Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
_BiADACZ_
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#20356 Post autor: _BiADACZ_ » 14 sie 2019, o 08:51

Ozor pisze:
13 sie 2019, o 22:47
AsembleR pisze:
13 sie 2019, o 22:42
jajo pisze:
13 sie 2019, o 22:25
http://niebiescy.pl/?id=26803

felieton Kalusa jest dowodem na to co pisalem. wcale nie ma takiej jednomyslnosci, zwlaszcza wsrod starszych kibicow.
na forum sa jej pozory, bo przeciwnicy sa zagluszani, to reszta woli sie nie odzywac.

rozmawiac, przekonywac, a nie podchodzic do tego "kto nie z nami to zdrajca albo 2 konto Weli"

Nawet jak ktoś żyje klubem i jest ze wszystkim na bieżąco to można się w tym całym zamieszaniu wokół klubu pogubić. A co dopiero dla kogoś, kto mieszka w warszawce i raz na jakiś czas przegląda newsy o klubie. Nie róbmy z niego jakiegoś autorytetu bo nim nie jest.
no i jeszcze ktoś kto był w sumie blisko tego gówna ale udawał ze to perfumy :kwasny: tu większość kibiców wiedziała co za wały są od lat w klubie a ludzie którzy bywali tam zapraszani tego nie widzieli ? z nikim nie rozmawiali? dajcie ludzie spokój
Chcą te sławy zrobić coś dobrego jest okazja trzeba zawalczyć o stadion więc mam nadzieję ze staną w pierwszym szeregu na demonstracji.
Zapomnij, że jakakolwiek ta "nasza" sława "zawalczy" z nami o nowy stadion... być może jedynie starsi piłkarze, nasze legendy... jak mieliśmy grać na Śląskim to przypomnij sobie tych naszych z "niebieskiej rodziny", jak to dupili ciulstwa o wielkim Ruchu na Wielkim Stadionie Śląskim. ch*** wbijam w ta "niebiesko rodzina", niech soe trzymaja od naszego klubu jak najdalej, bo zawsze mącą w jakichs decydujacych faazach, a jak potrzeba sie uruchomić s słusznej sprawie, to milczą.
je***!
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."

eRka51

#20357 Post autor: eRka51 » 14 sie 2019, o 09:09

robbo2k pisze:
13 sie 2019, o 21:49
Erka51 ja w odróżnieniu od Weli ci odpowiem. Mam kilkadziesiąt tysięcy bezwartościowych akcji Ruchu i jestem ostatni który chce poskładać ten klub. Jestem też czlonkiem stowarzyszenia FC United of Manchester klubu kibiców i wiem co znaczy otwartość i jawność działania. Jako akcjonariusz zadałem Weli konkretne pytania i nigdy nie uzyskal m na nie odpowiedzi. To ja byłem na NWZA Ruchu to ja widziałem kilkuset stronicowy referat Weli i to ja zadawałem mu pytania podczas przesłuchania. Mnie nie przekonał. Może jest niezłym wiecowcem z metalnoscia Gomułki. Towarzysze pomożecie? Może i poprowadziłby na barykady zwatpionych powstańców ale nie ma pojęcia o funkcjonowaniu klubow, finansach, marketingu i organizacji. Powiem więcej w rozmowach w cztery oczy ceniłem bardziej Chrapka niż Waszczuka. Bo lepiej dostać w mordę faktami niż słuchać Andersena. Ja nigdy nikogo nie skreślam ale w 6tygodni chciałbym zobaczyć plan inny niż "jakoś to będzie"". Zasypywanie gangreny perfumami nie czyni ja uleczalna.

Zadłużenie Ruchu nie maleje i szans na zysk kwartalny jest zerowe. Bez tego ciągle jest to winda w dół.

Konkretne zarzuty do wizji Weli
a) umoczenie klubu w politykę
b) żerowanie na spółkach państwowych dzięki układom politycznym
c) wizji i roli kibica jako narzędzia prezesa.
d) odwołania do religi w klubie
Taki Ruch mnie nie interesujr
Robbo2k,
Twoja frustracja miałaby uzasadnienie, gdyby Waszczuk był odpowiedzialny za stan Klubu, ale nie jest. Objął stanowisko i wszedł do Ruchu w jednym z najtrudniejszych momentów w jego historii, gdzie był otwarty konflikt, mnóstwo dezinformacji i brak komunikacji wszystkich ze wszystkimi. Strajk pracowników i bojkot kibiców. Wielkie problemy finansowe. W zaledwie kilka tygodni, z pomocą pracowników i życzliwych ludzi wypracował nowe standardy komunikacji i pracy. Są wielostronne spotkania. Burzliwe, ale konstruktywne. Wszystko co może być jawne jest przedstawiane opinii publicznej w wywiadach prezesa, pracowników i akcjonariuszy. Tego wcześniej nie było. I najważniejsze. Zatrzymał proces upadku Klubu Legendy! Odnosząc się do Twoich zarzutów, które dla mnie są niezrozumiałe powiem tak. Wieloletnie żołnierskie doświadczenie Waszczuka to atut. W wojsku jest porządek, dyscyplina, hierarchia, współpraca. Najbardziej znani na świecie, jak Alex Ferguson, w swojej aktywności zawodowej czerpali z doświadczeń wojskowych. W sprawy działania Klubu, który powinien być własnością całej społeczności powinni być zaangażowani lokalni politycy. To oni mają wpływy i znajomości, które powinny owocować wsparciem na gruncie lokalnym i krajowym. Pracują dla społeczeństwa. Nie widzę w tym niczego niestosownego. Jakie żerowanie na Spółkach Skarbu Państwa masz na myśli?? Czy ich zysk nie należy do obywateli Polski? Jeśli takowy jest wypracowany wręcz powinien być inwestowany w działalności przynoszące korzyści społeczeństwu. A sport przynosi takie korzyści! Kolejny punkt, kibic nie był, nie jest i nigdy nie będzie narzędziem prezesa. Rolą kibiców jest doping i wspieranie na każdym możliwym poziomie sportowców. Zadaniem prezesa sprostanie wymaganiom wszystkich zainteresowanych stron. Twoja negacja odwoływania się do religii również nie ma uzasadnienia. Jesteśmy krajem katolickim. Większość Polaków. Od wieków oddanym Bogu i Matce Bożej. Wiara, historia i patriotyzm budują i utrwalają naszą polską tożsamość. Polską! Chciałbyś z nas zrobić "neutralnych" Europejczyków, bezmyślnych, niewrażliwych konsumpcjonistów? Takimi łatwiej sterować, nie od dziś wiadomo...
Jeśli chodzi o zakup biletów, to wcale nie dziwi, że ludzie się obawiają to robić w obliczu trwającego bojkotu. Nikt nie chce poczuć na swojej skórze i swojej rodziny wykluczenia i ostracyzmu.
Tutaj słowo do Szymona Michałka. Z całym szacunkiem dla Twojej pracy i chcę wierzyć, szczerych chęci, pomyśl, czy aby na pewno chcesz się zapisać w historii i świadomości ludzi jako ten, który blokował być może jedną z ostatnich szans uratowania Ruchu w postaci Klubu z 99 letnią historią, tradycją i zasługami godnymi pamięci... Chcesz być za to odpowiedzialny? Wystarczy jedno Twoje zdanie, żeby nieuzasadniony już na tym etapie bojkot zawiesić i udowodnić, że dla Ruchu warto połączyć siły. Przestać dzielić, a zacząć łączyć. Jak w rodzinie. Doskonale to ujął Bogdan Kalus w swojej odezwie do Niebieskiej rodziny. Wielki szacunek dla niego, bo jako jeden ze znanych przyjaciół Ruchu odważył się pokazać, że trzeba walczyć w dobrej sprawie. Ludzie chcą już spokoju. Chcą chodzić na mecze. Pomyśl o tym Szymonie.
Teraz czas wywierać presję na Miasto. To kibice pomogli(!) prezydentowi Kotali objąć stanowisko zachęceni zapewnieniami stałego finansowania Ruchu i budowy nowego stadionu. W budżecie miasta są wypracowane przez wszystkich pieniądze, a Chorzów potrzebuje Ruchu i nowego Stadionu! I tutaj nie ma kompromisu! Chorzów to Ruch. Bez Ruchu i bez nowego stadionu miasto podupadnie i pójdzie w zapomnienie, na czym stracą wszyscy. Mieszkańcy, kibice Niebieskich i historia Śląska.

Dziękuję administratorom Forum za możliwość wypowiedzenia swojego zdania, tak trzymajcie.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20358 Post autor: Ozor » 14 sie 2019, o 09:14

_BiADACZ_ pisze:
14 sie 2019, o 08:51
Ozor pisze:
13 sie 2019, o 22:47
AsembleR pisze:
13 sie 2019, o 22:42
jajo pisze:
13 sie 2019, o 22:25
http://niebiescy.pl/?id=26803

felieton Kalusa jest dowodem na to co pisalem. wcale nie ma takiej jednomyslnosci, zwlaszcza wsrod starszych kibicow.
na forum sa jej pozory, bo przeciwnicy sa zagluszani, to reszta woli sie nie odzywac.

rozmawiac, przekonywac, a nie podchodzic do tego "kto nie z nami to zdrajca albo 2 konto Weli"

Nawet jak ktoś żyje klubem i jest ze wszystkim na bieżąco to można się w tym całym zamieszaniu wokół klubu pogubić. A co dopiero dla kogoś, kto mieszka w warszawce i raz na jakiś czas przegląda newsy o klubie. Nie róbmy z niego jakiegoś autorytetu bo nim nie jest.
no i jeszcze ktoś kto był w sumie blisko tego gówna ale udawał ze to perfumy :kwasny: tu większość kibiców wiedziała co za wały są od lat w klubie a ludzie którzy bywali tam zapraszani tego nie widzieli ? z nikim nie rozmawiali? dajcie ludzie spokój
Chcą te sławy zrobić coś dobrego jest okazja trzeba zawalczyć o stadion więc mam nadzieję ze staną w pierwszym szeregu na demonstracji.
Zapomnij, że jakakolwiek ta "nasza" sława "zawalczy" z nami o nowy stadion... być może jedynie starsi piłkarze, nasze legendy... jak mieliśmy grać na Śląskim to przypomnij sobie tych naszych z "niebieskiej rodziny", jak to dupili ciulstwa o wielkim Ruchu na Wielkim Stadionie Śląskim. ch*** wbijam w ta "niebiesko rodzina", niech soe trzymaja od naszego klubu jak najdalej, bo zawsze mącą w jakichs decydujacych faazach, a jak potrzeba sie uruchomić s słusznej sprawie, to milczą.
je***!
co racja to racja :ok:
następny nawiedzony zielony ludzik powyżej, gówno nas obchodzi jaki Waszczuk jest nas interesują cyfry i twarde poparte finansami działania które pozwolą wyjść z długu nie w nim trwać!
A że jest to niewykonalne towarzysz nie potrafi udzielić na to pytanie satysfakcjonującej odpowiedzi(gadki o porządku w WP sobie daruj)

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20359 Post autor: robbo2k » 14 sie 2019, o 09:29

Taka ciekawostka z innego świata apropo budżetu bo odnawiałem członkowska w FC United of Manchester (VIII liga).

Kto zgadnie ile kosztuje normalny karnet w VIII lidze angielskiej. Średnio dla wszystkich klubów.
Spoiler:
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Awatar użytkownika
tedeus63
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20360 Post autor: tedeus63 » 14 sie 2019, o 09:33

Robbo wybacz i niy obrqzej sie . Ale powiydz mi co mnie i zwyklego kibica Ruchu obchodzi wiela kosztuje bilet w 8 lidze w angli . Niy tyn swiat . Jo zawsze godol niych kozdy patrzy na siebie i na swoj plac .

Awatar użytkownika
_BiADACZ_
Kontakt:

#20361 Post autor: _BiADACZ_ » 14 sie 2019, o 09:34

A co nos obchodzi Wela? ;)
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20362 Post autor: Goscioo » 14 sie 2019, o 09:36

Kalus ciekawe czy tak z uśmiechem będziesz 5 września stał pod Urzędem z karteczką "Stadion dla Ruchu" i ochoczo przekonywał łysego żeby w końcu zaczął budowę a nie mamił jak wszyscy w tym klubie !

Elmer
Kontakt:

#20363 Post autor: Elmer » 14 sie 2019, o 09:44

Wela, jak publikujesz z innego konta to zmień styl pisania. 😂

Fajnie, że taki uparty jesteś, ale tutaj to nie przejdzie. Możesz obiecać złote góry, ale jesteś tylko pionkiem w grze akcjonariuszy o kasę z miasta.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

JEDI_V
Kontakt:

#20364 Post autor: JEDI_V » 14 sie 2019, o 09:56

A jo do znudzenia zadom kolejny roz te same pytanie. Czy w stowarzyszeniu WR lub pod jego skrzydlami niema kumatego prawnika, ktory napisze zawiadomienie do prokuratury i CBA? Tak ciezko to zrobic?
Chyba, ze to nie miejsce, zeby takie info podowac.
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW

GALEON
Kontakt:

#20365 Post autor: GALEON » 14 sie 2019, o 09:58

Co do felietonu Klausa :
1. Porównanie do kibiców Wisły i ich pomocy dla Białej Gwiazdy jest niezmiernie głupie, bo wszystkie swoje akcje rozpoczeli dopiero po przegonieniu SZKODNIKÓW ZE SWOJEGO klubu. U nas SZKODNIKI mają się dobrze a brak bojkotu tylko ich umocni.
2. Piszesz " Za chwilę początek sezonu. Sezonu, który rozpoczniemy po raz pierwszy, i mam nadzieję ostatni, w 3 lidze" - kurczyk i bik też mają taką nadzieję bo utrzymanie drużyny w 4 lidze będzie jeszcze mniej kosztowało więc zostanie więcej kasy miejskiej w kieszeni.

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20366 Post autor: robbo2k » 14 sie 2019, o 10:02

tedeus63 pisze:
14 sie 2019, o 09:33
Robbo wybacz i niy obrqzej sie . Ale powiydz mi co mnie i zwyklego kibica Ruchu obchodzi wiela kosztuje bilet w 8 lidze w angli . Niy tyn swiat . Jo zawsze godol niych kozdy patrzy na siebie i na swoj plac .
I tutaj się bardzo mylisz. Własnie trzeba patrzeć jak o robią inni czy to Widzew czy nawet FCUM. Wela pisał coś o otwartości zarządu tylko jakoś realizacji tego nie widać tymczasem ja czytam Notatki z posiedzenia zarządu i wiem iż 12 sierpnia będzie załatwiona sprawa z wybiciem szyby na stadionie. A koszty przejazdu drużyny niepełnosprawnych którzy wygrali puchar, klub musi brać na siebie a wyniosły one 984funty.

Mówiąc w przenośni Ja siedząc kilka tysięcy kilometrów od klubu wiem iz Nicki miał fizykoterapie laserową prawego paznokcia za 4funty. To jest polityka przejrzystości a nie to co Wela i reszta pociotków opowiada. Od Ruchu oczekuje tylko 5% tego....

Podam ci jeden przykład jak działają "kluby z VIII ligi" . Na mecz z Buxton w sprzedaży na sektorze gości będzie lokalne piwo z Buxton. A my k* mać nawet aktualnych koszulek nie potrafimy do grzybka załatwić. Pomijam bojkot.
Ostatnio zmieniony 14 sie 2019, o 10:20 przez robbo2k, łącznie zmieniany 1 raz.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

AndRe
Kontakt:

#20367 Post autor: AndRe » 14 sie 2019, o 10:03

Teraz z niecierpliwoscia czekam na feletion innego wielkiego kibica naszego klubu pana Buzka :przestraszony:
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

JEDI_V
Kontakt:

#20368 Post autor: JEDI_V » 14 sie 2019, o 10:05

AndRe pisze:
14 sie 2019, o 10:03
Teraz z niecierpliwoscia czekam na feletion innego wielkiego kibica naszego klubu pana Buzka :przestraszony:
Idz Pan w ch** z tym platfusem :cisza:
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW

Awatar użytkownika
viktor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20369 Post autor: viktor » 14 sie 2019, o 10:18

No przecież im tylko i wyłącznie chodzi o jak najmniejszej koszty (3 ,4 liga ) i zawsze te same przychody z miasta i łysy będzie robił wszystko aby sie raty spłacały bo inaczej pójdzie siedzieć .
...drina goni kolejny drin remix browar,wóda,gin...

Elmer
Kontakt:

#20370 Post autor: Elmer » 14 sie 2019, o 11:17

Jak widać, w rozgrywkach regionalnych KL jest nam bardzo życzliwa i nikt się do zaległości zbytnio nie przyczepia. W rozgrywkach centralnych takie coś by nie przeszło.

Patrząc na wszystko, na mojej liście grabarzy Ruchu na 1. miejscu jest Żeglarz Fantomas.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

ODPOWIEDZ