Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
NG1920
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#24211 Post autor: NG1920 » 9 mar 2025, o 16:52

Harpo pisze:
9 mar 2025, o 16:15
Dla mnie jest niepojete, ze od kiljunastublat nie potrafimy ściągnac DUŻEGO I POWAŻNEGO sponsora.
Szczegolnie teraz, przy takim potencjale kibicowskim, grajac na tak znanym i medialnym stadionie.
Nkeprawdopodobne... Co jest przeszkodą??
Ży my som Hanysy i połowa Polski nas nie lubi?
Dupowatosc uśmiechniętego Prezesa, ktorego cos wiecej niz 1,2 liga przerasta??
Bidota klubu, ze faktycznie nas na nic nie stac (wykwalifikowani pracownicy)??
Poważnego sponsora to my akurat mamy. Jak już było wspominane wyżej mamy sponsorów prywatnych, publicznych i właścicielskich, trzeba tylko ciągle rozwoju. To pójdzie równocześnie z sukcesem sportowym. Owszem mamy do zaoferowania niesamowite wyskoki jak rekordy frekwencji itp, ale stałe pozycjonowanie logo firmy na europejskich arenach jest wyżej cenione niż 1 mecz w roku.

Gdyby nie "uśmiechnięty prezes" to byśmy się dalej odbijali od fantastów pokroju Weli, więc to jest chłop, który zapełnił nam stabilność na jakimś poziomie i za to zasługuje na szacunek. Z drugiej strony mieliśmy "stalową twarz", więc co w końcu jest ok? ;)

Najbliżej mi do tych wykwalifikowanych pracowników. Jako klub musimy oferować sponsorowi usługi na stałym poziomie i aby współpraca była długotrwała, muszą widziec, że mamy solidne podstawy kadrowe. Rozwój marketingu to jednocześnie rozwój kadrowy, rozwój sponsorski. Rozwój finansowy pociągnie ten sportowy i odwrotnie. Tu musi kilka rzeczy na raz zadziałać i potrzeba ogromu roboty. Potrzebujemy takich Marków, Marcinów, Sewerynów ale kilka razy więcej, aby każdy mógł się skupić tylko na swojej działce. Potrzebujemy też ludzi z zewnątrz, aby tchnęli ducha rozwoju, wprowadzili nowe pomysły i doświadczenie.
oiowiec pisze:
9 mar 2025, o 16:25
Czyli co dalej!!?? Po co wymagać!!!! Przecież ku*** jesteśmy biedni!!!!! Za co kupować lepszych grajków jak nie ma kasy!!!! Po co wymagać od zarządu jak nie ma kasy!!!! Dlaczego po nich jedziecie przecież jest bieda!!!! Cieszmy się że w ogóle istniejemy i gdzie byliśmy parę lat temu!!! Jak jesteś taki mądry to wyłóż miliony!!!! A nie narzekaj!!!! Od tej jałowej gadki to mnie szczypi już w rzici!!!! Nie ja jestem prezesem, właścicielem, udziałowcem, prezydentem!!!! Żeby dawać miliony na klub!!!! Dlatego właśnie od tych ludzi należy wymagać żeby ten klub był wielki tak jak dawniej!!!! A nie ciągle pi***olić, że nie ma kasy jest fajnie jak jest!!!!!
Tylko, że trochę tak to wygląda i nie ma co się obrażać na rzeczywistość. Od naszego wymagania, bojkotów czy dziesiątek wykrzykników, nie przybędzie kasy na transfery, czy nie da to pewności, że zawodnik taki czy taki w juniorach wypali i przyniesie kiedyś trochę radości. Oczywiście, że błędy ktoś popełnił i powinny zostać wyciągnięte wnioski (wnioski, a nie konsekwencje w postaci wywalenia kogoś bez dalszego planu) i to jak najszybciej. Cieszmy się, że istniejemy i dlatego pamiętajmy, że brakuje nam handicapu w walce z innymi. Za to wiemy, że byliśmy juz w stanie grać ligę wyżej, zorganizować wielkie wydarzenia i nasz sufit jednak jest wysoko, tylko trzeba teraz nakładu sił i parę osób wsparcia, aby ten sufit był osiągalny nie raz na parę lat, a żeby się zainstalować tuż pod nim i powoli go przesuwac. Udziałowcy niech się określą czy wchodzą w to nadal, albo niech powiedzą czego oczekują za oddanie akcji jeśli nie mają planów związanych z rozwojem klubu. Chcę też spojrzeć na to z ich strony, że po cholerę oni mają ładować 10 milionów jak im biznesy nie idą jak powinny, skoro to gówno da, bo w Katowicach na jednym posiedzeniu rady przegłosują drugie tyle.

Jak się wystarczająco rozwiniemy jako klub to jestem pewny, że w końcu ktoś złoży odpowiednią ofertę za część akcji i uda się pozbyć tych, którzy nam nic nie dają. Za to jestem też pewny, że dopóki systemowo się za to nikt nie weźmie i nie ograniczy patologii finansowania nieskończonymi środkami z miast to szanse na to będą iluzoryczne.

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24212 Post autor: Slawko » 9 mar 2025, o 17:08

Taa cieszmy się że istniejemy... Wiedziałem, że w końcu to tu przeczytam.

Przy niedzieli mam taką refleksje, że jesteśmy wiecznymi nędzarzami. Od 30 lat słyszę to samo. Nie ma kasy, nie stać nas.
Miasto płaci za wynajem stadionu. No to oczywiście jest problem bo trzeba zapłacić za ochronę.
Kibice finansują obóz w Turcji. Prezes się tym szczyci. Mnie by było wstyd.
Ostatnio przy każdej okazji mantra jakim to wielkim wysiłkiem garstka pracowników robi to co robi.
Kibice remontuja pomieszczenia w tej ruderze na C6, no super ale mamy za***ista niebieska rodzine.
Nędzarze.

Od Michałka też nie wymagajcie. Przecież Chorzów biedne miasto. I w ogóle tuski nas oszukały. Ale jak sie napisze 15 pism do ministerstwa, to może dobry pan rzuci groszem.
Kumaci mają tam jakieś spotkania odnośnie stadionu. Ale nie interesować się. KMWTW.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

NG1920
Kontakt:

#24213 Post autor: NG1920 » 9 mar 2025, o 17:55

Slawko pisze:
9 mar 2025, o 17:08
Taa cieszmy się że istniejemy... Wiedziałem, że w końcu to tu przeczytam.
To jakbys przeczytal cale zdanie i jego kontekst z poprzedniego postu to załapałbyś, ze to tylko urealnienie naszej pozycji we wspolczesnej pilce. Nie mamy juz do konca swiata zyc minimalizmem, ale dla wlasnego zdrowia psychicznego warto zdawac sobie sprawe, ze Wielki Ruch, ktoremu sie wszystko nalezy nie istnieje. Jest sredniak ligowy, z fantastyczna baza kibicow, ale wciaz klub jeden z wielu. Pilkarze pokazuja, ze wola obietnice pieniedzy w Gdansku niz pieniążki w Chorzowie.

Samo to co piszesz, ze kibice współfinansują obóz pokazuje, że tu jest daleko do normalności i sukcesów i jeszcze troche roboty przed wszystkimi zanim ta normalnosc nastanie.

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#24214 Post autor: Radvan138 » 9 mar 2025, o 19:42

Mavo1920 pisze:
9 mar 2025, o 15:02
Radvan138 pisze:
9 mar 2025, o 12:58
Ryba psuje sie od glowy jak to sie gada.

Prezes
Niestety ale rola prezesa 1 (ekstraklasowego) ligowego klubu go przerasta. Ja wiem ze on sie stara, powieca sie pracy calkowicie, ale to sa chyba za duze szczewiki dla niego. Bez wzmocnienia pionu zarzadzania ten klub sie nie rozwinie. Bedzie w tym samym miejscu w ktorym jestesmy. Z tego co wiadomo to wiekszosc ludzi robi robote 3-4 osob. Chcac sie rozwijac nie mozna polegac na wolontariacie i 15 osobach w klubie. Mysle ze jak w najblizszym (2 sezony) nic sie nie smieni to Siemian powinien odejsc.

Co byś zrobił lepiej na miejscu Siemianowskiego? Bo trochę mnie śmieszy że znowu dostaje się górze za wyniki sportowe, na które oni nie mają bezpośredniego wpływu. Fosa parę miesięcy temu był klepany po plecach, jakich to fajnych, charakternych grajków sprowadził, a teraz znowu się wylewa na chłopa frustracje.
po pierwsze skonczyl bym plakac w mediach, jakim to biednym klubem jest Ruch, jak wszystkim ciezko, bo w 15 ogarniaja to wszystko. mamy jako klub mentalnosc biedaka, dla ktorego sukcesem jest zalatwienie ekstra sztandow z wusztem. jestesmy 14-krotnym mistrzem kraju, jednym z największych klubow w kraju i tej czesci europy. wiem ze trzeba miezyc sily na zamiary i nie skakac wyzej jak sie potrafi, ale jak sie ciagle klania przed wszystkimi w okolo, to sie poprostu upodla, ludzie przestaja cie szanowac.
jestem ostatni do zwalniania prezesa. Szanuje go bardzo i bardzo lubie, ale wg mojej opini ta rola go przerasta. klub stoi w miejscu i sie nie rozwija.

Mavo1920
Kontakt:

#24215 Post autor: Mavo1920 » 9 mar 2025, o 19:46

oiowiec pisze:
Czyli co dalej!!?? Po co wymagać!!!! Przecież ku*** jesteśmy biedni!!!!! Za co kupować lepszych grajków jak nie ma kasy!!!! Po co wymagać od zarządu jak nie ma kasy!!!! Dlaczego po nich jedziecie przecież jest bieda!!!! Cieszmy się że w ogóle istniejemy i gdzie byliśmy parę lat temu!!! Jak jesteś taki mądry to wyłóż miliony!!!! A nie narzekaj!!!! Od tej jałowej gadki to mnie szczypi już w rzici!!!! Nie ja jestem prezesem, właścicielem, udziałowcem, prezydentem!!!! Żeby dawać miliony na klub!!!! Dlatego właśnie od tych ludzi należy wymagać żeby ten klub był wielki tak jak dawniej!!!! A nie ciągle pi***olić, że nie ma kasy jest fajnie jak jest!!!!!

Uspokój sie. Wiesz, czym sie różnimy od np Płocka? Że u nas w razie braku awansu nic sie nie dzieje, a oni muszą skamlać o miliony od miasta aby przetrwać. Wisła też długo nie pociągnie na tych kontraktach które mają...

I taka filozofia, że wydajemy tyle ile mamy jest OK. Zadłużyć się i wypaść z karuzeli jest bardzo prosto...
Radvan138 pisze:
9 mar 2025, o 19:42
po pierwsze skonczyl bym plakac w mediach, jakim to biednym klubem jest Ruch

Ja tego nie słyszę. I wydaje mi się, że nie mamy takiej opnii na zewnątrz. Tak było może pare lat temu. Teraz po prostu zarząd szyje z tego co ma. Długoterminowo, taka strategia się opłaci. Niedociągnięcia są, - np. baardzo przeciętny marketing. Ale nie uważam, byśmy marnowali nasz potencjał.
Ostatnio zmieniony 9 mar 2025, o 19:50 przez Mavo1920, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
stillimatic82
Kontakt:

#24216 Post autor: stillimatic82 » 9 mar 2025, o 19:47

Akurat Siemianowski to jedny element w tym klubie którego bym nie ruszał - to jedna (jedna z osób ) ale główna twarz tego że potrafiliśmy wyjść największego gówna w ponad 100 letniej historii tego Wielkiego Klubu i już za to należy mu się duży kredyt zaufania - patrząc jeszcze na jego wszystkich poprzedników przynajmniej po 1989 roku to odpowiednia osoba na te stanowisko. A co jeszcze ważne na środki które ma do dyspozycji i tak razem z pracownikami dokonali cudu (patrząc na warunki Polskie) - ale zawsze jest jakieś ale - w klubie przydało by się 1-2 menadżerów w strukturach z prawdziwego zdarzenia którzy pociągnęli by ten klub wyżej - lepiej wykorzystując potencjał szczególnie związany z bazą kibiców i graniem na Stadionie Śląskim - który czy nam się to podoba czy nie robi wrażenie i w mediach i na potencjalnych sponsorach bo to co jest dla nas z jednej strony kulą u nogi (brak stadionu) tym nowoczesny Śląski może nas pchać do przodu- nowy stadion w Chorzowie na parę długich lat to fikcja. Jest jeszcze jeden argument za Siemianowskim- jest bardzo lubiany w mediach i co ważne u Piłkarskich Władz centralnych - to może zawsze procentować w przyszłości przy różnych tematach które trzeba załatwić.

A co do pisania że miasto i "NASZ" Prezydent nie wybuduje tego nowego stadionu i musimy szukać Inwestora - przypominam że przy Polskich warunkach udało się taki "prywatny stadion" postawić tylko w Niecieczy gdzie jest to tak naprawde atrapa stadionu- Michałek trochę poszedł w złą stronę jeżeli liczył że nagle Rząd nam sypnie 100baniek (jeszcze w Warunkach kampani wyborczej) - gdyby tak się stało to ministerstwo miało by na stole na drugi dzień 1000 takich wniosków o Nowe obiekty. To powinno być załatwione jak w Szczecinie czy innych miastach - wnioskami o stopniowe dofinasowanie na dany cel i etap po etapie stadion był by budowany - pewnie ze wsparciem nie małego kredytu. Te miasto które po tylu latach rządów Patałachów jest w totalnej ruinie potrzebuje jakiegoś impulsu do dużych zmian. Ale niech nikt nie liczy że w 3-4 lata dostaniemy jak w Katowicach czy Tychach coś na tacy

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24217 Post autor: HullCityFC » 9 mar 2025, o 19:50

W ciagu ostatnich 10 lat z tych co sie zadluzali jedynie MY tego nie przetrwalismy.

Kazdy kto "skamla" ta kase dostaje. Plock, Katowice, Zabrze, Kielce, Wroclaw.

Jestem pewien, ze i Pogon z Lechia spadna na 4 lapy.

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24218 Post autor: kroy » 9 mar 2025, o 19:53

HullCityFC pisze:
9 mar 2025, o 19:50
W ciagu ostatnich 10 lat z tych co sie zadluzali jedynie MY tego nie przetrwalismy.

Więc może tak na serio to jesteśmy frajerami?
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#24219 Post autor: Rickenn10 » 9 mar 2025, o 20:04

Tu nie chodzi do końca o to że prezes ma być zwolniony.
Tu właśnie chodzi o to żeby temu człowiekowi zatrudnić ludzi na wszystkie konieczne stanowiska. Ludzi którzy mają doświadczenie w marketingu, ekonomi, reklamie, i biznesie.
Idąc niżej specjalistów od kontaktów z klientem bo z tego co widzę Klaudii już nie ma od jakiegoś czasu.
My nie musimy skamlac o miliony bo ja to odbieram jako że prezes skamle właśnie o to że 5 osób robi robotę 15 i jakoś to muszą zbierać do kupy. Więc no tak to jest użalanie się zamiast zatrudnić ludzi do klubu którzy potrafią w biznes a nie tylko niebieska rodzinę to nie bo nasza piękna bańka rodzinna pęknie. I może i dobrze niech pęknie to może w końcu ktoś przejrzy na oczy.
Ale tam z każdej strony jest narracja gdzie to jeszcze na Gaci było teraz mecze na 50k bla bla bla. Grygierczyk to drugi matacz nawołujący ciągle do tego gdzie żeśmy byli.
Ja za to mam jedno pytanie.

GDZIE MAMY ZAMIAR BYĆ ZA 5 LAT PREZESIE ? GDZIE??
Mamy żyć tak z roku na rok i mówić że jakoś to będzie ? Mamy przez najbliższe lata słuchać dalej o tej bylejakości?
Wszyscy doskonale wiemy co było 4 lata temu, 5 lat temu i jak ciężko było i jak wiele udało się wypracować. Pracy starczyło na 1 ligę przed awansem i na tym rozwój się zatrzymał. Od tamtej pory minęły 2 lata i nie dzieje się kompletnie nic, żyjemy z dnia na dzień bez jasnego planu działania. Niby jest stabilnie a jednak z boku to wszystko wygląda na jeden wielki chaos.

Mavo1920
Kontakt:

#24220 Post autor: Mavo1920 » 9 mar 2025, o 20:23

kroy pisze:
9 mar 2025, o 19:53
HullCityFC pisze:
9 mar 2025, o 19:50

Więc może tak na serio to jesteśmy frajerami?

Frajerem jest ten co nie potrafi zarządzać klubem bez dotacji z zewnątrz.

Awatar użytkownika
kibol-siem-ce
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24221 Post autor: kibol-siem-ce » 9 mar 2025, o 22:51

Ci co sam narzekają na prezesa niech sie ciulną w łeb. Jakby niy ten chop to niewiadomo kaj my by teroz byli. Robi co może albo nawet wiecej. A wszedzie zawsze problemem jest brak kasy.
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24222 Post autor: HullCityFC » 9 mar 2025, o 23:09

I znowu ta sama gadka. Dlaczego u nas tej kasy nie ma od 50 lat? Dlaczego?

Harpo
Kontakt:

#24223 Post autor: Harpo » 9 mar 2025, o 23:33

oiowiec pisze:
Czyli co dalej!!?? Po co wymagać!!!! Przecież ku*** jesteśmy biedni!!!!! Za co kupować lepszych grajków jak nie ma kasy!!!! Po co wymagać od zarządu jak nie ma kasy!!!! Dlaczego po nich jedziecie przecież jest bieda!!!! Cieszmy się że w ogóle istniejemy i gdzie byliśmy parę lat temu!!! Jak jesteś taki mądry to wyłóż miliony!!!!
Rozumiem że to ironia :hyhy:
kibol-siem-ce pisze:
9 mar 2025, o 22:51
Ci co sam narzekają na prezesa niech sie ciulną w łeb. Jakby niy ten chop to niewiadomo kaj my by teroz byli. Robi co może albo nawet wiecej. A wszedzie zawsze problemem jest brak kasy.
No właśnie- KAJ?? Może w EX? Może zacząć jednak realnie myśleć, że to sternik jest odpowiedzialny za statek Ruch?
OK, wyciąnął nas z dna, sztorm też w miarę uciszył....tylko co dalej. Stoimy w miejscu. A to znaczy cofanie się.
Jak w każdej firmie: nie idziesz do przodu, nie inwestujesz- cofasz się.
Marketing oraz szeroko rozumiany handel u nas nie istnieje. Brak perspektyw i były gracz jako dyrektor sportowy.
K..mać. Ależ my biedni jesteśmy. :(
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24224 Post autor: jajo » 10 mar 2025, o 00:12

Tsykalo super.*
ale DS do zwolnienia.

forum nie polaczylo tego zawodnika z DS, ale Adkonisa juz owszem.

jest to sprawiedliwe?

a ilu tu managerow z transfermarkta transfer tego Ukrainca krytykowalo juz w dniu podpisu.
sciagnac gwiazde ligi maja wielki budzet, to nie jest wielki scouting.
na najwieksze uznanie zasluguje wlasnie wyciagniecie goscia z drugiego szeregu, przecietnego klubu, za male pieniadze, widzac w nim cos czego inni nie dostrzegli

*osobiscie bym nie ocenial transferow po 3-4 meczach.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24225 Post autor: heli » 10 mar 2025, o 06:36

Naprawdę zarzucanie Prezesowi czy Fosie, że kierują się jakimiś swoimi interesami, a nie dobrem klubu to jest jakaś paranoja

natomiast na pewno przydałby się ktoś doświadczony, kto trochę w biznesie spędził czasu, bo mam wrażenie, że taką osobą był Godziński, a jak go zabrakło to trochę w pewnych kwestiach nie obieramy jednego kierunku i za dużo jest działania na już, bez wizji do przodu.

Co do Szulczka to od razu było mówione, że celem jest awans w przyszłym roku i taki kontrakt dostał, oczywiście fatalna runda pewnie może podlegać ocenie. Natomiast my trochę przespaliśmy to zimowe okienko co więcej znów wiemy, że odszedł ten najbardziej perspektywiczny, znów ogrywamy młodzieżowców innym, a w przyszłym sezonie znów będziemy takich szukać. I to jest problem, że my tak ani nie budujemy drużyny pod przyszły sezon, ani nie robimy wszystko by awansować w tym. Pewnie jak się sprawa wyjaśni to będzie to w ostatniej fazie sezonu wyglądać inaczej tylko, że z szóstką do baraży to my raczej do końca będziemy żyć nadzieją na baraże i awans.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

ODPOWIEDZ