Ruch Chorzów - Miedź Legnica / 10.04 Godz 20:45

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
tomicher
Kontakt:

Re: Ruch Chorzów - Miedź Legnica / 10.04 Godz 20:45

#241 Post autor: tomicher » 11 kwie 2025, o 10:55

Powiedzcie mi tylko jedno, bo na twiterze i tutaj są tylko jakieś półsłówka rzucane ale nikt tego wprost nie określił.

Węgier, Chorwat i Słoweniec, których odsunięto z kadry mecz temu to kwestia gorzoły ? :wstyd:
Co oni narobili tak naprawdę ? Postawili się trenerowi w szatni ? Czy ich nakryto że walą do basa jak za czasów Markoviców, Posinkoviców i Bankowów ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#242 Post autor: Darth Kabut » 11 kwie 2025, o 11:11

heli pisze:
11 kwie 2025, o 10:47
dobra wczoraj nie umiałem nic ironicznego napisać po powrocie, ale w sumie
w tej rundzie robimy masa by w przyszłym zrobić rzeźba i zdobyć wszystkie możliwe cele
za Fornalika też była sinusoida, teraz jest sinusoida o większej częstotliwości
Tyle, że bądźmy uczciwi i spójrzmy jak za każdym razem Fornalikowi uciekali najlepsi zawodnicy.
Nigdy nie mógł rozegrać 2 sezonów z tą samą kadrą

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#243 Post autor: Adam1983 » 11 kwie 2025, o 11:25

Nie ma tematu Fornalika i o tym już zakończcie wszelkie dywagacje.
Sezon stracony...żyliśmy rozpędzonymi nadziejami, że po spadku szybko awansujemy. Wisła też tak myślała, a 3 sezon buja się na zapleczu. Mieliśmy wybujałe ego i dostaliśmy prztyka w nos.
Trzeba usiąść i zacząć budować nową drużynę, w taki sposób by móc awansować w przyszłym sezonie, jeśli komuś uda się poukładać ten burdel.
Zapomnieliśmy o PPD, myśleliśmy że wszystko się nom należy bo my som Ruch.
Jasne, momy wielki ból dupy że cygony i żabskie mają za***iste stadiony i są w esie, a my zaś w tej wiecznej biedzie...ale momy płacone. Nudzi już nos wszystkich ta godka, może lepiej tak przestać płacić, i wtedy ktoś zacznie grać ?

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#244 Post autor: heli » 11 kwie 2025, o 11:35

Tylko, że to nie chodzi, że nie awansujemy, bo wiadomo, że o awans walczy pół tabeli, a miejsca są tylko 3 i normalne, że można nie awansować. Problem jednak jest w tym, że jak spojrzysz na tabelę tegoroczną to my jesteśmy na przedostatnim miejscu, grając mnóstwo spotkań u siebie, będąc gorszym choćby od Kotwicy, która miała problem zebrać 15 zawodników do kadry.

Obrazek

O to chodzi. Pisanie, że jesteśmy zawiedzeni bo nie bedzie awansu jest bzdurą, bo pomiędzy brakiem awansu, a byciem obecnie jedną z najgorszych drużyn w lidze jest jeszcze spora przestrzeń.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#245 Post autor: Ozor » 11 kwie 2025, o 12:18

PPD🤣 idź pan z takim podejściem

Harpo
Kontakt:

#246 Post autor: Harpo » 11 kwie 2025, o 14:51

sivy35 pisze:
11 kwie 2025, o 13:33
(...)bajkopisarz nieradzi sobie zdruzyna mial wszystko podane na tacy a tu gosc mi pi***oli ze musimy strzelic bramke to pojdzie odpoczne sobie od stadiopnu slaskiego zostaly tylko wyjazdy czas na zminy duze zmiany sezon spierdolony
to jest w ogóle genialne- od kilku tygodni pieprzy o tej pierwszej bramce, więc całą liga wie, że trzeba nam KONIECZNIE szybko strzelić i mają mecz z głowy.
To się dzieje- kolejny raz plaskacz (a nawet dwa)na początku meczu, hehe.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#247 Post autor: jajo » 11 kwie 2025, o 15:05

Rickenn10 pisze:
10 kwie 2025, o 21:29
Jedyny gość który nie przynosi wstydu.
Preisler
akurat zawalil gola na 1-0

nie rozumiem tego co sie wydarzylo na trybunach.
zrozumialbym (nie zgadzal sie, ale zrozumial) gdyby nie dopingowano od poczatku.
zrozumialbym (nie zgadzal sie, ale zrozumial) gdyby nie dopingowano 6 minuty jak sie zrobilo 2-0.
zrozumialbym (nie zgadzal sie, ale zrozumial) gdyby nie dopingowano, nie wiem od 15minuty, po kolejnej nieudanej akcji.

natomiast rozpoczecie protestu akurat po tym jak te bramke po kilkuset minutach w koncu strzelili, to mi sie w glowie nie miesci.
to przekracza jakies stezenie absurdu, niezalezenie od tego jak ocenia zespol, trenera, prezesa, gdzie widzi winy.
nikt mi nie wytlumaczy, ze ten moment akurat byl odpowiedni.

a co do "ole".
jak ogladalem popisy w tej lidze naszych sasiadow, to moze chora, ale jednak satysfakcje zawsze mi sprawialo takie "ole". ogladanie tej frustracji i bezradnosci.

jakby wtedy jechali pelnym dopinigiem, niezaleznie jakim, to bym pomyslal "maja je***i charakter". a tak, to sie z nich smialem.

pewnie tym wczorajszym wylewaniem frustracji sprawiliscie wiele usmiechow na twarzach naszych wrogow.
mogli sie posmiac nie tylko z naszych wynikow, ale tez z naszej frustracji.

ps. chcialem sobie tu wczoraj walnac bana do swiat, ale nie znalazlem tej opcji.
chore uzaleznienie :szok:
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Elmer
Kontakt:

#248 Post autor: Elmer » 11 kwie 2025, o 18:16

jajo pisze:
11 kwie 2025, o 15:05

ps. chcialem sobie tu wczoraj walnac bana do swiat, ale nie znalazlem tej opcji.
chore uzaleznienie :szok:
W czasach 1. ligi w 2017 roku dałem sobie bana do momentu aż zejdą z minusowego dorobku. Po miesiącu wymiękłem. Nie da się.

Narzekamy, złorzeczymy, a i tak znowu przyjdziemy. Pamiętam mecze w 1991 przy kilkuset kibicach, albo z najgorszych (wydawało się wtedy) lat w 2004/2005. Przetrwamy i to.

Z tego wszystkiego najbardziej mi żal zmarnowania czasu po awansie. Teraz wrócić do Ekstraklasy będzie bardzo ciężko.

Tak się zastanawiam jak by się nasze gwiazdeczki zachowały, gdyby musiały grać o utrzymanie, skoro już wyjście na boisko będąc w środku tabeli ich przeraża.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
MaRio1920R
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#249 Post autor: MaRio1920R » 11 kwie 2025, o 18:34

Jak dla mnie trzeba zrobić czystki w kadrze: z tymi którzy już kondycyjnie nie wyrabiają czas się pożegnać, bez sentymentów (Moneta, Sadlok, Konczkowski, Starzyński). Co do reszty to ocenić potencjał i z tymi najlepszymi usiąść do rozmów, żeby oprzeć na nich trzon drużyny. Zaciąg zagraniczny też powinien zniknąć, przerabialiśmy to już w sezonie 2017/2018 i wtedy też nie wypaliło. Do tego dokoptować młodych ambitnych, może chociaż 2 się znajdzie do pierwszego składu? Z całym szacunkiem, dyrektor sportowy powinien podać się do dymisji, róbmy to na czym się znamy, a nie improwizujmy. Trenera zostawić, niech próbuje to poskładać od nowa, w oparciu o młodych, którym się chce. Prędzej czy później to zaowocuje. I inwestować w szkółkę..., wiadomo proces długofalowy, ale im prędzej zaczniemy tym szybciej przyniesie korzyści.

Awatar użytkownika
kibol-siem-ce
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#250 Post autor: kibol-siem-ce » 11 kwie 2025, o 23:14

Ale hymn ligi mistrzów w 2 połowie był spoko :hyhy: :hyhy: :ok:
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE

ODPOWIEDZ