[11 kolejka] Ruch Chorzów - Pogoń Szczecin 2.10.15 18:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: [11 kolejka] Ruch Chorzów - Pogoń Szczecin 2.10.15 18:00

#166 Post autor: Ozor » 3 paź 2015, o 12:20

Jak zawsze prędzej czy pózniej wszystko sprowadza się do pieniędzy , tak to funkcjonuje w piłce nożnej.
Bez kasy nie ma jakosci a jesli ktos się nawet pojawi wartosciowy jest natychmiast wyrywany lub sam ucieka z klubu bankruta.
Tak jak pisalem i wielokrotnie powtarzam bez finansów na wyższym poziomie a tych obecny układ włascicielski nie gwarantuje nie będzie długotrwałej progresji wyników, nie będzie transferów na poziomie pierwszej 8 ekstraklasy.Jedynym pomysłem jest prowizorka oparta na Trenerze i liczeniu że zrobi cos z niczego no i zapomniałem o obietnicach które złożyli polityczni bankruci a miały one stworzyc klub regionu :rotfl:
bullshit :dobani:
Za transfery tak jak prezes, dyrektor odpowiado trener, som przed poprzednią rundą rewanżową godoł że potrzebuje m.in. 4 piłkarzy do granio od szlagu w pierwszym składzie, skoro ni mo nic do godanio to mógł zrezygnować,
no ale czy zostali ci co chciał? czy kupili tych co chciał ? czy były pieniądze? zrezygnował powiadasz to juz ci podpowiem na kogo możesz liczyc jako trenera na takiego samego jak ten szrot sciągnięty , takiego który nie pyta o warunki chce tylko powrotu do Ex by w niej zaistniec i pitnie wraz z pierwszą okazją jak mu się uda lub zostanie zwolniony jak nie.
To wie zarząd dlatego postawiono na człowieka który w Chorzowie ma kredyt zaufania i do tego jest emocjonalnie z nim związany.
Tego Fornalika Wisła bierze jak będzie wolny praktycznie od razu tyle ci tylko napiszę.
Ostatnio zmieniony 3 paź 2015, o 12:32 przez Ozor, łącznie zmieniany 2 razy.

daro75

#167 Post autor: daro75 » 3 paź 2015, o 12:24

noooo zwolnic Fornalika i dawac Janka Kociana :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
a moze Urbana??, moze zlodzeja koruptera Wdowczyka?? przeciez kazdy z nich by zwial z tego klubu jakby zobaczyl od srodka ten syf pod wodza Smagorowicza. Na te trudne czasy jednak trzeba Fornalika ale tez sa pewne granice i sie jednak zblizamy do punktu krytycznego

Witek46
Kontakt:

#168 Post autor: Witek46 » 3 paź 2015, o 12:25

Ozor pisze:Jak zawsze prędzej czy pózniej wszystko sprowadza się do pieniędzy , tak to funkcjonuje w piłce nożnej.
Bez kasy nie ma jakosci a jesli ktos się nawet pojawi wartosciowy jest natychmiast wyrywany lub sam ucieka z klubu bankruta.
Tak jak pisalem i wielokrotnie powtarzam bez finansów na wyższym poziomie a tych obecny układ włascicielski nie gwarantuje nie będzie długotrwałej progresji wyników, nie będzie transferów na poziomie pierwszej 8 ekstraklasy.Jedynym pomysłem jest prowizorka oparta na Trenerze i liczeniu że zrobi cos z niczego no i zapomniałem o obietnicach które złożyli polityczni bankruci a miały one stworzyc klub regionu :rotfl:
bullshit :dobani:
Popieram 100%
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo

daro75

#169 Post autor: daro75 » 3 paź 2015, o 12:28

potrzeba zawodnikow ale nie liczyc na CUD jak to licza na "gorze" i kto jest odpowiedzialny za ten stan rzeczy - Fornalik mogl odejsc to moglobyc jeszcze gorzej a jak odejdzie teraz to nic nas nie uratuje

19aRtuR20
Kontakt:

#170 Post autor: 19aRtuR20 » 3 paź 2015, o 12:43

niebieski73 pisze:19aRtuR20 tyś jest rodzina od WF??? Albo ci płaci za te posty? Wolisz, żeby Ruch spodł niżli by go mieli zwolnić? Ciśnie mi sie coś na myśl, żeby ci napisać,ale se odpuszcza. Godosz, że Waldek dość szybko sie rozprawił z problemem po Kocianie, to my chyba oglądali inne mecze. Za transfery tak jak prezes, dyrektor odpowiado trener, som przed poprzednią rundą rewanżową godoł że potrzebuje m.in. 4 piłkarzy do granio od szlagu w pierwszym składzie, skoro ni mo nic do godanio to mógł zrezygnować, albo powiedzieć że momy szrot do granio i dlatego ta gra tak wyglądo a nie teraz opowiadać po każdym meczu te same bajki, że młodzi chopcy, że rywal zmotywowany, że sędzia ciulaty, wszyscy winni ino nie piłkarze i trener.
Nie musza być rodziną, abo żeby ftoś mi płacił, żeby mieć swoje zdanie.

Mógł zrezygnować, mógł. Ino, że Waldkowi na tym klubie zależy, w dużym stopniu ryzykuje swoja reputacja (w razie katastrofy, w dużym stopniu pójdzie to na niego), a mógł w ogóle nie włazić w ratowanie Ruchu w trudny sytuacji... Mógł to ciepnąć po utrzymaniu, odejść jako zbawca... (ludzie by mu i tak ino przy okazji zarzucili, że patrzy ino na siebie, ale to nieważne). ALE WALDEK TAK NIE ZROBI, BO MU ZALEŻY NA TYM KLUBIE. Jak dojdzie do tego, że już nie bydzie w stanie nic zrobić to som odejdzie (ino wtedy to może być ino diagnoza, że to ostatecznie nasz koniec).

Tak samo Waldek mógł odejść wcześni, zanim zgłosił sie po niego PZPN, ale jakoś wtedy klubu nie zostawił. A wystarczyłby jeden znak, sygnał i by sie ustawiała raja po niego... też by mu sie nie szło dziwić i mieć pretensji... ale jakoś nie zdecydowoł sie Ruchu zostawić. A pretekstów do odejścia to Waldek dostowoł co chwila... Jak mu drużyny nie rozebrali to nie płacili itp.

I dlatego wola nawet spaść z takim trenerem, do którego Ruch to nie ino pracodawca, niż zmienić go na kogoś innego, kaj nawet jakby wypoliła zmiana, to Ruch zostawiłby przy pierwszej okazji, a klub wrócił do punktu wyjścia. Tu trzeba zmian, tak jak pisze Ozor, w finansach klubu, jak tego nie potrafi zapewnić obecny właściciel to tu trzeba szukać rozwiązania...

Jeszcze roz powtórza to co napisołch wczoraj: jo niy umia mieć pretensji do piłkarzy czy trenera, że im sie nie chce. Bo tego nie umia pedzieć, że przeszli koło meczu. Tu problemem jest brak umiejętności.

Niektórzy tu... patrzycie jak na wyrocznie na konferencje, jakby pedzioł prosto z mostu, że lepi z gówna, to byście jechali po Waldku, że dowo taki przekaz, że piłkarzom nie pomogo, nie wzmacnio ich psychicznie...

PS. po przyjściu Waldka po Kocianie, trzy mecze ogólnie katastrofa, ale już w 3., na Legii mieli siły do lotanio, potem przyszły punkty. Nie zrobił z outsidera drużyny na mistrza, ale różnica w przygotowaniu fizycznym i punktach była dość wartko widoczno. U Kociana piłkarze od pierwszego meczu z Vaduz dowali rada grać ino przez jakieś 20 minut w meczu, potem dychali rekowami. Jak oczekujesz różnicy od pierwszego meczu, to faktycznie inaczy patrzymy na świat.

Lukas89
Kontakt:

#171 Post autor: Lukas89 » 3 paź 2015, o 13:11

19aRtuR20 pisze:trenerem, do którego Ruch to nie ino pracodawca, niż zmienić go na kogoś innego, kaj nawet jakby wypoliła zmiana, to Ruch zostawiłby przy pierwszej okazji, a klub wrócił do punktu wyjścia. Tu trzeba zmian, tak jak pisze Ozor, w finansach klubu, jak tego nie potrafi zapewnić obecny właściciel to tu trzeba szukać rozwiązania...

Zwolnienie Fornalika byłoby największym, jednym z większych błędów zarządu w tym momencie. Oczywiście to jest forum i każdy może w miarę rozsądnie wyrażać swoje opinie, ale mam nadzieje, że zarząd przy wszystkich ich "wadach" nie pomyśli o zwolnieniu trenera.

19aRtuR20 pisze:Jeszcze roz powtórza to co napisołch wczoraj: jo niy umia mieć pretensji do piłkarzy czy trenera, że im sie nie chce. Bo tego nie umia pedzieć, że przeszli koło meczu. Tu problemem jest brak umiejętności.

Wiadomo, że nikt nie chce porażek, Fornalik też ich nie chce, ale z drugiej strony wczorajsze bramki padły w dość specyficznych okolicznościach. Pogoń, nie patrząc na samą nazwę klubu i sukcesy w tym konkretnym obecnym sezonie nie przegrała jeszcze meczu. To też dużo mówi o tym jak oni grają, jak się czują psychicznie. U nas jest z tym gorzej. Ciekawe jak by to było jakby im zatrudnić psychologa do klubu [nie wiem, może jest?] - i to nie jest śmieszne, bo może ktoś z nimi musi pogadać od tej strony a nie tylko od strony taktyki. Nie wiem jakim psychologiem jest Fornalik, może tego brakuje? Teraz jest przerwa na kadrę, może jakoś uda się to ogarnąć, wrócą piłkarze po urazach, ja bym wprowadził grę 2 napastnikami, przejść na 4-4-2 i tak spróbować grać, ale ja to mogę pisać tak jak każdy tutaj.

___

edit:

Artur - to, że wziąłem cytaty z Twojego posta nie znaczy, że się nie zgadzam z tym co napisałeś. Właśnie wziąłem je po to, żeby 'umocnić' swoje zdanie. Jak widać zgadzamy się w tej kwestii. [to tak, jakby ktoś miał wątpliwości ;) ]
Ostatnio zmieniony 3 paź 2015, o 14:06 przez Lukas89, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

19aRtuR20
Kontakt:

#172 Post autor: 19aRtuR20 » 3 paź 2015, o 13:22

Dlatego jo nawet ida o takie stwierdzenie, że wolołbych z Waldkiem zlatywać... Chociaż pewnie Waldek dołby znać, że już nie do rady nic zmienić i dołby jeszcze komuś szansa na ratowanie tego (mom nadzieja, że do tego nie dojdzie...)

Pogoń przede wszystkim postawiła ściana w defensywie, tam widać jakość i w obronie i w ofensywie.

PS. jeszcze mi sie przypomniało o przekazie w mediach... Pamiyntocie jak Zieliński dwa lata temu zostoł w klubie po "spadku", robili drużyna za max 15tysiecy na miesiac? To wtedy Zieliński już na prezentacji jechoł tekstami typu "momy drużyna jako momy, ale bydymy walczyć"... no i co? lepszy przekaz?

Adaś1920
Kontakt:

#173 Post autor: Adaś1920 » 3 paź 2015, o 14:00

19Artur20 widza żeś jest normalnym kibicem. W stu procentach popierom twoje wypowiedzi. Jeszcze Ci co jadą na Waldka bydą cienko piskać jakby odloz, a wtedy bydzie juz za pozno.

LEMON-CHORZOW
Kontakt:

#174 Post autor: LEMON-CHORZOW » 3 paź 2015, o 14:11

skonczcie p-i-e-r-d-o-l-i-c do 7 kolejki wszystko bylo ,,OK,, a teroz duplo,,,przeciez nie zapomnieli grac w bala,,,,nadszedl moment spadku formy,,,,co maja powiedziec kibice lecha,gornika,,,,FORNALIK to ogarnie ,,jest przerwa,,,nie ma co sie oszukiwac mamy taki sklad i budzet maxymalnie na pierwsza osemke ale trzeba wspiac sie na wyzyny,,majster nom nom nie grozi,,,jeszcze przed sezonem po odejsciach starzynskiego,kuswika zescie pisali ze bramki bedom strzelac 1 na 5 kolejek,skonczcie DUPCZYC

Awatar użytkownika
m.
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#175 Post autor: m. » 3 paź 2015, o 14:31

Lysy pisze:Nie jestem święty bo zdarza mi się czasem bardzo nerwowo reagować.Ale wczoraj bluzganie na naszych piłkarzy to była przesada.Ludzie opamiętajcie się bo za kilka tygodni możecie ich nosić na rękach. Na trybunie siedziały wczoraj dzieci zaproszone po raz pierwszy na Ruch. Siedzą rodziny piłkarzy. Czy wy zdajecie sobie sprawę ,że plujecie we własne gniazdo? Mało to razy mieliśmy złą serię? Mnie to też boli i zły jestem. Wierzę ,że karta się odwróci i spokojnie zawiniemy na koniec w pierwszej "ósemce"
Popieram. I "pozdrawiam" etatowego krzykacza z prostej i jego kolegę co wczoraj Cichockiemu kupował bilet na pendolino do Warszawy(proponuje tygodniowe wakacje w Rybniku albo Toszku) Ludzie rozumie gniew i frustracje bo sam jestem w stanie zalamki ale czego wy oczekujecie od lebkow co maja po 20 lat i dopiero liżą dorosła piłkę. Jadąc po nich nic nie zmienicie, co nie zmienia faktu ze przydałoby się aby z nimi poważniej porozmawiac. Oni sami wiedza ze nie jest kolorowo. Chyba większość przyzwyczaiła się za bardzo do tego ze co dwa lata coś udawało się ugrać . Może czas tej sinusoidy minął. ? A ci co myślą ze Smagor zwolni WF powinni je***c baranka w ścianę. Smagor sam powtarza ze ta drużyna będzie miała huśtawki w meczach i dal pełen kredyt zaufania trenerowi. Prędzej czy później ta drużyna odpali, kazda seria się kiedyś przecież kończy. Cierpliwości i oby z fartem...

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#176 Post autor: Lutz » 3 paź 2015, o 14:44

Jo był zawsze piyrszy kery zwolnił trenera jak niy szło. Tym razym uważom, że wyciepniyncie Fornalika to niy ma nojlepszo idea. Dejcie sie powiedzieć, zaglondejcie roz na szpil nie z pespektywy kibica Ruchu, a objektywnie. 98% tych kalyków co lotajom w niebieskich treskach niy wiy na czym fussball polego. Ich wiedza opiero sie na Wikipedii i FiFie15. Jako taktyka chcesz zastosować z takimi pseudopiłkarzami kaj 99,8% zagrań, torów, podań to przypadek. Niy godom tego, żeby kerego obrazić, chca ino podkreślić, że łone einfach lepi niy poradzom. Brak umiejyntności. Dom sie łeb ud***ć, że jakbych mioł terozki 25 lot, oblyk niebiesko treska, wloz na platz to bych niy podpod. Taktyka? Myślynie przy szpilu? Inteligencja? Styknie posłuchać ich wypowiedzi. Fornalik im nakreśli taktiku: gromy krzidłami, szanujemy piłka itd... co z tego, ża na papiórku je wsio piyknie rozrysowane? Do tego trzeba mieć wykonawców. Niy do sie szanować bala, jak jedyn z drugim mo problym z podaniym do kolegi co stoi 3 metry dali, a jak już trzeba podać na 10 metrów i w dodatku do przodu i z sensem to już do nich graniczy z mission impossibile. Roz sie cufalym udo to drugi sp***doli. Grodzicki zagroł wczorej fajny szpil, padocie. Za dwa tydnie nadupi tela baboli, pe Amica nom wybije fussball z gowy.
Widzioł fto wczorej, tydziyń tymu, dwa tydnie tymu, trzi etc.... gra bez bala? Stojom! Po uj lotać? Pokazywać sie, jeszcze kufa do mie fto podo (jak mu sie udo) i co wtedy? To co pisza nie tyczy inio Ruchu. Tak je wkożdym polskim klubie (styknie zajrzeć na eurowpierdole) z tom różnicom, że kaj indzi majom jednego, dwóch, trzech piłkarzy kere w minimalny sposób odstają umiejątnościami od reszty i to styko. My takich niy momy. Kogo byś niy zmienił, kogo byś niy wstawił bydzie tyn som szajs, chop na 200% niy wniesie nic do gry, bo niy umi. Ot cało tejemnica . Lepi niy poradzom.

BAFista
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#177 Post autor: BAFista » 3 paź 2015, o 14:50

19aRtuR20 pisze:Dlatego jo nawet ida o takie stwierdzenie, że wolołbych z Waldkiem zlatywać... Chociaż pewnie Waldek dołby znać, że już nie do rady nic zmienić i dołby jeszcze komuś szansa na ratowanie tego (mom nadzieja, że do tego nie dojdzie...)

Pogoń przede wszystkim postawiła ściana w defensywie, tam widać jakość i w obronie i w ofensywie.

PS. jeszcze mi sie przypomniało o przekazie w mediach... Pamiyntocie jak Zieliński dwa lata temu zostoł w klubie po "spadku", robili drużyna za max 15tysiecy na miesiac? To wtedy Zieliński już na prezentacji jechoł tekstami typu "momy drużyna jako momy, ale bydymy walczyć"... no i co? lepszy przekaz?
Zieliński pedzioł momy skład na 1 liga !!!

adamo

#178 Post autor: adamo » 3 paź 2015, o 17:58

Bylismy,jestesmy i chyba bedziemy biedni pisza chyba bo moze faktycznie przejscie Ruchu na stadion slaski cos tu zmieni,ale jesli sie myle oraz jesli zostaniemy na cichej to napewno bedziemy biedni.Biedne to wszystko,ale jak mowie Ruch mysla bieda mysla wieczne budowanie druzyny ktora zaraz zostanie rozpier....dolona i tak wkolo maciejy jak laza na Ruch to zawsze jest bieda bieda i bieda moze tak juz mo byc,bo miastem moze wladaja idioci ktorzy wybudowali oczyszczalnie sciekow na terenie Katowic i pieniadze za podatki ida wlasnie tam.A moze Katowicom trzeba dac tereny gdzie lezy stadion gieksy w zamian za tereny oczyszczalni?Tylko nie chodzi mi o zmiane wlasciciela gruntu w sensie ksiag wieczystych a poprostu przesuniecie terenow my im giekse a oni nam oczyszczalnie sciekow moze problem w tym ze Katowice nie chca tego gksu bo zadnych podatkow z tego nie ma....nie wiem wiem jedno biede klepiemy i klepac bedziemy...
Adam

Harpo
Kontakt:

#179 Post autor: Harpo » 3 paź 2015, o 19:39

A może działacze, trenerzy i kibice uwierzyliśmy w magiczną "sinusoidę"? Raz u góry, raz na dole i tak co 2 lata...?
Niestety, z TYM składem, z TĄ grą powtórzymy co najwyżej wyczyn z poprzedniego sezonu.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

zakopane
Kontakt:

#180 Post autor: zakopane » 3 paź 2015, o 19:54

Jesteśmy klubem którego gra przypomina dużo szczęścia i wiecej przypadkowości i takie są fakty cieżko to widzę jak do grudnia mamy zagrać 21 kolejek dalej takim składem

Zablokowany