"dziwimy sie teraz czemu sponsor nie chcial przyjsc i dac grosza...
bo jak zobaczyl to bagno to zawsze dochodzil do wniosku,
ze to jest topienie kasy wiec zaden tego nie robil."
Dokładnie to słyszę od pół roku od sponsorów, którzy mogliby wesprzeć klub...

"Najpierw zróbcie tam porządek, bo nawet nie wiadomo z kim rozmawiać"...
Teraz kiedy objąłem stołek wice, retoryka jest lżejsza, ale na pierwsze spotkania pojadę dopiero, jak uratujemy sytuację, bo za 2 dni nie będzie czego ratować.
Robbo2k, wątek "Wela..." został zablokowany i zmieniono jego nazwę na "Co z tym Ruchem?" czy jakoś tak...robbo2k pisze: ↑27 lip 2019, o 13:47Gdzie się podział wątek Wela? Ja ostrzegam Cię jeśli pójdzie spłata raty układu a nie pracowników tego samego dnia idzie pismo do prokuratury KNF KPWiG GPW w którym będzie zgłoszenie popełnienia przestępstwa przez zarząd spółki.
Po drugie Wela kto wypłacił pieniądze z subkonta Akademii i na co pieniądze poszly. Czekam na odpowiedź do poniedziałku.
Nie zamierzam już walczyć o zabieranie głosu. Chcecie mnie blokować? Wasza sprawa... Po tym wpisie mogę być offen zbanowany. Spodziewam się już wszystkiego. Nic na siłę...
A nie piszę w innych wątkach, bo nie miałem kiedy, a potem padałem na pysk - czy się komuś podoba, czy nie...
A poza tym... Piszę - źle, bo "weź się za robotę...", nie piszę - źle, "bo ma nas w du..e", chodzi w szaliku - źle, "bo się lansuje", nie chodzi - źle, bo "się nie identyfikuje"...
Wiem, wiem... Jeszcze się taki nie urodził, który by wszystkim dogodził...
Przyjmuję z pokorą, że część z Was zrzuca na mnie cały ten syf, którzy narobiły poprzednie zarządy, choć nie miałem z tym nic wspólnego, a wierzę, że prawda zawsze wychodzi na jaw i że "po owocach nas poznacie", więc skupiam się na robocie...
A propos pieniędzy na ratę układową a nie na pracowników. Możesz być spokojny - ustaliłem z pracownikami parę nowych dobrych pomysłów i już w poniedziałek w banku będziemy załatwiać dwustronne zabezpieczenie, że prokurent nie może wykonać przelewu bez mojej akceptacji, a ja bez jego, więc nikt nie ruszy tych pierwszych pieniędzy i one pójdą na pensje dla zawodników, sztabu trenerskiego i pracowników, dalej na obóz dla młodzieży i na zabezpieczenie pierwszego meczu - o ile załatwię kasę na wypłaty pracowników.
Pieniędzmi z konta Akademii zarządza prokurent, a na co dokładnie one poszły, to już musisz pytać moich poprzedników. Wszystkie te operacje były wykonywane wcześniej. Ja wykonałem w pierwszym tygodniu jedną taką
operację, żeby wypłacić zaległe 3 pensje naszym pracownikom, którzy mieli tragedię w rodzinie i szykowali się do pogrzebu. Później Ania mnie uświadomiła o tym procederze i to ze swojej strony gwarantuję, że i z tą patologią zrobimy porządek. W moich planach Akademia powinna być niezależna, jeśli chodzi o dysponowanie środkami na szkolenie młodzieży. Ruch zawsze był bardzo silny swoimi wychowankami i takie pomysły jak "niebieskie przedszkola" i inne, będą wprowadzane, o ile przeżyjemy i o ile ja tu jeszcze będę, bo po piątkowej konferencji nie mam najlepszych notowań... ale zapowiadałem akcjonariuszom już na wstępie, że jeśli dojdzie do konfrontacji między Kibicami, Pracownikami a akcjonariuszami czy miastem, to ja staję po stronie Kibiców i swoich Pracowników. I tak zrobiłem i tak zrobię. Tu jest jeszcze trochę patologii do uporządkowania, ale wszystko w swoim czasie. Ja też chcę normalności. Jedyne z czym się z Wami nie zgadzam, to bojkot, bo uważam, że szeregiem innych działań można doprowadzić do albo odkupienia akcji od akcjonariuszy, albo zmiany układu sił w akcjonariacie...
Wolę walczyć, niż stać z boku i patrzeć jak to pier...nie... Nie wyobrażam sobie piłki nożnej bez tego Ruchu... UKS też będę wspierał i kibicował, ale to już nigdy nie będzie to samo...
Ta konferencja pracowników pobudziła opinię publiczną i to jest bardzo dobry moment, żeby pójść w kierunku zbiórki publicznej... RAZEM! I z takim ŻELAZNYM warunkiem i zabezpieczeniem, że te pieniądze nie pójdą na żadne stare długi, ale na rozwój klubu... czyli utrzymanie pracowników, szkolenia młodzieży i gry pierwszego zespołu.
Jeśli tego dokonamy i sytuacja się ustabilizuje, to powoli i sponsorzy na nowo przekonają się do Ruchu...
Wracając od dalekiej przyszłości, mi zostało 2 dni na załatwienie 600 000 zł na pensje pracownicze, na obóz młodzieży i na start pierwszego zespołu. Potem sam mogę iść do lamusa, jako przegrany...
pyRsk