Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
- KevinMitnick
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
Pozostaje jeszcze tylko z końcem sezonu odpalić "trenera" i powoli oczyścić to gniazdo kolesi... I stworzyc drużynę od podstaw... a "trener" Szulczek niech się zajmnie pisaniem przemów innym trenerom na konferencji za €€€ jak im nie idzie
-
- Kontakt:
Pozwólcie, ze zapytam nieśmiało wszystkich tych, którzy mają ochotę wyp...ć całą starszyznę. KTO będzie trzymał szatnię? Kto nauczy młodych "śląskiego charakteru"? KTO powie tym z gorolewa co to batki a co fuzekle? Nie mam nic przeciwko zaciągowi ze wszystkich stron świata, ale ze dwóch HANYSÓW powinno w składzie jednak zostać. Chyba?
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
I co te Hanysy wnieśli do szatni? Żyjesz stereotypami. Nam są potrzebni ambitni i inteligentni gracze. Co nam przyszło z dracego mordę Monety w kulisach? Po co im znać nasza gwarę? Oni mają znać się na piłce nożnej, a nie fuzeklach, czy batkach.ondrasz pisze: ↑22 maja 2025, o 08:25Pozwólcie, ze zapytam nieśmiało wszystkich tych, którzy mają ochotę wyp...ć całą starszyznę. KTO będzie trzymał szatnię? Kto nauczy młodych "śląskiego charakteru"? KTO powie tym z gorolewa co to batki a co fuzekle? Nie mam nic przeciwko zaciągowi ze wszystkich stron świata, ale ze dwóch HANYSÓW powinno w składzie jednak zostać. Chyba?
Ostatnio zmieniony 22 maja 2025, o 08:34 przez chropaczow, łącznie zmieniany 1 raz.
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie wiem kto będzie trzymał szatnie w przyszłym sezonie. Wiem natomiast, że ci co mieli trzymać w obecnie mijającym, dali dupy po całości. Oni mają grać, a nie gadać.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
- Adam1983
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Trener Szulczek to już tyla rzeczy godoł, że na to wszystko wypadałoby spuścić zasłonę milczenia...spyru pisze: ↑22 maja 2025, o 08:01Na tą chwilę to z tej kadry szkoda Barańskiego i szkoda by było Mezghraniego, Preislera, Karasińskiego, Cykały i może Kozaka.
Reszta jest do zastąpienia bez większych problemów.
Natomiast te plotki kłócą się z tym co mówił przed Chrobrym Szulczek. Że postawi na zawodników, na których będzie mógł liczyć w przyszłym sezonie. Ja wiem, że on nie wie co gada, ale opcje są 2. Albo z tymi dwoma to farmazon, albo jednak bajkopisarzowi podziękują, a on o tym jeszcze nie wie![]()

-
- Kontakt:
Tak, jasne - a potem będzie lament na forum, że same gorole w składzie. Brak charakteru i wszystkich trzeba wpier..ć bo nie rozumieją co to RUCH. Tak, zgadzam się. Przede wszystkim mają się na piłce znać i umieć kopnąć prosto kilka razy z rzędu. ALE trudno się identyfikować z drużyną, która niczym nie będzie się różnić od Legii czy innej Pogoni. Podkreślam - nie chcę drużyny budowanej JEDYNIE na chłopakach ze Śląska [no, południa PL] ale ktoś, kto zapewni ciągłość wartości [kufa, ale górnolotnie się zrobiło :-) ] powinien jednak w szatni być.chropaczow pisze: ↑22 maja 2025, o 08:34I co te Hanysy wnieśli do szatni? Żyjesz stereotypami. Nam są potrzebni ambitni i inteligentni gracze. Co nam przyszło z dracego mordę Monety w kulisach? Po co im znać nasza gwarę? Oni mają znać się na piłce nożnej, a nie fuzeklach, czy batkach.ondrasz pisze: ↑22 maja 2025, o 08:25Pozwólcie, ze zapytam nieśmiało wszystkich tych, którzy mają ochotę wyp...ć całą starszyznę. KTO będzie trzymał szatnię? Kto nauczy młodych "śląskiego charakteru"? KTO powie tym z gorolewa co to batki a co fuzekle? Nie mam nic przeciwko zaciągowi ze wszystkich stron świata, ale ze dwóch HANYSÓW powinno w składzie jednak zostać. Chyba?
-
- Kontakt:
No właśnie wydaje mi się, że zabrakło w naszej szatni kogoś, kto potrafiłby to całe towarzystwo poderwać, zjednoczyć czy opierd..ć jak nie szło. Brak takiej [takich] postaci powoduje, że jest jak jest.
Oczywiście nie jest to jedyny powód obecnej kaszany, ale jeden z ważniejszych na pewno.
-
- Kontakt:
Całe szczęście że to nie ja decyduje kto ma zostać kto odejść. Są od tego specjaliści ponoć w klubie i im ufam . Naszła mnie tylko taka myśl po czytaniu poprzedników zwalniających 3/4 składu i oddających Szczepka czy Kozaka lub Szwocha lekką ręką Żebyśmy tylko za nimi nie zapłakali w przyszłym sezonie z nowym zaciągiem "gwiazd za pięciok" bo na takich witrtłozów nas pewno będzie stać .
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
no dobra, ale skoro zabrakło to niezrozumiałe jest, że wcześniej piszesz, że akurat mieli to być ci którzy już odeszli, albo którzy jeszcze może odejdą. Oni byli w tej szatni i nie poderwali.ondrasz pisze: ↑22 maja 2025, o 09:36No właśnie wydaje mi się, że zabrakło w naszej szatni kogoś, kto potrafiłby to całe towarzystwo poderwać, zjednoczyć czy opierd..ć jak nie szło. Brak takiej [takich] postaci powoduje, że jest jak jest.
Oczywiście nie jest to jedyny powód obecnej kaszany, ale jeden z ważniejszych na pewno.
Poderwać może Ślonzok z dziada pradziada jak i ściągniety Warszawiok czy nawet jakiś eskimos. To zależy od charakteru, a nie od miejsca urodzenia.
Choćby Sokołowski czy Pulkowski, ostatnio nawet Szur
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Szwoch zostaje (nie rozumiem czym zasłużył? kolejny jakiś kuriozalny zapis w umowie, jak w przypadku Adkonisa), Kozaka mimo wszystko byłoby szkoda. Jeździec bez głowy, ale liczby jakieś tam robił. Lepszego na tej pozycji nie mamy i nawet nikt nie jest blisko (oprócz Barańskiego, który odchodzi za miesiąc). Co do Szczepana to mam wrażenie, że jego czas w Ruchu się skończył. Bardzo słabiutki sezon, często przechodzący obok meczu, nie presujący, nie walczący, wiecznie się przewracający, łapiący kartki często wynikające z frustracji i bezradności. Ok, 9 bramek strzelił, ale biorąc pod uwagę ile dostał minut, to jest to średnia mizerna. Albo się weźmie do roboty, albo przepadnie jak Idzik.rafal102 pisze: ↑22 maja 2025, o 09:39Całe szczęście że to nie ja decyduje kto ma zostać kto odejść. Są od tego specjaliści ponoć w klubie i im ufam . Naszła mnie tylko taka myśl po czytaniu poprzedników zwalniających 3/4 składu i oddających Szczepka czy Kozaka lub Szwocha lekką ręką Żebyśmy tylko za nimi nie zapłakali w przyszłym sezonie z nowym zaciągiem "gwiazd za pięciok" bo na takich witrtłozów nas pewno będzie stać .
Czy za nimi zapłaczemy, to się okaże kto przyjdzie w zamian. Zresztą tych zmian musi być dużo więcej, bo na tą chwilę drużyna nie ma nawet fundamentów.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
-
- Kontakt:
Szwoch jaki jest taki jest ale cos tam strzeli/poda i na nim czesto dostaja kartki precziwnicym bo sprytnie fauluje/prowokuje
widze w tej kadrze wieksze problemy niz Szwoch czy tez Szczepan
widze w tej kadrze wieksze problemy niz Szwoch czy tez Szczepan
My name is prince and i'm funky
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
W sumie racja. Nie sprawdzili się na żadnym polu.heli pisze: ↑22 maja 2025, o 10:08no dobra, ale skoro zabrakło to niezrozumiałe jest, że wcześniej piszesz, że akurat mieli to być ci którzy już odeszli, albo którzy jeszcze może odejdą. Oni byli w tej szatni i nie poderwali.ondrasz pisze: ↑22 maja 2025, o 09:36No właśnie wydaje mi się, że zabrakło w naszej szatni kogoś, kto potrafiłby to całe towarzystwo poderwać, zjednoczyć czy opierd..ć jak nie szło. Brak takiej [takich] postaci powoduje, że jest jak jest.
Poderwać może Ślonzok z dziada pradziada jak i ściągniety Warszawiok czy nawet jakiś eskimos. To zależy od charakteru, a nie od miejsca urodzenia.
Choćby Sokołowski czy Pulkowski, ostatnio nawet Szur
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Szwoch to jest największy pozorant w tej kadrze.
To już nawet ten beznadziejny Adkonis czasem dojdzie do strzału, poda itd. Szwoch daje drużynie jedno dupne nic.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.
- Rickenn10
- Kontakt:
Adkonis - 14 spotkan (srednio 56min na mecz) 0 goli / 0 asyst
Szwoch - 28 spotkań (srednio 78 na mecz) 4 gole / 3 asysty
5 najlepszy strzelec w drużynie
3 najlepszy pod względem KK
Więc rzeczywiście nie daje nic drużynie

Ja wiem, że sezon był tragiczny ale zluzujcie już gacie bo zaczynacie gadać od rzeczy