Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Wela

Re: Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

#451 Post autor: Wela » 23 wrz 2019, o 23:27

orbiter pisze:
23 wrz 2019, o 22:08
Panie Wela. Piszesz pan tu te swoje wizje, a Ja sie zastanawiam czy panu nie jest WSTYD?! Piszesz o ludziach co nie mają wynagrodzenia miesiąc, dwa lub nawet sześć, spokojnie podajesz im rękę, a za plecami bez skrupułów przytulasz 5K , które spłyną z UMiasta lub bogobojnej pożyczki. Nie ma Ci najzwyczajniej wstyd? Jak możesz im patrzeć w oczy? Nigdy byś nie wpadł, aby swoją wypłatę oddać tym co od 6 miesięcy żyjà na pożyczkach od rodzin lub pseudobanków. Mam propozycje. Zawieś swoją wojskową emeryturę i zrezygnuj z wypłaty z klubu. Może poczujesz przez pół roku jak żyja Ci ludzie bez kasy, poniżani przez własny klub tzn. Zarząd, właścicieli. Przetrwaj 6 miesięcy. Daje wete, że nie przetrwasz.
Orbiter, zarzucać komuś czyny, których nie popełnił, to wg Ciebie honorowe i uczciwe?
Dla Twojej wiadomości, ja mam prawie 3 zaległe pensje i nie wypłacę sobie pensji, dopóki teraz nie wypłacę trenerom. Zatem żadnych 5k nie przytuliłem! I to jest brutto, więc netto 3,5 k, czyli wielokrotnie mniej, niż poprzednie zarządy...

I jeśli oceniasz moje życie i moje doświadczenia życiowe, bo poczytałeś trochę dyskusji na forum, to wybacz Stary, ale jeszcze musisz poznać trochę życia.
Kasa nie jest moim celem w życiu. Mam wiele innych, rzeczywistych wartości!
A jeśli tak oceniasz ludzi, to tylko świadczy o Tobie.

Przyjdzie taki czas, kiedy trzeba będzie pokazać przysłowiowe "jaja" i wtedy życie zweryfikuje kto walczy, a kto dupi tylko zza klawiatury...
Bez urazy - bo w przeciwieństwie do Ciebie, nie oceniam Cię, bo po prostu Cię nie znam...

pyRsk Panie "wróżę z fusów" 😉

Wela

#452 Post autor: Wela » 23 wrz 2019, o 23:32

Tito, ale pracownicy i zawodnicy są spłaceni do jednej pensji, a mieli i po 6 zaległych...
Szkolenia i obozy odbyły się...
Turnieje także... Wystartowalismy w lidze i Niebiescy zaczynają punktować...
I sporo innych drobnych dobrych rzeczy dzieje się... ale przecież grunt to niszczyć, równać z ziemią, krytykować, etc.
Zobaczymy ilu będzie chętnych do konstruktywnej pracy na rzecz Ruchu...
Codziennie i za własną kasę...
Bo tak właśnie trzeba tyrać od zera...

Może pomyślcie o tym, jak łatwo jest niszczyć, szczególnie czyjaś robota, a jak ciężko jest budować od podstaw, od zera...

pyRsk!

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#453 Post autor: HullCityFC » 23 wrz 2019, o 23:35

Latwo jest niszczyc. Twoi szefowie zniszczyli wielka tradycje i dume Slazakow sprowadzajac ja na peryferia futbolu

blue-olo
Kontakt:

#454 Post autor: blue-olo » 24 wrz 2019, o 06:44

Panie Wela
Czy wystąpiliście do Leeds po 30 tyś funtów bonusu za debiut Pycika w pierwszym składzie??

PS. Gdyby to nie była pożyczka od Bika tylko darowizna to by ujął w pierwszym zdaniu i wielkimi literami.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#455 Post autor: gerhat » 24 wrz 2019, o 07:59

Wela ponawiam pytanie w sprawie, która wg Ciebie jest fundamentalna :
gerhat pisze:
23 wrz 2019, o 20:55
Mam również pytanie do Weli - co konkretnie zrobili udziałowcy Bik i Kurczyk w sprawie nowego stadionu. Czy podjęli jakakolwiek inicjatywę? zbudowali jakiekolwiek poparcie w środowisku? wśród osób opiniotwórczych? czy spotkali się z Kotalą aby wyrazić swoje oburzenie w związku z jego unikami? czy poszli z tym do gazet?
Twierdzisz że im zależy na klubie ...
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2019, o 08:10 przez gerhat, łącznie zmieniany 1 raz.

Buger

#456 Post autor: Buger » 24 wrz 2019, o 08:04

Wela

Obiektywnie trzeba stwierdzić nie masz bladego pojęcia jak zarządzać klubem piłkarskim, wszystko na ten moment jest nastawione na kasie z miasta i nic poza tym. Jako prezes klubu piłkarskiego nie wiesz czy otrzymane środki od jednego z udziałowców są pożyczką, dotacją czy najzwyklejszą lichwą. Dla mnie to wystarczające by zdyskredytować Cię jako osobę która byłaby w stanie cokolwiek coś zmienić.

Wela

#457 Post autor: Wela » 24 wrz 2019, o 08:42

HullCityFC pisze:
23 wrz 2019, o 23:35
Latwo jest niszczyc. Twoi szefowie zniszczyli wielka tradycje i dume Slazakow sprowadzajac ja na peryferia futbolu
HullCityFC, mnie tak samo jak i Ciebie krew zalewa, jak pomyślę, jak widzę, co zrobili z naszym KLUBEM NR 1 w całej Polsce! 😢
I tych ludzi musimy - powtarzam MUSIMY ROZLICZYĆ! To nie może ujść im na sucho...

Musimy tylko popatrzeć kto niszczył, a kto próbował ratować, ale źle obsadzał ludzi...
Czy ktoś, kto zredukował dług z 56 mln do 27 mln w niemal 3 lata, to niszczył czy ratował?
I ten sam facet te kolejne 27 mln rozłożył na:
- 12 mln do CP i do spłaty za 20 lat - więc to można przepracować na setki sposobów i tego długu jakby nie było...
- zostaje 15 mln, z czego 8 jest w racie układowej po 400 tys na kwartał, a staramy się o niższą ratę, bo spadł nam przychód, a i z tego 1,5 mln jest już spłacone, więc zostało 6,5 mln do spłaty i w tych ratach spokojnie to udźwigniemy...
- kolejne 7 mln - tutaj razem z Wami musimy wywalczyć konwersję na akcje i zostanie wtedy niecałe 3 mln.
- z tych 3 mln część już zapłaciliśmy, do ZUS 800 000 jest rata po 14 tys miesięcznie, licencyjne zaraz będą spłacone ok 640 000, więc do końca roku zostanie ok 1,5 mln, a mamy jeszcze ok 3 mln 350 000 z Miasta, ok. 240 000 od sponsora. To przy zbilansowaniu utrzymania Klubu do końca roku, już wychodzimy na plus. Pod warunkiem konwersji 4 mln na akcje. Tego musimy dokonać, wywalczyć to!!!
A co, jeśli wrócicie i połączymy siły?
Zrobimy CF i zbierzemy CHOĆBY i pół mln?

Niebiescy, tych długów już prawie nie ma, a Wy chcecie położyć Klub, bo Widzew czy ŁKS dali radę?
A gdzie walka do końca?
Wiem, DOSKONALE TO WIEM, że byliście oszukiwani, ale ja mówię Wam jak jest, a jak mnie ktoś oszuka, to razem z Wami będę walczyć o uczciwość, prawdę i o normalność!

Przyjdź Stary do mnie, to powiem Ci znacznie więcej, co możemy zrobić razem i jak postawić Ruch na nogi, ale bez Was będzie znacznie ciężej...

To czy ten, który redukuje długi, niszczy Klub, czy Go podnosi?
A tych, którzy żerowali na Ruchu musimy ROZLICZYĆ do zera!

pyRsk!

Wela

#458 Post autor: Wela » 24 wrz 2019, o 08:51

Buger pisze:
24 wrz 2019, o 08:04
Wela

Obiektywnie trzeba stwierdzić nie masz bladego pojęcia jak zarządzać klubem piłkarskim, wszystko na ten moment jest nastawione na kasie z miasta i nic poza tym. Jako prezes klubu piłkarskiego nie wiesz czy otrzymane środki od jednego z udziałowców są pożyczką, dotacją czy najzwyklejszą lichwą. Dla mnie to wystarczające by zdyskredytować Cię jako osobę która byłaby w stanie cokolwiek coś zmienić.
Buger, siejesz nieprawdę! Nie jestem nastawiony TYLKO na kasę z Miasta! Jest umowa na promocję za 4 min, to bierzemy te środki. Jest umowa ze sponsorem, to bierzemy te środki. P. Bik daje czy pożycza, na poczet tej kasy, to bierzemy, żeby uratować Klub, ale nie generujemy dodatkowych kosztów...
I szukamy innych sponsorów, więc piszesz nieprawdę...
A jeśli Ty oceniasz moją pracę po tej dyskusji tutaj, nie znając faktów, opinii ludzi z Klubu, nie przeglądając historii tej pracy i nie znając wszystkich spraw klubowych, to rzeczywiście masz ogromną wiedzę na temat prowadzenia Klubu i zarządzania Spółką Akcyjną. Tylko pogratulować i natychmiast powinienem podać się do dymisji, bo Twoja opinia i ocena jest bardzo merytoryczna i konstruktywna!
Zwykle ingeruję takie agotatorskie wpisy, ale Tobie odpowiedziałem.
I zapraszam do mnie, możemy wymienić się wiedzą nt. Zarządzania i spółką i Klubem...

Znasz takie powiedzenie:
"Mądry zrozumie, głupiemu i tak nie wytłumaczysz"?

Zapraszam do mnie. Drzwi są szeroko otwarte dla każdego, kto chce służyć Ruchowi...

pyRsk!

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#459 Post autor: Ozor » 24 wrz 2019, o 08:52

Niebiescy, tych długów już prawie nie ma, a Wy chcecie położyć Klub, bo Widzew czy ŁKS dali radę?
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: nie przeginaj :oczami:

Wela

#460 Post autor: Wela » 24 wrz 2019, o 08:56

gerhat pisze:
24 wrz 2019, o 07:59
Wela ponawiam pytanie w sprawie, która wg Ciebie jest fundamentalna :
gerhat pisze:
23 wrz 2019, o 20:55
Mam również pytanie do Weli - co konkretnie zrobili udziałowcy Bik i Kurczyk w sprawie nowego stadionu. Czy podjęli jakakolwiek inicjatywę? zbudowali jakiekolwiek poparcie w środowisku? wśród osób opiniotwórczych? czy spotkali się z Kotalą aby wyrazić swoje oburzenie w związku z jego unikami? czy poszli z tym do gazet?
Twierdzisz że im zależy na klubie ...
Gerhat, to pytanie do Nich, a nie do mnie... Im zadaj to pytanie.
Jednak skoro ja jestem na stołku z Ich decyzji, to popatrz na moje stanowisko wobec stadionu i przyjmij do wiadomości, że ja będę walczyć o stadion dla Ruchu!
Bez nowego stadionu Ruch nie wróci do Ekstraklasy!
Jedyna i najlepsza ścieżka do tej walki, to ZJEDNOCZYĆ WSZYSTKIE SIŁY I RAZEM WALCZYĆ!
Tylko RAZEM będziemy bardziej skuteczni!

pyRsk!

Wela

#461 Post autor: Wela » 24 wrz 2019, o 09:01

Ozor pisze:
24 wrz 2019, o 08:52
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: nie przeginaj :oczami:
Ozor, nie przeginam...
Trzeba nie chcieć tego widzieć, albo rzeczywiście nie rozumieć, że te długi są już niemal w całości rozłożone na długie lata albo zredukowane...

A jak połączymy siły, jak będzie zgoda i daj Boże wyniki sportowe, to i stadion wywalczymy i długi rozliczymy i sponsorów znajdziemy...

DIALOG /trwa/, ZGODA /niezbędna/, WSPÓŁPRACA /przyniesie wyniki/ = właśnie WYNIKI!
To jest ścieżka do ratowania Ruchu i powrót na należne Ruchowi miejsce...

Z wielkim szacunkiem do Wszystkich Kibiców!

pyRsk!

viperR
Kontakt:

#462 Post autor: viperR » 24 wrz 2019, o 09:02

hmm.. ja cały czas myślałem że konwersja długu na akcje była już ogłoszona to nie wiem o co tu walczyć..
chyba że chodzi o konwersję nr 2.

mamy chodzić po prośbie i mówić Panie Kurczyk zamień Pan dług na akcje... bo już się Pan nachapał.. :zdegustowany: :zdegustowany:
myślę że więcej osób marzy o tym żeby zobaczyć jego minę w momencie ogłoszenia upadku tej spółki.. i CBA czy CBŚ w ratuszu.

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#463 Post autor: robbo2k » 24 wrz 2019, o 09:14

Kłamiesz Wela.... Jako prezes spółki publicznej stąpasz po cienkim lodzie. Zobowiązania rosną od czasu układu w każdym kwartale. Czyli nic nie zostało zredukowane i żadnej konwersji na akcje nie było.

Zamiana długów wobec pracowników na dług wobec innym podmiotów nie jest żadną redukcja. Smagor też tak robił aż mu wybuchło bo pożyczać mu mogli tylko lichwiarze. Ciekaw jestem na jakich warunkach te nowe pożyczki. WIBORr+1% czy jednak 10%
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Awatar użytkownika
mihau
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#464 Post autor: mihau » 24 wrz 2019, o 10:26

Wela pisze:
24 wrz 2019, o 08:42
HullCityFC pisze:
23 wrz 2019, o 23:35
HullCityFC, mnie tak samo jak i Ciebie krew zalewa, jak pomyślę, jak widzę, co zrobili z naszym KLUBEM NR 1 w całej Polsce! 😢
I tych ludzi musimy - powtarzam MUSIMY ROZLICZYĆ! To nie może ujść im na sucho...

Musimy tylko popatrzeć kto niszczył, a kto próbował ratować, ale źle obsadzał ludzi...
Czy ktoś, kto zredukował dług z 56 mln do 27 mln w niemal 3 lata, to niszczył czy ratował?
I ten sam facet te kolejne 27 mln rozłożył na:
- 12 mln do CP i do spłaty za 20 lat - więc to można przepracować na setki sposobów i tego długu jakby nie było...

- zostaje 15 mln, z czego 8 jest w racie układowej po 400 tys na kwartał, a staramy się o niższą ratę, bo spadł nam przychód, a i z tego 1,5 mln jest już spłacone, więc zostało 6,5 mln do spłaty i w tych ratach spokojnie to udźwigniemy...
- kolejne 7 mln - tutaj razem z Wami musimy wywalczyć konwersję na akcje i zostanie wtedy niecałe 3 mln.
....
Jesteś aby pewien, że to ten sam facet ?
W takim razie ja już się boję, bo obniżenie tego długu wg mojej pamięci załatwił ten, co załatwił też zadłużenie na 56 baniek naciskając na Radę Miasta w pewnym głosowaniu kilka lat temu.... przy niestety ale naszym udziale, bo naopowiadał nam bajek.
Chyba, że chcesz nam powiedzieć, że pan Bik już wtedy był odpowiedzialny za te sprawy a świnia, której nazwiska tutaj nie wymienię była tylko figurantem.
Obie opcje są dla mnie absolutnie nie do przyjęcia i wolałbym tutaj zobaczyć sprostowanie.
... oddać w ręce Polaków przemysł Śląska, to jak wkładać w łapy małpy zegarek...

David Lloyd George (1863–1945) – premier Wielkiej Brytanii w latach 1916–1922.

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#465 Post autor: robbo2k » 24 wrz 2019, o 10:45

Wela nawet nie zna wyników finansowych swojej spółki. Więc darujecie sobie jego cyferki,

To nie Pat załatwił zmniejszenie długów z 47 do 25 mln tylko wierzyciele godząc się na układ i konwersji długów na bezwartościowe akcje. Do tego miasto objeło 3mln nowych akcji. Na pytanie więc kto wtedy uratował Ruch jest proste:
Miasto Chorzów 6321076
Carbonex 7782842
Debt Collector 4318939
Skarb Państwa 2981479
Polskie Uhli 1927247
Pozostali 3522511

Obecnie Zobowiązania wynoszą 29,242mln (w tym 12mln CP, 6,5mln układ, 2mln Miasto i podobno 2mln Carbonex/Bik). Zostaje 7mln na resztę.

Zobowiązania od dnia układu 14.12.2017 urosły o 3,5mln. Emisja nowych akcji na pokrycie strat ZERO. Wieć Wela łże jak pies mówiąc iż spółka cokolwiek zeruje.
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2019, o 10:53 przez robbo2k, łącznie zmieniany 1 raz.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Zablokowany