RUCH CHORZÓW---ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Do "redena" i "Esiu"
Do „redena”
To, że nazywasz moich przodków „agentami” Piłsudskiego”, to masz rację, bo byli i Strzelcami i Peowiakami (jeżeli wiesz o co chodzi).
Lecz jest to dla mnie powód do dumy i chwały !!!
To, że plujesz na Polskę i Polaków to Twój osobisty problem.
Twoją wypowiedzią OBRAŻASZ JEDNAK SWOICH WŁASNYCH
ZIOMALI, POTOMKÓW TYCH TYSIĘCY ŚLĄZAKÓW KTÓRZY
I W PLEBISCYCIE I W POWSTANIACH OPOWIEDZIELI SIĘ ZA POLSKĄ.
To już jednak Wasz wewnętrzny problem ....
Do „Esiu”
I w Plebiscycie i w Powstaniach nie było wyboru albo Śląsk, albo Polska, albo Niemcy. Był tylko wybór albo Niemcy, albo Polska. To fakt historyczny i dziwię się, że ktoś wymyśla nowe teorie.
Polecam muzeum w Chorzowie i Bytomiu, bo wydaje mi się, że akurat Ty
oglądasz nie tylko mecze.
To dobrze, że interesujesz się historią, musisz jednak wrócić do książek i bardziej precyzyjnie wiązać daty, fakty i zdarzenia ....
Zostawmy już jednak na boku te historyczne rozważania, bo dzisiaj
Wielki Mecz i tak jak pisałem wcześniej, niech wygra lepszy !!! Oby tylko po dobrym meczu....
Pozdrawiam wszystkich, nawet „redena” !!!
To, że nazywasz moich przodków „agentami” Piłsudskiego”, to masz rację, bo byli i Strzelcami i Peowiakami (jeżeli wiesz o co chodzi).
Lecz jest to dla mnie powód do dumy i chwały !!!
To, że plujesz na Polskę i Polaków to Twój osobisty problem.
Twoją wypowiedzią OBRAŻASZ JEDNAK SWOICH WŁASNYCH
ZIOMALI, POTOMKÓW TYCH TYSIĘCY ŚLĄZAKÓW KTÓRZY
I W PLEBISCYCIE I W POWSTANIACH OPOWIEDZIELI SIĘ ZA POLSKĄ.
To już jednak Wasz wewnętrzny problem ....
Do „Esiu”
I w Plebiscycie i w Powstaniach nie było wyboru albo Śląsk, albo Polska, albo Niemcy. Był tylko wybór albo Niemcy, albo Polska. To fakt historyczny i dziwię się, że ktoś wymyśla nowe teorie.
Polecam muzeum w Chorzowie i Bytomiu, bo wydaje mi się, że akurat Ty
oglądasz nie tylko mecze.
To dobrze, że interesujesz się historią, musisz jednak wrócić do książek i bardziej precyzyjnie wiązać daty, fakty i zdarzenia ....
Zostawmy już jednak na boku te historyczne rozważania, bo dzisiaj
Wielki Mecz i tak jak pisałem wcześniej, niech wygra lepszy !!! Oby tylko po dobrym meczu....
Pozdrawiam wszystkich, nawet „redena” !!!
do pana Dante chciolbych cie ty ch*** spotkac na szpilu abo ch** wjy kaj ale chciolbych w cztyry loczy i wierz mi ciulu za***any ze chobys wyglondol jak pudzian i bol dobry jak brus to bych z tobom wyloz na sparing ciulu pi***olony-nigdy nie uzywom wulgaryzmow ale zes wy mie tak krew moja niebiesko zawarzol ze jescze roz ci napisza nie dej Boze kieby my sie spotkali
dotarlo do ciebie zakichany gorolu je***y?
dotarlo do ciebie zakichany gorolu je***y?
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- Patton
- Kontakt:
Krzysiek J. - A co taki gorol, jak ty moze wiedziec o historii Gornego Slonska?? Zol mi ciebie pieronowo, bo zyjesz w przeswiadczeniu jaka ta Polska ach, och eh... Nie masz swojej malej ojczyzny, do warszawki daleko, twoja rodzina i znajomi jezdza do roboty do nas. A ty wracasz do domu, pfffuuu bloku, jedziesz przez 20 mostow i wiaduktow, wszedzie slyszysz cudna Polska mowe potomkow kargula i pawlaka. Skad ty mozesz wiedziec co my czujemy w srodku, co czuje hanys jak mu niszcza ukochana ziemie?? Ta ziemia gornoslaska to matka kazdego slonzaka - polskiego, niemieckiego, czeskiego, czy tylko slonskiego. Ale przynajmniej NASZA, nie twoja, nie warszawki i nie twoich przodkow ze strzelcow. Bo ja pojade na Chorzow, Siemce, Swiony - wejde do sklepu i powiem "po naszymu" i kazdy wie jaki ze mnie czlowiek. A Ty?? 8)
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...
- Lutz
- Kontakt:
Te krzysiek gorolsko świnio - wroź sie swoje pozdrowiynio do życi - jo srom na ciebie , twoje zygłymbie i na twoja zapiździło gorolsko familio. Idź sie brudasie produkować na swoje zasrane polsko-gorolskie forum , a niy tukej na tym zacnym forum. Wy w stosunku do nos bydziedzie zawsze podludźmi , czyli jak niy wiysz co to je ty śmierdzoncy mamlasie ludźmi drugi kategori jak niy trzeci , zbiyraninom zawszonych szmaciorzy z cały Polski . Kto cie urodził czereśniaku ?? Powiydz- to cie pomszcza . a specjalnie do ciebie gnoju - SIEG HEIL !!!!!
Wqu........żech sie sorry , ale wiyncy do poziomu tych zwirząt sie niy zniża.
Wqu........żech sie sorry , ale wiyncy do poziomu tych zwirząt sie niy zniża.
-
- Kontakt:
- fRyta
- Kontakt:
Redeniak pisze:Mam pytanie do Was Niebiescy - sektor najblizej klatki, to jaki ma numer? Ktora kasą na niego wejsc? Kumpel z pracy z Katowic tam siada i tam sie z nim umowilem na mecz, ale zapomnialem go zapytac ktora kasa sie tam dostac...
:shock: no co Ty kasa bedziesz wchodzic

Zawsze wierni i oddani Siemianowice Śląskie !
-
- Kontakt:
Redeniak pisze:Mam pytanie do Was Niebiescy - sektor najblizej klatki, to jaki ma numer? Ktora kasą na niego wejsc? Kumpel z pracy z Katowic tam siada i tam sie z nim umowilem na mecz, ale zapomnialem go zapytac ktora kasa sie tam dostac...
[/quote]
wystarczy ze zapytasz kogos przed meczem:
- Przepraszam bardzo, gdzie znajdę bramę aby wejsc na sektor dla Zagłębiaków
:lol:
born and bred Blue!
KS RUCH CHORZOW
Górny Śląsk
KS RUCH CHORZOW
Górny Śląsk
-
- Kontakt:
- wolfik
- Kontakt:
Re: Do "redena" i "Esiu"
Jak tak lubisz czytac to polecam np. to http://www.slonsk.com/pozycje/02A/Piotr ... iedzi1.pdf poczytaj jeszcze najnowsza Historie Śląska, Polloka, a potem sobie powiąż fakty i wydarzeniaKrzysiek_J pisze: I w Plebiscycie i w Powstaniach nie było wyboru albo Śląsk, albo Polska, albo Niemcy. Był tylko wybór albo Niemcy, albo Polska. To fakt historyczny i dziwię się, że ktoś wymyśla nowe teorie.