[24 kolejka] GKS Bełchatów - Ruch Chorzów 16.03.15 18:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
miechowiner13
Kontakt:

Re: [24 kolejka] GKS Bełchatów - Ruch Chorzów 16.03.15 18:0

#181 Post autor: miechowiner13 » 19 mar 2015, o 11:55

S_Klimzowiec pisze:rozwiń myśl a nie pierdź emotikonkami, poza bramkarzem Franke nigdy nie było problemów w bramce
1) Szkolenie zero
Od kilku lat słyszymy jakich momy zdolnych tormanów w juniorach oraz jakich ściągamy innych wybijających młodzieżowców, podej choć dwa nazwiska, które z tego się wybiły, nie godom o tormanach co przychodzili do nas już z nazwiskiem. Teraz zaś godka, że czekomy na Lecha, oby z niego mieli my pociecha bo ojciec go przypilnowoł. Ale w międzyczasie co chwila się godało, że momy utalentowanych tormanów kaj oni są.

2) Solidność
Co to znaczy nie było problemów, jak był Franke to nie było nikogo innego i on przede wszystkim nie mioł warunków, ale było tak biednie, że ino na niego było nas stać, krótka era Franke to było ekstremum i trudno jego brać jako odniesienie, że ktoś jest solidny, bo jest lepszy od niego, szczególnie z wtedy kaj zaczynoł poprawdzie dorosło piłka. Grzanka, Nowak czy Matko i jeszcze ten drugi Chorwat bodajże Jurjev mu było to byli niby solidni tormani już nie mówiąc dobrzy. To samo Kamiński i jego lufty. To był majstersztyk nie wiem kogo, że go udało się sprzedać i obok zamiany na stanowisku trenera jest to kluczowa zmiana, że pomału się zaczynamy podnosić i gonić tych przed nami. Zresztą tych nazwisk szłoby wymienić trzy i trocha.

Solidny to był Mioduszewski, Pilarz, Buchalik i tyla.

Pisza z pamięci więc mogło mi jakieś nazwisko uciec.

3) Problemy poza boiskowe o których nie będa się rozpisywać, ale że jesteś blisko klubu to pewnie wiesz o co mi chodzi.

Awatar użytkownika
roti7
Kontakt:

#182 Post autor: roti7 » 19 mar 2015, o 12:51

miechowiner13 pisze:
S_Klimzowiec pisze:rozwiń myśl a nie pierdź emotikonkami, poza bramkarzem Franke nigdy nie było problemów w bramce
1) Szkolenie zero
Od kilku lat słyszymy jakich momy zdolnych tormanów w juniorach oraz jakich ściągamy innych wybijających młodzieżowców, podej choć dwa nazwiska, które z tego się wybiły, nie godom o tormanach co przychodzili do nas już z nazwiskiem. Teraz zaś godka, że czekomy na Lecha, oby z niego mieli my pociecha bo ojciec go przypilnowoł. Ale w międzyczasie co chwila się godało, że momy utalentowanych tormanów kaj oni są.

2) Solidność
Co to znaczy nie było problemów, jak był Franke to nie było nikogo innego i on przede wszystkim nie mioł warunków, ale było tak biednie, że ino na niego było nas stać, krótka era Franke to było ekstremum i trudno jego brać jako odniesienie, że ktoś jest solidny, bo jest lepszy od niego, szczególnie z wtedy kaj zaczynoł poprawdzie dorosło piłka. Grzanka, Nowak czy Matko i jeszcze ten drugi Chorwat bodajże Jurjev mu było to byli niby solidni tormani już nie mówiąc dobrzy. To samo Kamiński i jego lufty. To był majstersztyk nie wiem kogo, że go udało się sprzedać i obok zamiany na stanowisku trenera jest to kluczowa zmiana, że pomału się zaczynamy podnosić i gonić tych przed nami. Zresztą tych nazwisk szłoby wymienić trzy i trocha.

Solidny to był Mioduszewski, Pilarz, Buchalik i tyla.

Pisza z pamięci więc mogło mi jakieś nazwisko uciec.

3) Problemy poza boiskowe o których nie będa się rozpisywać, ale że jesteś blisko klubu to pewnie wiesz o co mi chodzi.
Paśnik :D
Niy Ma Mi Gańba Za Moj Hajmat

DZIES10NA
Kontakt:

#183 Post autor: DZIES10NA » 19 mar 2015, o 13:26

Tormanow mieli my jeszcze Matuszek ,Dreszer ..... potym tyn co do chyba Wolsburga poszol i koszyk kwiotkow dostol po szpilu na pizegnanie na W.... wylecialo mi z gowy ....

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Ostatnio zmieniony 19 mar 2015, o 13:29 przez DZIES10NA, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#184 Post autor: Thoth » 19 mar 2015, o 13:27

Wierzchowski a poszoł do Werderu
nie zapominejcie o Jojce i Wandziku ;) :P
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

_pnwk_
Kontakt:

#185 Post autor: _pnwk_ » 19 mar 2015, o 13:36

Jakub Wierzchowski,curwa niy zapomna jak w jakichs derbach chyciol elwer i wygrali my z tymi szumowinami.

Jakub Wierzchowski,najlepszym bramkarzem Polski,niosło sie wtedy chyba po calym Śląsku .

Obrazek
NIEBIESKIE PANEWNIKI !!!

miechowiner13
Kontakt:

#186 Post autor: miechowiner13 » 19 mar 2015, o 14:00

Matuszkowi do teraz pamiętom jak bodajże z Aluminium Konin puścił szmata za kołnierz dośrodkowanie kajś z 30 metra ino, że spod samego ausu to w linii prostej mogło być nie wiele mniej jak 45-50 metrów,
a Dreszer to wydaje mi się, że bankowo był przed erą trenerską Kołodziejczyka, bo oni chyba nawet byli razem w kadrze. No chyba, że Kołodziejczyk wtedy zaczynął i łączył jeszcze funkcja trenera i rezerwowego tormana.

O Paśniku rzeczywiście zapomniałem.

Samuel, Struski, Matras wszyscy niby przedstawiani jako super perspektywiczni tormani
Teraz podobnie Soliński i oby nie Lech.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2015, o 14:53 przez miechowiner13, łącznie zmieniany 1 raz.

Rafal1920
Kontakt:

#187 Post autor: Rafal1920 » 19 mar 2015, o 14:21

Pamietom ten tor puszczony przez Matuszka w 2 lidze :rotfl: Bodajze Solnica mu to wdupiol spod lini boczny niedaleko lawki rezerwowych tako laga za kolnierz :rotfl: To byli czasy i gwiazdy w naszy kadrze, oby my wiecy nie musieli tego przezywac bo niy szczimia.

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#188 Post autor: heli » 19 mar 2015, o 16:07

Jak już my i tak odeszli od meczu i zeszli na temat tormanów to wczorej na przykładzie klubu z Warszawy była godka, że dwóch dobrych tormanów to o jednego za dużo, może dlatego u nos najdłużej to byli tormany co siedzieli na ławie, bo byli wystarczająco przyzwoici by roz na ruski rok, albo na puchar wejść, a wystarczająco przeciętni by pierwszy torman nie czuł presji, że jak roz za dupi to od razu wylatuje.

Natomiast faktycznie szkolenie tormanów pod kątem pierwszej drużyny u nos mocno kuleje, oczywiście nie wiem kiedy pieczę nad tym przejmuje Kołodziejczyk, ale chyba jak się skupia ino na tej pozycji to łatwiej powinno mu być doglądać młodsze roczniki i korygować błędy, a ostatni udany wychowanek na tej pozycji to chyba był on sam.

Natomiast jedne co musza przyznać to my często momy tormanów co mają na pewno ponad przeciętne umiejetności, szczęście w bronieniu elwrów.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#189 Post autor: jajo » 19 mar 2015, o 17:15

Akurat Kuciak juz dawal dupy przed przyjsciem Malarza.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

DZIES10NA
Kontakt:

#190 Post autor: DZIES10NA » 19 mar 2015, o 17:24

Thoth pisze:Wierzchowski a poszoł do Werderu

Ja jeblo mi sie ... z Wolsburgiem ...Jojko Wandzik to mnie nie bylo ale podobno dobtzy byli szczegolnie tyn pierwszy ;)
Styknie wpisac jojko w jutuba hehe ... ciekawe czy zostol przekupiony czy nie miol kleju w makowach i mu pitnol tyn bal ... ciekaawe jak to bylo na serio .... mogli by z nim zrobic wywiad i spytac
Obrazek

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#191 Post autor: Scypion » 19 mar 2015, o 17:48

DZIES10NA pisze:
Thoth pisze:Wierzchowski a poszoł do Werderu

Ja jeblo mi sie ... z Wolsburgiem ...Jojko Wandzik to mnie nie bylo ale podobno dobtzy byli szczegolnie tyn pierwszy ;)
Styknie wpisac jojko w jutuba hehe ... ciekawe czy zostol przekupiony czy nie miol kleju w makowach i mu pitnol tyn bal ... ciekaawe jak to bylo na serio .... mogli by z nim zrobic wywiad i spytac

Bramkarz mo tyla mozliwosci zeby zalatwic szpil - sprowokowac elwer, puscic szmata, zle wylyz do roga itp. itd. ze nie musi som sobie wciepywac bala do neca. Moim zdaniem to byl cufal.

Awatar użytkownika
czoRny
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#192 Post autor: czoRny » 19 mar 2015, o 18:14

Tyz tak uwazom. Po tym niyszczynsnym szpilu niy roz z kumplami my lo tym rozprawia. Zresztom godolech wtedy z kibicami kerzy znali Jojki i jego rodziców i godali co niy bolo takij mozliwosci coby sie sprzedał. Ale kto to tam wiy?

19.11.1947-24.10.2012 R.I.P
http://www.youtube.com/watch?v=DHz_RYOoWo4

Zablokowany