[19 kolejka] Podbeskidzie - Ruch Chorzów 5.12.15 18:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
SODA

Re: [19 kolejka] Podbeskidzie - Ruch Chorzów 5.12.15 18:00

#46 Post autor: SODA » 5 gru 2015, o 23:47

a ja szanuję że podeszli i podziękowali ..była walka a co do ligi naszej tylko ku*** sie liczy :) co za hu* to manewruje
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

adamo_R

#47 Post autor: adamo_R » 5 gru 2015, o 23:49

Scypion pisze:2:2 ktore kosztowało nos 15 * nie wspominom.
2:2 ale szpil z ŁKSem zadecydował że 15* brak. 3 ostatnie szpile miały być wygrane. Ale równie mogły być 3 punkty u siebie ze szczewami itd itp.

Coby nie napisać, wk***iają mie tak samo wsioki z Bielska. Dziś remis to porażka moim zdaniem.

Awatar użytkownika
SODA

#48 Post autor: SODA » 5 gru 2015, o 23:52

weszli twardzi intarnauci ........... a ja mówię remis jest dobry
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#49 Post autor: Darth Kabut » 6 gru 2015, o 00:33

adamo_R pisze:
Scypion pisze:2:2 ktore kosztowało nos 15 * nie wspominom.
2:2 ale szpil z ŁKSem zadecydował że 15* brak. 3 ostatnie szpile miały być wygrane. Ale równie mogły być 3 punkty u siebie ze szczewami itd itp.

Coby nie napisać, wk***iają mie tak samo wsioki z Bielska. Dziś remis to porażka moim zdaniem.
Nie mecz z Podbeskidziem czy ŁKSem nas pozbawil tytulu ale sedzia ktory nas przekrecil we Wrocławiu, gdzie z tego co pamiętam było coś nie tak z bramką dla Śląska (chyba nie odgwizdany faul albo spalony...?) Gdybysmy wtedy zdobyli te 3pkt a nie 1 to mecze z Pejsami czy Podbeskidziem nic by nie zmieniły.

Co do dzisiejszego szpilu... jak sie nie poradzi wygrać to trza zremisować.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Lukas89
Kontakt:

#50 Post autor: Lukas89 » 6 gru 2015, o 01:00

Wiadomo, że 1 punkt jest lepszy niż 0 punktów. I tym odkrywczym stwierdzeniem skończę, bo w sumie nie wiem co tu mogę napisać o tym meczu...
Obrazek

Awatar użytkownika
_BiADACZ_
Kontakt:

#51 Post autor: _BiADACZ_ » 6 gru 2015, o 02:43

Graliśmy jak downy i tyle...
Tylko czemu od początku grał Podgórski i Oleksy?
Czasem Waldka w ch** ciężko ogarnąć... Dwa ku*** asy co się kopią po czołach, a ten ich wystawia w podstawowej jedenastce...

"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."

Witek46
Kontakt:

#52 Post autor: Witek46 » 6 gru 2015, o 06:06

Wystawienie w pierwszym składzie Podgórskiego i Oleksego kosztowało nas dwa punkty. Oj nie udał się Fornalikowi ten eksperyment. Co prawda cały mecz mieliśmy przewagę, bo po prostu mamy dużo lepszy zespół ale sytuacje zaczęliśmy stwarzać dopiero po wejściu Zieńczuka. Dlaczego na ławce usiadł dobrze grający Koj, to chciałbym od trenera usłyszeć.
I jeszcze jedno - dla Lipskiego ten sezon trwa już zbyt długo. Oby na wiosnę zbudował formę, bo jest nam potrzebny.

Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo

scaneRboy
Kontakt:

#53 Post autor: scaneRboy » 6 gru 2015, o 06:51

No to ja akurat rozumiem o co chodzi Waldiemu. Przypomnijcie sobie ostatni szpil. Byla tu gatka, ze Zieniu nie ma wartosciowego zmiennika, ze Pogorski jest slaby bo nie gra. No to Waldi wpuscil od poczatku Podgorskiego, zeby zaczal sie ogrywac. I gdyby nie karny byloby ok. Zieniu wchodzi pod koniec meczu, na podmeczonych rywali i w zaleznosci od sytuacji goni wynik albo spowalnia gre. Plan o malo by wypalil, bramke stracilismy glupio, a po wejsciu Zienia byly sytuacje do wyrownania. Na Podbeskidziu sezon ani sie nie zaczal, ani nie skonczyl. Waldek mysli co bedzie jutro.

"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

viperR
Kontakt:

#54 Post autor: viperR » 6 gru 2015, o 08:31

scaneRboy pisze:No to ja akurat rozumiem o co chodzi Waldiemu. Przypomnijcie sobie ostatni szpil. Byla tu gatka, ze Zieniu nie ma wartosciowego zmiennika, ze Pogorski jest slaby bo nie gra. No to Waldi wpuscil od poczatku Podgorskiego, zeby zaczal sie ogrywac. I gdyby nie karny byloby ok. Zieniu wchodzi pod koniec meczu, na podmeczonych rywali i w zaleznosci od sytuacji goni wynik albo spowalnia gre. Plan o malo by wypalil, bramke stracilismy glupio, a po wejsciu Zienia byly sytuacje do wyrownania. Na Podbeskidziu sezon ani sie nie zaczal, ani nie skonczyl. Waldek mysli co bedzie jutro.

zgadzam się, aktualnie para stoperów to Grodzicki-Cichocki, obawiam się Koj na lewej obronie miałby więcej problemów takim Kowalskim czy Szczepaniakiem, Podbeskidzie które na własnym stanionie! było nastawione na granie z kontry mogłby Koja ogrywać aż za bardzo, Skuter, wiadomo ;)
Kolejny mecz w którym przeciwnik "siada" na nas, podobnie jak Piast czy Korona, skracają gre w środku pola przez co Lipski-Surma-Iwanski nie mają już tyle miejsca na rozegranie. Przyszła pora na to żeby Podgórski grał coraz więcej, przypomnijcie sobie Iwańskiego, na początku słabo to wyglądało, wierzę że Podgórski jeszcze nam przysporzy radości.
Punkt trzeba szanować. Jedziemy dalej!.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#55 Post autor: Ozor » 6 gru 2015, o 08:36

PBB miało jedną dwie akcje w meczu i karny , naprawdę niewiele nam brakło aby ten mecz wygrać .Nie przesadzajmy z krytyką ani Oleksego ani Podgórskiego bo widziałem już o wiele gorsze mecze zwłaszcza tego pierwszego. Zienczuk ma 37 lat i wiecznie grac nie będzie dlatego od początku zagrał Podgórski i nie był to katastrofalny występ znacznie gorzej wczoraj wypadł Martin.Bardzo dobrze Grodzicki z Cichockim , Mazek tak samo ale na nauki jak dośrodkować powinien chodzić własnie do Zienczuka.
Naprawdę nie ma się czego wstydzić mamy drożynę która ma swój styl , potrafi go narzucić rywalowi , wyjść z szybką kontrą , obrońcy nie wybijają już na oślep tylko kilkoma podaniami uwalniają się z pressingu pod swoja bramką.
Postęp jest widoczny gołym okiem i powinien widzieć to każdy kto miał okazję oglądać jak ta grupa ludzi wyglądała w przedsezonowych sparingach.
ps.
Kolejny mecz w którym przeciwnik "siada" na nas
własnie zobaczyłem sobie ten mecz w tv i wyglądało to dokładnie odwrotnie.
na potwierdzenie tego co widziałem są są słowa komentatora Murawskiego.

viperR
Kontakt:

#56 Post autor: viperR » 6 gru 2015, o 08:47

Ozor pisze:PBB miało jedną dwie akcje w meczu i karny , naprawdę niewiele nam brakło aby ten mecz wygrać .Nie przesadzajmy z krytyką ani Oleksego ani Podgórskiego bo widziałem już o wiele gorsze mecze zwłaszcza tego pierwszego. Zienczuk ma 37 lat i wiecznie grac nie będzie dlatego od początku zagrał Podgórski i nie był to katastrofalny występ znacznie gorzej wczoraj wypadł Martin.Bardzo dobrze Grodzicki z Cichockim , Mazek tak samo ale na nauki jak dośrodkować powinien chodzić własnie do Zienczuka.
Naprawdę nie ma się czego wstydzić mamy drożynę która ma swój styl , potrafi go narzucić rywalowi , wyjść z szybką kontrą , obrońcy nie wybijają już na oślep tylko kilkoma podaniami uwalniają się z pressingu pod swoja bramką.
Postęp jest widoczny gołym okiem i powinien widzieć to każdy kto miał okazję oglądać jak ta grupa ludzi wyglądała w przedsezonowych sparingach.
ps.
Kolejny mecz w którym przeciwnik "siada" na nas
własnie zobaczyłem sobie ten mecz w tv i wyglądało to dokładnie odwrotnie.
na potwierdzenie tego co widziałem są są słowa komentatora Murawskiego.
ja oglądałem właśnie w TV i moim zdaniem dużo niecelnych podań na linii Iwański-Surma, wynikało z małej ilości miejsca w środku, przynajmniej w 1szej połowie. Nie mówię że grali ostrym pressingiem z faulami, ale moim zdaniem przyblokowali środek pola.
Ostatnio zmieniony 6 gru 2015, o 09:03 przez viperR, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czoRny
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#57 Post autor: czoRny » 6 gru 2015, o 08:57

Jo mom podobne zdanie jak VipeR. Tyz zaywazylech co w kolejnym szpilu rywal agresywnie staro sie juz atakowac na naszyj polowie i wtedy jest poploch i niycelne podania. Szkoda kepki Stympla ale punkt trza szanować

19.11.1947-24.10.2012 R.I.P
http://www.youtube.com/watch?v=DHz_RYOoWo4

Kibic1983
Kontakt:

#58 Post autor: Kibic1983 » 6 gru 2015, o 09:57

niebieskifanatyk pisze:Bardziej stracone dwa punkty niz zyskany jeden, oby z Jaga byly 3

A czym Jaga moze zagrozic ?

matik95
Kontakt:

#59 Post autor: matik95 » 6 gru 2015, o 11:00

Gramy dobrze, pamiętajac jak wygladały sparingi, mecz z Łeczna to chyba wtedy każdy realnie martwil się tym, ze bedziemy walczyc o utrzymanie od 1 do ostatniej kolejki, a obecnie zadomowiliśmy sie w top 8, praktycznie nei przegrywamy ", ta gra jakos wyglada, szacunek dla Kinga bo ponownie wyciagnal Ruch z bagna, fajnie by było zdobyc minimum 4 pkt w tych ostatnich 2 szpilach, i przydało by się zrobić dobra frekwencje w piątek i podziekowac pilkarzom za ta czesc sezonu :)

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#60 Post autor: Rafał19R20 » 6 gru 2015, o 11:09

Witek46 pisze:Wystawienie w pierwszym składzie Podgórskiego i Oleksego kosztowało nas dwa punkty. Oj nie udał się Fornalikowi ten eksperyment. Co prawda cały mecz mieliśmy przewagę, bo po prostu mamy dużo lepszy zespół ale sytuacje zaczęliśmy stwarzać dopiero po wejściu Zieńczuka. Dlaczego na ławce usiadł dobrze grający Koj, to chciałbym od trenera usłyszeć.
I jeszcze jedno - dla Lipskiego ten sezon trwa już zbyt długo. Oby na wiosnę zbudował formę, bo jest nam potrzebny.

nie rozumie co masz do Lipskiego?... Nie wystarczył Ci mecz z Piastem gdzie Jego brak był aż nad to widoczny?..
Moim zdaniem lepszy z grajków wczoraj i w ogóle w Naszej drużynie. Gra na stałym poziomie od początku sezonu w przeciwieństwie do Jego poprzednika Starzyńskiego nie ma takich spadków formy.
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

Zablokowany