Manifestacja w sprawie budowy nowego stadionu przy Cichej

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Manifestacja w sprawie budowy nowego stadionu przy Ciche

#346 Post autor: Ozor » 1 gru 2014, o 15:09

Po krótce stadion ma byc miejski budowany dla kibiców ,komfortowy i to nie jest zamiana starego tylko na nowe 10tys.Dla piłkarzy z kolei ważniejsza jest murawa;-)

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

heinRich
Kontakt:

#347 Post autor: heinRich » 1 gru 2014, o 15:17

No właśnie Murawa, a niy bieżnia :)

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Awatar użytkownika
Blaszany
Kontakt:

#348 Post autor: Blaszany » 1 gru 2014, o 18:21

co w ogole dla mnie jest smieszne, to zastanawianie sie czy budowac 12 czy 16 tys. ... bo drugi wariant niby droższy...
pora ludzi tu zastanawio sie po co odrazu 16 skoro to podniesie koszty samego utrzymania... hmm...
spytom wiync: jesli projekt zakłado, co przy 12 tys. korona stadionu mo byc blank pusto, to czymu tego niy wykorzystac i odrazu dostawić te raje do rozbudowy.
przeca to co uostało zaprezentowane na wizualizacjach jest do zrealizowania bez podniesienia kosztów utrzymania stadionu.
dołech na to pozór jak przeglondołech fotki z wizualizacjami... poniżyj mocie uobrozek.

Obrazek

PS. inksze ważne pytanie .... czy ostatnio raja bydzie mieć za plecami tako przepaść :D bo wtedy robi sie fest niebezpiecznie :D wyobrażacie sie co w euforii przy torze w 94 minucie wszyjscy jak szalone wyskakujom? co drugo osoba mono sie kipnonć do zadku i tragedia gotowo :D trocha niypoważny tyn projekt rozbudowy.... :spi: no chyba ze naszym sponsorem bydzie jakis zakład pogrzebowy :cwaniak:

PS2. tyz uważom co jak mo być nowy sztadion to marketing musi działać ze zdwojonom siłom i reklamowac sie '16 tysiyncznikiem'. ale tu musiałoby sie wymienić wszyjskich dotychczasowych "marketingowców", na takich kerzy som specjalistami w tyj dziedzinie, a niy statystami, czy stażystami :dontgetit:

Awatar użytkownika
niebieski98
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#349 Post autor: niebieski98 » 1 gru 2014, o 20:18

Blaszany, skąd te zdjęcia? Bo akurat na te nigdzie nie napotkałem.

maciek1973

#350 Post autor: maciek1973 » 3 gru 2014, o 13:24

[quote="Blaszany"]co w ogole dla mnie jest smieszne, to zastanawianie sie czy budowac 12 czy 16 tys. ... bo drugi wariant niby droższy...
pora ludzi tu zastanawio sie po co odrazu 16 skoro to podniesie koszty samego utrzymania... hmm...
spytom wiync: jesli projekt zakłado, co przy 12 tys. korona stadionu mo byc blank pusto, to czymu tego niy wykorzystac i odrazu dostawić te raje do rozbudowy.
przeca to co uostało zaprezentowane na wizualizacjach jest do zrealizowania bez podniesienia kosztów utrzymania stadionu.
dołech na to pozór jak przeglondołech fotki z wizualizacjami... poniżyj mocie uobrozek.

Obrazek

Ta koncepcja pokazana w zeszłym roku jest świetna, a koszt "rozbudowy" mały.
W praktyce, jeśli te 12000 będziemy mieli na każdym meczu (???), nacisk na rozbudowę będzie.

Trzeba wziąć pod uwagę, że dla PR klubu oraz dla finansów klubu, z dwóch możliwości:
1) Stadion, na którym nigdy nie braknie miejsc
2) Stadion, na którym czasem trzeba się nieco sprężyć aby dostać bilety
lepsza jest oczywiście koncepcja druga.
Każdy rozsądny człowiek to rozumie.

Oczywiście z mojego doświadczenia wynika, że prawdziwy kibic (nie piknik), zawsze zdąży kupić bilety na czas.
Pytanie, czy chcemy sytuację, gdy:
1) Prosimy pikników aby raczyli przyjść
2) Mamy rywalizację wśród pikników o bilety, a sam bilet staje się towarem czasem trudno dostępnym
Wybieram 2.

Takie jest moje zdanie! W tym wszystkim koncepcja Śląskiego, którego budowa wcale nie ruszyła ekspresowo w tym roku, jest w ogóle poroniona. Klub od początku miałby problem z polityką biletową, bo nawet cena 5 zł nie gwarantowałaby kompletu :szok: a za to nie dawałaby szansy nawet na pokrycie kosztów organizacji i ochrony (ten ostatni zależy od ilości dostępnych miejsc).

Jestem za stadionem na razie dla 12000 ludzi, a jak zawsze będą komplety :hurra: można nadbudować miejsca małym kosztem.

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#351 Post autor: Patton » 3 gru 2014, o 16:19

Już kiedyś tłumaczyłem, że głupotą jest budować na 12000 z opcją 16000 za x lat. Ponosi się dużo większe koszta zostawiając stalowe trybuny na później.
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

MaRko22
Kontakt:

#352 Post autor: MaRko22 » 3 gru 2014, o 17:03

Patton pisze:Już kiedyś tłumaczyłem, że głupotą jest budować na 12000 z opcją 16000 za x lat. Ponosi się dużo większe koszta zostawiając stalowe trybuny na później.
Już nam Soda załatwi dowolną ilośc stali za pół darmo :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Obrazek

pbb
Kontakt:

#353 Post autor: pbb » 3 gru 2014, o 17:24

Blaszany pisze:
PS. inksze wae pytanie .... czy ostatnio raja bydzie mieć za plecami tako przepaść : D bo wtedy robi sie fest niebezpiecznie :D wyobrażacie sie co w euforii przy torze w 94 minucie wszyjscy jak szalone wyskakujom? co drugo osoba mono sie kipnonć do zadku i tragedia gotowo :D trocha niypoważny tyn projekt rozbudowy.... :spi: no chyba ze naszym sponsorem bydzie jakis zakład pogrzebowy :cwaniak:
Myśle, że jest sporo osób przyzwyczajonych do stania na koronie obecnego stadionu, może to z myślą o nich ;)

Awatar użytkownika
SODA

#354 Post autor: SODA » 3 gru 2014, o 18:38

MaRko22 pisze:
Patton pisze:Już kiedyś tłumaczyłem, że głupotą jest budować na 12000 z opcją 16000 za x lat. Ponosi się dużo większe koszta zostawiając stalowe trybuny na później.
dokładnie blachom to przykryja ;)
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

arturos2002

#355 Post autor: arturos2002 » 3 gru 2014, o 21:09

O ile dobrze zrozumiałem kiedyś jak był przedstawiony ten projekt,to żadne stalowe trybuny nie będą dobudowywane bo już będą ,tylko rzędy krzesełek montowane do miejsc u góry trybun.

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#356 Post autor: Patton » 4 gru 2014, o 14:25

arturos2002 pisze:
O ile dobrze zrozumiałem kiedyś jak był przedstawiony ten projekt,to żadne stalowe trybuny nie będą dobudowywane bo już będą ,tylko rzędy krzesełek montowane do miejsc u góry trybun.
To krzesełka są takie drogie? :P :cwaniak:
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#357 Post autor: heli » 4 gru 2014, o 16:45

SODA pisze:
MaRko22 pisze:
dokładnie blachom to przykryja ;)
1) podobno jednak dębowe trumny są bardziej w cenie
Patton pisze:
arturos2002 pisze:
To krzesełka są takie drogie? :P :cwaniak:
2) Tramwaje Śląskie się ostatnio mocno modernizują, a alstom jest sponsorem młodych chyba nadal może by tak pogodać i by ze cztery tysiące ziców tramwajowych się znalazło
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Dorcia
Kontakt:

#358 Post autor: Dorcia » 4 gru 2014, o 17:06

heli pisze:2) Tramwaje Śląskie się ostatnio mocno modernizują, a alstom jest sponsorem młodych chyba nadal może by tak pogodać i by ze cztery tysiące ziców tramwajowych się znalazło
1300 jest na trybunie to by zostało ino 2700 :)

Awatar użytkownika
Harry1990
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#359 Post autor: Harry1990 » 4 gru 2014, o 18:05

arturos2002 pisze:
Jednak to będą stalowe trybuny
Obrazek
Blue are the words I say and what I think.
Blue are the Feelings that live inside me.

Awatar użytkownika
niebieski98
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#360 Post autor: niebieski98 » 4 gru 2014, o 18:19

Będzie spotkanie z prezydentem, myślę, że można pomyśleć o uwzględnieniu w projekcie betonowych trybun. Jak będziemy rozbudowywali, a może i o razu na 16 tys. budowali to niech to zrobią porządnie.

ODPOWIEDZ