisać nawet przez 1 dzień - to też źle, bo "Wela ma nas w d..."

Wiysz co Gerhat? Moje bajtle jak boły genau małe, mieniyj były zmiyrzłe, jak co niykierzy tukej ;)

pyRsk!

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#260 Post autor: robbo2k » 28 sie 2019, o 22:41

Wela znowu gadasz.

Czy wszyscy pracownicy , trenerzy i piłkarze mają uregulowane wszystkie zaległości z lipcem 2019 włącznie i dlaczego nie?

Czy zrezygnujesz z prezesowania gdy 30wrzesnia 2019 komisja licencyjna stwierdzi naruszenie przepisów F.01 lub F.02 podręcznika licencyjnego i dlaczego nie?

Czy zrezygnujesz że stanowiska gdy pożyczki miasta i akcjonariuszy nie zostaną zamienione na akcje do dnia 30wrzesnia 2019 i dlaczego nie?

@Dorcia ja nie chcę kłaść spółki skąd ten pomysl. Tam są moje pieniadze. Ja chcę by akcjonariusze i zarząd opracowali pierwszy w historii tej spółki Biznes Plan oraz sfinansowali Plan Naprawczy. Jestem gotów brać w tym udział i wyłożyć proporcjonalnie pieniądze do posiadanych udziałów. Biznes Plan opracowuje zarząd i chciałbym na WZA rocznym go zobaczyć ocenić i zagłosować za.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2019, o 22:47 przez robbo2k, łącznie zmieniany 1 raz.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Wela

#261 Post autor: Wela » 28 sie 2019, o 22:46

fcb1920 pisze:
28 sie 2019, o 21:52
Dobra Wela sprawdzam.. o dupnych sponsorach ktorzy za tydzien za czetry tygodnie maja pojawic sie w klubie slyszymy od kilku lat. Wiec: jesli nie dopniesz tego dupnego sposnora co nam maja wszystkim szczeki opasc w ciagu miesiaca to odejdziesz ? Krotko i na temat tak czy nie
Fcb1920, nie musisz się gimnastykować. Na wstępie mówiłem, że nie przyszedłem po zaszczyty. Te popularne 100 dni każdemu należą się na wstępie. Moje 100 dni, czy jak deklarowałem 3 miesiące mijają 8 października - na następnej Radzie Nadzorczej po tym terminie składam sprawozdanie z mojej działalności i jeśli RN źle oceni moją pracę, to złożę dymisję ze stanowiska.

Jeśli do tego czasu będą złe wyniki sportowe, to samo - postawię swoją pracę do oceny i jeśli będzie zła, to składam dymisję.
Będę brał pod uwagę opinię zawodników, trenerów, pracowników i RN, która jest "moim przełożonym".
To są moje warunki, które określiłem na samym początku.

Jednakże wybacz mi, że nie docenię Ciebie samego, ale nie jesteś dla mnie tą wyrocznią, która ma decydować o mojej pracy.
A jeśli Kibice podejmą decyzję, że jestem kolejnym szkodnikiem dla Ruchu i zapadnie "Wela raus", to także będę wiedział co mam zrobić.

pyRsk!

threeco
Kontakt:

#262 Post autor: threeco » 28 sie 2019, o 22:49

Kibice już dawno podjęli taka decyzję. Jakim trzeba być ignorantem, żeby tego nie zauważyć?

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#263 Post autor: robbo2k » 28 sie 2019, o 22:51

Ponawiam pytanie

Czy wszyscy pracownicy , trenerzy i piłkarze mają uregulowane wszystkie zaległości z lipcem 2019 włącznie i dlaczego nie?

Czy zrezygnujesz z prezesowania gdy 30wrzesnia 2019 komisja licencyjna stwierdzi naruszenie przepisów F.01 lub F.02 podręcznika licencyjnego i dlaczego nie?

Czy zrezygnujesz że stanowiska gdy pożyczki miasta i akcjonariuszy nie zostaną zamienione na akcje do dnia 30wrzesnia 2019 i dlaczego nie?

Czy zrezygnujesz że stanowiska gdy do dnia 30wrzesnia nie znajdziesz sponsora na minimum 1mln złotych. I dlaczego nie?
Ostatnio zmieniony 28 sie 2019, o 22:52 przez robbo2k, łącznie zmieniany 1 raz.

Wela

#264 Post autor: Wela » 28 sie 2019, o 22:52

chropaczow pisze:
28 sie 2019, o 21:55
Panie Waszczuk, nerwy Panu puszczają. Na poczatku Pana posty smieszyly. Bezpodstawny optymizm budzil pozalowanie a teraz robi sie Pan wk***iajacy !!! Idz Pan szkolic WOT albo innych harcerzy. Takigo prezesa to my jeszcze niy mieli.
Przeciwnie Chropaczow!

Nie widziałeś mnie kiedy mi puszczają nerwy. A zdarzyło się to już mi na tym stołku kilka razy, ale tylko wtedy, kiedy widzę, że ktoś próbuje kontynuować patologie, albo jeśli przez X czasu szkodził klubowi, a teraz próbuje wprowadzać swoje zasady. Na co dzień jestem oazą spokoju, bo mam już za sobą wiele poważnych doświadczeń i dla Twojej informacji - im jest ciężej, tym jestem bardziej stonowany i bardziej zdopingowany do pracy i działania! Trudne wyzwania mnie mobilizują a nie zniechęcają!

A ja Ci napiszę inną kolejność rzeczy, znasz to?

- najpierw Cię ignorują...
- potem Cię wyśmiewają...
- potem Cię zwalczają...

- A na końcu wygrywasz...

Na którym my jesteśmy etapie? Bo kilka zdaje się już przeszliśmy... Tylko nie rozumiem dlaczego idziemy w tym kierunku, a nie w kierunku współpracy i budowania siły, jakiej do tej pory nie było... a możemy to wciąż zrobić!

pyRsk!

fcb1920
Kontakt:

#265 Post autor: fcb1920 » 28 sie 2019, o 22:52

Nie odpowiedziales na pytanie. To sa Twoje slowa o wiarygodnosci.. itp itd i o sponsorze od ktorego klapy maja opadac. Wiec jak to z Toba jest? Dopiero na piwo mnie zapraszales teraz juz moj glos Cie nie interesuje.. 😂 udowadniasz tylko jaki z Ciebie pajac i marionetka zbika i olka. Oni chca ratowac Ruch? Idz pisac bajki w inne miejsce Andersenie. Dobranoc szkoda na Ciebie czasu pajacyku. Nie odpisuj z łaski swojej.

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#266 Post autor: robbo2k » 28 sie 2019, o 22:53

Ponawiam pytanie

Czy zrezygnujesz że stanowiska gdy do dnia 30wrzesnia nie znajdziesz sponsora na minimum 1mln złotych. I dlaczego nie?

Wela

#267 Post autor: Wela » 28 sie 2019, o 22:54

Stasiu19R20 pisze:
28 sie 2019, o 22:02
Robb to jest facet ktory ma kilkukrotnie większą wiedzę od Ciebie na temat tego klubu, wiec oszczedz tego pierdolenia i sie wyloguj!!!
Stasiu19R20, zrozumiałem ten sarkazm, tyle że ja nie zarzucam Robbo nieznajomości Klubu, ale ciągłe narzekanie...

pyRsk!

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#268 Post autor: robbo2k » 28 sie 2019, o 22:55

Powyżej masz pytania konkretne..... Doczekam się?

Wela

#269 Post autor: Wela » 28 sie 2019, o 23:03

robbo2k pisze:
28 sie 2019, o 22:20
Wela jedno proste pytanie. Czy piłkarze i pracownicy dostali wszystkie zaległe pieniądze i dlaczego nie?

@Dorcia to jest sport... żeby dać ci gwarancję awansu musiałbym przeskoczyć ligę sportowo a tutaj wystarczy jeden Czarny Łabędź ... mogę ci obiecać baraże o I lige
Robbo2k,

odpowiadam: pracownicy na umowę o pracę mają wyzerowane wszystkie zaległości. Pozostała część zaległości wobec kilku pracowników - firm zewnętrznych, trenerów i zawodników. Pozostałe zaległości będziemy zerować lada dzień. Czekamy na kolejny przelew.
Decyzję o tej kolejności zerowania podjąłem po konsultacjach z pracownikami. Ten model "burzy mózgów" w obecnej sytuacji Klubu jest najbardziej korzystnym współśrodkiem do zarządzania i podejmowania decyzji. Nasi pracownicy są skarbnicą wiedzy na temat Klubu...

Taaaa... Robbo2k, "mogę ci obiecać baraże"... Doprawdy, nie mogę pojąć krytykowania szeregu działań, starań, wysiłku wielu ludzi, po czym "obietnice z kapelusza o barażach"... To bardzo profesjonalne podejście w obszarze "planowania z fotela w domu" - bez urazy...

Naprawdę Robbo2k nie widzisz tych dysproporcji w ocenie sytuacji? Gdzie nam czy mi zarzucasz "bujanie w obłokach", a Twoje wróżenie z fusów traktujesz poważnie?

pyRsk!

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#270 Post autor: Ozor » 28 sie 2019, o 23:07

Waszymi działaniami pomogliście także usunąć z Klubu szkodników, którzy albo żerowali na Klubie, albo niszczyli Go przez swoją głupotę, czy zaślepienie.
kto to taki ? może jakieś nazwiska bo nie kojarzę?
Splata zobowiazan z mieskich pieniedzy za antypromocje Chorzowa nazywasz sukcesem?!.."
Odpowiadam: A czy ja gdziekolwiek nazwałem to sukcesem? Jesteś kolejnym, który przekręca moje słowa. Ja to nazywam POWROTEM DO NORMALNOŚCI!
wyłudzenie pieniędzy z miasta za pseudo promocję nazywasz powrotem do normalności?
Podobno do niedawna tak bardzo Wam brakowało zarządów, które słuchałyby głosu KIbiców, prezesów, którzy rozmawialiby z Wami i słuchali Waszych pomysłów i jeszcze je wprowadzali w życie.
mnie tego brakowało jakieś 27mln temu teraz jest na rozmowy za późno chyba że znasz jakiegoś Emira ,Szejka czy tam innego Oligarchę który w swojej naiwności kupi to co zostało, a wam w SA nie zostało nic nie macie nawet herbu.
Z zasady odnoszę się do rzeczowych argumentów
prosza cie :rotfl:
bo wg niektórych to co przez 99 lat ludzie tworzyli gigantycznymi wysiłkami, to jeden wielki ch...,
wyprowadzę cię z błędu SA nie istnieje 99lat.
Czyli zbiki, kulczyki i inksze już se z Ruchu poszli?"

- nie, nie poszli i w mojej ocenie Ci ludzie, mimo wcześniejszych błędów w obstawianiu składu zarządów, wciąż wierzą i chcą ratować Klub, nie tylko spółkę, ale po prostu Ruch.
sam sobie zrób bilans ich rządów sportowy i biznesowy jak to jest dla ciebie ratowanie klubu to nie mam pytan

Zablokowany