Witek, nie zgodzę się z powyższym. Zmiana Efira za Stępla to akurat bardzo dobry ruch Fornalika oraz właśnie dowód na to że wczoraj reagował na wydarzenia boiskowe (co nie zawsze mu się zdarza i tutaj masz niewątpliwie rację). Stępla zdjął gdy losy meczu były już przesądzone a zagraża mu czwarta żółta i lepiej było oszczędzić go na Niecieczę. Inna sprawa że Stępel nie miał wczoraj dobrego dnia. Efir nic nie wniósł bo był nieskuteczny ale był bardziej widoczny niż Stępel. Ja nie oczekiwałem że Efir odmieni losy tego meczu przy wyniku i grze w 10. Nawet mówiłem kumplowi że jak miałem 14 lat to jaralem się takimi rzeczami i wierzyłem że można odmienić losy meczu w takim momencie.Witek46 pisze:Już to pisałem, Fornalik to świetny trener, wychowawca, integrator. Ale każdy ma wady. I jego wadą jest słaba reakcja na wydarzenia boiskowe. Znana Efir za Stępińskiego nic nie dała. Ani nie była sygnałem do ataku ani decyzją o obronie przed kompromitacją. Wejście Podgórskiego - bez komentarza.
Gdzie jest Koj? Dlaczego musi grać Oleksy? Zaryzykuję twierdzenie, że poprawa wyników Ruchu w drugiej połowie rundy wzięła się z kontuzji Oleksego i konieczności przebudowania obrony.
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Druga sprawa to Koj nie jest lewym obrońcą i dywagowania dlaczego nie on za Okeksego nie ma sensu. To że Koj zagrał trzy razy na tej pozycji z musu (w tym raz bardzo dobrze a raz bardzo słabo) nie czyni go lewym obrońcą. Na lewego obrońcę nie ma predyspozycji fizycznych, nie z tą posturą i cechami motorycznymi. Oczywiście można dywagować dlaczego gra Cichocki a nie Koj i tutaj bym mógł Waldkowi dać minus. Jeżeli już jesteśmy przy minusach to nie wiem dlaczego nie zdjął Konczkowskiego z tych samych powodów co Stępla ale widocznie miał swoje powody i chętnie bym je poznał