Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
gala990
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#19831 Post autor: gala990 » 2 sie 2019, o 19:10

shogi222 pisze:
2 sie 2019, o 18:25
my to ku*** mamy pecha do tych sk***ysynow co tak bardzo kochaja nasz klub

klimek zarobil na klubie nie malo
smagor zarobil na klubie najwiecej
paterman ziomek 2dwoch powyzszych, ciagle sie przy nich i klubie krecil az w koncu zarobil na klubie tez "swoje"

mielismy tez kopla kibica dospelu
mamy teraz kotale jachtowca czy ch** wie czy on sie interesuje

mamy teraz bika, ktory jest kibicem dospeli i jego waszczuka ktory jak by nie bylo tez nim jest (wpierajac mloda giekse)

troche informacji z internetu

fasing naturalnie zakladal gks 1964 a w nowym wydaniu ich reklamy sa na bukowej od przynajmniej 2000roku.
bik latami brylowal na eventach zwiazanymi z dospelami (jakies gale, felietony itp.)

nikt bezinteresownie kto jest kibicem i zwiazanym z gks katowice od lat nie pomaga Ruchowi bo oni nas nienawidza - tu raczej nie trzeba nikogo do tego przekonywac bo tak jest.

kilka linkow;

http://mloda-gieksa.pl/page.php?id=3

http://www.hcgks.katowice.pl/aktualnosc ... ieksy.html

https://www.youtube.com/watch?v=HLEB-Bm ... i3PgwWpwbc

http://www.slask.sport.pl/sport-slask/1 ... e_GKS.html

"Jedna z firm należących do naszej grupy kapitałowej zajmuje się ponownym otwarciem KWK Barbara w Chorzowie. Jeśli będziemy działać w tym mieście, to wesprzemy też Ruch - podkreśla Bik."

byznesy nie wyszly, wsparcie wycofujemy tak zeby upokarzac nas na kazdym kroku.... czego jestesmy swiadkami a spolka bedzie spadac jeszcze nizej.

ale wszyscy maja niebieskie serduszka...
Skąd masz informację, że Klimek zarobił na Ruchu?
Chętnie bym przeczytał/zobaczył informację na ten temat

Awatar użytkownika
ch-R

#19832 Post autor: ch-R » 2 sie 2019, o 19:57

Witam po wielu latach nieobecności tu na forum.
Dzisiaj odbyło się spotkanie rodziców AP na trybunie przy Cichej 6 z władzami AP (potem doszedł Waszczuk niczym strażak gaszący pożary)
Z racji tego że jestem rodzicem syna który tam gra chcę się podzielić moimi spostrzeżeniami .
Zacznę od tego że z AP odeszło już kilkunastu chłopaków i nie byli to przeciętniacy , a zapowiada się że odejdą kolejni w szczególności po dzisiejszym spotkaniu . W moim odczuciu lepiej dla ratowania AP gdyby Waszczuk tam w ogóle nie przychodził i nie zabierał głosu bo takiego pierdzielenia o du*** marynie już dawno nie słyszałem . A tylko swoją gadką wywołał popłoch wśród rodziców .
Sprawa ze strony władz AP wygląda jasno - chcą utrzymać jak najwięcej zawodników ale w głosie Psykały i Michalika dało się wyczuć niepewność .
Wiemy na dzień dzisiejszy że chłopcy pojadą na obozy ale czy w ligach wystartują 100% pewności nie ma (przynajmniej ja to tak odebrałem ) wszystko zależy w sumie od rodziców , finansów ( bo już po spotkaniu były głosy że ludzie boją się wpłacać składki klubowe bo nie wiadomo czy Krawiec nie ukradnie pieniędzy z konta ) Ja osobiście odbieram tą sytuacja jako patową . Najlepiej jak by to szybko padło.
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

orbiter
Kontakt:

#19833 Post autor: orbiter » 2 sie 2019, o 20:30

gala990 pisze:
2 sie 2019, o 19:10
shogi222 pisze:
2 sie 2019, o 18:25
my to ku*** mamy pecha do tych sk***ysynow co tak bardzo kochaja nasz klub

klimek zarobil na klubie nie malo
smagor zarobil na klubie najwiecej
paterman ziomek 2dwoch powyzszych, ciagle sie przy nich i klubie krecil az w koncu zarobil na klubie tez "swoje"

mielismy tez kopla kibica dospelu
mamy teraz kotale jachtowca czy ch** wie czy on sie interesuje

mamy teraz bika, ktory jest kibicem dospeli i jego waszczuka ktory jak by nie bylo tez nim jest (wpierajac mloda giekse)

troche informacji z internetu

fasing naturalnie zakladal gks 1964 a w nowym wydaniu ich reklamy sa na bukowej od przynajmniej 2000roku.
bik latami brylowal na eventach zwiazanymi z dospelami (jakies gale, felietony itp.)

nikt bezinteresownie kto jest kibicem i zwiazanym z gks katowice od lat nie pomaga Ruchowi bo oni nas nienawidza - tu raczej nie trzeba nikogo do tego przekonywac bo tak jest.

kilka linkow;

http://mloda-gieksa.pl/page.php?id=3

http://www.hcgks.katowice.pl/aktualnosc ... ieksy.html

https://www.youtube.com/watch?v=HLEB-Bm ... i3PgwWpwbc

http://www.slask.sport.pl/sport-slask/1 ... e_GKS.html

"Jedna z firm należących do naszej grupy kapitałowej zajmuje się ponownym otwarciem KWK Barbara w Chorzowie. Jeśli będziemy działać w tym mieście, to wesprzemy też Ruch - podkreśla Bik."

byznesy nie wyszly, wsparcie wycofujemy tak zeby upokarzac nas na kazdym kroku.... czego jestesmy swiadkami a spolka bedzie spadac jeszcze nizej.

ale wszyscy maja niebieskie serduszka...
Skąd masz informację, że Klimek zarobił na Ruchu?
Chętnie bym przeczytał/zobaczył informację na ten temat
Klimek załatwił Nam "providenta" z Bydgoszczy. Oczywiście nie zadarmo, a i jakiś % z tych 18 baniek co tam poszło mogło"niechcąco" przelać się na konto członka jego rodziny lub bliskiego. Oczywiście info to tzw. "chodzą słuchy po mieście" .
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska

Arena C6

Harpo
Kontakt:

#19834 Post autor: Harpo » 2 sie 2019, o 21:43

Aveni1920 pisze:
2 sie 2019, o 14:30
Zamiast zgarnąć kasę i strajkować dalej . Super, pracownicy są na równi z tymi złodziejami !! Mam nadzieję że bojkot kibiców utrzymany
Jesteście poj..bani.
Nie wsmak wam, że pracownicy mają na chleb- to niesamowite! :szok:
Na kapujecie, że przeciągający się strajk to gorzej dla nich samych?! Dla ich rodzin???
Mam wrażenie, że czytam gimbazę żyjącą na garnuszku rodziców i nieznającą realiów życia jak i prawniczych myków spółek. :mad:

Oczywiście, pracownicy powinni składać wypowiedzenia jeden za drugim, ale:
a) reszty kasy w życiu nie zobaczą albo za kilka lat...
b) muszę mieć nagraną INNĄ pracę
c) kochają Ruch i dalej chcą wierzą (może naiwnie, może nie) że wspólnie uratują Klub.
:mur:
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Awatar użytkownika
sgR
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19835 Post autor: sgR » 2 sie 2019, o 21:51

"Może naiwnie, może nie... " mogłeś to napisać na początku to każdy rozsądny skończyłby czytać.

TheEnd2
Kontakt:

#19836 Post autor: TheEnd2 » 2 sie 2019, o 21:59

Harpo pisze:
2 sie 2019, o 21:43
Aveni1920 pisze:
2 sie 2019, o 14:30
Zamiast zgarnąć kasę i strajkować dalej . Super, pracownicy są na równi z tymi złodziejami !! Mam nadzieję że bojkot kibiców utrzymany
Jesteście poj..bani.
Nie wsmak wam, że pracownicy mają na chleb- to niesamowite! :szok:
Na kapujecie, że przeciągający się strajk to gorzej dla nich samych?! Dla ich rodzin???
Mam wrażenie, że czytam gimbazę żyjącą na garnuszku rodziców i nieznającą realiów życia jak i prawniczych myków spółek. :mad:

Oczywiście, pracownicy powinni składać wypowiedzenia jeden za drugim, ale:
a) reszty kasy w życiu nie zobaczą albo za kilka lat...
b) muszę mieć nagraną INNĄ pracę
c) kochają Ruch i dalej chcą wierzą (może naiwnie, może nie) że wspólnie uratują Klub.
:mur:
to prawda co napisałeś...
Waszczuk gra na emocjach i siły szefa bo każda niesubordynacja skonczy sie wypowiedzeniem umowy,
sadze ze za 2/3 tyg beda czystki wsrod krewkich pracownikow aktywnych w czasie strajku,
albo tak pan W utrudni życie w robocie ze sami sie pozwalniaja bo befa mieli dosc... no i to bedzie to tansze dla spolki...
byc teraz pracownikiem Ruch sa to jak siedzieć na dynamicie... nie wiadomo kiedy d..nie

tito
Kontakt:

#19837 Post autor: tito » 2 sie 2019, o 22:05

nie chce wsadzać kija w mrowisko ale jo stary chop nie rozomiu po co momy jeżdzić na wyjazdy jak bojkutejemy S,A a jak pojademy na wyjazd to kibicujemy żeby wygrali czy nie totalana paranoja konflikt interesów :zabawa: :zabawa: :wstyd:

Awatar użytkownika
Aveni1920
Kontakt:

#19838 Post autor: Aveni1920 » 2 sie 2019, o 22:12

@harpo nigdzie nie napisałem że to źle że wzięli wypłaty... Skoro wiedzą że nie dostaną już więcej pieniędzy szczególnie że bojkot kibiców jest utrzymany to nie rozumiem dlaczego nadal nie strajkują. Wtedy to byłby chyba cios dla kurczykow? Twoje ostatnie zdanie przypomina mi sytuację w Zawiszy gdzie pracownicy , koniec końców stanęli po stronie właściciela. Tego bym nie chciał i raczej tak nie będzie . Ps.Tu nie ma co ratować
Łowcy cy9anów

BAFista
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19839 Post autor: BAFista » 2 sie 2019, o 22:28

Ciekawe ze większość piszących w tym temacie w ostatnich tygodni twierdzi że było przeciw pozyczce 18mln.

Jak tak wszyscy twierdzicie to wciepnijcie swoje postu z 2016r .

Bo jak to czytom to wychodzi ze wszyscy byli przeciw pozyczce. Ale podczas trwania pamietnej sesji rady to wszyscy wdupiali pazury żeby miasto się zgodziło. Wtedy my byli w ekstraklasie i naszym kosztem utrzymalby się wtedy pewien klub...

Awatar użytkownika
RNK95
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#19840 Post autor: RNK95 » 2 sie 2019, o 22:28

Jeśli ktoś myśli, że my jesteśmy w stanie tego kolosa na glinianych nogach ( S.A.) uratować, spłacić te długi kiedyś i wyjść na prostą w przyszłości to jest niepoprawnym optymistą. Tu długi są spłacane nowymi długami, pożyczki kolejnymi pożyczkami, to zadłużenie rośnie jak bąble na ciele chorego człowieka.

Przypominam tym jednostkom, które cały czas wierzą, że Wisła, która jest w Ekstraklasie i ma spory dług uratowała się ( chwilowo ) tylko tym, że jest właśnie w Ekstraklasie i ma w miarę nowy stadion. Tylko i wyłącznie te czynniki spowodowały, że zainteresowały się Nią media, stworzono akcje ratunkowe, pojawił się Królewski, kasę włożył Błaszczykowski. Ta sama Wisła, grająca w Ekstraklasie dalej drży przed wizją upadku, dalej nie znaleziono inwestora/kupca klubu. W EKSTRAKLASIE. Pomoc Królewskiego i Błaszczykowskiego miała być tylko do czasu znalezienia takiego właśnie inwestora.

My jesteśmy w pieprzonej 3 lidze na szczeblu regionalnym, grając na archaicznym stadionie i użerając się z bandą patologicznych akcjonariuszy, którzy sami nie wiedzą czy chcą ten klub, czy mają go w du*** ( raczej to drugie ). W Wiśle klub oczyszczono, wszystko było jawne, transparentne - u nas wszystko jest zatajane, intencje zarządzających są bliżej nieznane. Jedyną drogą by ten klub w tej postaci jakiej jest stanął na nogi jest pojawienie się z nikąd osoby z workiem pieniędzy, spłacenie Kurczyka i Bika, włożenie kasy i robienie poważnej piłki. Każda inna opcja z obecnymi ludźmi jest jak to przysłowie - wszystkie drogi prowadzą do Rzymu, tylko że u nich wszystkie sposoby zarządzania Ruchem prowadzą do miejskiej kasy.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19841 Post autor: Ozor » 2 sie 2019, o 23:03

BAFista pisze:
2 sie 2019, o 22:28
Ciekawe ze większość piszących w tym temacie w ostatnich tygodni twierdzi że było przeciw pozyczce 18mln.

Jak tak wszyscy twierdzicie to wciepnijcie swoje postu z 2016r .

Bo jak to czytom to wychodzi ze wszyscy byli przeciw pozyczce. Ale podczas trwania pamietnej sesji rady to wszyscy wdupiali pazury żeby miasto się zgodziło. Wtedy my byli w ekstraklasie i naszym kosztem utrzymalby się wtedy pewien klub...
byłem przeciw i głośno powtarzałem ze te pieniądze niczego nie zmienią możesz sobie sprawdzić.
Dzisiaj twierdzę że ta spółka nie ma prawa bytu i nie muszę tu być żadnym specem od ekonomii czy matematyki wystarczy na oko zliczyć przychody i wydatki plus obsługę długu.

Tomasz
Kontakt:

#19842 Post autor: Tomasz » 2 sie 2019, o 23:08

Czy wy widzicie co piszecie? Ci ludzie mają dwa podstawowe powody żeby pracować w Ruchu. Kochają Ruch dwa żyją z tego. Ciekaw jestem jakbyście się zachowali w ich sytuacji. Wypowiedzenie z winy pracodawcy wiarze się z sądem pracy. Macie pojęcie ile to trwa? Wiecie kiedy I czy się te kasę odzyskuje? Mam dość jeszcze jednej rzeczy.. teraz powolujecie się na to że jesteśmy zbawcami A jak "kumaci" kumali razem że smagoremto bojkotu nie było. Tacy jak wielu z nas którzy nie mają kontaktów w klubie czekają na informacje i byli tak samo oszukiwani I mamieni przez swoje środowisko jak i przez zarząd.... wiem wiem wkładam kij w mrowisko Ale jesteśmy sami sobie winni i sami przylozylismy do tego cegielke I zgadzam się z bojkotem Ale kurka wyciagnijmy z tego wnioski
Ruch Ruch HKS!

Wieczny
Kontakt:

#19843 Post autor: Wieczny » 2 sie 2019, o 23:13

Miał być inwestor ale kotala nie chciał mu dać dekralacji że stadion poswatnie więc zrezygnował, tego stadionu też nigdy nie będzie taka prawda 😔

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19844 Post autor: Ozor » 2 sie 2019, o 23:16

Tomasz pisze:
2 sie 2019, o 23:08
Czy wy widzicie co piszecie? Ci ludzie mają dwa podstawowe powody żeby pracować w Ruchu. Kochają Ruch dwa żyją z tego. Ciekaw jestem jakbyście się zachowali w ich sytuacji. Wypowiedzenie z winy pracodawcy wiarze się z sądem pracy. Macie pojęcie ile to trwa? Wiecie kiedy I czy się te kasę odzyskuje? Mam dość jeszcze jednej rzeczy.. teraz powolujecie się na to że jesteśmy zbawcami A jak "kumaci" kumali razem że smagoremto bojkotu nie było. Tacy jak wielu z nas którzy nie mają kontaktów w klubie czekają na informacje i byli tak samo oszukiwani I mamieni przez swoje środowisko jak i przez zarząd.... wiem wiem wkładam kij w mrowisko Ale jesteśmy sami sobie winni i sami przylozylismy do tego cegielke I zgadzam się z bojkotem Ale kurka wyciagnijmy z tego wnioski
pracownicy zrobili jak uważają , dostali cześć zaległości ale chyba nie specjalnie zdają sobie sprawę z tego że o trwałej poprawie nie może być mowy bo spółka nie ma i nie będzie miała środków więc w najbliższym czasie znowu pojawi się ten sam kłopot.

marek79
Kontakt:

#19845 Post autor: marek79 » 2 sie 2019, o 23:18

ch-R pisze:
2 sie 2019, o 19:57
Witam po wielu latach nieobecności tu na forum.
Dzisiaj odbyło się spotkanie rodziców AP na trybunie przy Cichej 6 z władzami AP (potem doszedł Waszczuk niczym strażak gaszący pożary)
Z racji tego że jestem rodzicem syna który tam gra chcę się podzielić moimi spostrzeżeniami .
Zacznę od tego że z AP odeszło już kilkunastu chłopaków i nie byli to przeciętniacy , a zapowiada się że odejdą kolejni w szczególności po dzisiejszym spotkaniu . W moim odczuciu lepiej dla ratowania AP gdyby Waszczuk tam w ogóle nie przychodził i nie zabierał głosu bo takiego pierdzielenia o du*** marynie już dawno nie słyszałem . A tylko swoją gadką wywołał popłoch wśród rodziców .
Sprawa ze strony władz AP wygląda jasno - chcą utrzymać jak najwięcej zawodników ale w głosie Psykały i Michalika dało się wyczuć niepewność .
Wiemy na dzień dzisiejszy że chłopcy pojadą na obozy ale czy w ligach wystartują 100% pewności nie ma (przynajmniej ja to tak odebrałem ) wszystko zależy w sumie od rodziców , finansów ( bo już po spotkaniu były głosy że ludzie boją się wpłacać składki klubowe bo nie wiadomo czy Krawiec nie ukradnie pieniędzy z konta ) Ja osobiście odbieram tą sytuacja jako patową . Najlepiej jak by to szybko padło.
Co do pieniędzy z Akademii to mają być pod pieczą Pani Bargiel. Ma wgląd i jeśli zniknie zlotówka ze skladek to będzie ponowny dym.

P.S. Odnośnie pracowników to po co chcecie toczyć z nimi wojna? A tak to wygląda. Otwarli nam szerzej oczy na patologię a co poniektórzy stawiaja ich na równi z Zarządem. Niepotrzebnie się na nich nakręcacie czy to w postach czy też w info od Simona. To ich sprawa jak postąpili i co ich czeka i nie potrzebnie jest zaognianie sytuacji czy osiągnęli swój cel czy nie, czy osìągnęli w 30 czy 70 %.

ODPOWIEDZ