Czytam te ciekawie rozwijajaca sie dyskusje pomiedzy KK, Gerhatem i brelokiem i chcialbym sie do niej wlaczyc. Trudo nie zgodzic sie z gerhatem, ze my jako kibice interesuje nas przede wszystkim aspekt sportowy, sprawy organizacyjne schodza na dalszy plan. Jednak racje nalezy przyznac tez tym, ktorzy twiedza, ze jak organizacja lezy to pilkarsko klub kuleje. I tutaj ja mam pewne spostrzezenia. Kazdy przytacza zaslugi Klimka dla Ruchu, ja natomiast nie potrafie pewnych spraw zrozumiec. Dlaczego Klimek , ktory od 2 sezonow inwestuje w klub, ma tak marne wyniki ? Chcialbym jasno, zeby ktos nam kibicom wytlumaczyl, jakie sa priorytety w Ruchu. Nie mi ktos powie, ze w pierszym etapie prostujemy sprawy organizacyjne, a co za tym idzie, nie stac nas na graczy, ktorzy zapewnia nam awans i przez nastepne 5 lat gramy w 2 lidze. Niech to bedzie powiedziane jasno wtedy nie bedziemy sie podniecac jak dzieci przed kazdym sezonem. Jezeli natomiast Ruch ma grac o najwyzsze cele jak sie nam wmawia to dlaczego p Klimek nie reaguje na ta padline, ktora nas Ruch raczy 2 sezon ? Przeciez to sa jego pieniadze ? Jezeli on nie ma czasu na dogladanie spraw klubu to przeciez jest dyrektor sportowy, ktory powinien za niego dogladac interesu, bo nie czarujmy sie, ze powinien to byc interes, Klimkowi przynosi to reklame , kase i prestiz, a kibicom radosc, ze klub gra o najwyzsze cele. Patrzac natomiast na poczynania zarzadu i Klimka mam wrazenie, ze maja to gdzies, nie reagujac na fatalne wystepy naszych kopaczy.
A co do zawodnikow to trudno powiedziec kto sie sprawdzil a kto nie. Na pewno jako druzyna jestesmy ogorkami jakich malo. Padlo tutaj nazwisko Pulkowskiego, ze sie nie sprawdzil. Ja tutaj zadam pytanie, a kto przychdzac do Ruchu sie sprawdzil ostatnio. Ja zaryzykuje i powiem, ze Gilewicz, ktory przyszedl i zostal gwiazda, reszta zawodnikow, po przyjsciu do Ruchu gra duzo slabiej niz grala w innych klubach. Nie wiem, czy nie sa tutaj winni trenerzy, ktorych niestety mamy ostatnio marnych. Dla mnie nie jest pocieszeniem, ze ten ma niebieskie serce, ten robi za darmo a tamten jest taki czy owaki. Jak zaspol nie potrafi wybiegac 90 minut i w koncowkach daje sie ogrywac jak frajer to wine za przygotowanie zespolu ponosi trener. Stad uwazam, ze nie nalezy skreslac Pulkowskiego, ktory moze sie jeszcze pod innym okiem odnalesc. Co do Petasza to gadalem z kumplem, ktory sedziowal ostatnio Mazowsze Grojec i tamtejsi dzialacze potwierdzili, ze Petasz ma papiery na granie jak rowniez problemy wychowawcze, stad to, ze gra ostatnio fatalnie nie jest dzielem przypadku. Ja na dzien dobry zatrudnil bym trenera, ktory ma jaja i zrobilbym z niebieska rodzinka porzadek. Niech on oceni kto sie nadaje do gry a kto, nie, niech on przygotuje zespol, niech zarobi kase i niech odpowiada za wyniki zespolu. Niech dzialacze ucziwie powiedza co jest grane, czy walczymy o gorne cele czy nadal bedziemy dymani przez kelnerow z "wiosek". Ja chce uczciwej dpowiedzi, na co nas stac i na co mozemy jako kibice oczekiwac
Wilus