Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#19606 Post autor: grzej » 31 lip 2019, o 22:27

aciubiciabiciba pisze:
31 lip 2019, o 18:46
Widzę, że niektórzy mają pamięć rybki akwariowej, niektórzy nie śledzą tematu i nie wiedzą wszystkiego, może czegoś nie rozumieją do końca, albo po prostu trzeba im powtarzać wiele razy. Trzeba napisać jasno, więc piszę. W razie potrzeby, spojrzeć na ten post:

1. Obecna spółka Ruch Chorzów to bankrut utrzymywany przy życiu sztucznie przez miasto i załatwianych na szybko sponsorów tylko dlatego, że jest to w interesie akcjonariuszy. Nikt z właścicieli i zarządzających nie jest zainteresowany odbudową Ruchu, jego walką o najwyższe cele i trofea, nikt z nich nie jest zainteresowany niczym innym, jak tylko swoimi pieniędzmi, które z tej spółki na różne sposoby wyprowadza.

2. Kibice mają tego dość, nie chcą do tego przykładać ręki i to bojkotują w taki sposób, by ta spółka nie dostała już ani grosza. Dlatego na mecze domowe będziemy chodzić na UKS, a na wyjazdy Ruchu można jeździć, wręcz należy (to w żaden sposób nie daje spółce pieniędzy). Nie kupujemy też gadżetów, bo to też jest źródłem dochodu, a już w ogóle najlepiej by było wpłynąć na władze Chorzowa, by nie dawały klubowi ani grosza.

3. Gdy ta spółka już upadnie, kibice chcą odbudować klub na bazie UKS Ruch Chorzów. Nie ma mowy o dwóch Ruchach, nie ma mowy o wojnie między kibicami chodzącymi na Ruch SA a na UKS. Swój klub trzeba na czymś oprzeć, a UKS ma już odpowiednie zaplecze, by stać się "nowym Ruchem" i docelowym Ruchem, tak jak zrobił to ŁKS, Widzew i inne kluby.

4. Bojkot w każdej chwili może być zawieszony i wracamy do wspierania spółki - wystarczy, że AKCJONARIUSZE ze SWOICH PIENIĘDZY pokryją wszystkie długi, które narobili przez lata i zapewnią spółce finansowanie. Jeśli spółka będzie na czysto finansowo i akcjonariusze będą chcieli jej rozwoju sportowego, nie ma powodu by bojkot trwał dalej.
To jest jedyny warunek i on obowiązuje cały czas, niezależnie od tego co pisze Wela, co się dzieje w mediach, co kto pisze/mówi itp.
Na każde pytanie warto wkleić to.
historiaruchu.pl

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19607 Post autor: jajo » 31 lip 2019, o 22:31

To, że ludzie się uaktywniają w chwili kryzysu, to akurat jest normalne. Nie każdemu chce się dyskutować o zaletach i wadach lewego obrońcy na forum.
Potem są na starcie tłamszeni za swoje zdanie, przez co następni się nie odzywają. w ten sposób obecnym tutaj, a potem tym podejmującym decyzje wydaje się, ze wśród kibiców jest jednomyślność.
Zamiast banować, szukać zaboli, szpiegów, tajnych kont Weli, można tym ludziom spokojnie tłumaczyć. Może to syzyfowa praca, ale wyzywanie swoich kibiców, bo napisali 1 posta po 5 latach i mają inne zdanie do niczego dobrego nie prowadzi.

Nie można nas porównac do AMICI. Tak by można było zrobić, gdyby np. właściciele Termalici zaproponowali inwestycje w nasz klub, a my przejęlibyśmy licencje z Niecieczy i zaczęli grę w 1 lidze.
Gra jako UKS to wykorzystania młodzieżowej drużyny, rdzennie Ruchowskiej, do odbudowy klubu od podstaw.

Samemu imponowało mi to, ze nie idziemy droga Widzewa, Pogoni, Gieksy i innych. Że jako jedyni z kryzysu staramy sie wyjść w 100% czyści, realizujący wszystkie zobowiązania. Z tym, ze teraz już nie widzę chęci wyjścia z kryzysu. Wydaje mi się, ze Bik nawet taka wizje miał. Bierność pozostałych akcjonariuszy i to, że został wydymany przez Pata mu ta chęć odebrało. W tej sytuacji, gdy akcjonariuszom zależy na trwaniu i pewnie kłopotliwe jest dla nich to ze wypadałoby, żeby Klub sportowy rozgrywal mecze, to już niestety tego wyjścia nie widzę.

Też mam wątpliwości, czy kibice, obecni działacze UKS podołają. Tylko, że jeśli już wiem, że obecne władze nie podołają, to co zostało do stracenia?

Dla tych co piszą, ze Ruch tylko na C6, to mam pytanie czy traktują nas jako 12krotnego (a właściwie 11,5) MP czy może jednak 14? Bo pierwszych tytułów na C6 nie zdobyliśmy, wiec logika kazałaby Wam nie traktować ich jako swoich.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2019, o 22:45 przez jajo, łącznie zmieniany 2 razy.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
Siwy82
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19608 Post autor: Siwy82 » 31 lip 2019, o 22:37

Elmer pisze:
31 lip 2019, o 22:25
Siwy82 pisze:
31 lip 2019, o 22:20
DZ
W środę w południe w siedzibie Śląskiego ZPN doszło do spotkania w sprawie Ruchu. Uczestniczyli w nim: Michał Dubiel (firma Carbonex, udziałowiec Ruchu), Marcin Michalik (wiceprezydent Chorzowa), Henryk Kula (prezes Śląskiego ZPN), Jan Chrapek (były prezes Ruchu, obecnie członek rady nadzorczej), Marcin Waszczuk (wiceprezes Ruchu) oraz przedstawiciele grup kibicowskich.

Kto tam byl i po co, chyba ze to fejk?
Tutaj masz wszystko
https://sportdziennik.com/ruch-chorzow- ... szcze-gra/
To tym bardziej trzeba zrobic wszystko co się da aby pogrzebac spolke tych zlodzieji.
"Bronić Śląskiej ziemi gotów każdy z nas"
[img]http://www.xif.pl/podpis/podpisy/grzyb.jpg[/img]

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19609 Post autor: grzej » 31 lip 2019, o 22:38

Siwy82 pisze:
31 lip 2019, o 22:20
DZ
W środę w południe w siedzibie Śląskiego ZPN doszło do spotkania w sprawie Ruchu. Uczestniczyli w nim: Michał Dubiel (firma Carbonex, udziałowiec Ruchu), Marcin Michalik (wiceprezydent Chorzowa), Henryk Kula (prezes Śląskiego ZPN), Jan Chrapek (były prezes Ruchu, obecnie członek rady nadzorczej), Marcin Waszczuk (wiceprezes Ruchu) oraz przedstawiciele grup kibicowskich.

Kto tam byl i po co, chyba ze to fejk?
Odpisałem Ci na WR
historiaruchu.pl

Morris
Kontakt:

#19610 Post autor: Morris » 31 lip 2019, o 22:57

robbo2k pisze:
31 lip 2019, o 21:10
Wysłałem do UM Chorzów prośbę:

W związku z realizacja umowy na promocje miasta przez sport zawarta w ramach postępowania NR Z1/7977 ze spółka Ruch Chorzów S.A proszę w ramach dostępu do informacji publicznej o przekazanie:

- zgłoszonego przez spółkę Ruch Chorzów S.A zakresu działań zrealizowanych za miesiąc lipiec za które spółka oczekiwała przyspieszonych należności.
- zasad wyliczenia należności dokonanej przez Urząd Miasta wraz z zaakceptowaną lista działań spółki z listy zgłoszonej przez Ruch Chorzów S.A oraz lista nie zaakceptowanych działań lub wykonanych według UM wadliwie (niezgodnie z umową).

Zgłoszenie uzasadniam dobrem finansów miasta oraz weryfikacją czy zgłoszone przez w/w spółke wykazy dokonanych działań promocyjnych są działaniami rzeczywistymi.

----------

Ten bełkot powyżej wskazuje iż "autor tego bełkotu" nie jaki jenerał Wela widzi tylko jeden sposób działania "DOJENIE BUDŻETU MIASTA". Przypominam iż większość z tych wymienionych klubów nie jest finansowana z budżetu miasta. Przypominam tez iz Ruch Chorzów miał NAJWYŻSZĄ frekwencje w I lidze i drugą po Widzewie w II lidze. A to oznacza ze ma potencjalnie rynek zbytu. Towarzysz Wela zbyt długo spedzal czasu w Muzeum jako ochroniarz by zrozumieć iz Muzea są przechowalnia starych trepów podczas gdy kluby piłkarskie tworzą widowiska sportowe. A ich celem jest zarówno efekt komercyjny jak i zapewnienie emocji i wrażeń dla grupy kibiców.

Tymczasem towarzysz Wela kolejny raz bruździ i jatrzy w społeczności kibiców nieprawdziwymi wizjami chorego na władze trepa.

Towarzyszu Waszczuk do odrodzenia klubu NIE POTRZEBA ANI JEDNEGO centa z budżetu miasta. Miasto ma tylko zrealizować swoje cele "USTAWOWE" jak np budowa infrastruktury sportowej. O resztę niech sie towarzysz Waszczuk i budżet nie martwi. Postawienie klubu do awansu do III ligi potrzeba 2mln złotych na 4 lata. Waszczuk wątpisz w kibiców a po cichu robisz wielka zbiórke na 2mln i rozpoczynasz pranie mózgu dezinformacja by kibice odwołali bojkot i wpłacili ci te 2mln.

Jesteś towarzyszu Judaszem...
Fajnie że działasz, tak formalnie, po paragrafach, bez narzekania na wszystko i wszystkich, a realnie. Trzeba punktować te kur-wy, bo UM jest po tej samej stronie co pijawki (akcjonariusze), a tylko on jest gwarantem utrzymywania patologii więc trudno nam będzie złamać ten układ. Czeka nas długa wojna i na samej fantazji czy też chwilowym porywie nie osiągniemy celu, trzeba działać metodycznie, edukować tych mniej zaangażowanych, a przede wszystkim zwalczać patologie.

Awatar użytkownika
sgR
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19611 Post autor: sgR » 31 lip 2019, o 23:01

Morris bojkot ich systematycznie zabija. Wykrwawiają się. Oczywiście jak się da należy to przyśpieszyć ale ich czas jest policzony. Jak długo ciężko stwierdzić ale obstawiam max. marzec przyszłego roku.

Awatar użytkownika
mihau
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19612 Post autor: mihau » 31 lip 2019, o 23:12

A ja ciekaw jeszcze jestem czy wobec krawca też S. A. miała zaległości..
Prawdę powiedziawszy wątpię bo po takiej szumowinie wszystkiego się można spodziewać.
... oddać w ręce Polaków przemysł Śląska, to jak wkładać w łapy małpy zegarek...

David Lloyd George (1863–1945) – premier Wielkiej Brytanii w latach 1916–1922.

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19613 Post autor: Darth Kabut » 31 lip 2019, o 23:17

robbo2k pisze: Waszczuk wątpisz w kibiców a po cichu robisz wielka zbiórke na 2mln i rozpoczynasz pranie mózgu dezinformacja by kibice odwołali bojkot i wpłacili ci te 2mln.

Jesteś towarzyszu Judaszem...
MISZCZOSTFO jeśli idzie o finansowanie Ruchu Chorzów S.A.

Jelenie... ekhm, Kibice!
Wyskakujcie z geldu na portalowej zrzutce.

To się ku*** nie dzieje na prawdę... :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Awatar użytkownika
WolnyLogin
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19614 Post autor: WolnyLogin » 31 lip 2019, o 23:23

Już się pogubiłem, Waszczuk pierze mi mózg, ale resztkami sił chciałbym zapytać: czy czasem nie minął termin spłaty kolejnej raty układowej? Miała być prolongowana, ale jutro mamy już 1. sierpnia, a tu chyba o tym fakcie zapomniano. Czy to nie jest powód do tego, aby ta pseudospólka w końcu jeb..?

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19615 Post autor: Darth Kabut » 31 lip 2019, o 23:26

WolnyLogin pisze:
31 lip 2019, o 23:23
Już się pogubiłem, Waszczuk pierze mi mózg, ale resztkami sił chciałbym zapytać: czy czasem nie minął termin spłaty kolejnej raty układowej? Miała być prolongowana, ale jutro mamy już 1. sierpnia, a tu chyba o tym fakcie zapomniano. Czy to nie jest powód do tego, aby ta pseudospólka w końcu jeb..?
Spokojnie,
Kotala z Michalikiem coś wymyślą by pieniądze z UM poszły na konto S.A.

Morris
Kontakt:

#19616 Post autor: Morris » 31 lip 2019, o 23:26

sgR pisze:
31 lip 2019, o 23:01
Morris bojkot ich systematycznie zabija. Wykrwawiają się. Oczywiście jak się da należy to przyśpieszyć ale ich czas jest policzony. Jak długo ciężko stwierdzić ale obstawiam max. marzec przyszłego roku.
Obyś miał rację, ja stawiam na dłuższą batalię, kur-wy się okopały i będą się bronić wszelkimi sposobami. Oby starczyło nam determinacji. Idea jest jedna, ani kroku w tył! Padła gdzieś data 2021 i tak sobie myślę że to już w sumie niebawem i warto powalczyć, poczekać...

Awatar użytkownika
WolnyLogin
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19617 Post autor: WolnyLogin » 31 lip 2019, o 23:48

Darth Kabut pisze:
31 lip 2019, o 23:26
WolnyLogin pisze:
31 lip 2019, o 23:23
Spokojnie,
Kotala z Michalikiem coś wymyślą by pieniądze z UM poszły na konto S.A.
Ale jaki jest obecnie termin spłaty najbliższej raty układowej?

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19618 Post autor: gerhat » 1 sie 2019, o 00:09

Wszystkim którzy się pogubili i zaczynają wątpić polecam obejrzeć Perłę w Koronie Kutza. Właśnie oglądałem, Ruch zdobywa drugie mistrzostwo a oni kontynuują strajk aż do końcowego sukcesu
Bojkot trwa !!!

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19619 Post autor: HullCityFC » 1 sie 2019, o 00:21

Te ku*** czyli zbiki, kurczyki i inne wele nie sa debilami. Sa zlodziejami i ku***mi ale debilami nie sa.

Wykorzystuja psychologie by zmanipulowac nas i poroznic. To wszystko co ogladamy to teatrzyk. Wela udaje dobrego wujka a dziala na polecenie tych kurew.

Nikomu z nich nie zalezy na dobru klubu. NIKOMU. Upadek spolki nie oznacza upadku Ruchu. Koniec zawsze jest poczatkiem czegos nowego.

Im dluzej ta spolka istnieje to wiekszy benefit dla zaboli. Tylko im jest na reke trwanie i ratowanie tego.

RUCH TO MY.

Kurczyk, Bik, Srutwa, Rogala, Paterman, Mandla, Chrapek, Dubiel, Smagorowicz, Klimek, Waszczuk, Pietrzak, Krawiec, Kopel, Kotala na nowym Ruchu ich nazwiska powinnyc byc wygrawerowane jako ZDRAJCY

Nie wolno im odpuscic. Ani zlotowki kurwom RUCH TO MY.

nrsl-halemba
Kontakt:

#19620 Post autor: nrsl-halemba » 1 sie 2019, o 01:27

Czym sie rozni Ruch grajacy u siebie, a ten na wyjezdzie ? Skoro bojkotowac ten zarzad to po calosci ... Dlaczego od pismakow sie dowiadujemy ze grupy kibicowskie byly na spotkaniu skoro tutaj otwarcie bylo pisane ze koniec jakiegokolwiek dialogu ? ...
Niebieska Dzielnica Halemba

ODPOWIEDZ