Co z tym Ruchem?
-
- Kontakt:
Re: Co z tym Ruchem?
Chyba trzeba zacząć od jakiś podstaw bo moim zdaniem nie ma tu w klubie ani jednej rzeczy która na przestrzeni 4-5 lat zrobiła skok do przodu
Akademia leży i się nie podnosi ostatni wychowankowie wchodzili na dłużej niż 45 minut w trzeciej lidze za Berety
Rozbudowa infrastruktury idzie tak że seniorzy do sezonu przygotowują się w Świętochłowicach
Właściciele golodupcy którzy w żaden sposób nie angażują się w klub. Nawet wypowiedzi do mediów nie ma od kilku lat z strony Bika lub Kurczyka jaki mają plan.
W klubowych biurach brak profesjonalistów i ludzi bo dla mnie to jest niepojęte że przy takim zainteresowaniu mediów nie można znaleźć sponsorów zrobić koszulek dedykowanych czy nawet wymusić na przewoźniku oklejenia autokaru ( ch** wie czy jedzie najpiękniejszy klub w kraju czy wycieczka do Lichenia )
Plan na drużynę nie istnieje a dyrektor sportowy po drugim kompletnie nieudanym okienku powinien sam się podać do dymisji ( raz ściągamy Polaków teraz obcokrajowców a i tak większość piłkarzy przychodzi bez jakiegokolwiek potencjału sprzedażowego )
Sklep to porażka i lepsze wzory czy dostępnosc gadżetów jest na FC niż w oficjalnym klubowym sklepie
Prezydenta moim zdaniem przerosła funkcja i gubi się w tym co robi a przez pierwszy rok jego kadencji nie zmienilo się nic i stadion tu nie powstanie przez następnych 10 lat chyba że pójdziemy droga Zabrza
I pewnie nic się nie zmieni przez następne lata. Raz awansujemy potem spadniemy i tak w koło
Akademia leży i się nie podnosi ostatni wychowankowie wchodzili na dłużej niż 45 minut w trzeciej lidze za Berety
Rozbudowa infrastruktury idzie tak że seniorzy do sezonu przygotowują się w Świętochłowicach
Właściciele golodupcy którzy w żaden sposób nie angażują się w klub. Nawet wypowiedzi do mediów nie ma od kilku lat z strony Bika lub Kurczyka jaki mają plan.
W klubowych biurach brak profesjonalistów i ludzi bo dla mnie to jest niepojęte że przy takim zainteresowaniu mediów nie można znaleźć sponsorów zrobić koszulek dedykowanych czy nawet wymusić na przewoźniku oklejenia autokaru ( ch** wie czy jedzie najpiękniejszy klub w kraju czy wycieczka do Lichenia )
Plan na drużynę nie istnieje a dyrektor sportowy po drugim kompletnie nieudanym okienku powinien sam się podać do dymisji ( raz ściągamy Polaków teraz obcokrajowców a i tak większość piłkarzy przychodzi bez jakiegokolwiek potencjału sprzedażowego )
Sklep to porażka i lepsze wzory czy dostępnosc gadżetów jest na FC niż w oficjalnym klubowym sklepie
Prezydenta moim zdaniem przerosła funkcja i gubi się w tym co robi a przez pierwszy rok jego kadencji nie zmienilo się nic i stadion tu nie powstanie przez następnych 10 lat chyba że pójdziemy droga Zabrza
I pewnie nic się nie zmieni przez następne lata. Raz awansujemy potem spadniemy i tak w koło
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Zaczynajac od tematu stadionu, przez marketing, konczac na wypozyczaniu zezłomowanych kopaczy - jest źle.
Michalek od roku wysyla pisma o dofinansowanie.
Siemion cieszy sie, ze na meczu z Wisla udalo sie zalatwic wiecej sztendów z wusztem.
A Fosa od dluzszego czasu obserwuje i potem sprowadza takiego adkonisa...
Pisalem, juz w innym temacie, ze nawet nie zalatwiono tak podstawowej sprawy jak treningi na SŚ, co przy takim specyficznym obiekcie byloby dla nas atutem.
Ostatnio znowu byly jakies spotkania biznesowe z udzialem Siemiona, Michałka itd. piekne grafiki ilu to Ruch nie ma kibicow.
A rzeczywistosc jest taka, ze Ruch na codzien funkcjonuje na obiektach, ktore bardziej pasuja do 3 ligowego klubu i to w latach 90tych.
Michalek od roku wysyla pisma o dofinansowanie.
Siemion cieszy sie, ze na meczu z Wisla udalo sie zalatwic wiecej sztendów z wusztem.
A Fosa od dluzszego czasu obserwuje i potem sprowadza takiego adkonisa...
Pisalem, juz w innym temacie, ze nawet nie zalatwiono tak podstawowej sprawy jak treningi na SŚ, co przy takim specyficznym obiekcie byloby dla nas atutem.
Ostatnio znowu byly jakies spotkania biznesowe z udzialem Siemiona, Michałka itd. piekne grafiki ilu to Ruch nie ma kibicow.
A rzeczywistosc jest taka, ze Ruch na codzien funkcjonuje na obiektach, ktore bardziej pasuja do 3 ligowego klubu i to w latach 90tych.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.
- stillimatic82
- Kontakt:
Tak mnie naszło po wczorajszym dniu- bo wracałem z Tychów na Chorzów i mijałem autkar Poloni Bytom który wracał z meczu z Rekordem- ładny oklejony w barwy z dupnym Herbem - ja wiem że autokary nie grają itd-- ale gdzie my z tym naszym Grzesiem, siłownią w garażu obity blachą itd - może sympatyczni i swojsko jest -ale to wszystko skansen - coś tam sie ruszyło przy początku odbudowy itd były dobre pomysły na marketing tak naprawde kibice postawili ten klub na nogi ale reszta nam odjechała i to mocno po każdym wzgldem. Jakby nie ten Śląski za duży ale przynjamniej nowoczesny wstyd było by się wogole pchać do tej mimo wszystko ekstraklapy- cały czas siedzimy w latach 90 i jakby nie kibice szorowali byśmy 3-4 lige jak nie ujmując Szombierki czy Szczakowa
-
Jak przyjdzie nowy właściciel z kasą, to Ruch będzie profesjonalny. Przyjdzie jak będzie stadion, tak gdzieś za 5-10 lat. Na razie pracownicy w klubie dobrze się czują. Prezydent kolega, nikt im nie patrzy na ręce, brak odpowiedzialności za wyniki, za transfery . Grunt że się kręci raz dobrze raz źle. Generalnie podnoszony jest problem jak wyników nie ma i sportowo Ruch leci w dół zamiast walczyć o wysokie cele w tym sezonie.
-
- Kontakt:
Wymień tych właścicieli co przyszli do klubów jak pojawił się nowy stadion.maxim pisze: ↑9 mar 2025, o 12:09Jak przyjdzie nowy właściciel z kasą, to Ruch będzie profesjonalny. Przyjdzie jak będzie stadion, tak gdzieś za 5-10 lat. Na razie pracownicy w klubie dobrze się czują. Prezydent kolega, nikt im nie patrzy na ręce, brak odpowiedzialności za wyniki, za transfery . Grunt że się kręci raz dobrze raz źle. Generalnie podnoszony jest problem jak wyników nie ma i sportowo Ruch leci w dół zamiast walczyć o wysokie cele w tym sezonie.
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dokladnie tak. Smieszy mnie naiwnosc ludzi, ktorzy twierdza ze przyjdzie nowy wlasciciel z kasa kiedy powstanie stadion.
Wlasciciele z kasa sa w Lublinie i Czestochowie i to tylko ze wzgledow sentymentalnych, bo w Czestochowie stadionu nie ma.
Legia zawsze bedzie miala kase. Lech byl madrze zarzadzany przez Rutkowskich i jest samofinansujacy sie. Podobna droga idzie Jaga.
Reszta to akbo funkcjonuje na kredyt, albo na garnuszku miasta.
Wlasciciele z kasa sa w Lublinie i Czestochowie i to tylko ze wzgledow sentymentalnych, bo w Czestochowie stadionu nie ma.
Legia zawsze bedzie miala kase. Lech byl madrze zarzadzany przez Rutkowskich i jest samofinansujacy sie. Podobna droga idzie Jaga.
Reszta to akbo funkcjonuje na kredyt, albo na garnuszku miasta.
- Radvan138
- Kontakt:
Ryba psuje sie od glowy jak to sie gada.
Prezes
Niestety ale rola prezesa 1 (ekstraklasowego) ligowego klubu go przerasta. Ja wiem ze on sie stara, powieca sie pracy calkowicie, ale to sa chyba za duze szczewiki dla niego. Bez wzmocnienia pionu zarzadzania ten klub sie nie rozwinie. Bedzie w tym samym miejscu w ktorym jestesmy. Z tego co wiadomo to wiekszosc ludzi robi robote 3-4 osob. Chcac sie rozwijac nie mozna polegac na wolontariacie i 15 osobach w klubie. Mysle ze jak w najblizszym (2 sezony) nic sie nie smieni to Siemian powinien odejsc.
Fosa
Gosc jest cakowicie bezuzyteczny jako dyrektor sportowy. Niby ma jakas wizje ale nic z tego nie wychodzi. 2 okienka stracone, nie widac zadnych potencjalnych wzmocnien, a te ktore mamy to lepiej przemilczec.
Michalek
Od roku nie zrobil kompletnie nic, no moze oporocz zalatwienia roboty dla zony. Non stop te same placze ze ministerstwo nie chce dac kasy na stadion. Czy sa jakies inne opcje? Non stop ta sama paplanina. Szukanie prywatnego inwestora w celu finansowania stadionu? Szukanie inwestora albo nowego wlasciciela dla klubu? Rozmowy z reszta wlascicieli na temat sprzedazy akcji? Stadion jest wazny wiadomo, ale nie zanosi sie na to zeby powstal.
O trenerze nie bede pisac bo nigdy nie bylem jego fanem ale musi popracowac przynajmjen do konca sezonu, albo i dluzej. Brak awansu to nie koniec swiata i tak nas na ekstraklase nie stac.
Reszta wlascicieli
Czy maja jakis plan na sprzedaz? Czy maja jakis plan na wzmocnienie klubu? Czy maja na to kase i checi? A moze maja jakies nierealne wymagania co so sprzedazy posiadanych akcji?
Jest duzo pytan bez odpowiedzi, odpowiedzi na które prawdopodobnie nikt nie odpowie bo jest fajnie.
Jako kibice chyba musimy zaczac patrzec troche wyzej niz na boisko i pilkarzy, a przed siebie so gabinetow w ratuszu i na c6. Jesli tam sie nie ogarnie burdelu to nic sie nie zmieni
Prezes
Niestety ale rola prezesa 1 (ekstraklasowego) ligowego klubu go przerasta. Ja wiem ze on sie stara, powieca sie pracy calkowicie, ale to sa chyba za duze szczewiki dla niego. Bez wzmocnienia pionu zarzadzania ten klub sie nie rozwinie. Bedzie w tym samym miejscu w ktorym jestesmy. Z tego co wiadomo to wiekszosc ludzi robi robote 3-4 osob. Chcac sie rozwijac nie mozna polegac na wolontariacie i 15 osobach w klubie. Mysle ze jak w najblizszym (2 sezony) nic sie nie smieni to Siemian powinien odejsc.
Fosa
Gosc jest cakowicie bezuzyteczny jako dyrektor sportowy. Niby ma jakas wizje ale nic z tego nie wychodzi. 2 okienka stracone, nie widac zadnych potencjalnych wzmocnien, a te ktore mamy to lepiej przemilczec.
Michalek
Od roku nie zrobil kompletnie nic, no moze oporocz zalatwienia roboty dla zony. Non stop te same placze ze ministerstwo nie chce dac kasy na stadion. Czy sa jakies inne opcje? Non stop ta sama paplanina. Szukanie prywatnego inwestora w celu finansowania stadionu? Szukanie inwestora albo nowego wlasciciela dla klubu? Rozmowy z reszta wlascicieli na temat sprzedazy akcji? Stadion jest wazny wiadomo, ale nie zanosi sie na to zeby powstal.
O trenerze nie bede pisac bo nigdy nie bylem jego fanem ale musi popracowac przynajmjen do konca sezonu, albo i dluzej. Brak awansu to nie koniec swiata i tak nas na ekstraklase nie stac.
Reszta wlascicieli
Czy maja jakis plan na sprzedaz? Czy maja jakis plan na wzmocnienie klubu? Czy maja na to kase i checi? A moze maja jakies nierealne wymagania co so sprzedazy posiadanych akcji?
Jest duzo pytan bez odpowiedzi, odpowiedzi na które prawdopodobnie nikt nie odpowie bo jest fajnie.
Jako kibice chyba musimy zaczac patrzec troche wyzej niz na boisko i pilkarzy, a przed siebie so gabinetow w ratuszu i na c6. Jesli tam sie nie ogarnie burdelu to nic sie nie zmieni
-
- Kontakt:
RADVAN w punkt!!!! 

I'm not anti system!!!!
This system is anti me !!!!!!!!!!!
Pierwszy raz na Cichej 6
Ruch- Zagłębie Sosnowiec 11.08.1984r 2:2
Pierwszy raz na Cichej 6
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Łatwo Wam się tak ocenia, ale zadajmy sobie proste pytanie kto inny miałby zostać prezesem?
Mamy swojego człowieka, w pełni zaangażowanego , jest pełna współpraca na linii zarząd kibice i chyba o to Nam chodziło?. Czasem mam wrażenie że szukamy dziury w całym.. Chcemy znów człowieka pokroju Smagora , Rogali ?... czy moze w ogóle nie znającego się na piłce ?...
Michałek, duża naiwnością było spodziewana się że stadion powstanie w rok czy 2... jest pierwszy krok uchwalony budżet , w tym roku nastąpi rozbiórka i projekt to chyba już coś?.. Pytanie czy mamy , macie wiedzę jak wygląda sytuacja bo nie wiem na czym bazujecie że nic się nie dzieje?...
Zgodzę się jedynie co do Dyrektora Sportowego tutaj czas eksperymentów się skończył , Fosa może się uczyć ale powinien to może to robić na mniejszym podwórku niż Ruch..
Trener , dajmy mu czas na pokonanie pierwszego kryzysu .. moim zdaniem powinien mieć spokojny czas do końca sezonu a potem przyjdzie czas na rozliczenia...
Mamy swojego człowieka, w pełni zaangażowanego , jest pełna współpraca na linii zarząd kibice i chyba o to Nam chodziło?. Czasem mam wrażenie że szukamy dziury w całym.. Chcemy znów człowieka pokroju Smagora , Rogali ?... czy moze w ogóle nie znającego się na piłce ?...
Michałek, duża naiwnością było spodziewana się że stadion powstanie w rok czy 2... jest pierwszy krok uchwalony budżet , w tym roku nastąpi rozbiórka i projekt to chyba już coś?.. Pytanie czy mamy , macie wiedzę jak wygląda sytuacja bo nie wiem na czym bazujecie że nic się nie dzieje?...
Zgodzę się jedynie co do Dyrektora Sportowego tutaj czas eksperymentów się skończył , Fosa może się uczyć ale powinien to może to robić na mniejszym podwórku niż Ruch..
Trener , dajmy mu czas na pokonanie pierwszego kryzysu .. moim zdaniem powinien mieć spokojny czas do końca sezonu a potem przyjdzie czas na rozliczenia...
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie
-
- Kontakt:
Budowa jak już to ruszy przed następnymi wyborami samorządowymi
-
- Kontakt:
Radvan138 pisze: ↑9 mar 2025, o 12:58Ryba psuje sie od glowy jak to sie gada.
Prezes
Co byś zrobił lepiej na miejscu Siemianowskiego? Bo trochę mnie śmieszy że znowu dostaje się górze za wyniki sportowe, na które oni nie mają bezpośredniego wpływu. Fosa parę miesięcy temu był klepany po plecach, jakich to fajnych, charakternych grajków sprowadził, a teraz znowu się wylewa na chłopa frustracje.
-
- Kontakt:
Otóż to. Ja bym bardziej wolał, żeby wymieniono tutaj:Mavo1920 pisze: ↑9 mar 2025, o 15:02Co byś zrobił lepiej na miejscu Siemianowskiego? Bo trochę mnie śmieszy że znowu dostaje się górze za wyniki sportowe, na które oni nie mają bezpośredniego wpływu. Fosa parę miesięcy temu był klepany po plecach, jakich to fajnych, charakternych grajków sprowadził, a teraz znowu się wylewa na chłopa frustracje.
-kluby, w których co okienko wypala 2/3 transferów- nie ma takich
-dyrektorów sportowych, którzy zechcą tu przyjść i zapewnią dobre wyniki- kto zapłaci Masłowskiemu?
-trenerów, którzy gwarantują sukces (to nie tak, że na karuzeli non stop się kręci i co pół roku kto inny jest zbawieniem albo go zwalniają

-kluby, w których zmiany właścicielskie w ostatnim czasie wyszły na plus finansowo i organizacyjnie.
Przecież w ciągu 2 lat chyba 6 klubów przechodziło z rąk do rąk i też żaden z nich nagle nie wystrzelił do góry. Chwilowo Tychy złapały formę, ale czy to przypadek czy po prostu dobra seria? Największym bodźcem są pieniądze z miasta, które ma nieskończony budżet jak Katowice, Wrocław itp, a to też nie jest gwarantem. Ile dziesiątek milionów przepalono w Katowicach zanim tabor awansował?
Nie, nie koloruję rzeczywistości na różowo, bo coś nie działa i to wszyscy wiedzą. Ale to nie jest tak, że teraz wywalimy Fosę, Siemiana i losowo wybrane 2-3 osoby i zrobi się lepiej. To nie tak, że zgarniemy Vannę Ly czy innego "inwestora" widmo i na 100% wszystko zadziała. Tu potrzeba POSZERZANIA struktur, profesjonalizacji, dodatkowych osób, które dadzą bodźce do rozwoju, a nie wypieprzenia tych, którzy do pewnego momentu dawali sobie radę świetnie. Do tego pytanie na ile jest wina w gabinetach na to, że piłkarze pokazują losową formę. Owszem- brak Kuby Jarosza to jest skandal, brak jego następcy jeszcze większy, brak jeszcze z 4-5 profesjonalistów również powinien zostać jak najszybciej załatany. Byłem pewny, że po spadku skupimy się na rozwoju klubu, a tymczasem nie zmieniło się personalnie nic i dalej ludzie robią 24h na dobę. Już tu pisałem, że w wielu aspektach jesteśmy nadal top w kraju, ale to raczej zrywy, a w innych aspektach jesteśmy dalej gdzieś w 3 lidze. Trzeba ludzi, aby to zmienić.
A i jeszcze jedno. Wiem, że zawsze trzeba znaleźć czarną owcę, ale bądźcie chociaż w tym uczciwi.
Wszyscy zachwycają się powrotem Biela, którego namówił Fosa. Trzy bramki strzela obrońca Cykało, sprowadzony przez Fosę. Preisler pokazał się w pierwszym meczu (nie miał ciężkiego zadania...) i teraz czekamy na jego powrót. Karasiński i Myszor są całkiem dobrymi graczami mimo ich wieku. Nie wiemy co z Lachendro, Adkonis na papierze wyglądał ok, spalił sie w 1 meczu, a teraz całe trybuny czekają na jego błąd tylko dlatego, że jest z Legii. Z jednej strony nie rozumiem braku napastnika, z drugiej strony kto zakładał, że Soma i Szczepan z potencjałem na najlepszych w lidze będą grać takie padło?
Edit:
W innym temacie padło hasło, że trzeba uderzyć pięścią w stół. Czyli co? Uderzymy w stół, on się złamie i wypadnie z niego 20mln zł rocznie? Dobrze wiemy z kim walczyliśmy ostatnio i kto nas przeskoczył. Ponad nami w lidze Gieksa, Lechia, Śląsk, Górnik, Lubin, Korona, Mielec. Wszystkie te kluby byłyby przecięż do przeskoczenia, byłoby utrzymanie, gdyby grali na równych zasadach. Mielibyśmy tych lepszych zawodników, gdybyśmy mogli im płacić więcej. Albo gdyby inne kluby nie oferowały im więcej, mimo, że tego nie płacą. Albo płacą za pośrednictwem sądu czy ratunkowych przelewów z miasta co roku na kilkanaście milionów złotych.
Czy chcemy, czy nie, bez kasy sukcesów regularnych nie będzie. W ostatnich latach to my od miasta dostawaliśmy groźby, "nakaz eksmisji", wieczne problemy, niespełnione obietnice i ucięte finansowanie. A nasi główni właściciele istnieją chyba tylko na papierze, bez żadnej wizji.
-
- Kontakt:
Dla mnie jest niepojete, ze od kiljunastublat nie potrafimy ściągnac DUŻEGO I POWAŻNEGO sponsora.
Szczegolnie teraz, przy takim potencjale kibicowskim, grajac na tak znanym i medialnym stadionie.
Nkeprawdopodobne... Co jest przeszkodą??
Ży my som Hanysy i połowa Polski nas nie lubi?
Dupowatosc uśmiechniętego Prezesa, ktorego cos wiecej niz 1,2 liga przerasta??
Bidota klubu, ze faktycznie nas na nic nie stac (wykwalifikowani pracownicy)??
Szczegolnie teraz, przy takim potencjale kibicowskim, grajac na tak znanym i medialnym stadionie.
Nkeprawdopodobne... Co jest przeszkodą??
Ży my som Hanysy i połowa Polski nas nie lubi?
Dupowatosc uśmiechniętego Prezesa, ktorego cos wiecej niz 1,2 liga przerasta??
Bidota klubu, ze faktycznie nas na nic nie stac (wykwalifikowani pracownicy)??
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
Czyli co dalej!!?? Po co wymagać!!!! Przecież ku*** jesteśmy biedni!!!!! Za co kupować lepszych grajków jak nie ma kasy!!!! Po co wymagać od zarządu jak nie ma kasy!!!! Dlaczego po nich jedziecie przecież jest bieda!!!! Cieszmy się że w ogóle istniejemy i gdzie byliśmy parę lat temu!!! Jak jesteś taki mądry to wyłóż miliony!!!! A nie narzekaj!!!! Od tej jałowej gadki to mnie szczypi już w rzici!!!! Nie ja jestem prezesem, właścicielem, udziałowcem, prezydentem!!!! Żeby dawać miliony na klub!!!! Dlatego właśnie od tych ludzi należy wymagać żeby ten klub był wielki tak jak dawniej!!!! A nie ciągle pi***olić, że nie ma kasy jest fajnie jak jest!!!!!
I'm not anti system!!!!
Pierwszy raz na Cichej 6
Pierwszy raz na Cichej 6
-
- Kontakt:
śmialiśmy się że zdążyliśmy 3 razy spaść i 3 razy awansować a koleżanki dalej gniły w pierwszej lidze. teraz to my możemy im zazdrościć stadionu, niekończących się pieniędzy od miasta (tu wiadomo że się to może źle skończyć prędzej czy później) których nigdy nie ujrzymy.
za niedługo zdąży Polonia Bytom wrócić a i jeszcze Odra się z dupy pojawi pewnie nagle a my dalej będziemy myśleć czy zatrudnienie kogoś od przygotowania fizycznego ma sens.
za niedługo zdąży Polonia Bytom wrócić a i jeszcze Odra się z dupy pojawi pewnie nagle a my dalej będziemy myśleć czy zatrudnienie kogoś od przygotowania fizycznego ma sens.