Najzwyczajniej napisałem co myśle w tym temacie jak kilku innych użytkowników. Uważam, że o połowe mniejszy stadion bardziej by się sprawdził w ich przypadku, podobnie jak u nas 3 razy mniejszy stadion jak ten, który budują przy ul. Katowickiej_pnwk_ pisze:To akurat jest prowda,ale dalij mie zastanawio po co drążysz temat,jaki oni powinni mieć,a jakiego nie powinni mieć stadionu...MaRko22 pisze: PBB nie ma ekipy, że młyn na 100 osób
Miasto Bielsko-Biała stać na wybudowanie takiego stadionu,to niech im nawet marakana wybudujom. Ani mie to ziombi,ani parzy,bo jo złotówki im niy dociep i niy dociepna(niy wliczać kasy za bilet jak tam pojadymy) Jedyne co,to może mie być gańba,ze nawt takie pojszczymury pod wzglyndym infrastruktury odjyżdżajom takimu klubowi jak Ruch Chorzów.

Wiem, że to nie moje podatki, więc nie mam nic do gadania, ale uważam, że mniejszy stadion to mniejsze koszty budowy i utrzymania. Klub i miasto znacznie bardziej skorzystałoby budując jednopoziomowy obiekt właśnie na 8-10 tysięcy. Sami nie chcemy grać na dokończonym Śląskim, bo wiesz jak wyglądałaby nasza grupka na tym gigancie.
Podobnie może wyglądać sytuacja w Zabrzu czy Tychach. W przypadku Górnika stadion na 32 tyś (o ile zostanie kiedyś dobudowana ta 4 trybuna) to też pewnie będą zapełniali obiekt w granicach 50% + kilka topowych meczów gdzie będzie 20-30 tysięcy widzów. Problemem Górnika jest właśnie to, że budują taki duży stadion. Gdyby wybrali jakiś mniejszy projekt na powiedzmy 18 tysięcy miejsc to pewnie już by grali przy pełnych trybunach a tak mają plac budowy.
Stwierdzam tylko fakty, także nie napadajcie na mnie