Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
AsembleR

Re: Co z tym Ruchem?

#19066 Post autor: AsembleR » 27 lip 2019, o 19:04

Wela pisze:
27 lip 2019, o 18:57
Wokół Ruchu trzeba konstruktywnej pracy, uczciwości i transparentności!

Zrozum, że dopóki nie będzie trzęsienia ziemi w zarządzie, dopóty bojkot nie zostanie odwołany. Po tym, czego dowiedzieliśmy się od pracowników klubu NIE BĘDZIE żadnego wsparcia dla bików i kurczyków! Skończyło się nabijanie własnej kabzy kosztem pracowników i kibiców.

Krótko - albo wypierdalają i odbudowujemy klub na podobnych zasadach jak to robi Królewski w Wiśle albo dążymy do upadku spółki. Trzeciej drogi nie ma. Wszystko na ten temat.

Awatar użytkownika
RNK95
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#19067 Post autor: RNK95 » 27 lip 2019, o 19:07

Nie ma już sensu tego ratować. Nawet zbierając skądś tą kasę my jesteśmy kompletnie nieprzygotowani do sezonu w III lidze, a czwartym poziomie rozgrywkowym. Drużyna jest niezgrana, zagrali kilka meczy na krzyż, nie trenują, pewnie brak jest graczy na parę pozycji w składzie i na ławkę do rywalizacji. Wystartowanie w tej III lidze to będzie pasmo porażek, wstydu i agrowpierdoli w sam raz na stulecie. Chociaż jak patrzę tak na tych akcjonariuszy to myślę, że oni by nawet tę kasę wyłożyli, żeby się nad tym Ruchem jeszcze popastwić i powkurwiać ludzi, ośmieszyć klub do reszty.

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19068 Post autor: grzej » 27 lip 2019, o 19:16

Wela pisze:
27 lip 2019, o 19:02
grzej pisze:
27 lip 2019, o 18:51
Zarządzanie przez kolejne pożyczki Panie Wiceprezesie Waszczuk vel. Wela? Tak ma to wyglądać. Na klub czy na siebie je pan weźmie? Co będzie zabezpieczeniem? Faktura od sponsora? Proszę nie odpowiadać.
Nie biorę żadnych pożyczek na kolejne zadłużenia, ale na poczet pieniędzy, które otrzymamy zaraz od sponsorów. Nie mam teraz innego wyjścia!
Tydzień temu właśnie na tej zasadzie załatwiłem 40 000 zł i o tę pożyczkę otrzymamy mniej od sponsora.
Całość tych 40 000 zł przekazałem na wypłaty dla pracowników, bo tak zapowiadałem od początku!

Tę pożyczkę poręczyłem jako prywatna osoba! Sam wyszedłem z taką propozycją! \
TE 600 000 TYSIĘCY, KTÓRE MUSZĘ NA PONIEDZIAŁEK ZAŁATWIĆ, TEŻ PORĘCZĘ JAKO PRYWATNA OSOBA!
Najwyżej i mnie komornik będzie ścigał do końca życia! Mam to już w d... Chcę uratować Ruch!

Pieniądze to nie wszystko!

Bluzgajcie dalej na mnie, zamiast połączyć siły i razem walczyć o RUCH... :(
Nikt na Pana nie bluzga. Załatwił Pan 40 tys. czyli pożyczył, na poczet środków, które i tak miały wpłynąć do klubu, czyli to pieniądze klubu a nie pana, więc nie mógł ich pan zabezpieczyć jako prywatna osoba, tylko reprezentant spółki. Skoro kolejną pożyczkę zabezpieczy pan jako osoba prywatna, to klub jest pana kolejnym dłużnikiem. Jest pan świetny w sprawach finansowych :super:
Pan chce ratować pieniądze osoby, która wsadziła pana na stanowisko wiceprezesa a nie Ruchu.

Nikt z panem nie będzie rozmawiał z kibiców.
historiaruchu.pl

Elmer
Kontakt:

#19069 Post autor: Elmer » 27 lip 2019, o 19:20

Sami się wściekacie, że Was nie słuchali, że mieli Was w d..., że Was ignorowali, albo kłamali na Wasz temat...
Przecież dalej ignorują. Gdzie oni są? Pali się, a oni stoją i drwa dorzucają.

P. Wela pan teraz jest, a za godzinę mogą pana odwołać. Pan może tyle co my. A nie. My możemy więcej: bojkotować patologię.

Mnie jest tylko żal, że przez tych sk... rok bez meczu na Ruchu będzie. Od 30 lat opuściłem chyba nie więcej niż 15 meczów przy Cichej. Przyszli cwaniacy i rozp... wszystko.

Przekaż pan właścicielom: Jeśli nie potrafisz to nie pchaj się na afisz.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19070 Post autor: robbo2k » 27 lip 2019, o 19:20

Wela Ty ciągle nie rozumiesz iż ty nie masz nic do powiedzenia w Ruchu co już ci akcjonariusze udowodnili. Dlatego nie jesteś partnerem dla kibiców. To twoi akcjonariusze okradli dzieciaki z AP to twoi akcjonariusze doprowadzili klub na czwarty poziom. To twoi akcjonariusze odmówili finansowania. Współpraca z tobą nie ma żadnego sensu jedno posiedzenie RN i cię nie ma ani twoich obietnic ani deklaracji. Od dwóch tygodni nie załatwiłeś nawet 1zl. Pożyczyłeś i dalej zamierzasz ciągnąć pożyczkami pod przyszłe dochody.

Tymczasem ciągle do końca sezonu trzeba oddać 7mln których ani nie zdobyłeś ani nie dali ci akcjonariusze. Przeciagasz Pan agonię oszukując pracowników piłkarzy i kibiców a do tego ŚlZPN.....
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Awatar użytkownika
E
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19071 Post autor: E » 27 lip 2019, o 19:25

Miałem nie pisać ale aż dupa boli jak się to czyta. Nie reprezentujesz Ruchu tylko jego właścicieli, jakby Cię nie chcieli i byś nie robił tego co chcą to by Cię albo nie wybrali albo wy***ali na zbity pysk. Prosta sprawa.
Tylko umarli widzieli koniec wojny

marek79
Kontakt:

#19072 Post autor: marek79 » 27 lip 2019, o 19:34

Czyli do Zarządu można od tak przyjść i dostać robotę?
Czy jednak trzeba być z jakiegoś "nadania"?

Kujav
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19073 Post autor: Kujav » 27 lip 2019, o 19:36

Panie Prezesie jeżeli ma pan klub w sercu i choć trochę godności to niech Pan załatwi pieniądze dla pracowników i zgłosi wniosek o upadłość spółki.

Kibice nie zamienią z Panem słowa dopóki właścicielami będą Pan Kurczyk i Bik.

Ruch nigdy nie zginie, my wrócimy, silniejsi. Teraz upada spółka akcyjna, Ruch żyje nadal.

Cytując Comę:

"Takiej władzy w naszych progach, wszyscy chcielibyśmy podziękować, w nie do końca pięknych słowach. Z wyrazami szczerej niewdzięczności dla sk***ysynów nie mamy litości".

Żryjcie gruz i niech miasto dobierze się do Waszych zabezpieczeń, a waszym firmom wszystkiego najgorszego.
Mój głos rozsądku, wszyscy spuszczali wzrok:

https://ibb.co/0tL0xPD

https://www.youtube.com/watch?v=eix_F8y4S5U

Elmer
Kontakt:

#19074 Post autor: Elmer » 27 lip 2019, o 20:15

Przyjmiemy każde wsparcie, żeby powiązać koniec z końcem. W ten poniedziałek potrzebujemy kwoty 600 000 zł. Możemy dokonać cesji ze środków, które do 30 września 2019 r. otrzymamy od sponsora.
PRECZ z klubu!
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

viperR
Kontakt:

#19075 Post autor: viperR » 27 lip 2019, o 21:02

z jednej strony mi Pana Prezesa szkoda, z drugiej Pan Prezes wiedział na co się pisze i kto jest jego mocodawcą.
nikt nie podejmuje się takiej roboty bez świadomości że na swoich mocodawców nie może liczyć..

gringo21
Kontakt:

#19076 Post autor: gringo21 » 27 lip 2019, o 21:09

Pieniądze na wpłacenie zaległych wypłat dla pracowników to za mało. Zaraz termin kolejnych wypłat. Do tego zaległości wobec firm zewnętrznych takich jak ochrona, transport, oc, itp. Co z tego ze wystartujemy? Co będzie za miesiac, dwa. Potem kolejną rata układu. Bez wkładu akcjonariuszy nic się nie zrobi. W tej lidze jedyne wpływy to wpływy z biletów itp. To za mało.
TYLKO RUCH !!!!

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19077 Post autor: Rafał19R20 » 27 lip 2019, o 21:25

Wela
Czyli rozwiazaniem jest znow pozyczka?!...
co tam kolejny milion do zadluzenia..
i tym chcesz Nas przekonac?
Niech w koncu pan Bik wylozy pozadny pienoadz albo sp***dala czy to takie trudne do zrozumienia?...
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

Awatar użytkownika
markomaniak
Kontakt:

#19078 Post autor: markomaniak » 27 lip 2019, o 21:25

1) tadeusz danisz
‏ @TDanisz
2h2 hours ago

O 22.00 u @KoltonRoman w @PrawdaFutbolu tematem sprawa @ruchchorzow1920 - rozmowa z @BargielAnna

https://twitter.com/PrawdaFutbolu

2)
Maciej Grygierczyk
‏ @magrygier
2h2 hours ago

Wiceprezes Marcin Waszczuk przesłał na moją skrzynkę otwarty apel o pomoc Ruchowi.
"W ten poniedziałek potrzebujemy kwoty 600 000 zł. Możemy dokonać cesji ze środków, które do 30 września 2019 r. otrzymamy od sponsora".

https://sportdziennik.com/dramatyczny-a ... do-upadku/

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19079 Post autor: Ozor » 27 lip 2019, o 21:37

tu już nawet telefon do Bociana nie pomoże bo jak chce 600 tys to cesja musiała by być chyba na ponad mln , sprzedali wszystko co mogli , okradli dzieci i postawili na klasycznego słupa w obliczu upadku.
Klasyka.

Awatar użytkownika
sgR
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19080 Post autor: sgR » 27 lip 2019, o 21:50

Grają ewidentnie na czas bo każda rata układu to trochę odzyskanej kasy. Klasyka gatunku. Mówienie o obronie Ruchu Panie Wela jest śmiesznie.
Pan nie odróżnia spółki jako formy prowadzenia działalności od Ruchu. Ruch będzie zawsze.Kiedyś był w formie prawnej Stowarzyszenia, teraz jest spółką akcyjną a w przyszłości ktoś wymyśli inną formę to może będzie jeszcze inną jak i reszta klubów. Wmawianie kibicom, że warto wegetować w 4 ligach w imię złodziejstwa właścicieli to dużo więcej niż bezczelność, zakłamanie i liczę, że ktoś Pana z tego kiedyś rozliczy.
A co do faktoringu to kolejne robienie z nas idiotów. Przecież za to się płaci odsetki i to niemałe. Ten klub jest zadłużony po uszy, nie ma ani grosza a Pan wymyśla banalne lichwiarskie rozwiązania, które właśnie pogrążyły ten klub. Rzygać się chce jak się to czyta.

ODPOWIEDZ