Działania marketingowe

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
kobrrra
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Działania marketingowe

#6151 Post autor: kobrrra » 8 maja 2016, o 15:50

Radvan138 pisze:Jak sie cioro po zolu to co sie dziwisz. Jo mom obie treski i obie oblekom dosc czesto. Nic sie z nimi nie dzieje. To samo bylo w poprzednim sezonie.
Dziwię się, bo mam porównanie. Obie koszulki tylko do grania w piłkę na trawie (fakt, że czasem się wywali, rzuci itp.), a różnica ogromna.
Radvan138 pisze:Drugo sprawa. Co mo Ruch i marketing do jakosci tresek z adidasa ?
Poza tym, że zamawia je u producenta, akceptuje ich parametry, wycenia na 60-70 zł i sprzedaje je w swoim sklepie to w sumie niewiele...
maszeRuj albo Giń

COYD!

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#6152 Post autor: Radvan138 » 8 maja 2016, o 19:04

Kibic1983 pisze:
Radvan138 pisze:Jak sie cioro po zolu to co sie dziwisz. Jo mom obie treski i obie oblekom dosc czesto. Nic sie z nimi nie dzieje. To samo bylo w poprzednim sezonie.
Drugo sprawa. Co mo Ruch i marketing do jakosci tresek z adidasa ?

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Ty chyba żartujesz ? Że nic nie ma ? Ma i to bardzo dużo. Poprostu jest jakość materiałów do wyprodukowania (resztę możesz se dopisać)
A co mo do tego ? Ruch te treski szyje czy daje materialy ? Jo jakos nie widza zeby jakosc byla do zici

Kibic1983
Kontakt:

#6153 Post autor: Kibic1983 » 8 maja 2016, o 19:19

Jak chcesz mieć jakość to trzeba zapłacić

kobrrra
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6154 Post autor: kobrrra » 8 maja 2016, o 23:58

Moim zdaniem 70 zł za koszulkę, która po miesiącu normalnego używania wygląda jak wygląda, to jednak za dużo. Nie mam zamiaru nikogo przekonywać, napisałem o konkretnym przypadku i tyle.
W UK za koszulkę Arsenalu trzeba było zapłacić około 60-70 funtów (przyrównując te ceny do zarobków tu i tam w to podobna kwota). Ale było to tuż przed rozpoczęciem nowego sezonu i w tej cenie było jeszcze nazwisko i numer (od ręki, na miejscu).
Wiem, że nie można tego tak porównywać, ale pokazuje to, na jakim poziomie są ceny w Polsce. Bo za koszulkę angielskiego klubu trzeba dać równowartość tych 70 funtów.
maszeRuj albo Giń

COYD!

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6155 Post autor: jajo » 9 maja 2016, o 01:53

100zł za meczówka, to bardzo przystępna cena. Jedyne co, to rzeczywiscie loga sponsorow (to ich korzysc) powinny byc gratis.

ps. mom solidny brzuch i grom w tej meczowce dosc czesto i jeszcze szwy nie poszly :]
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

pedro-sbl
Kontakt:

#6156 Post autor: pedro-sbl » 9 maja 2016, o 08:48

£70 nawet z fajnym pakietem z napisali w uk to niystety ciagle dosc sporo za to mozna dosc sporo innych ubran kupic. Wnioskuja ze cyny trykotek w klubach z natury wysokie.

Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#6157 Post autor: Radvan138 » 9 maja 2016, o 12:26

Kibic1983 pisze:Jak chcesz mieć jakość to trzeba zapłacić
Ale przeciez jakosc jest dobro

kobrrra
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6158 Post autor: kobrrra » 9 maja 2016, o 20:06

pedro-sbl pisze:£70 nawet z fajnym pakietem z napisali w uk to niystety ciagle dosc sporo za to mozna dosc sporo innych ubran kupic. Wnioskuja ze cyny trykotek w klubach z natury wysokie.
Jasne, że to dużo, ale ludzie i tak kupują. Z drugiej strony jak komuś nie zależy na najnowszym modelu (czemu co sezon, to nowy wzór koszulek? ;) ) to bardzo tanio można znaleźć koszulki z poprzednich lat w "charity shopach". Dla dzieci oczywiście łatwiej, bo rosną.
Za logo Fly Emirates nie musiałem płacić, było.
maszeRuj albo Giń

COYD!

tomicher
Kontakt:

#6159 Post autor: tomicher » 11 maja 2016, o 11:00

kobrrra pisze:Za logo Fly Emirates nie musiałem płacić, było.
Reasumując - kibicuj Arsenalowi.

Wyciągasz jakieś kosmiczne argumenty o jakości koszulek z Adidasa, do których ogromna większość zarzutów nie ma.
Porównujesz realia najbardziej komercyjnej ligi na tej planecie do klubu środka stawki w lidze podwórkowej.
Litości chłopie.
Obrazek

kobrrra
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6160 Post autor: kobrrra » 11 maja 2016, o 15:19

tomicher pisze:

Wyciągasz jakieś kosmiczne argumenty o jakości koszulek z Adidasa, do których ogromna większość zarzutów nie ma.
Porównujesz realia najbardziej komercyjnej ligi na tej planecie do klubu środka stawki w lidze podwórkowej.
Litości chłopie.
Z logiem sponsora chodziło mi o to, że firma sama zadbała o swoją reklamę.
Nie porównuję realiów całej ligi, nie piszę o ofercie klubowych sklepów, choć takie porównania już tutaj widziałem, nawet pokazujące przykłady z polskiej ligi.
Piszę o konkretnym przypadku, porównuję dwie koszulki, więc jakie kosmiczne argumenty? Adidas to firma z górnej półki, podobnie jak Puma, dlatego zaskoczyło mnie że koszulki używane przez syna w ten sam sposób mogą tak różnie wyglądać. Powtórzę - nie mam zamiaru nikogo do niczego przekonywać, jakość pozostawia wiele do życzenia i tyle. Dla dobra wątku mogę uznać, że trafiłem na felerny egzemplarz.

A uwaga o kibicowaniu Arsenalowi niepotrzebna. Jesteś z Mikołowa tak? W moim mieście proporcje są odwrotne, a podejrzewam, że nawet gorsze.
maszeRuj albo Giń

COYD!

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6161 Post autor: jajo » 7 cze 2016, o 13:49

https://youtu.be/QTiWG4KKtuI
bardzo ciekawe dane podał Leśnodorski tutaj. Jestem wrecz w szoku.

Na Legii w tym sezonie bylo ok. 600 000 widzów, na co zebrało się aż 300 000 różnych osób.
Ponad połowa z tych 300 000 widzow to ludzie, ktorzy byli na 1-2 meczach.
6000 ludzi chodzi regualrnie (ok 90% frekwencja)
Tylko 300 osób było na wszystkich meczach.

To pokazuje, ze frekwencji nie buduje sie na fantykach (a moze sa oni tylko podstawa), a ludziach ktoryz przyjda raz na jakis czas zobaczyc mecz.

Tylko tutaj trzeba zbudowac taka marke, zeby ludzie chodzi na Ruch, a nie Legię, Lecha czy Górnika.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#6162 Post autor: Scypion » 7 cze 2016, o 13:53

I dlatego podstawą tej marki będzie Foszmańczyk i innie tacy herosi boisk.

Awatar użytkownika
Bartorus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6163 Post autor: Bartorus » 7 cze 2016, o 14:12

No Leśny o 600k pi***oli srogo. Według frekwencji łącznie było 420k

Awatar użytkownika
Bartorus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6164 Post autor: Bartorus » 7 cze 2016, o 14:16

A no debil ze mnie. Nie wliczyłem Pucharu i Ligi Europy

Awatar użytkownika
Biszkopt
Kontakt:

#6165 Post autor: Biszkopt » 7 cze 2016, o 16:42

kobrrra pisze:
tomicher pisze:

Litości chłopie.
Z logiem sponsora chodziło mi o to, że firma sama zadbała o swoją reklamę.
Nie porównuję realiów całej ligi, nie piszę o ofercie klubowych sklepów, choć takie porównania już tutaj widziałem, nawet pokazujące przykłady z polskiej ligi.
Piszę o konkretnym przypadku, porównuję dwie koszulki, więc jakie kosmiczne argumenty? Adidas to firma z górnej półki, podobnie jak Puma, dlatego zaskoczyło mnie że koszulki używane przez syna w ten sam sposób mogą tak różnie wyglądać. Powtórzę - nie mam zamiaru nikogo do niczego przekonywać, jakość pozostawia wiele do życzenia i tyle. Dla dobra wątku mogę uznać, że trafiłem na felerny egzemplarz.

A uwaga o kibicowaniu Arsenalowi niepotrzebna. Jesteś z Mikołowa tak? W moim mieście proporcje są odwrotne, a podejrzewam, że nawet gorsze.
Potwierdzam, zakupiłem sobie tę żółtą treskę z wyszywanym herbem i nawet chińska podróbka koszulki Realu Madryt trzyma się lepiej, nie mówiąc już o koszulce Atletico Madryt z tamtego sezonu, którą wychaczyłem na ebayu za cenę koszulki Ruchu, jakość niebo a ziemia.

Co do oferty klubowej tutaj niestety jest tak, że w Polsce nie jest tak kolorowo ale to idzie zobaczyć po cenach biletów i reakcjach na ich zmianę. Niestety ale w Polsce nie da rady budować potęgi na kibicach jak w innych krajach gdzie kultura kibicowska jest całkowicie inna, gdzie w niedziela się idzie do kościoła i na mecz, a u nas to już chyba nawet do kościoła się nie chodzi.

Uprzedzam pytanie po co mi koszulka Realu - nie, nie jestem kibicem, mam bo lubię mieć.
Ruch Chorzów... Legenda bez końca...

ODPOWIEDZ