Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#20371 Post autor: Wilus » 14 sie 2019, o 11:38

jajo pisze:
13 sie 2019, o 22:25
http://niebiescy.pl/?id=26803

felieton Kalusa jest dowodem na to co pisalem. wcale nie ma takiej jednomyslnosci, zwlaszcza wsrod starszych kibicow.
na forum sa jej pozory, bo przeciwnicy sa zagluszani, to reszta woli sie nie odzywac.

rozmawiac, przekonywac, a nie podchodzic do tego "kto nie z nami to zdrajca albo 2 konto Weli"
Jestem tutaj na forum juz wiele lat i przeczytałem już niejeden felieton B.Kalusa, którego osobiście bardzo cenie i podziwiam. Jednak tym razem nie mogę się z nim zgodzić. Wszystko się zgadza, też tęsknie za czasami, gdzie Chorzów mial Ruch, AKS, Chorzowianke, które sobie dobrze radziły w ligach. Jednak nie możemy porównywać sytuacji nasze i Wisły. W Krakowie w tej kryzysowej sytuacji pojawili się ludzie, którym przede wszystkim zależalo na losie Wisły. Stąd nie ma dziwne, że kibice ich wspomogli i zaczeli tłumnie odwiedzać stadion, kupować karnety itp. Była to piękna akcja, gdzie wszyscy grają do jednej bramki, a dobro Wisły jest celem nadrzędnym. Tak to było u naszych przyjaciół. Natomiast u nas jest sytuacja zgoła inna. Komu zależy na Ruchu Bogdan, powiedz komu ? Włascicielom ? Oni patrzą tylko na własny interes. Ich interes nie idzie w parzę z interesem klubu. Co innego jakby korzystali z tego jakby Ruch grał w LM ( ale popłynąłem :))))) ) i tym samym zarabiali by na tym, ale u nas jest inaczej. Wyprowadzanie kasy z klubu, obskubanie akademii pilkarskiej....to jest pomysł naszych akcjonariuszy na Ruch. Komu zależy Miastu ? Przykład stadionu już wiele, mówi, jak miasto traktuje Ruch. Miasto nawet dając do klubu z tutułu promacji kasę nie potrafi zadbać o to aby ta kasa służyła Ruchowi.
To jest chory układ w Chorzowie, gdzie każdy robi własny biznes ( każda strona ), tylko nikt nie mysli o Ruchu, o wynikach sportowych itp.
Jedynym ludziom, którym los Ruchu nie jest obojętny to są kibice. I tutaj Bogdan jest prawdziwa tragedia...........
Dla wielu kibiców związanych z Ruchem ich życie jest poporządkowane pod Ruch. Dla nich bycie na meczu to jest wręcz święty obowiązek, tradycja...Bog wie co jeszcze.
I to jest dramat dla nas kibiców, że w trosce o nasz kochany klub, o normalność zdecydowaliśmy się na bojkot. To jest głos tych paru tysięcy kibiców, którzy mają nadzieję, że nad Chorzowem jeszcze zaświeci słońce. My od trzech lat przeżyliśmy tyle upokorzeń z każdej strony, że nas już chyba nic nie złamie. Jesteśmy z Ruchem na zawsze i do końca Bogdan a ten bojkot pokazuje, że my w Ruch wierzymy i wierzymy że będzie lepiej. Ta patologiczna sytuacja spowodowała, że wyczerpaliśmy już wszystkie inne sposoby na pomoc klubowi i walkę o lepsze jutro. Pozostała nam tylko ta ostateczna forma walki i mimo, że każdy chciałby być na meczach, to niestety dla dobra Ruchu musimy chwilowo z tego zrezygnowąć. Jest nam smutno, ale .............wierzymy że będzie dobrze

Awatar użytkownika
sgR
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20372 Post autor: sgR » 14 sie 2019, o 12:10

eRka51 kolejny, który specjalnie myli Ruch z tą patologiczna spółka i instrumentalnie to wykorzystuje.Szkoda slow na taką piąta kolumnę.

Awatar użytkownika
ROHAN2
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20373 Post autor: ROHAN2 » 14 sie 2019, o 12:23

:padam:
Wilus pisze:
14 sie 2019, o 11:38
jajo pisze:
13 sie 2019, o 22:25
http://niebiescy.pl/?id=26803

felieton Kalusa jest dowodem na to co pisalem. wcale nie ma takiej jednomyslnosci, zwlaszcza wsrod starszych kibicow.
na forum sa jej pozory, bo przeciwnicy sa zagluszani, to reszta woli sie nie odzywac.

rozmawiac, przekonywac, a nie podchodzic do tego "kto nie z nami to zdrajca albo 2 konto Weli"
Jestem tutaj na forum juz wiele lat i przeczytałem już niejeden felieton B.Kalusa, którego osobiście bardzo cenie i podziwiam. Jednak tym razem nie mogę się z nim zgodzić. Wszystko się zgadza, też tęsknie za czasami, gdzie Chorzów mial Ruch, AKS, Chorzowianke, które sobie dobrze radziły w ligach. Jednak nie możemy porównywać sytuacji nasze i Wisły. W Krakowie w tej kryzysowej sytuacji pojawili się ludzie, którym przede wszystkim zależalo na losie Wisły. Stąd nie ma dziwne, że kibice ich wspomogli i zaczeli tłumnie odwiedzać stadion, kupować karnety itp. Była to piękna akcja, gdzie wszyscy grają do jednej bramki, a dobro Wisły jest celem nadrzędnym. Tak to było u naszych przyjaciół. Natomiast u nas jest sytuacja zgoła inna. Komu zależy na Ruchu Bogdan, powiedz komu ? Włascicielom ? Oni patrzą tylko na własny interes. Ich interes nie idzie w parzę z interesem klubu. Co innego jakby korzystali z tego jakby Ruch grał w LM ( ale popłynąłem :))))) ) i tym samym zarabiali by na tym, ale u nas jest inaczej. Wyprowadzanie kasy z klubu, obskubanie akademii pilkarskiej....to jest pomysł naszych akcjonariuszy na Ruch. Komu zależy Miastu ? Przykład stadionu już wiele, mówi, jak miasto traktuje Ruch. Miasto nawet dając do klubu z tutułu promacji kasę nie potrafi zadbać o to aby ta kasa służyła Ruchowi.
To jest chory układ w Chorzowie, gdzie każdy robi własny biznes ( każda strona ), tylko nikt nie mysli o Ruchu, o wynikach sportowych itp.
Jedynym ludziom, którym los Ruchu nie jest obojętny to są kibice. I tutaj Bogdan jest prawdziwa tragedia...........
Dla wielu kibiców związanych z Ruchem ich życie jest poporządkowane pod Ruch. Dla nich bycie na meczu to jest wręcz święty obowiązek, tradycja...Bog wie co jeszcze.
I to jest dramat dla nas kibiców, że w trosce o nasz kochany klub, o normalność zdecydowaliśmy się na bojkot. To jest głos tych paru tysięcy kibiców, którzy mają nadzieję, że nad Chorzowem jeszcze zaświeci słońce. My od trzech lat przeżyliśmy tyle upokorzeń z każdej strony, że nas już chyba nic nie złamie. Jesteśmy z Ruchem na zawsze i do końca Bogdan a ten bojkot pokazuje, że my w Ruch wierzymy i wierzymy że będzie lepiej. Ta patologiczna sytuacja spowodowała, że wyczerpaliśmy już wszystkie inne sposoby na pomoc klubowi i walkę o lepsze jutro. Pozostała nam tylko ta ostateczna forma walki i mimo, że każdy chciałby być na meczach, to niestety dla dobra Ruchu musimy chwilowo z tego zrezygnowąć. Jest nam smutno, ale .............wierzymy że będzie dobrze
:padam: wszystko w temacie

Morris
Kontakt:

#20374 Post autor: Morris » 14 sie 2019, o 12:26

Czegoś nie rozumiem, niech mi ktoś wyjaśni jeśli można prosić...
Czyją witryną jest strona niebiescy.pl? Czy prowadzący stronę są pracownikami Ruch S.A.?

Dlaczego pytam?

W ostatnim czasie władze Ruchu prowadzą ewidentnie akcję ocieplającą wizerunek i mającą zamącić w głowach tym którym się zamącić da, tzn. zamawiają u znajomych dziennikarzy artykuły w prasie, które mają na celu zdjęcie z nich części odpowiedzialności za to co się stało, czy nawet wskazanie działań które mogłyby uchodzić za zasługi. Oprócz wyskakującego wszędzie Weli, nawet milczący zazwyczaj Bik nagle pięknie umie przemówić i poinformować jak to zmniejszył zadłużenie, ile to kasy dał kiedyś/pożyczył obecnie i zakomunikować, że w sumie to nie jest tak źle jak ogólnie słychać.

I w takim momencie jedyne jakby się mogło wydawać, a w każdym bądź razie z pewnością największe miejsce mogące być głosem nas kibiców, nie dość że w moim mniemaniu nie dość ostro akcentuje bojkot, to jeszcze zamieszcza teksty niezgodne z naszym stanowiskiem i mogące jeszcze bardziej mieszać we łbach mniej zaangażowanym, a jednak kibicującym Ruchowi...

Ja rozumiem demokracja, wolność słowa, srutututu... ale po jaki pieron umieszcza się w ogóle jakiekolwiek wypowiedzi towarzysza Weli - przecież wiadomo że ma on być tubą propagandową akcjonariuszy, po jaki ch..j umieszczany jest pierd Kalusa który, jak sam przyznawał, na Ruchu jest jak się da raz w roku, a i czasu na interesowanie się jego losami za bardzo nie ma bo jest zarobiony!

Przekaz powinien być prosty, jedyny i metodycznie powtarzany na tej stronie (o ile jest nieoficjalna, dla kibiców i zgodna z ich stanowiskiem) - Życzysz dobrze Ruchowi - musisz zacisnąć zęby i póki co nie wspierać swojego klubu tak jak robiłeś to dotychczas czyli chodzeniem na mecze czy finansowym wsparciem w innych postaciach!

Publikowanie tego typu tekstów jak ten Kalusa na pewno nic dobrego nie wnosi w naszą sprawę, a jedynie ją osłabia bo jeden z drugim po przeczytaniu tego tekstu może jednak zacznie się zastanawiać czy Kalus dobrze nie prawi bo on jednak zawsze był za Ruchem, jest "od nos" i jest bardziej rozpoznawalny niż np. (z całym szacunkiem) Szymon Michałek.

Jak tak dalej pójdzie to ch..j z tego bojkotu będzie, tzn. jak na mecze przyjdzie tysiąc czy tysiąc pięćset osób bo zawsze łaziły, to ch..j będzie znaczył ten cały bojkot bo jak na czarną dupę w jakiej jesteśmy to i tak będzie to dobry wynik.

Awatar użytkownika
atleticomadryt
Kontakt:

#20375 Post autor: atleticomadryt » 14 sie 2019, o 13:04

Nawet jak przyjdzie 1000 dziadkow i kupi po 1000 karnetow, a kazdy z nich da do skarbonki weli po 1000 zlotych i zje 1000 kilogramow slonecznika, 1 tone kielbasy i wypije 1000 litrow piwa nie zapchaja dziury po patach, smogorach, skurczybikach.
„Naszym HonoRem WieRnosc jeeeeeesst - Naszym Klubem (H)KS RUCH
"z wychowankami i lokalnym wsparciem, nie potrzeba obcokrajowców"

Vince1974
Kontakt:

#20376 Post autor: Vince1974 » 14 sie 2019, o 13:23

Chodzi o to by wykazać, że kibice Ruchu w swojej zdecydowanej większości mają to samo zdanie o zarządcach swojego Klubu. A w tej chwili wysiłki drugiej strony idą żeby udowodnić cos przeciwnego. Stąd mamy tu różne osobowości Weli, nagłe przebudzenia uspionych do tej pory "autorytetów". Wystarczy 1000 dziadków na meczu z gaciem i już bedzie mowa że kibice są podzieleni. Dlatego lepiej byłoby żeby rola strony niebiescy.pl nie była tak dwuznaczna jak do tej pory a działania administratora strony powinny być koordynowane.

Elmer
Kontakt:

#20377 Post autor: Elmer » 14 sie 2019, o 13:37

Dziennikarz ma być obiektywny, kibic sam powinien wyciągnąć wnioski. Już dwie jedynie słuszne tv w kraju wystarczą. Pozwólcie ludziom wyciągać wnioski i decydować.

Obawiam się, że w sobotę niektórzy pod stadionem mogą przesadzić. Obym się mylił.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20378 Post autor: Rafał19R20 » 14 sie 2019, o 13:42

Co do niebiescy.pl zgadzam sie z Morrisem. Nie udzielajac sie na forum a czytajac tylko niebiescy.pl
przecietny kibic moze odebrac ten bojkot jako stanowisko grupy kibicow...
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20379 Post autor: Rafał19R20 » 14 sie 2019, o 13:43

Najgorsze jest to ze na sobotni mecz ma byc wejscie za darmo... co moze zaburzyc nasz bojkot..
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20380 Post autor: robbo2k » 14 sie 2019, o 13:54

Kapitan Ruchu Chorzów nie rozdał biletów rodzinie. Woleli kupić wejściówki
Wojciech Todur
14 sierpnia 2019 | 13:40

- Szanuję zachowanie fanów. Nie da się jednak ukryć, że ich brak na stadionie najmocniej odbije się na drużynie - mówi przed pierwszym meczem Ruchu Chorzów w trzeciej lidze Tomasz Foszmańczyk, kapitan zespołu.

Ruch Chorzów zaczyna w sobotę walkę o powrót do drugiej ligi. Na Cichą przyjeżdża Foto Higiena Gać, która prowadzi w tabeli z kompletem punktów.

Początek meczu o godzinie 17. Czego można spodziewać się po niebieskich? Jaki zespół udało się zbudować na Cichej? Opowiada 33-letni kapitan Tomasz Foszmańczyk.

Wojciech Todur: Co przesądziło o tym, że postanowił Pan zostać w Ruchu i czy czasem potem nie żałował Pan tej decyzji?
Tomasz Foszmańczyk: – Nie żałowałem i żałować nie będę. A co się stało? Przychodząc do Ruchu miałem w głowie plan na dłużej niż jedną rundę. Podpisałem kontrakt i chcę się z niego wywiązać. Nie chciałem uciekać z tonącego okrętu. Chcę zbudować coś nowego.

Zespół powoli się konsoliduje?
– Małymi kroczkami wszystko zmierza w dobrą stronę. Po chwili przestoju [zespół strajkował, bo piłkarze nie otrzymywali wypłat – przyp.red.] wszyscy wrócili do sumiennej pracy.

Obok Tomasza Podgórskiego jest Pan najbardziej doświadczonym graczem Ruchu.
– Profesorem na pewno się nie czuję. Przemawiają jednak za nami wiek i doświadczenie, które sprawiają, że czujemy się odpowiedzialni za ten zespół w szatni i na boisku. Pomaga nam w tym również Marcin Kowalski [32-letni obrońca pozyskany z Rozwoju Katowice – przyp.red.], który do nas dołączył. Tak naprawdę jednak widzę, że każdy z osobna czuje się odpowiedzialny za drużynę.

Kryzys minął. Atmosfera w szatni jest coraz lepsza. Po wygranej ze Skrą Częstochowa w Pucharze Polski na pewno poczuliśmy się pewniej.

Zaczynacie meczem z Foto Higieną Gać. Marcin Dymkowski, trener tej drużyny, mówił, że po awansie chcieli grać zespołową, techniczną piłkę. Okazało się jednak, że od tego punktów za szybko nie przybywa. Zaczęli więc grać bardziej siłowo. Nie obawia się Pan, że was też to czeka?
– Zobaczymy. Uważam, że w tej lidze jest wiele ciekawych drużyn, które będą chciały grać w piłkę. Przede wszystkim w meczach na Cichej. Jeżeli jednak okaże się, że trzeba będzie postawić siłę nad pomysł, to także jesteśmy na to przygotowani.

Obawiacie się pierwszego spotkania?
– Zespół z Gaci wystartował bardzo dobrze. Ma sześć punktów po dwóch meczach, a gdy pamięta się tym, że zaczniemy sezon z dwoma punktami na minusie [kara za opieszałość w spłacie długów – przyp.red.], to robi się już strata ośmiu oczek. To dużo. Podejdziemy do tego meczu i rywala z należytym szacunkiem. Zresztą tak będzie w każdym spotkaniu. Niezależnie, czy to będzie Gać, czy Polonia Bytom.

Myśli Pan, że rywale z małych miejscowości po przyjeździe na Cichą będą dostawiali skrzydeł?
– Dlatego mamy jasny plan na ten sezon. Na Cichej nikt nawet przez chwilę nie może pomyśleć, że stać go na to, żeby wywieźć stąd punkty. W Chorzowie będzie liczyła się dla nas tylko pełna pula.

Przed domowymi meczami piłkarze mają zwykle pulę biletów, które mogą rozdać wśród najbliższych. Miałby Pan z kim podzielić się wejściówkami?
– Pewnie, ale dochodzą do mnie sygnały, że rodzina tych biletów nie chce. Wolą za nie zapłacić. Pomóc klubowi.

Kibice Ruchu bojkotują zespół z Cichej, gdyż mają dość nieudolnych rządów działaczy i akcjonariuszy. Fani wspierają teraz UKS, który niesiony dopingiem ograł w PP Wawel Wirek. Mecz zakończył się remisem (2:2), ale rzuty karne lepiej wykonywali chorzowianie (5:4).
Kibice Ruchu bojkotują zespół z Cichej, gdyż mają dość nieudolnych rządów działaczy i akcjonariuszy. Fani wspierają teraz UKS, który niesiony dopingiem ograł w PP Wawel Wirek. Mecz zakończył się remisem (2:2), ale rzuty karne lepiej wykonywali chorzowianie (5:4). JAN KOWALSKI

To pytanie wiąże się z faktem, że stadion podczas sobotniego meczu może świecić pustkami. Trwa przecież bojkot kibiców. Co Pan o nim sądzi?
– Rozumiem każdą ze stron. Szanuję zachowanie fanów. Nie da się jednak ukryć, że ich brak na stadionie najmocniej odbije się na drużynie. Wiadomo, jak to wyglądało w niedalekiej przeszłości z meczami rozgrywanymi na Cichej. To tutaj, ze wsparciem fanów, Ruch wygrywał najważniejsze mecze. Chciałbym więc, żeby kibiców było na naszych meczach jak najwięcej.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#20381 Post autor: Radvan138 » 14 sie 2019, o 14:07

eRka51 pisze:
14 sie 2019, o 09:09
robbo2k pisze:
13 sie 2019, o 21:49
Erka51 ja w odróżnieniu od Weli ci odpowiem. Mam kilkadziesiąt tysięcy bezwartościowych akcji Ruchu i jestem ostatni który chce poskładać ten klub. Jestem też czlonkiem stowarzyszenia FC United of Manchester klubu kibiców i wiem co znaczy otwartość i jawność działania. Jako akcjonariusz zadałem Weli konkretne pytania i nigdy nie uzyskal m na nie odpowiedzi. To ja byłem na NWZA Ruchu to ja widziałem kilkuset stronicowy referat Weli i to ja zadawałem mu pytania podczas przesłuchania. Mnie nie przekonał. Może jest niezłym wiecowcem z metalnoscia Gomułki. Towarzysze pomożecie? Może i poprowadziłby na barykady zwatpionych powstańców ale nie ma pojęcia o funkcjonowaniu klubow, finansach, marketingu i organizacji. Powiem więcej w rozmowach w cztery oczy ceniłem bardziej Chrapka niż Waszczuka. Bo lepiej dostać w mordę faktami niż słuchać Andersena. Ja nigdy nikogo nie skreślam ale w 6tygodni chciałbym zobaczyć plan inny niż "jakoś to będzie"". Zasypywanie gangreny perfumami nie czyni ja uleczalna.

Zadłużenie Ruchu nie maleje i szans na zysk kwartalny jest zerowe. Bez tego ciągle jest to winda w dół.

Konkretne zarzuty do wizji Weli
a) umoczenie klubu w politykę
b) żerowanie na spółkach państwowych dzięki układom politycznym
c) wizji i roli kibica jako narzędzia prezesa.
d) odwołania do religi w klubie
Taki Ruch mnie nie interesujr
Robbo2k,
Twoja frustracja miałaby uzasadnienie, gdyby Waszczuk był odpowiedzialny za stan Klubu, ale nie jest. Objął stanowisko i wszedł do Ruchu w jednym z najtrudniejszych momentów w jego historii, gdzie był otwarty konflikt, mnóstwo dezinformacji i brak komunikacji wszystkich ze wszystkimi. Strajk pracowników i bojkot kibiców. Wielkie problemy finansowe. W zaledwie kilka tygodni, z pomocą pracowników i życzliwych ludzi wypracował nowe standardy komunikacji i pracy. Są wielostronne spotkania. Burzliwe, ale konstruktywne. Wszystko co może być jawne jest przedstawiane opinii publicznej w wywiadach prezesa, pracowników i akcjonariuszy. Tego wcześniej nie było. I najważniejsze. Zatrzymał proces upadku Klubu Legendy! Odnosząc się do Twoich zarzutów, które dla mnie są niezrozumiałe powiem tak. Wieloletnie żołnierskie doświadczenie Waszczuka to atut. W wojsku jest porządek, dyscyplina, hierarchia, współpraca. Najbardziej znani na świecie, jak Alex Ferguson, w swojej aktywności zawodowej czerpali z doświadczeń wojskowych. W sprawy działania Klubu, który powinien być własnością całej społeczności powinni być zaangażowani lokalni politycy. To oni mają wpływy i znajomości, które powinny owocować wsparciem na gruncie lokalnym i krajowym. Pracują dla społeczeństwa. Nie widzę w tym niczego niestosownego. Jakie żerowanie na Spółkach Skarbu Państwa masz na myśli?? Czy ich zysk nie należy do obywateli Polski? Jeśli takowy jest wypracowany wręcz powinien być inwestowany w działalności przynoszące korzyści społeczeństwu. A sport przynosi takie korzyści! Kolejny punkt, kibic nie był, nie jest i nigdy nie będzie narzędziem prezesa. Rolą kibiców jest doping i wspieranie na każdym możliwym poziomie sportowców. Zadaniem prezesa sprostanie wymaganiom wszystkich zainteresowanych stron. Twoja negacja odwoływania się do religii również nie ma uzasadnienia. Jesteśmy krajem katolickim. Większość Polaków. Od wieków oddanym Bogu i Matce Bożej. Wiara, historia i patriotyzm budują i utrwalają naszą polską tożsamość. Polską! Chciałbyś z nas zrobić "neutralnych" Europejczyków, bezmyślnych, niewrażliwych konsumpcjonistów? Takimi łatwiej sterować, nie od dziś wiadomo...
Jeśli chodzi o zakup biletów, to wcale nie dziwi, że ludzie się obawiają to robić w obliczu trwającego bojkotu. Nikt nie chce poczuć na swojej skórze i swojej rodziny wykluczenia i ostracyzmu.
Tutaj słowo do Szymona Michałka. Z całym szacunkiem dla Twojej pracy i chcę wierzyć, szczerych chęci, pomyśl, czy aby na pewno chcesz się zapisać w historii i świadomości ludzi jako ten, który blokował być może jedną z ostatnich szans uratowania Ruchu w postaci Klubu z 99 letnią historią, tradycją i zasługami godnymi pamięci... Chcesz być za to odpowiedzialny? Wystarczy jedno Twoje zdanie, żeby nieuzasadniony już na tym etapie bojkot zawiesić i udowodnić, że dla Ruchu warto połączyć siły. Przestać dzielić, a zacząć łączyć. Jak w rodzinie. Doskonale to ujął Bogdan Kalus w swojej odezwie do Niebieskiej rodziny. Wielki szacunek dla niego, bo jako jeden ze znanych przyjaciół Ruchu odważył się pokazać, że trzeba walczyć w dobrej sprawie. Ludzie chcą już spokoju. Chcą chodzić na mecze. Pomyśl o tym Szymonie.
Teraz czas wywierać presję na Miasto. To kibice pomogli(!) prezydentowi Kotali objąć stanowisko zachęceni zapewnieniami stałego finansowania Ruchu i budowy nowego stadionu. W budżecie miasta są wypracowane przez wszystkich pieniądze, a Chorzów potrzebuje Ruchu i nowego Stadionu! I tutaj nie ma kompromisu! Chorzów to Ruch. Bez Ruchu i bez nowego stadionu miasto podupadnie i pójdzie w zapomnienie, na czym stracą wszyscy. Mieszkańcy, kibice Niebieskich i historia Śląska.

Dziękuję administratorom Forum za możliwość wypowiedzenia swojego zdania, tak trzymajcie.
Pozdrawiam.
ch** wam w zic z ta polskoscia je***e gorolskie ku***szony

eRka51

#20382 Post autor: eRka51 » 14 sie 2019, o 14:23

simonsays pisze:
14 sie 2019, o 12:23
eRka51 pisze:
14 sie 2019, o 09:09
Tutaj słowo do Szymona Michałka. Z całym szacunkiem dla Twojej pracy i chcę wierzyć, szczerych chęci, pomyśl, czy aby na pewno chcesz się zapisać w historii i świadomości ludzi jako ten, który blokował być może jedną z ostatnich szans uratowania Ruchu w postaci Klubu z 99 letnią historią, tradycją i zasługami godnymi pamięci... Chcesz być za to odpowiedzialny? Wystarczy jedno Twoje zdanie, żeby nieuzasadniony już na tym etapie bojkot zawiesić i udowodnić, że dla Ruchu warto połączyć siły. Przestać dzielić, a zacząć łączyć. Jak w rodzinie. Doskonale to ujął Bogdan Kalus w swojej odezwie do Niebieskiej rodziny. Wielki szacunek dla niego, bo jako jeden ze znanych przyjaciół Ruchu odważył się pokazać, że trzeba walczyć w dobrej sprawie. Ludzie chcą już spokoju. Chcą chodzić na mecze. Pomyśl o tym Szymonie.
Teraz czas wywierać presję na Miasto. To kibice pomogli(!) prezydentowi Kotali objąć stanowisko zachęceni zapewnieniami stałego finansowania Ruchu i budowy nowego stadionu. W budżecie miasta są wypracowane przez wszystkich pieniądze, a Chorzów potrzebuje Ruchu i nowego Stadionu! I tutaj nie ma kompromisu! Chorzów to Ruch. Bez Ruchu i bez nowego stadionu miasto podupadnie i pójdzie w zapomnienie, na czym stracą wszyscy. Mieszkańcy, kibice Niebieskich i historia Śląska.
Marcinie Waszczuku, proszę sobie mną buzi nie wycierać.
Mówiłem to już Tobie wielokrotnie i powtórzę jeszcze raz. Ja, Szymon Michałek, który nie boi się pisać pod swoim nazwiskiem, bo nie mam sobie nic do zarzucenia, nie tworzę fejkowych kont, z których sam się chwalę itd, a wszystko do czego doszedłem w życiu, zawdzięczam sobie, również w tym życiu przy Cichej 6.

Czy możesz mi Marcinie powiedzieć, po czym wnosisz, że blokuję jedną z ostatnich szans na uratowanie klubu? Boli was Marcinie Waszczuku, że przez lata zrobiłem temu klubowi z pomocą kibiców najlepszy Sektor Rodzinny w Polsce, a ludzie tacy jak Ty, którzy nie widzą czym jest dla nas Ruch, jeszcze sobie przypisywaliście ten sukces.

Nigdy się od nikogo nie nasłuchałem tylu kłamstw na swój temat w kontekście Ruchu, jak od was. Boli was, że ktoś widzi jak rozpierdalacie Ruch, że zwróciłem wam uwagę na wałki Patermana, na niekompetencję ludzi zarządzających Ruchem. Boli was, że kibice się w końcu pokapowali, że powoli zabijacie ten klub.

Powiem Ci Marcinie, my się na tą wegetację klubu nie godzimy. Jeśli Twoi mocodawcy rzeczywiście kochają Ruch, to tak jak mówimy od dawna, kasa na stół, zaległości jest 4 miliony, ale niech dadzą chociaż 2.5 mln, a kibice sami wrócą. Zobaczą normalność, opłacanych na czas pracowników, drużynę która ma w czym prać ubrania, co pić na treningu.

To typowe dla takich ludzi jak wy, że uderza się w społecznika takiego jak ja, który wam wytyka błędy. Obwinia o upadek klubu. Co was tak trzyma przy tym, żeby za wszelką cenę prowadzić wegetację klubu przy uciesze miasta, które śmieje się kibicom w twarz kolejny raz przesuwając budowę stadionu.

Co do Bogdana Kalusa, to będę z nim dzisiaj rozmawiał i ośmieszył się tym felietonem, więc powoływanie się na jego słowa wiele mi o Tobie Marcinie mówi.

Mówisz, że wystarczy moje jedno słowo, żeby bojkot zawiesić, mimo że mówiłem to i Tobie, i wszystkim zebranym w ubiegły czwartek w kawiarence klubowej, że ja jestem głosem kibiców, ale nie liderem. Bojkot to nie moje widzimisię tylko kolegialna i wspólna decyzja wszystkich fan klubów i kibiców, którzy mają coś na Ruchu do powiedzenia. Jak dobrze wiesz, byłem podczas rozmowy telefonicznej z przedstawicielem miasta w Radzie Nadzorczej Ruchu, kiedy próbowałem uniknąć bojkotu, a w tym samym momencie wyszło oświadczenie Rady Nadzorczej, które uderzało w moją osobę. Już nie pamiętasz, że miałeś wpływ na to, żeby to oświadczenie miało inną treść, żeby na siłę nie konfliktować się z kibicami. Dobrze wiesz, że to po tym oświadczeniu kibice rozpoczęli bojkot, bo ich po raz kolejny podana ręka została popluta.

Wy ten bojkot sprowokowaliście, wy go rozpoczęliście, to wy go zakończcie. Kasa na stół, a jak nie to miej honor Marcinie, i podaj się do dymisji, co obiecywałeś. Mówiłeś, że jeśli się nie dogadamy, to odejdziesz. Nie dogadaliśmy się, a nadal tu jesteś.

Gdzie Twój honor, na który się wszędzie powołujesz. U was tylko słowa, słowa a nie czyny.
Długo myślałem, czy skierować te słowa do Ciebie Szymon, bo przeszło mi przez myśl, że uderzysz personalnie w Waszczuka. Pomyślałem jednak, że dla dobra Ruchu warto, żeby to wybrzmiało. Niestety nie pomyliłem się. Z trudem bowiem przyjmujesz słowa krytyki i Twoja odpowiedź jest tego dowodem. Nie wszyscy myślą tak jak Ty. Nie wszyscy zgadzają się z bojkotem. Nie wszyscy chcą upadku Klubu. Nie wszyscy chcą kłótni i ciężkiej atmosfery. Przyjmij to do wiadomości, bo wcześniej celowo tego nie napisałem, ale ludzie mówią, że obrastasz w piórka, że stałeś się nerwowy, że przestajesz słuchać innych będąc przekonanym o swojej nieomylności i jedynej słusznej racji. Owszem, dużo dobrego zrobiłeś i to jest powód do dumy i wdzięczności. Co nie zmienia faktu, że teraz bardziej dzielisz, niż łączysz, a to już jest nieodpowiedzialne. Pokora. To słowo zostawiam Ci do przemyślenia.
Dziwią mnie te wszystkie głosy, że każdy kto napisze coś przychylnego Waszczukowi, wyrazi swoje zdanie, które wynika z obserwacji wszystkiego co się dzieje wokół Ruchu, od razu jest Welą, piątą kolumną, albo się ośmiesza, czym obraziłeś Bogdana Kalusa, zupełnie niezasłużenie, bo napisał w spokojnym, pojednawczym i mądrym życiowo tonie. Może warto i to przemyśleć. Jesteś młodym człowiekiem, krew nie woda i to jedyne co Cię usprawiedliwia. Żeby jednak robić dobrze ważne rzeczy trzeba mieć dystans do siebie i pokorę do życia.

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20383 Post autor: Thoth » 14 sie 2019, o 14:26

eRka51 dzbanie, wybraliście ciekawą linie i liczycie że pamieć kibicowska zawiedzie? waszczuk nie jest osoboście odpowiedzialny za sytuację w klubie, problem w tym że odpowiedzialni są jego mocodawcy, czy myślicie że jak wdupiliście do zarządu gościa z drzewa my nagle zapomnimy od jakiego czasu skyrczybiki ciągną za sznurki? Popierdoliło was i to zdrowo kanalie, wpierdoliliście klub na dno i teraz coś dupcycie o ratowaniu? Co tu qr** ratować? Ratować trza było 2 lata temu a teraz wypierdalajcie na drzewo, nie kibice wymyślili że aby ciąć koszty trza najlepiej spuścić klub do 3 ligi żeby spokojnie mogły spływać raty układowe do kaps co poniektórych. I nie jedzcie tym że grajkom jest potrzebny nasz doping bo niektóre kreatury pokazały swoją postawa przez 3 ostatnie sezony jak im zależy na klubie i jaki mają do niego szacunek że o szacunku do kibiców nie wspomna!! Przez ostatnie 3 lata dostarczyliście nam takich upokorzeń i wstydu jakich jo przez przeszło 30 lot nie doświadczył jak łaża także krótko wy***rdalać a jeleni sie znondzie kaj indziej jak docie rada. I jeszcze jedno pytanko na jakiej podstawie twierdzisz że środowisko kibicowskie jest podzielone? Ja nie widzę żadnego podziału i twierdzę że nigdy wcześniej kibice Ruchu nie mówili w takiej ilości jednym głosem więc z łaski swojej skończ pi***olić ciulstwa gamoniu. Nigdy nie łaziłeś na Ruch więc ch*** wiesz co myślą kibice!!
Ostatnio zmieniony 14 sie 2019, o 14:30 przez Thoth, łącznie zmieniany 1 raz.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20384 Post autor: robbo2k » 14 sie 2019, o 14:28

Widzę Wela że trzymasz się wiernie ubeckich putinowskich metod generując troli. Ty i twoi właściciele jesteście siebie warci.

Wela gdzie jest raport okresowy. Ukrywacie trupa w szafie by nikt o tym dzisiaj nie napisał? Opublikuje nie go o 23:58?

Moim zdaniem protest trzeba zaostrzyc i zignorować cały ten Ruch Chorzów SA. Skoro piłkarze i pracownicy wykonują polecenia Weli to nie ma już naszej drużyny.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

JEDI_V
Kontakt:

#20385 Post autor: JEDI_V » 14 sie 2019, o 14:31

Wela jak widza ten twoj trepowy przepity ryj to mi sie zygac chce, zodyn nie jest umyslowa ameba jak ty, zeby przyjmowac twoje pi***olenie do wiadomosci.
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW

ODPOWIEDZ