F_łgw pisze:Roni2580 pisze:wiesiek1 pisze:Tylko jak sie ma pieniadze to tez jest sztuka ogranac temat i umiec je wydawac.Nasz zarzad przyzwyczajony jest do biedy i zeby odnalezli sie w nowej rzeczywoistosci.A powiedzmy sobie szczerze PGNiG, Weglokoks, Weglozbyt, PKP Cargo, 3 miejsce w lidze, tania druzyna, europejskie puchary ... biedy to teraz nie ma.
tak liczę i wychodzi mi, że pod względem wpływów od sponsorów ustępujemy tylko Legii jesteśmy nawet przed Lechem, mówię tylko o wpływach od sponsorów nie licząc dotacji miejskich czy właścicielskich.
wrzuć tutaj swoje obliczenia, bo jestem ciekaw jak to mniej więcej wygląda obecnie.
Licząc samych strategicznych sponsorów i dziennikarskie domysły o jakie kwoty chodzi
STS daje Lechowi na sezon od 2,5 do 3 milionów złotych + mniejsi sponsorzy
Tauron daje Śląskowi
1 milion złotych (przykręcili kurek) Tyskie + mniejsi sponsorzy
Lotos - daje Lechii 3 miliony złotych. + Energa i Totolotek + mniejsi sponsorzy
Fortuna - Legia 9 milionów, legia ma dodatkowo pieniądze za nazwe od stadionu. + mniejsi sponsorzy
Ruch - PGNiG 5 milionów + Węglokoks 2 miliony? + Węglozbyt + mniejsi sponsorzy, których jest dość sporo
Wisła- tutaj nie liczyłem ale wykluczyłem ich od razu ze względu na brak sponsora strategicznego.
Inne kluby nie liczyłem bo uznałem, że raczej nie przebijają tych kwot.