[24 kolejka] GKS Bełchatów - Ruch Chorzów 16.03.15 18:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: [24 kolejka] GKS Bełchatów - Ruch Chorzów 16.03.15 18:0

#151 Post autor: Thoth » 17 mar 2015, o 09:28

generalnie rzecz biorąc to patrzac na skład to jesli kontraktów nie przedłuża Kuświk, Starzyński, Putnocki na pendzyja przejdą Surma, Zieńczuk i Malinowski to tracymy 6 grajków z podstawowego składu :przestraszony: :przestraszony: jesli do ataku mo przyjsc chop ze Stali i ostaje Visnia to drugo linia traci najbardziej kreatywnych piłkarzy, a na stoperze ostaje jako drugi Grodzicki abo Stawarczyk :przestraszony: :przestraszony: Nie wiem czy na dzien dzisiejszy Dariusz i Mariusz zdaja sobie z tego sprawa bo walka o utrzyamnie tak zaprzato ich gowy a znajac naszego dyrektora sportowego to obudzi sie kajś w lipcu i w przyszłym roku zajs nos czeko horror :/ :/
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#152 Post autor: HKSADIK » 17 mar 2015, o 10:00

Bardziej liczę na to, że także Fornalik w tych kwestiach trzyma rękę na pulsie, bo jeśli mielibyśmy polegać tylko na MM to pozamiatane :]

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#153 Post autor: jajo » 17 mar 2015, o 10:41

Normalnie po takich występach, to dyrektor sportowy byłby chwalony za ściągniecie super zawodnika mając taki budżet, jaki ma.
U nas dostaje zjeby na zapas jakby nie przedłużył kontraktu :D
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

19aRtuR20
Kontakt:

#154 Post autor: 19aRtuR20 » 17 mar 2015, o 10:49

jajo pisze:Normalnie po takich występach, to dyrektor sportowy byłby chwalony za ściągniecie super zawodnika mając taki budżet, jaki ma.
bo Ruch to nie jest swykły klub. Tu ciagle jest presja i wymagania ;)

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#155 Post autor: Thoth » 17 mar 2015, o 10:59

Zróbmy zestawienie plusów i minusów w całej pracy Mirosława do tego klubu i jo jeszcze tego nie widza ale juz jestech pewny ze niepowodzen jest w ciul wiecej od sukcesów, ba te "sukcesy" to obawiom sie ze idzie policzyc na palcach jednej reki. Sprowadził roz dobrego tormana i juz pomniki mu momy stawiać :D obawiom sie ze na dzis dzien to som Mirosław nie wie po jakiemu podpisoł z chopym kontrakt ino na pół roku :dobani:

daro75

#156 Post autor: daro75 » 17 mar 2015, o 11:06

Mogłem zostać w moim ostatnim klubie, czyli drużynie z Rużomberku. Uznałem jednak, że warto spróbować czegoś nowego. Propozycja z Polski pojawiła się nagle i nie działo się to za sprawą menedżera. To Frantisek Kundra, były gracz Ruchu, zaproponował mi grę w Chorzowie. Z Frankiem znamy się od dawna, razem pochodzimy z Bardejowa - mówi Putnocky, który w słowackiej lidze rozegrał ponad 200 spotkań
ja tu nie widze zeby to Mosor zalatwial ten transfer do Ruchu

19aRtuR20
Kontakt:

#157 Post autor: 19aRtuR20 » 17 mar 2015, o 11:08

Putnocky'ego polecił Kundra, były piłkarz Ruchu. W ogole wg mie ciezko przypisywac zaslugi konkretnie jednej osobie. Tu ktos na testy przyjedzie, jakis manager go poleci, jakis trener go oceni...

Na razie wyglondo, ze Kamykowi Japonia sie trefila jak slepy kurze ziorko, bo mysla, ze Putnocky by na luzie wygrol rywalizacja o nr1.

Mobilizujcie ludzi na szpil z Zawisza. To fes wazny szpil! Mi ten mecz przypomino szpil z Zawisza z 2006 roku, chociaz wtedy Zawisza to byl ino z nazwy (tera w sumie tyz skuli bojkotu).

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#158 Post autor: jajo » 17 mar 2015, o 11:47

Thoth pisze:Zróbmy zestawienie plusów i minusów w całej pracy Mirosława do tego klubu i jo jeszcze tego nie widza ale juz jestech pewny ze niepowodzen jest w ciul wiecej od sukcesów, ba te "sukcesy" to obawiom sie ze idzie policzyc na palcach jednej reki. Sprowadził roz dobrego tormana i juz pomniki mu momy stawiać :D obawiom sie ze na dzis dzien to som Mirosław nie wie po jakiemu podpisoł z chopym kontrakt ino na pół roku :dobani:
z zewnątrz to jako tako mozna oceniac prace rzecznika prasowego albo marketingu, choc i tak nie zna sie tak naprawde warunkow pracy, czy wielu roznych zawilosci. Mosor tu jest czest oceniany przez to co pojdzie do prasy, a to bardzo czesto jest tylko gra negocjacyjna, z managarem, zawodnikiem, konkurencja itd. Nie jestesmy bogatym klubem, wiec wcale nie tak latwo utrzymywac tych zawodnikow u siebie.
Czemu podpisal z Putnockym na pol roku (z opcja przedluzenia)? Tylko kilka pomyslow:
- Putnocky chce sie w Ruchu tylko wypromowac. Prosty deal: wy potrzebujecie kogos, kto was utrzyma w lidze, ja potrzebuje trampoliny w polskiej lidze.
- Putnocky chce sie pokazac i potem podpisac wyzszy kontrakt. Po to wynegocjowali 30k w PZPN na dwoch pilkarzy.
- Putnockiemu na badaniach wyszly problemy zdrowotne. Podpisywanie dlugiego kontraktu moze byc zbednym obciazeniem dla klubu. Zeby chlopakowi nie robic pod gorke nie podaje sie tego publicznie.
- Putnocky poweidzial, ze kontrakt przedluzy jak klub sie utrzyma
- Putnocky nie chcial podpisac dluzszego kontraktu na kwote np. 10k miesiecznie. Chce wiecej. Doszlo do porozumienia, ze pierwsze pol roku za dyche, jak sie sprawdzi dostanie wiecej.
- Putnocky dowiedzial sie od Kundry, ze w Ruchu byly problemy z plynnoscia finansowa. Chce sprawdzic klub, czy bedzie regularnie placil przez pol roku.
-W klubie wierza w eksploze talentu Lecha, licza ze za pol roku bedzie gotowy do gry, dlatego nie podpisuja nowego kontraktu.

To oczywiscie tylko wymyslone przeze mnie w chwile wersje wydarzen. Chce tylko pokazac, ze takie ocenianie z zewnatrz nie ma wiekszego sensu, bo jako kibice znamy tylko skrawek sytuacji. Tak naprawde jako kibice dyr. sportowego moze oceniac poprzez wyniki. Przez ostatnie kilka lat srednia zł/pkt Ruch ma chyba najwiekszą. Oczywiscie mozna mowic, ze wszystko co dobre to zaslugu Fornalika i Kociana, a wszystko co zle to Mosóra, ew. Smagora, ale chyba kazdy w miare trzezwo na to patrzacy wie, ze to niesprawiedlwe.

Nie pamietam w tej chwili od kiedy Mosor jest dyrketorem, ale chyba byl juz przed awansem w 2007r.
Sadlok, Brzyski, Grodzicki, Baran, Straka, Sobiech, Piech, Jankowski, Starzyński, Kamiński, Konczkowski, Kuświk, Dziwniel, Putnocky.

Całkiem solidna ekipa by się z tego zrobiła. A wymieniłem tylko zawodników wyciągnietych z tzw. dupy, czyli niższych lig lub rezerwowych w swoich ekipach. Większość z nich albo miała znaczący udział w ostatnich medalach albo została z zyskiem sprzedana lub stanowi o sile obecnej drużyny.

Nie skupiłem się na takich, których się udało fajnie odrestaurować typu Niedzielan, Zieńczuk, Malinowski.

Dodatkowo grupa zawodników dość przeciętnych, jednak wyciągnietch znikąd, a przez dłuższy czas utrzymujący się w 1 składzie medalisty MP, typu Stawar, Kowalski, ostatnio Gigolaev.

daro75 pisze:
Mogłem zostać w moim ostatnim klubie, czyli drużynie z Rużomberku. Uznałem jednak, że warto spróbować czegoś nowego. Propozycja z Polski pojawiła się nagle i nie działo się to za sprawą menedżera. To Frantisek Kundra, były gracz Ruchu, zaproponował mi grę w Chorzowie. Z Frankiem znamy się od dawna, razem pochodzimy z Bardejowa - mówi Putnocky, który w słowackiej lidze rozegrał ponad 200 spotkań
ja tu nie widze zeby to Mosor zalatwial ten transfer do Ruchu
Ktos z tym Kundra ten kontakt utrzymywal po zakonczeniu gry w Ruchu, do kogos ten Kundra zadzwonil, ktos te rozmowy poprowadzil, ktos przydatnosc Putnockyego ocenial wstepnie, ktos ten kontrakt podpisal. Nie mowie, ze wszystko to zasluga Mosora, ale podejscie takie na zasadzie "samo sie zrobilo" nigdy nie jest prawda.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

scouser
Kontakt:

#159 Post autor: scouser » 17 mar 2015, o 12:19

w wielu klubach zazdroszczą nam Mosóra i to jest fakt, dlaczego? nie wiem ale coś w tym być musi. nikt z nas nie siedzi w jego gabinecie czy słucho jego rozmów więc możemy sie tylko sam przekomarzać o jego robocie ale na wszystko co robi trzeba patrzeć przez pryzmat braku kasy na zabawe w prawdziwe transfery. to właśnie w takim klubie jak Ruch dyrektor sportowy ma więcej roboty niż gdzies gdzie każde zyczenie trenera jest od kopa realizowane. owszem, można zawsze sobie ponarzekać ale jakby na to nie patrzec to miedzy innymi dzieki jego robocie mieli my podium w lidze, finały pucharów, wycieczki po europie i kupa radości z gry w Ruchu takich zawodników jakich wymienił ktoś wyżej. rozumiem że wielu z was ma duszę marudy zatem nie oszczędzajcie się, możecie śmiało wylewać kible uryny na MM czy innych.

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#160 Post autor: Thoth » 17 mar 2015, o 12:30

Jedyne czego moga zazdroscic nom inne kluby w kwestii Mirosława to to ze oprócz fuchy u nos jest także członkiem PZPN-u.

scouser
Kontakt:

#161 Post autor: scouser » 17 mar 2015, o 12:46

Thoth pisze:Jedyne czego moga zazdroscic nom inne kluby w kwestii Mirosława to to ze oprócz fuchy u nos jest także członkiem PZPN-u.
niedługo skończy swoja kadencja. i nie o tym mówiłem ale ty zaś wiesz najlepiej

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#162 Post autor: Thoth » 17 mar 2015, o 12:53

to moze mie oswiecisz bo jo nie widza za wielu aspektów skuli ktorych by nom go ktokolwiek mógł zazdroscic a jakos nie umia odczytywać twoich ukrytych mysli

daro75

#163 Post autor: daro75 » 17 mar 2015, o 12:57

zazdroszcza nam Mosora - tego nieudacznika łehehe co on zrobil ( co robi) takiego zeby go ktokolwiek mogl nam zazdroscic
KONKRETY!

marek79
Kontakt:

#164 Post autor: marek79 » 17 mar 2015, o 14:17

Chyto co roku licyncjo bez problymow

viperR
Kontakt:

#165 Post autor: viperR » 17 mar 2015, o 16:14

19aRtuR20 pisze:
jajo pisze:Normalnie po takich występach, to dyrektor sportowy byłby chwalony za ściągniecie super zawodnika mając taki budżet, jaki ma.
bo Ruch to nie jest swykły klub. Tu ciagle jest presja i wymagania ;)

i tak ma być, bez presji nie ma postępu.. raz już było słodko i kolorowo obudzili my się na 15 miejscu.

Zablokowany