Co z tym Ruchem?
-
- Kontakt:
Re: Co z tym Ruchem?
chyba nie ma pomyslu co potem....
a jak jest to kaj tovidzie znalezc?
a jak jest to kaj tovidzie znalezc?
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dokladnie tak samo mysle...Lothar Ślązok pisze: ↑18 wrz 2019, o 22:24Zastanówcie się do czego to zmierzą, sami się wykończymy walką na kilku frontach, wszyscy ze wszystkimi ...
500 osób na Cichej, 500 osób na UKSie, umieramy w ciszy i to bez udziału szczewusów czy innego gejostwa.
Zniechęcić ludzi do łażenia na szpile jest dużo łatwiej niż ich zachęcić nazod do przyjścia na stadion.
Sektor rodzinny (budowany przez kilka lat) był naszą wizytówką, a teraz ile tych dzieci będzie chodzić na B klasę, popatrzcie co się dzieje na dzielnicach, sąsiedzi malują hasła o naszym zgonie, chcą naszej śmierci a my sìę licytujemy czy na Cichej było 540 czy 509 kibiców i dlaczego jeszcze tak dużo.
Piłkarze ciągną na rezerwie ale walczą i punktują, pracownicy znów mają zaległości ale też się nie poddają, ale my im nie pomozemy i nie damy im kasy bo przecież przyjdzie Bik, który pomimo że obraca milionami, bez naszych paręnastu tysięcy zbankrutuje...
Sprawdza się stare porzekadło "zgoda buduje, niezgoda rujnuje"...
Na dzis mamy dwa fakty:
1. Nie odbudujemy sie na bazie UKS, nie ma tutaj porozumienia. Wiec chodzenie na te mecze to raczej okazja by spotkac sie ze znajomymi , pospiewac itp....a nie budowac Ruch
2. Nie jestemy przygotowani na Nowy Ruch...jako nowy podmiot... Przede wszystkim nie ma wsrod Nas osob co rzucą wszystko by sie tylko tym zająć..
Dalej to ciagle deklaracje i ciulanie kibicow przez Kotale, Bikow itd....
Najbardziej boli ta bezsilnosc , brak wiedzy co dalej.... Nasi decyzyjni tez zwolnili tempo...
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie
-
- Kontakt:
Moim zdaniem to tylko częściowo zasługa bojkotu.W dużej mierze ludzie już mają powoli wyjebane...markomaniak pisze: ↑18 wrz 2019, o 21:26Ruch- Gać, widzów: 1071 (według informacji podanych przez klub)
Ruch- Kluczbork, widzów: 548 (według informacji podanych przez klub)
Ruch- Żmigród, widzów: 539 (według informacji podanych przez klub)
Ruch-Lubin II, widzów: 506 (według informacji podanych przez klub)
Z meczu na mecz frekwencja spada o te pare osob. Widac, ze bojkot nie traci na sile, bojkot ma sie dobrze.
- _BiADACZ_
- Kontakt:
Dokładnie tak, pi***oleniem w Internecie co chcesz zmienić?fcb1920 pisze: ↑18 wrz 2019, o 20:40Masz racje ze to tylko pisanie ale moze ktos zauwazy te glosy ktore tez cos probuja przekazac. Wszyscy jestesmy kibicami Ruchu. Fakt ze ludzi jest garstka ale sami w tej garstce sie zamykaja. W mniejszych ekipach jak cos potrzeba to leci info kto moze zalatwic to czy to. I takie osoby sie znajduja.. a jak to jest u Nas ? Mam podejsc do Szymona i zapytac sory w czym moge pomoc ? Moje zdanie jest takie ze jedynym wyjsciem jest pakt z diablem w tym wypadlu Kotala kosztem stadionu niestety np na dwa lata do przodu. odkladamy temat stadinu nie ma sie co oszukiwac i tak go w njblizszym czasie nawet nie zaczna. Dogadac sie kladziemy S,A, budujemy nowy Ruch a do stadionu wrocimy za jakis czas.. cos kosztem czegos.. chyba lepiej nsjpierw odbudiwav klub. A za dwa lata i tak wybory zaglosuje sie na bardziej wuarygodnego w kwesti Ruchu i stadionu.
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."
-
- Kontakt:
No ok jesli to jest sposob na angazowanie kibicow w ratowanie Ruchu to ok. Przy nastepnej okazji podejde zapytam ciekawe co odpowie. A co do pierdo..nia w internecie od tego jest forum . Jesli Ci wku..ia moje pisanie to dajcie mi bana i tyle. Poki co to najwiecej pierd..nia jest w internecie z kazdej strony Wele My i cala reszta._BiADACZ_ pisze: ↑19 wrz 2019, o 01:32Dokładnie tak, pi***oleniem w Internecie co chcesz zmienić?fcb1920 pisze: ↑18 wrz 2019, o 20:40Masz racje ze to tylko pisanie ale moze ktos zauwazy te glosy ktore tez cos probuja przekazac. Wszyscy jestesmy kibicami Ruchu. Fakt ze ludzi jest garstka ale sami w tej garstce sie zamykaja. W mniejszych ekipach jak cos potrzeba to leci info kto moze zalatwic to czy to. I takie osoby sie znajduja.. a jak to jest u Nas ? Mam podejsc do Szymona i zapytac sory w czym moge pomoc ? Moje zdanie jest takie ze jedynym wyjsciem jest pakt z diablem w tym wypadlu Kotala kosztem stadionu niestety np na dwa lata do przodu. odkladamy temat stadinu nie ma sie co oszukiwac i tak go w njblizszym czasie nawet nie zaczna. Dogadac sie kladziemy S,A, budujemy nowy Ruch a do stadionu wrocimy za jakis czas.. cos kosztem czegos.. chyba lepiej nsjpierw odbudiwav klub. A za dwa lata i tak wybory zaglosuje sie na bardziej wuarygodnego w kwesti Ruchu i stadionu.
- kibol-siem-ce
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
RUCH zdycha powolną śmiercią na każdym froncie nawet tym kibicowskim niestety panowie taka jest prowda. Za chwila na UKS tyz prawie nikt łaził nie bydzie jak bedzie jak jest. Smutne to wszystko ale prawdziwe 

SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Kotala wlasnie na to czeka by Nas kupic "ratowaniem klubu" i odwlec budowe stadionu...fcb1920 pisze: ↑19 wrz 2019, o 06:35No ok jesli to jest sposob na angazowanie kibicow w ratowanie Ruchu to ok. Przy nastepnej okazji podejde zapytam ciekawe co odpowie. A co do pierdo..nia w internecie od tego jest forum . Jesli Ci wku..ia moje pisanie to dajcie mi bana i tyle. Poki co to najwiecej pierd..nia jest w internecie z kazdej strony Wele My i cala reszta._BiADACZ_ pisze: ↑19 wrz 2019, o 01:32Dokładnie tak, pi***oleniem w Internecie co chcesz zmienić?fcb1920 pisze: ↑18 wrz 2019, o 20:40Masz racje ze to tylko pisanie ale moze ktos zauwazy te glosy ktore tez cos probuja przekazac. Wszyscy jestesmy kibicami Ruchu. Fakt ze ludzi jest garstka ale sami w tej garstce sie zamykaja. W mniejszych ekipach jak cos potrzeba to leci info kto moze zalatwic to czy to. I takie osoby sie znajduja.. a jak to jest u Nas ? Mam podejsc do Szymona i zapytac sory w czym moge pomoc ? Moje zdanie jest takie ze jedynym wyjsciem jest pakt z diablem w tym wypadlu Kotala kosztem stadionu niestety np na dwa lata do przodu. odkladamy temat stadinu nie ma sie co oszukiwac i tak go w njblizszym czasie nawet nie zaczna. Dogadac sie kladziemy S,A, budujemy nowy Ruch a do stadionu wrocimy za jakis czas.. cos kosztem czegos.. chyba lepiej nsjpierw odbudiwav klub. A za dwa lata i tak wybory zaglosuje sie na bardziej wuarygodnego w kwesti Ruchu i stadionu.
Jesli mamy cos budowac to wlasnie stadion jest fundamentem..chocbysmy mieli nie grac w zadnej lidze przez rok musimy postawic wszystkie karty na stadion!
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie
-
- Kontakt:
Jak na rok nie będziemy nigdzie grac, a potem zaczniemy od B-klasy cholera wie kim, to po co komu ten stadion? Przecież to jest argument nie do zbicia? Jak będzie sportowa opcja na granie wyżej, nawet osiągnięta przez obecną SA, to wówczas będzie inna rozmowa. Natomiast jak nie będzie tu sportu to po co jest stadion w Chorzowie na 16-20 tys na europejskim poziomie? To musi iśc w parze, bo innaczej to tak samo jakby grupa mieszkańcówa z róznych dzielnic chorzowa przyszli do prezydenta i powiedzieli że chcemy na środku rynku/ albo w dowolnym innym miejscu chcą park rozrywki jak w Zatorze . Super, tylko po co? Gdzie i za ile? Kto będzie z tego korzystał? Emocje emocjami, ale to są biznesowe decyzje, je się podejmuje na zasadzie opłacalnosci. Pusty stadion, który nawet będzie miał jakieś siłownie i od czasu do czasu Doda tam zagra to nie jest interes. Czasem jak gejsa albo orły mikołów nie będą miały licencji na granie ze wzgledu na swój hasiok to wypożycza go sobie. Na klase B czy nawet 4 ligę starczy to co jest na filarowej. Podkreslam raz jeszcze, nie jestem wrogiem budowy, jestem jej gorącym zwolennikiem, ale suckes sportowy albo przynajmniej poziom 1 ligi to jest to co może sprawić, że ten stadion powstanie. W innym wypadku prezydent ma jasną wymówkę, po jaką cholere budować stadion dla 4 ligowego tworu, na koncerty, eventy jest SŚ lub park i zgromadzi więcej ludzi niż event na stadionie, siłowni mamy w chorzowie dość, sklep kibica nikomu nie potrzebny bo kibiców nie będzie... albo garstka która sobie sama koszulki zrobi, albo szaliki... SPORT musi iść w parze z budową, drużyna daje argument sportowy, prezydent nie ma wymówki.
Ruch Ruch HKS!
-
- Kontakt:
To jest oficjalna linia promowana w Urzędzie Miasta? Bo tak mi się zdaje!Tomasz pisze: ↑19 wrz 2019, o 08:51Jak na rok nie będziemy nigdzie grac, a potem zaczniemy od B-klasy cholera wie kim, to po co komu ten stadion? Przecież to jest argument nie do zbicia? Jak będzie sportowa opcja na granie wyżej, nawet osiągnięta przez obecną SA, to wówczas będzie inna rozmowa. Natomiast jak nie będzie tu sportu to po co jest stadion w Chorzowie na 16-20 tys na europejskim poziomie?
Co mówił Kotala rok przed meczem w Gliwicach z Metalistem? 21 Czyli Sierpień 2014!
https://dziennikzachodni.pl/budowa-stad ... ar/1041183
Pożyczkę, która rzekomo pogrzebała budowę udzielono w roku 2016!!!
Dodam tylko, że wybory samorządowe odbyły się w listopadzie 2014 roku!
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- KevinMitnick
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Można by mówić wiele na temat Ruchu ale jak się okazuje my nie mamy żadnych szans.
Między sobą ludzie się przerzucają obelgami że ten z tej partii jest lepszy a z tamtej ch***wy i co się okazuje w chorzowskim grajdołku niby dwie wrogie partie PIS-PO w weekendowym bankieciku u jednego z rajców walą wódę razem jak najlepsi friends... śpiewów i toastów nie było końca.
Także myślę, że chyba oni wszyscy maja nas w du*** i jak paru ludzi nie wprowadzimy sami to nic z tego nie będzie.
Polityka to jednak większe g***wno niż myślałem... Im zależy tylko by utrzymać to co mają status quo czyli dojście do koryta...
Ruch nie mo szczęścia... wszyscy mają go głęboko w poważaniu zarówno miasto jak i akcjonariusze...
Między sobą ludzie się przerzucają obelgami że ten z tej partii jest lepszy a z tamtej ch***wy i co się okazuje w chorzowskim grajdołku niby dwie wrogie partie PIS-PO w weekendowym bankieciku u jednego z rajców walą wódę razem jak najlepsi friends... śpiewów i toastów nie było końca.
Także myślę, że chyba oni wszyscy maja nas w du*** i jak paru ludzi nie wprowadzimy sami to nic z tego nie będzie.
Polityka to jednak większe g***wno niż myślałem... Im zależy tylko by utrzymać to co mają status quo czyli dojście do koryta...
Ruch nie mo szczęścia... wszyscy mają go głęboko w poważaniu zarówno miasto jak i akcjonariusze...
- Siwy82
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dodam jeszcze że wmawia się nam że dzis zmieniły się realia. Pytam się zatem kto odpowiada za odwlekanie moment rozpoczęcia budowy? Bo chyba nie Kibice? A najbardziej bezczelne jest to co obiecał na manifestacji i wystarczyły 2 tygodnie by znowu okazał się klamczuchem.
"Bronić Śląskiej ziemi gotów każdy z nas"
[img]http://www.xif.pl/podpis/podpisy/grzyb.jpg[/img]
[img]http://www.xif.pl/podpis/podpisy/grzyb.jpg[/img]
-
- Kontakt:
najlepszy na tych imprezach jest zakaz fotografowania... czyli zachęta dla tych, którzy sami by na to nie wpadli.KevinMitnick pisze: ↑19 wrz 2019, o 09:33walą wódę razem jak najlepsi friends... śpiewów i toastów nie było końca.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Tomasz ty pracujesz na etacie w UM Chorzów?
-
- Kontakt:
- robbo2k
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Kotala nie wybuduje dla obecnej spółki stadionu własnie dlatego iż wtedy spółka będzie mówić "dasz nam upaść nie dając pieniędzy" to zostaniesz z pustym stadionem. Budowa stadionu w obecnej sytuacji to strzelanie sobie w kolano w rozmowach ze spółka akcyjną. Nie zmienia to w niczym ze finansowania można znaleśc i nawet oglosic przetarg. Bo to czasu rozstrzygnięcia przetargu na stadion to juz bedzie wiadomo co ze spółką albo w te albo wewte
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester
Współwłaściciel FC United of Manchester