Manifestacja w sprawie budowy nowego stadionu przy Cichej
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Manifestacja w sprawie budowy nowego stadionu przy Ciche
Po krótce stadion ma byc miejski budowany dla kibiców ,komfortowy i to nie jest zamiana starego tylko na nowe 10tys.Dla piłkarzy z kolei ważniejsza jest murawa;-)
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
-
- Kontakt:
No właśnie Murawa, a niy bieżnia 

- Blaszany
- Kontakt:
co w ogole dla mnie jest smieszne, to zastanawianie sie czy budowac 12 czy 16 tys. ... bo drugi wariant niby droższy...
pora ludzi tu zastanawio sie po co odrazu 16 skoro to podniesie koszty samego utrzymania... hmm...
spytom wiync: jesli projekt zakłado, co przy 12 tys. korona stadionu mo byc blank pusto, to czymu tego niy wykorzystac i odrazu dostawić te raje do rozbudowy.
przeca to co uostało zaprezentowane na wizualizacjach jest do zrealizowania bez podniesienia kosztów utrzymania stadionu.
dołech na to pozór jak przeglondołech fotki z wizualizacjami... poniżyj mocie uobrozek.

PS. inksze ważne pytanie .... czy ostatnio raja bydzie mieć za plecami tako przepaść
bo wtedy robi sie fest niebezpiecznie
wyobrażacie sie co w euforii przy torze w 94 minucie wszyjscy jak szalone wyskakujom? co drugo osoba mono sie kipnonć do zadku i tragedia gotowo
trocha niypoważny tyn projekt rozbudowy....
no chyba ze naszym sponsorem bydzie jakis zakład pogrzebowy 
PS2. tyz uważom co jak mo być nowy sztadion to marketing musi działać ze zdwojonom siłom i reklamowac sie '16 tysiyncznikiem'. ale tu musiałoby sie wymienić wszyjskich dotychczasowych "marketingowców", na takich kerzy som specjalistami w tyj dziedzinie, a niy statystami, czy stażystami
pora ludzi tu zastanawio sie po co odrazu 16 skoro to podniesie koszty samego utrzymania... hmm...
spytom wiync: jesli projekt zakłado, co przy 12 tys. korona stadionu mo byc blank pusto, to czymu tego niy wykorzystac i odrazu dostawić te raje do rozbudowy.
przeca to co uostało zaprezentowane na wizualizacjach jest do zrealizowania bez podniesienia kosztów utrzymania stadionu.
dołech na to pozór jak przeglondołech fotki z wizualizacjami... poniżyj mocie uobrozek.

PS. inksze ważne pytanie .... czy ostatnio raja bydzie mieć za plecami tako przepaść

PS2. tyz uważom co jak mo być nowy sztadion to marketing musi działać ze zdwojonom siłom i reklamowac sie '16 tysiyncznikiem'. ale tu musiałoby sie wymienić wszyjskich dotychczasowych "marketingowców", na takich kerzy som specjalistami w tyj dziedzinie, a niy statystami, czy stażystami

- niebieski98
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Blaszany, skąd te zdjęcia? Bo akurat na te nigdzie nie napotkałem.
-
[quote="Blaszany"]co w ogole dla mnie jest smieszne, to zastanawianie sie czy budowac 12 czy 16 tys. ... bo drugi wariant niby droższy...

Ta koncepcja pokazana w zeszłym roku jest świetna, a koszt "rozbudowy" mały.
W praktyce, jeśli te 12000 będziemy mieli na każdym meczu (???), nacisk na rozbudowę będzie.
Trzeba wziąć pod uwagę, że dla PR klubu oraz dla finansów klubu, z dwóch możliwości:
1) Stadion, na którym nigdy nie braknie miejsc
2) Stadion, na którym czasem trzeba się nieco sprężyć aby dostać bilety
lepsza jest oczywiście koncepcja druga.
Każdy rozsądny człowiek to rozumie.
Oczywiście z mojego doświadczenia wynika, że prawdziwy kibic (nie piknik), zawsze zdąży kupić bilety na czas.
Pytanie, czy chcemy sytuację, gdy:
1) Prosimy pikników aby raczyli przyjść
2) Mamy rywalizację wśród pikników o bilety, a sam bilet staje się towarem czasem trudno dostępnym
Wybieram 2.
Takie jest moje zdanie! W tym wszystkim koncepcja Śląskiego, którego budowa wcale nie ruszyła ekspresowo w tym roku, jest w ogóle poroniona. Klub od początku miałby problem z polityką biletową, bo nawet cena 5 zł nie gwarantowałaby kompletu
a za to nie dawałaby szansy nawet na pokrycie kosztów organizacji i ochrony (ten ostatni zależy od ilości dostępnych miejsc).
Jestem za stadionem na razie dla 12000 ludzi, a jak zawsze będą komplety
można nadbudować miejsca małym kosztem.

Ta koncepcja pokazana w zeszłym roku jest świetna, a koszt "rozbudowy" mały.
W praktyce, jeśli te 12000 będziemy mieli na każdym meczu (???), nacisk na rozbudowę będzie.
Trzeba wziąć pod uwagę, że dla PR klubu oraz dla finansów klubu, z dwóch możliwości:
1) Stadion, na którym nigdy nie braknie miejsc
2) Stadion, na którym czasem trzeba się nieco sprężyć aby dostać bilety
lepsza jest oczywiście koncepcja druga.
Każdy rozsądny człowiek to rozumie.
Oczywiście z mojego doświadczenia wynika, że prawdziwy kibic (nie piknik), zawsze zdąży kupić bilety na czas.
Pytanie, czy chcemy sytuację, gdy:
1) Prosimy pikników aby raczyli przyjść
2) Mamy rywalizację wśród pikników o bilety, a sam bilet staje się towarem czasem trudno dostępnym
Wybieram 2.
Takie jest moje zdanie! W tym wszystkim koncepcja Śląskiego, którego budowa wcale nie ruszyła ekspresowo w tym roku, jest w ogóle poroniona. Klub od początku miałby problem z polityką biletową, bo nawet cena 5 zł nie gwarantowałaby kompletu

Jestem za stadionem na razie dla 12000 ludzi, a jak zawsze będą komplety

- Patton
- Kontakt:
Już kiedyś tłumaczyłem, że głupotą jest budować na 12000 z opcją 16000 za x lat. Ponosi się dużo większe koszta zostawiając stalowe trybuny na później.
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...
-
- Kontakt:
Już nam Soda załatwi dowolną ilośc stali za pół darmoPatton pisze:Już kiedyś tłumaczyłem, że głupotą jest budować na 12000 z opcją 16000 za x lat. Ponosi się dużo większe koszta zostawiając stalowe trybuny na później.

-
- Kontakt:
Myśle, że jest sporo osób przyzwyczajonych do stania na koronie obecnego stadionu, może to z myślą o nichBlaszany pisze:
PS. inksze wae pytanie .... czy ostatnio raja bydzie mieć za plecami tako przepaść : D bo wtedy robi sie fest niebezpieczniewyobrażacie sie co w euforii przy torze w 94 minucie wszyjscy jak szalone wyskakujom? co drugo osoba mono sie kipnonć do zadku i tragedia gotowo
trocha niypoważny tyn projekt rozbudowy....
no chyba ze naszym sponsorem bydzie jakis zakład pogrzebowy

- SODA
dokładnie blachom to przykryjaMaRko22 pisze:Już nam Soda załatwi dowolną ilośc stali za pół darmoPatton pisze:Już kiedyś tłumaczyłem, że głupotą jest budować na 12000 z opcją 16000 za x lat. Ponosi się dużo większe koszta zostawiając stalowe trybuny na później.![]()
![]()

WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością
WiaRa jest mądrością
-
O ile dobrze zrozumiałem kiedyś jak był przedstawiony ten projekt,to żadne stalowe trybuny nie będą dobudowywane bo już będą ,tylko rzędy krzesełek montowane do miejsc u góry trybun.Patton pisze:Już kiedyś tłumaczyłem, że głupotą jest budować na 12000 z opcją 16000 za x lat. Ponosi się dużo większe koszta zostawiając stalowe trybuny na później.
- Patton
- Kontakt:
To krzesełka są takie drogie?arturos2002 pisze:O ile dobrze zrozumiałem kiedyś jak był przedstawiony ten projekt,to żadne stalowe trybuny nie będą dobudowywane bo już będą ,tylko rzędy krzesełek montowane do miejsc u góry trybun.Patton pisze:Już kiedyś tłumaczyłem, że głupotą jest budować na 12000 z opcją 16000 za x lat. Ponosi się dużo większe koszta zostawiając stalowe trybuny na później.

Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
1) podobno jednak dębowe trumny są bardziej w cenieSODA pisze:dokładnie blachom to przykryjaMaRko22 pisze:Już nam Soda załatwi dowolną ilośc stali za pół darmoPatton pisze:Już kiedyś tłumaczyłem, że głupotą jest budować na 12000 z opcją 16000 za x lat. Ponosi się dużo większe koszta zostawiając stalowe trybuny na później.![]()
![]()
2) Tramwaje Śląskie się ostatnio mocno modernizują, a alstom jest sponsorem młodych chyba nadal może by tak pogodać i by ze cztery tysiące ziców tramwajowych się znalazłoPatton pisze:To krzesełka są takie drogie?arturos2002 pisze:O ile dobrze zrozumiałem kiedyś jak był przedstawiony ten projekt,to żadne stalowe trybuny nie będą dobudowywane bo już będą ,tylko rzędy krzesełek montowane do miejsc u góry trybun.Patton pisze:Już kiedyś tłumaczyłem, że głupotą jest budować na 12000 z opcją 16000 za x lat. Ponosi się dużo większe koszta zostawiając stalowe trybuny na później.![]()
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
1300 jest na trybunie to by zostało ino 2700heli pisze:2) Tramwaje Śląskie się ostatnio mocno modernizują, a alstom jest sponsorem młodych chyba nadal może by tak pogodać i by ze cztery tysiące ziców tramwajowych się znalazło

- Harry1990
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jednak to będą stalowe trybunyarturos2002 pisze:O ile dobrze zrozumiałem kiedyś jak był przedstawiony ten projekt,to żadne stalowe trybuny nie będą dobudowywane bo już będą ,tylko rzędy krzesełek montowane do miejsc u góry trybun.Patton pisze:Już kiedyś tłumaczyłem, że głupotą jest budować na 12000 z opcją 16000 za x lat. Ponosi się dużo większe koszta zostawiając stalowe trybuny na później.

Blue are the words I say and what I think.
Blue are the Feelings that live inside me.
Blue are the Feelings that live inside me.
- niebieski98
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Będzie spotkanie z prezydentem, myślę, że można pomyśleć o uwzględnieniu w projekcie betonowych trybun. Jak będziemy rozbudowywali, a może i o razu na 16 tys. budowali to niech to zrobią porządnie.