[20 kolejka] Ruch Chorzów - Jagiellonia 11.12.15 20:30

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: [20 kolejka] Ruch Chorzów - Jagiellonia 11.12.15 20:30

#91 Post autor: gerhat » 12 gru 2015, o 11:40

Witek46 pisze:Już to pisałem, Fornalik to świetny trener, wychowawca, integrator. Ale każdy ma wady. I jego wadą jest słaba reakcja na wydarzenia boiskowe. Znana Efir za Stępińskiego nic nie dała. Ani nie była sygnałem do ataku ani decyzją o obronie przed kompromitacją. Wejście Podgórskiego - bez komentarza.
Gdzie jest Koj? Dlaczego musi grać Oleksy? Zaryzykuję twierdzenie, że poprawa wyników Ruchu w drugiej połowie rundy wzięła się z kontuzji Oleksego i konieczności przebudowania obrony.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Witek, nie zgodzę się z powyższym. Zmiana Efira za Stępla to akurat bardzo dobry ruch Fornalika oraz właśnie dowód na to że wczoraj reagował na wydarzenia boiskowe (co nie zawsze mu się zdarza i tutaj masz niewątpliwie rację). Stępla zdjął gdy losy meczu były już przesądzone a zagraża mu czwarta żółta i lepiej było oszczędzić go na Niecieczę. Inna sprawa że Stępel nie miał wczoraj dobrego dnia. Efir nic nie wniósł bo był nieskuteczny ale był bardziej widoczny niż Stępel. Ja nie oczekiwałem że Efir odmieni losy tego meczu przy wyniku i grze w 10. Nawet mówiłem kumplowi że jak miałem 14 lat to jaralem się takimi rzeczami i wierzyłem że można odmienić losy meczu w takim momencie.
Druga sprawa to Koj nie jest lewym obrońcą i dywagowania dlaczego nie on za Okeksego nie ma sensu. To że Koj zagrał trzy razy na tej pozycji z musu (w tym raz bardzo dobrze a raz bardzo słabo) nie czyni go lewym obrońcą. Na lewego obrońcę nie ma predyspozycji fizycznych, nie z tą posturą i cechami motorycznymi. Oczywiście można dywagować dlaczego gra Cichocki a nie Koj i tutaj bym mógł Waldkowi dać minus. Jeżeli już jesteśmy przy minusach to nie wiem dlaczego nie zdjął Konczkowskiego z tych samych powodów co Stępla ale widocznie miał swoje powody i chętnie bym je poznał

Ostatnio zmieniony 12 gru 2015, o 11:48 przez gerhat, łącznie zmieniany 1 raz.

MNCH
Kontakt:

#92 Post autor: MNCH » 12 gru 2015, o 11:44

http://ekstraklasa.tv/bramki/ruch-jagie ... rny/74tx9y
Spalony ???
Puto chyba tego napadziora nawet nie pomacoł ?
Ostatnio zmieniony 12 gru 2015, o 11:45 przez MNCH, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedys to piesci decydowaly kto jest najlepszy a nie kto ulozy lepiej karteczki albo pojedzie w wiekszej liczbie na wyjazd

luki232
Kontakt:

#93 Post autor: luki232 » 12 gru 2015, o 11:45

A ja trochę nie w temacie. Na następnym meczu zamiast Piłka Nożna dla kibiców proponuję zaintonować Piłka Nożna bez debili...

Cwajka
Kontakt:

#94 Post autor: Cwajka » 12 gru 2015, o 11:57

Witek46 pisze:Ja ci wytłumaczę choć sam nie wiem o co chodziło. Ale przecież wyjaśnienie jest to samo od lat. Zła, agresywna policja napadła na dobrych i grzecznych kibiców i im zabrała, albo ich pobiła, albo aresztowała. Zwłaszcza bezwzględna jest wobec niewinnych "synków i dziołchów". Może też być wariant z ochroną, że chamska, że szczegółowa, że sprawdzała bilety, może nawet próbowała wyegzekwować niesłusznie (oczywiście) nałożony przez sąd zakaz stadionowy i kogoś nie wpuściła.
Ciężkie jest życie kibica. Jest miły, grzeczny, zdyscyplinowany, trzeźwy, otwarty wobec kibiców innych drużyn, bejsbol bierze mniejszy, kastet zostawia w domu, przychodzi spokojnie pooglądać mecz i dopingować ukochaną drużynę, a już przed stadionem czyhają na niego zagrożenia ze strony policji i ochrony. To pozwól przynajmniej protestować w słusznej sprawie.
tobie placa za pisanie takich ciulstw?
UN'08

Awatar użytkownika
rafraf32
Kontakt:

#95 Post autor: rafraf32 » 12 gru 2015, o 12:17

Panowie i Panie jak sam som ... z tego co wiem jedyno sprawa to kasa a raczej jej brak . Chopy nie mają płacone, a ostatni szpil u siebie to dobro okazja do pokazania że jest problem, bo wszystkich boli - a w szczególności nos . Wiedzą, że bydymy godać o tym szpilu jeszcze miesiąc po , dlatego według mnie taki wynik a nie inny. Co prawda czerwono kartka Puto im fest pomogła, ale jak by jej nie dostoł to by się skończyło 0-1 i tyla . A Probierz był pewny, bo w środowisku wszyscy wiedzą o problemach u nos ... może nawet jakiś przeciek z szatni, że łodpuszczaja ten szpil .
Innego wytłumaczenia nie widza ...
"W życiu piękne są tylko szpile ! "

koller
Kontakt:

#96 Post autor: koller » 12 gru 2015, o 12:22

Witek46 jedziesz po kibicach o brak dopingu ... a ciekawe czy ty dopingujesz jak je młyn , czy ino mosz pretensje do innych wdupiając słoniol na prosty ! Co do szpilu stracony czas na Cichej , ale takie już życie kibica .

koller
Kontakt:

#97 Post autor: koller » 12 gru 2015, o 12:28

rafraf32 pisze:Panowie i Panie jak sam som ... z tego co wiem jedyno sprawa to kasa a raczej jej brak . Chopy nie mają płacone, a ostatni szpil u siebie to dobro okazja do pokazania że jest problem, bo wszystkich boli - a w szczególności nos . Wiedzą, że bydymy godać o tym szpilu jeszcze miesiąc po , dlatego według mnie taki wynik a nie inny. Co prawda czerwono kartka Puto im fest pomogła, ale jak by jej nie dostoł to by się skończyło 0-1 i tyla . A Probierz był pewny, bo w środowisku wszyscy wiedzą o problemach u nos ... może nawet jakiś przeciek z szatni, że łodpuszczaja ten szpil .
Chopie jak sie przegrywo w dziesiątka , grając wyrównano połowa piyrszo ńy cza szukać wytłumaczenio ... A nojlepi mi sie podobo tekst po słabszym szpilu że odpuścili bo im nie płacą . Obrona jako je kożdy widzi co szpil a do tego grali jednego mni i mosz tyn przepis na wczorajszo klęska .

Awatar użytkownika
rafraf32
Kontakt:

#98 Post autor: rafraf32 » 12 gru 2015, o 12:35

koller pisze:
rafraf32 pisze:Panowie i Panie jak sam som ... z tego co wiem jedyno sprawa to kasa a raczej jej brak . Chopy nie mają płacone, a ostatni szpil u siebie to dobro okazja do pokazania że jest problem, bo wszystkich boli - a w szczególności nos . Wiedzą, że bydymy godać o tym szpilu jeszcze miesiąc po , dlatego według mnie taki wynik a nie inny. Co prawda czerwono kartka Puto im fest pomogła, ale jak by jej nie dostoł to by się skończyło 0-1 i tyla . A Probierz był pewny, bo w środowisku wszyscy wiedzą o problemach u nos ... może nawet jakiś przeciek z szatni, że łodpuszczaja ten szpil .
Chopie jak sie przegrywo w dziesiątka , grając wyrównano połowa piyrszo ńy cza szukać wytłumaczenio ... A nojlepi mi sie podobo tekst po słabszym szpilu że odpuścili bo im nie płacą . Obrona jako je kożdy widzi co szpil a do tego grali jednego mni i mosz tyn przepis na wczorajszo klęska .

pozwolił żęch się postawić tako teza po godkach z kilkoma naszymi szpilmenami ... i tyla ... w tym temacie
"W życiu piękne są tylko szpile ! "

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#99 Post autor: Ozor » 12 gru 2015, o 12:45

A z czego im płacic?

Lukas89
Kontakt:

#100 Post autor: Lukas89 » 12 gru 2015, o 13:06

Jak przegrywają to im nie płacą, a jak wygrywają to pieniądze dostali nawet 2 dni za wcześnie! To jest wytłumaczenie. Po co my się denerwujemy? Po co krytykujemy po porażce czy cieszymy się po wygranej? Przecież to czy wygrają czy przegrają zależy od tego, czy im zapłacili tydzień przed czy nie płacą od miesiąca. Nieistotne kto gra na bramce, lewej czy prawej obronie. Nieistotne czy w ataku gra Stępiński, Efir czy Pszczółka Maja. Jak nie zapłacą to przegrają, ale jak zapłacą to wygrają.

Jakie to proste.. tajemnica rozwiązana. Jeśli za tydzień wygrają z Niecieczą to w tygodniu dostali kasę, a jak przegrają to znów nie zapłacili.. Oni nie są słabi, oni nie są dobrzy. To pieniądze grają albo nie.

Można wszelkie dyskusje już skończyć. Wszystkiemu winne pieniądze. Amen.

Sorry za ten głupi post, ale inne są jeszcze głupsze.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#101 Post autor: Ozor » 12 gru 2015, o 13:12

Lukas89 pisze:Jak przegrywają to im nie płacą, a jak wygrywają to pieniądze dostali nawet 2 dni za wcześnie! To jest wytłumaczenie. Po co my się denerwujemy? Po co krytykujemy po porażce czy cieszymy się po wygranej? Przecież to czy wygrają czy przegrają zależy od tego, czy im zapłacili tydzień przed czy nie płacą od miesiąca. Nieistotne kto gra na bramce, lewej czy prawej obronie. Nieistotne czy w ataku gra Stępiński, Efir czy Pszczółka Maja. Jak nie zapłacą to przegrają, ale jak zapłacą to wygrają.

Jakie to proste.. tajemnica rozwiązana. Jeśli za tydzień wygrają z Niecieczą to w tygodniu dostali kasę, a jak przegrają to znów nie zapłacili.. Oni nie są słabi, oni nie są dobrzy. To pieniądze grają albo nie.

Można wszelkie dyskusje już skończyć. Wszystkiemu winne pieniądze. Amen.

Sorry za ten głupi post, ale inne są jeszcze głupsze.
dobre :ok:

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#102 Post autor: Rafał19R20 » 12 gru 2015, o 13:16

heli pisze:Do 46 minuty też mecz w naszym wykonaniu nie był porywający, ale po tej sytuacji mecz jakby się zakończył. Strata gola, zawodnika, kontry po naszych ułomnych próbach wyjścia do przodu i po meczu. Jo już po jakimś meczu w tym sezonie pisoł, że nie ma to jak praktycz nie nie grając z przodu tracić bale po kontrach.

A to co pisze Marek, no niestety tak wyglądo często nasza gra, czyli cisnemy się tam kaj jest już i tak najciaśniej, a potem nie ma komu wciepnąć czy przerzucić na drugo strona. To nie ino w tym meczu tak jest.

Protest protestem, ale szczerze to będąc na szpilu do teraz nie wiem przeciwko czemu ten protest był i jakie były jego przesłanie. Pierw myślołech, że może Jagi nie wpuścili w całości, albo wolno ich wpuszczali i ok, Jaga też się z nami solidaryzowała u siebie, ale najwyraźniej nie.

O meczu zapomnieć wygrać w Niecieczy i tyla.
dokładnie chyba nikt do końca nie wiedział o co chodzi.. podejrzewam że dotyczyło to szykowanej oprawy, tylko czy zejście ze sektorów ruszyło w jakiś sposób smutnych panów?...
chyba lepsze było ciśnięcie zawsze i wszędzie... takie obrażanie się raz wprowadza zamieszanie, dwa nic nikomu nie daje..
dodam tylko że szkoda iż po ostatniej gorącej dyskusji na temat stadionu zabrakło jakiegoś transparentu przeciwko SŚ....
a była ku temu dobra okazja, cóż chyba już nie walczymy o Nową Cichą... :(
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

marek79
Kontakt:

#103 Post autor: marek79 » 12 gru 2015, o 13:20

Ja i w najlepszy z mozliwych sposobow pilkarze podziynkowali kibicom za to ze jezdza za nimi w dupny liczbie. Brawo Macierewicze

Awatar użytkownika
kibol-siem-ce
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#104 Post autor: kibol-siem-ce » 12 gru 2015, o 13:45

Tylko robota mnie wczoraj powstrzymała żech na szpil nie mógł iść i pierwszy roz w życiu niy żałuja że nie byłech. Co to było??? Wina sędziego ja bo doliczył 30s? Jak czytom niektórych to szkoda godać. To że późńiej straciliśmy 3 tory to tyż wina że zagwizdoł na 2 połowa. Jak nom sie brama szczeli taktyka siado i juz jest pozamiatane. Boje sie meczu na termalice ....
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE

Awatar użytkownika
Seawolf
Kontakt:

#105 Post autor: Seawolf » 12 gru 2015, o 13:50

Harpo pisze:Dobra, wyspałem się, ochłonąłem i napiszę co wczoraj nie dałem rady...
Tak więc chciałem serdecznie podziękować:
1. Kibicom, szczególnie z "młyna" za fantastyczny doping, szczególnie w trudnych momentach; kapitalną oprawę, ustrojenie naszej Twierdzy flagami i transami - dzięki Wami nie przegraliśmy wyżej, a piłkarze czuli się jak na wyjeździe na Sybirze.
2. Piłkarzom - za profesjonalne podejście do spotkania, za wolę walki, gryzienie trawy i wielkie chęci przeciwstawienia się potędze 12 miejsca, Jagiellonii. Dziękuję za godne pożegnanie roku 2015 na Cichej. Warto było stać 2h na tym wypizdowie i moknąć, dla takich chwil....

Kija wam w [---] oko wszystkim, ale pomimo wszystkiego Wesołych Świąt, cokolwiek to oznacza dla Niebieskiej Braci
:wstyd: :wsciekly:

PS. zaczynam kumać tę pewność Probierza: "jestem spokojny o zwycięstwo w Chorzowie"... :zdegustowany:
serdecznie to możesz podziękować policji za zniszczenie widowiska , jak nie wiesz o co chodzi to po prostu nie komentuj , prosta zasada chyba.

Zablokowany