Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Wela

Re: Co z tym Ruchem?

#19051 Post autor: Wela » 27 lip 2019, o 16:34

Tomasz,

"dziwimy sie teraz czemu sponsor nie chcial przyjsc i dac grosza...
bo jak zobaczyl to bagno to zawsze dochodzil do wniosku,
ze to jest topienie kasy wiec zaden tego nie robil."

Dokładnie to słyszę od pół roku od sponsorów, którzy mogliby wesprzeć klub... :(
"Najpierw zróbcie tam porządek, bo nawet nie wiadomo z kim rozmawiać"...
Teraz kiedy objąłem stołek wice, retoryka jest lżejsza, ale na pierwsze spotkania pojadę dopiero, jak uratujemy sytuację, bo za 2 dni nie będzie czego ratować.
robbo2k pisze:
27 lip 2019, o 13:47
Gdzie się podział wątek Wela? Ja ostrzegam Cię jeśli pójdzie spłata raty układu a nie pracowników tego samego dnia idzie pismo do prokuratury KNF KPWiG GPW w którym będzie zgłoszenie popełnienia przestępstwa przez zarząd spółki.

Po drugie Wela kto wypłacił pieniądze z subkonta Akademii i na co pieniądze poszly. Czekam na odpowiedź do poniedziałku.
Robbo2k, wątek "Wela..." został zablokowany i zmieniono jego nazwę na "Co z tym Ruchem?" czy jakoś tak...
Nie zamierzam już walczyć o zabieranie głosu. Chcecie mnie blokować? Wasza sprawa... Po tym wpisie mogę być offen zbanowany. Spodziewam się już wszystkiego. Nic na siłę...
A nie piszę w innych wątkach, bo nie miałem kiedy, a potem padałem na pysk - czy się komuś podoba, czy nie...
A poza tym... Piszę - źle, bo "weź się za robotę...", nie piszę - źle, "bo ma nas w du..e", chodzi w szaliku - źle, "bo się lansuje", nie chodzi - źle, bo "się nie identyfikuje"...
Wiem, wiem... Jeszcze się taki nie urodził, który by wszystkim dogodził...
Przyjmuję z pokorą, że część z Was zrzuca na mnie cały ten syf, którzy narobiły poprzednie zarządy, choć nie miałem z tym nic wspólnego, a wierzę, że prawda zawsze wychodzi na jaw i że "po owocach nas poznacie", więc skupiam się na robocie...

A propos pieniędzy na ratę układową a nie na pracowników. Możesz być spokojny - ustaliłem z pracownikami parę nowych dobrych pomysłów i już w poniedziałek w banku będziemy załatwiać dwustronne zabezpieczenie, że prokurent nie może wykonać przelewu bez mojej akceptacji, a ja bez jego, więc nikt nie ruszy tych pierwszych pieniędzy i one pójdą na pensje dla zawodników, sztabu trenerskiego i pracowników, dalej na obóz dla młodzieży i na zabezpieczenie pierwszego meczu - o ile załatwię kasę na wypłaty pracowników.

Pieniędzmi z konta Akademii zarządza prokurent, a na co dokładnie one poszły, to już musisz pytać moich poprzedników. Wszystkie te operacje były wykonywane wcześniej. Ja wykonałem w pierwszym tygodniu jedną taką
operację, żeby wypłacić zaległe 3 pensje naszym pracownikom, którzy mieli tragedię w rodzinie i szykowali się do pogrzebu. Później Ania mnie uświadomiła o tym procederze i to ze swojej strony gwarantuję, że i z tą patologią zrobimy porządek. W moich planach Akademia powinna być niezależna, jeśli chodzi o dysponowanie środkami na szkolenie młodzieży. Ruch zawsze był bardzo silny swoimi wychowankami i takie pomysły jak "niebieskie przedszkola" i inne, będą wprowadzane, o ile przeżyjemy i o ile ja tu jeszcze będę, bo po piątkowej konferencji nie mam najlepszych notowań... ale zapowiadałem akcjonariuszom już na wstępie, że jeśli dojdzie do konfrontacji między Kibicami, Pracownikami a akcjonariuszami czy miastem, to ja staję po stronie Kibiców i swoich Pracowników. I tak zrobiłem i tak zrobię. Tu jest jeszcze trochę patologii do uporządkowania, ale wszystko w swoim czasie. Ja też chcę normalności. Jedyne z czym się z Wami nie zgadzam, to bojkot, bo uważam, że szeregiem innych działań można doprowadzić do albo odkupienia akcji od akcjonariuszy, albo zmiany układu sił w akcjonariacie...

Wolę walczyć, niż stać z boku i patrzeć jak to pier...nie... Nie wyobrażam sobie piłki nożnej bez tego Ruchu... UKS też będę wspierał i kibicował, ale to już nigdy nie będzie to samo...

Ta konferencja pracowników pobudziła opinię publiczną i to jest bardzo dobry moment, żeby pójść w kierunku zbiórki publicznej... RAZEM! I z takim ŻELAZNYM warunkiem i zabezpieczeniem, że te pieniądze nie pójdą na żadne stare długi, ale na rozwój klubu... czyli utrzymanie pracowników, szkolenia młodzieży i gry pierwszego zespołu.

Jeśli tego dokonamy i sytuacja się ustabilizuje, to powoli i sponsorzy na nowo przekonają się do Ruchu...

Wracając od dalekiej przyszłości, mi zostało 2 dni na załatwienie 600 000 zł na pensje pracownicze, na obóz młodzieży i na start pierwszego zespołu. Potem sam mogę iść do lamusa, jako przegrany...

pyRsk

Awatar użytkownika
E
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19052 Post autor: E » 27 lip 2019, o 16:45

Mam nadzieję że pódziesz.
Tylko umarli widzieli koniec wojny

Elmer
Kontakt:

#19053 Post autor: Elmer » 27 lip 2019, o 17:17

Namów pan panie Wela "udziałowców" żeby dali sobie spokój. Im szybciej, tym lepiej. Im już nikt nie uwierzy.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19054 Post autor: robbo2k » 27 lip 2019, o 17:18

Zbiórka na utrzymanie interesu patologicznych właścicieli? Żartujesz sobie. Zbiórka tylko po tym jak obecni właściciele oddadza swoje akcje kibicom. Wtedy kibice pomoga. Inaczej ich akcje i ich pożyczki będą miały zerowa wartosc.

Akcjonariusze sprzedają za 1zl swoje akcje WR, wykładają 2mln w gotówce i wtedy kibice mogą rozważyć ratowanie klubu i spłacenie zobowiązań. Proste dokładnie tego oczekiwał Szymon.

Wystarczyło właściwe oświadczenie RN i dzisiaj już te 600tys w gotówce od kibicow by było z karnetów. Nie chcieli to niech się akcjonariusze bujają

I przestań pan towarzyszu Wela używać pracowników jako żywe tarcze
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Awatar użytkownika
karol fryna
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19055 Post autor: karol fryna » 27 lip 2019, o 17:43

Wela pisze:
27 lip 2019, o 16:34
Tomasz,

Dokładnie to słyszę od pół roku od sponsorów, którzy mogliby wesprzeć klub... :(
Teraz kiedy objąłem stołek wice, retoryka jest lżejsza, ale na pierwsze spotkania pojadę dopiero, jak uratujemy sytuację, bo za 2 dni nie będzie czego ratować.
robbo2k pisze:
Gdzie się podział wątek Wela? Ja ostrzegam Cię jeśli pójdzie spłata raty układu a nie pracowników tego samego dnia idzie pismo do prokuratury KNF KPWiG GPW w którym będzie zgłoszenie popełnienia przestępstwa przez zarząd spółki.

Po drugie Wela kto wypłacił pieniądze z subkonta Akademii i na co pieniądze poszly. Czekam na odpowiedź do poniedziałku.
Robbo2k, wątek "Wela..." został zablokowany i zmieniono jego nazwę na "Co z tym Ruchem?" czy jakoś tak...
Nie zamierzam już walczyć o zabieranie głosu. Chcecie mnie blokować? Wasza sprawa... Po tym wpisie mogę być offen zbanowany. Spodziewam się już wszystkiego. Nic na siłę...
A nie piszę w innych wątkach, bo nie miałem kiedy, a potem padałem na pysk - czy się komuś podoba, czy nie...
A poza tym... Piszę - źle, bo "weź się za robotę...", nie piszę - źle, "bo ma nas w du..e", chodzi w szaliku - źle, "bo się lansuje", nie chodzi - źle, bo "się nie identyfikuje"...
Przyjmuję z pokorą, że część z Was zrzuca na mnie cały ten syf, którzy narobiły poprzednie zarządy, choć nie miałem z tym nic wspólnego, a wierzę, że prawda zawsze wychodzi na jaw i że "po owocach nas poznacie", więc skupiam się na robocie...

A propos pieniędzy na ratę układową a nie na pracowników. Możesz być spokojny - ustaliłem z pracownikami parę nowych dobrych pomysłów i już w poniedziałek w banku będziemy załatwiać dwustronne zabezpieczenie, że prokurent nie może wykonać przelewu bez mojej akceptacji, a ja bez jego, więc nikt nie ruszy tych pierwszych pieniędzy i one pójdą na pensje dla zawodników, sztabu trenerskiego i pracowników, dalej na obóz dla młodzieży i na zabezpieczenie pierwszego meczu - o ile załatwię kasę na wypłaty pracowników.

Pieniędzmi z konta Akademii zarządza prokurent, a na co dokładnie one poszły, to już musisz pytać moich poprzedników. Wszystkie te operacje były wykonywane wcześniej. Ja wykonałem w pierwszym tygodniu jedną taką
operację, żeby wypłacić zaległe 3 pensje naszym pracownikom, którzy mieli tragedię w rodzinie i szykowali się do pogrzebu. Później Ania mnie uświadomiła o tym procederze i to ze swojej strony gwarantuję, że i z tą patologią zrobimy porządek. W moich planach Akademia powinna być niezależna, jeśli chodzi o dysponowanie środkami na szkolenie młodzieży. Ruch zawsze był bardzo silny swoimi wychowankami i takie pomysły jak "niebieskie przedszkola" i inne, będą wprowadzane, o ile przeżyjemy i o ile ja tu jeszcze będę, bo po piątkowej konferencji nie mam najlepszych notowań... ale zapowiadałem akcjonariuszom już na wstępie, że jeśli dojdzie do konfrontacji między Kibicami, Pracownikami a akcjonariuszami czy miastem, to ja staję po stronie Kibiców i swoich Pracowników. I tak zrobiłem i tak zrobię. Tu jest jeszcze trochę patologii do uporządkowania, ale wszystko w swoim czasie. Ja też chcę normalności. Jedyne z czym się z Wami nie zgadzam, to bojkot, bo uważam, że szeregiem innych działań można doprowadzić do albo odkupienia akcji od akcjonariuszy, albo zmiany układu sił w akcjonariacie...

Wolę walczyć, niż stać z boku i patrzeć jak to pier...nie... Nie wyobrażam sobie piłki nożnej bez tego Ruchu... UKS też będę wspierał i kibicował, ale to już nigdy nie będzie to samo...

Ta konferencja pracowników pobudziła opinię publiczną i to jest bardzo dobry moment, żeby pójść w kierunku zbiórki publicznej... RAZEM! I z takim ŻELAZNYM warunkiem i zabezpieczeniem, że te pieniądze nie pójdą na żadne stare długi, ale na rozwój klubu... czyli utrzymanie pracowników, szkolenia młodzieży i gry pierwszego zespołu.

Jeśli tego dokonamy i sytuacja się ustabilizuje, to powoli i sponsorzy na nowo przekonają się do Ruchu...

Wracając od dalekiej przyszłości, mi zostało 2 dni na załatwienie 600 000 zł na pensje pracownicze, na obóz młodzieży i na start pierwszego zespołu. Potem sam mogę iść do lamusa, jako przegrany...

pyRsk
i co z tego ,ze ogarniecie zalegly milion ,niy 600 tys jak za tydzien nastepno wyplata nastepne wydatki i co dalij?bier tych twoich pseudopracodawcow i wy***rdalac!

Waserwaga
Kontakt:

#19056 Post autor: Waserwaga » 27 lip 2019, o 17:52

Na zmiany w akcjonariacie i inne ,,pomysły,, czas minął już dawno. To musi upaść. Niestety czeka nas przeciąganie wszystkiego w czasie. Ratunek dla tego klubu to osoby transparentne takie jak Szymon plus STADION. Na informacje o zaprzestaniu budowy jak i braku zabezpieczeń na nieruchomosciach patermana i kurczyka doczekamy się już niedługo.

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19057 Post autor: robbo2k » 27 lip 2019, o 18:05

Nie rozumiesz przecież Wela realizuje plan każdy tydzień więcej kolejna ratka układu dla dojnych akcjonariuszy
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Awatar użytkownika
bluemario
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19058 Post autor: bluemario » 27 lip 2019, o 18:21

Widać że chcą tylko jak najwięcej kasy wyciągnąć a wyniki płatności to mają gdzieś. BOJKOT
Niech akcjanariusze dadzą kasę na ratę oraz na bieżącą działalność klubu to można rozmawiać bo miarka się przebrała ciągle kłamstwa, kłamstwa.
Ostatnio zmieniony 27 lip 2019, o 18:28 przez bluemario, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#19059 Post autor: Radvan138 » 27 lip 2019, o 18:22

E pisze:
27 lip 2019, o 16:45
Mam nadzieję że pódziesz.
:ok:

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#19060 Post autor: Radvan138 » 27 lip 2019, o 18:26

Wela pisze:
27 lip 2019, o 16:34
Tomasz,

robbo2k pisze:

pyRsk
Skoncz pan pieprzyc dyrdymaly o ratownaiu spolki i wycierac se gembe pracownikami. Zadnych zbiorek na ratowanie tej patologi, zadnych akcji, zadnych rozmow z tymi pasozytmi ktorzy mienia sie wlascicielami.
No Surrender !

alexx6

#19061 Post autor: alexx6 » 27 lip 2019, o 18:38

Najbardziej boli że nie będzie wyjazdu do Gaci

AsembleR

#19062 Post autor: AsembleR » 27 lip 2019, o 18:47

Tego trupa NIE MOŻNA RATOWAĆ. Dopóki Bik i Kurczyk są w klubie dopóty pieniądze będą wsiąkać na potęgę. Nawet gdyby przyszedł szejk-miliarder to i tak byłyby obsuwy w wypłatach. Tak jak za smagorowicza - klub był w czubie tabeli, miał stosunkowo niewielkie zadłużenie a zaległości sięgały 4, 5 miesięcy. Na złodzieja nie ma rady!

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19063 Post autor: grzej » 27 lip 2019, o 18:51

Zarządzanie przez kolejne pożyczki Panie Wiceprezesie Waszczuk vel. Wela? Tak ma to wyglądać. Na klub czy na siebie je pan weźmie? Co będzie zabezpieczeniem? Faktura od sponsora? Proszę nie odpowiadać.
historiaruchu.pl

Wela

#19064 Post autor: Wela » 27 lip 2019, o 18:57

Robbo2k,

nie jestem niczyim człowiekiem!!! Przyszedłem do tego bagna, kiedy zobaczyłem, że już nikt nie chce tego ratować... A teraz słyszę, że ma pierd...nąć... Pisząc, że wspieram akcjonariuszy czy jakiekolwiek układy, piszesz nieprawdę. Nie spółka jest dla mnie ważna, ale Klub, Niebieska ERKA!

Jeszcze do niedawna słuchałem, że "zamykają Wam gęby", że nikt nie chce z Wami rozmawiać, że nikt nie liczy się z Kibicami. A teraz Wy mi zamykacie gębę, nie chcecie ze mną /z zarządem/ rozmawiać, choć nie jestem ani akcjonariuszem, ani nie reprezentuję akcjonariuszy.
Przekonałem RN swoimi planami ustabilizowania sytuacji i późniejszego planu naprawczego. Może byli na tyle zdesperowani, że dali mi tę szansę, ale NIE JESTEM NICZYIM CZŁOWIEKIEM!

Nie zgadzam się i NIGDY NIE ZGODZĘ SIĘ na drogę w kierunku dobicia Ruchu!

Walczę o środki na pensje dla zawodników, sztabu trenerskiego i pracowników, na szkolenie młodzieży i przede wszystkim na zabezpieczenie startu pierwszej drużyny w lidze!!!

Będę walczył o takie zapisy w Statucie Spółki, a w trybie pilnym o uchwały RN, żeby więcej nie doszło do zadłużeń wobec zawodników, trenerów i pracowników - bo jest FUNDAMENT KLUBU!
Nie piszcie mi, że "wycieram sobie gębę pracownikami", bo cenię Ich nad wyraz i podziwiam, a w swojej karierze zawodowej ZAWSZE DBAŁEM O LUDZI!
Zawsze okazywałem ludziom szacunek, bo tak mnie nauczyła Ś.P. Matka i Ś.P. Ojciec, który mawiał:
"W ŻYCIU TRZEBA BYĆ CZŁOWIEKIEM!"

Możecie pisać kłamstwa na mój temat i wyzywać i spływa to po mnie jak woda po kaczce, bo ...
NIKT NIKOMU NIE MA PRAWA WYRWAĆ RUCHU Z SERCA!

Rozumiem Wasz ból i żal i wkur...nie, ale nie mogę pojąć, że zamiast łączyć ludzi, w ten sposób ich dzielicie!

Sami się wściekacie, że Was nie słuchali, że mieli Was w d..., że Was ignorowali, albo kłamali na Wasz temat...
A teraz gracie tymi samymi zagrywkami? Do czego to doprowadzi?

Wokół Ruchu trzeba konstruktywnej pracy, uczciwości i transparentności!

A jedyną drogą do uratowania Niebieskich jest DIALOG - ZGODA - WSPÓŁPRACA = WYNIKI!

Jest takie, zdaje się rzymskie powiedzenie:

"Najpierw Cię ignorują, potem się z Ciebie śmieją, potem Cię zwalczają, a na końcu zwyciężasz!"

Możecie wieszać na mnie psy i wyzywać, ale za to co zrobiłem, a nie za to czego nie zrobiłem...
To jest uczciwa ocena sytuacji...

Czekam, aż zabiorą głos Ci Liderzy wśród Kibiców, którzy chcą szerokiej i dobrej współpracy!
Nie dla ratowania spółki, ale dla ratowania NIEBIESKIEJ ERKI!

Przede mną może i ostatnie dni w Ruchu, ale nie zamierzam składać broni!!!

Pozdrawiam i wciąż zapraszam do rozmów! Ze mną, z zarządem, a nie z akcjonariuszami!

pyRsk Ludkowie!

Wela

#19065 Post autor: Wela » 27 lip 2019, o 19:02

grzej pisze:
27 lip 2019, o 18:51
Zarządzanie przez kolejne pożyczki Panie Wiceprezesie Waszczuk vel. Wela? Tak ma to wyglądać. Na klub czy na siebie je pan weźmie? Co będzie zabezpieczeniem? Faktura od sponsora? Proszę nie odpowiadać.
Nie biorę żadnych pożyczek na kolejne zadłużenia, ale na poczet pieniędzy, które otrzymamy zaraz od sponsorów. Nie mam teraz innego wyjścia!
Tydzień temu właśnie na tej zasadzie załatwiłem 40 000 zł i o tę pożyczkę otrzymamy mniej od sponsora.
Całość tych 40 000 zł przekazałem na wypłaty dla pracowników, bo tak zapowiadałem od początku!

Tę pożyczkę poręczyłem jako prywatna osoba! Sam wyszedłem z taką propozycją! \
TE 600 000 TYSIĘCY, KTÓRE MUSZĘ NA PONIEDZIAŁEK ZAŁATWIĆ, TEŻ PORĘCZĘ JAKO PRYWATNA OSOBA!
Najwyżej i mnie komornik będzie ścigał do końca życia! Mam to już w d... Chcę uratować Ruch!

Pieniądze to nie wszystko!

Bluzgajcie dalej na mnie, zamiast połączyć siły i razem walczyć o RUCH... :(

ODPOWIEDZ