Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Elmer
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#20236 Post autor: Elmer » 10 sie 2019, o 10:11

Taa, ten film z welą bardzo ocieplił jego wizerunek. 😂

Rozumiem bojkot, ale to jest cały czas nasz Ruch. Całą parę emocji teraz najlepiej przerzucić w kwestię budowy stadionu. Nie możemy dać sobie wmówić tych bzdur.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Lothar Ślązok
Kontakt:

#20237 Post autor: Lothar Ślązok » 10 sie 2019, o 12:07

Z naszych problemów (w tym niestety również bojkotu) najbardziej cieszą się nasi życzliwi sąsiedzi, którzy życzą nam wszystkiego najgorszego, a najlepiej pogrzebania nas żywcem. Przykład tego mieliśmy m. In. w czasie naszego wiecu na rynku w Chorzowie.
Niestety od czasów Rogali mamy pecha do nieudolnych lub wręcz zlodziejskich działaczy i udziałowców, zaraza zżera nas od środka i do tego jeszcze prezydent miasta, który robi wszystko, żeby nie budować stadionu. Jeżeli nie będziemy grać do jednej bramki i taki marazm potrwa kilka lub kilkanaście lat, to tego klubu nie będzie się już dało odbudować do poziomu ekstraklasy. Akademia upadnie, młodzi kibice wybiorą kluby że stadionami, a zostaniemy tylko my starzy i będziemy
żyć wspomnieniami i legendą bez końca ... (ale grać będziemy w lidze z Szombierkami)...

gipcu
Kontakt:

#20238 Post autor: gipcu » 10 sie 2019, o 12:18

info o bojkocie było downo na niebiescy.pl na miejscu wyróznionej aktualności przez ponad miesiąc. Teraz zniknęło bo pojawiła się aktualizacja o awansie w PP a z archiwum zniknęło już bo jest trzymane 1 miesiąc do tyłu.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20239 Post autor: Ozor » 10 sie 2019, o 12:20

Odnośnie nas kibiców to trzeba zacząć się organizować i to na o wiele większym poziomie jak dotychczas , zbiórki na materiały propagandowe ,spotkania informacyjne czy akcje protestacyjne wszystko to czas ,ludzie, koszty.
Dosyć mówienia nie będzie , nie uda się , nie wybudują, a nie mówiłem że tak będzie od tego defetyzmu można depresji dostać pora na realne działania najlepiej oparte już o gotowe struktury.

Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20240 Post autor: Wilus » 10 sie 2019, o 12:29

Ozor pisze:
10 sie 2019, o 12:20
Odnośnie nas kibiców to trzeba zacząć się organizować i to na o wiele większym poziomie jak dotychczas , zbiórki na materiały propagandowe ,spotkania informacyjne czy akcje protestacyjne wszystko to czas ,ludzie, koszty.
Dosyć mówienia nie będzie , nie uda się , nie wybudują, a nie mówiłem że tak będzie od tego defetyzmu można depresji dostać pora na realne działania najlepiej oparte już o gotowe struktury.
Dokładnie tak Panowie. Ozor mo racje. W końcu trzeba pokazać, że nie pogodziliśmy się z tym, że stadionu nie będzię. Pokażmy, że nam zależy. Manifestacja jak najbardziej a dodatkowo żmudna praca typu, ulotki, spotkania informacyjne, plakaty itp

FredyKruger
Kontakt:

#20241 Post autor: FredyKruger » 10 sie 2019, o 13:45

Nie wiem czemu wy tak jedziecie po UM? Gdyby była wola UM to Ruchu SA już nie ma. Wystarczy uchwalić ODPOWIEDNIĄ opłate za wynajęcie stadionu, boisk treningowych i S.A jest w czarnej du***. Utrzymanie stadionów generuje koszty i to całkiem nie małe, prawda?
Misiu, jeden z drugim!! W XXI wieku liczy się kasa, tylko kasa i jeszcze raz kasa! Historię, tradycję, honor można sobie między bajki włożyć! Przestańcie pisać, że ten jest nasz, ten jest gorol, ten czarny lub zółty, bo się kompromitujecie.

TheEnd2
Kontakt:

#20242 Post autor: TheEnd2 » 10 sie 2019, o 13:53

No to przeca momy struktury, WR, C6, NRSl, i reszta.... nawet takie dziadki iak jo...
wszyscy musza wiedziec co jest grane,
ustalic tematy, policzyc koszty ,zebrac kase, rozdysponowac zadania i dzialac,
wyznaczyc osoby do reprezentowania coby byl jeden przekaz informacji,
Ci co maja wejscia "u gory" deptac i lobbowac,

ostatnio rozmawialem z kims nt ruchu, masakra, albo ludzie sa tak skolowani albo tepi albo pieprza glupoty, bo on mi pedziol ze ten nowy prezes to jest chop co polaczyl kibicow !!!!
kiedy qurwa i gdzie???
ale mysla ze to nie jedyny taki glos w tym temacie ,
bo grupy kibicow sa w temacie, ale starsi albo nie za bardzo poinformowani czytaja ino gazeta, i ich wiedza jest zerowa,
mamy okazje teraz, przy naszej mobilizacji zorganizowac tych co na stadionie ostatni roz byli 20 lat temu i wczesniej, w tych kibicach jest ogromny potencjal i byc moze ogromne wplywy, znajomosci itp, nie bydom te dziadki lotac przeca ze sprayem po Chorzowie... albo Kato,

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20243 Post autor: Rafał19R20 » 10 sie 2019, o 14:05

gipcu pisze:
10 sie 2019, o 12:18
info o bojkocie było downo na niebiescy.pl na miejscu wyróznionej aktualności przez ponad miesiąc. Teraz zniknęło bo pojawiła się aktualizacja o awansie w PP a z archiwum zniknęło już bo jest trzymane 1 miesiąc do tyłu.
Info o bojkocie powinno byc duzymi literami przy wlaczaniu sie strony niebiescy.pl cos takiego jak ba forum
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

jacekmury1
Kontakt:

#20244 Post autor: jacekmury1 » 10 sie 2019, o 15:53

Ozor pisze:
10 sie 2019, o 12:20
Mosz Recht.
jacekmury1

LEMON-CHORZOW
Kontakt:

#20245 Post autor: LEMON-CHORZOW » 10 sie 2019, o 20:07

http://weszlo.com/2019/08/10/jola-zasep ... ternika-2/ ,,,2 godzinny radiowy wywiad ,,o problemach RUCHU

Awatar użytkownika
DaReQ93
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20246 Post autor: DaReQ93 » 10 sie 2019, o 21:02

LEMON-CHORZOW pisze:
10 sie 2019, o 20:07
http://weszlo.com/2019/08/10/jola-zasep ... ternika-2/ ,,,2 godzinny radiowy wywiad ,,o problemach RUCHU
Większość zainteresowanych tutaj słuchała na żywo ;)

A co do samego Weszło, dwa dni później wrzucili na yt filmik o socios żaboli, jak to kibice są zjednoczeni, pomagają i wspierają klub, zbierają kasę na sprzęt dla akademii itd. Naprawdę "ciekawy" materiał :hyhy: :hyhy:

marek79
Kontakt:

#20247 Post autor: marek79 » 10 sie 2019, o 23:47

DaReQ93 pisze:
10 sie 2019, o 21:02
LEMON-CHORZOW pisze:
10 sie 2019, o 20:07
Większość zainteresowanych tutaj słuchała na żywo ;)

A co do samego Weszło, dwa dni później wrzucili na yt filmik o socios żaboli, jak to kibice są zjednoczeni, pomagają i wspierają klub, zbierają kasę na sprzęt dla akademii itd. Naprawdę "ciekawy" materiał :hyhy: :hyhy:
Po Twitterze krążą foty i Weszło już nie potrafi wyjść z podziwu działań "kumatych szczew" którzy niszczą swoje "sociosz"

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20248 Post autor: jajo » 11 sie 2019, o 22:09

"Weszło: Kupiłeś akcje Ruchu Chorzów?

Królewski: Wisła będzie jedynym klubem, w jaki się zaangażuję. Teraz tak… Jest mi przykro, że taki klub jak Ruch, tak zasłużony dla polskiej piłki, nie może odetchnąć i znaleźć grupy osób, które powalczą o niego. Wyrażam pełne wsparcie na każdym poziomie w kwestii pomocy mu. Jestem z nimi, chcę ich wesprzeć. Akcje Ruchu nie są drogie. Jeszcze nie dokonałem tej transakcji, bo moi doradcy twitterowi polecili mi, żebym się wstrzymał, żeby te pieniądze trafiły w dobre miejsce. Ale jeśli znajdzie się osoba, która dostanie legitymizację środowiskową, to dokonam wsparcia tego klubu. Zobaczymy w jaki sposób."

http://weszlo.com/2019/08/09/ekran-tele ... caly-czas/
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

adamo_R

#20249 Post autor: adamo_R » 12 sie 2019, o 02:13

Tak sobie przypadkiem zoboczyłem lige + extra chyba ze 2012 roku. Tam w ftoś pedzioł do Bonka, ze jest pan pamietliwy odnośnie jakiejś sytuacji. On jak to sie wyraził : Jak ftoś mi na odcisk nadepnie, to odpłacam 6X gorzej . Od razu mi sIe Ruch złodzieja Smagora przypomnioł.
Zresztom, to było widać jak niszczyli Ruch Stanowskie i inne lebry medialnie.

Awatar użytkownika
Stasiu19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20250 Post autor: Stasiu19R20 » 12 sie 2019, o 07:08

adamo_R pisze:
12 sie 2019, o 02:13
Tak sobie przypadkiem zoboczyłem lige + extra chyba ze 2012 roku. Tam w ftoś pedzioł do Bonka, ze jest pan pamietliwy odnośnie jakiejś sytuacji. On jak to sie wyraził : Jak ftoś mi na odcisk nadepnie, to odpłacam 6X gorzej . Od razu mi sIe Ruch złodzieja Smagora przypomnioł.
Zresztom, to było widać jak niszczyli Ruch Stanowskie i inne lebry medialnie.
Niszczyli Ruch? My sie sami zniszczyli i skończcie szukać wszędzie drugiego dna, jak baby!
Obrazek
Tradycja nie zginie, chwała nie przeminie, Ruch Chorzów jeszcze wróci na należne mu miejsce!!!

ODPOWIEDZ