Sponsorzy

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Sponsorzy

#5266 Post autor: Ozor » 20 sie 2014, o 16:54

Raz ze zapraszano by takich prezesow na mecze do lozy VIP, dwa nawiazywaliby tam bliskie kontakty, trzy widzac Weglokoks, Weglozbyt, PKP Cargo, PGNiG przyciagaliby sie kolejni sponsorzy bo tak to dziala, do tego jakby dochodzily sukcesu sportowe to juz w ogole.
już żech to słyszoł ale moim zdaniym to bzdura.
Cały tyn interes jest podparty rzondzoncom partiom i mo syns jak ta jest u władzy , kożdo nowo ekipa piyrsze co robi to w te miysca pcho swoich co majom inne podyjscie do tymatu.
To co godosz by miało syns jak te firmy by boły w prywatnych rynkach , mnij zaleznych od politycznych układow.
Dalij zostana przi swoim ŚŚ to na dalszo meta szubiynica do klubu.

Roni2580

#5267 Post autor: Roni2580 » 20 sie 2014, o 16:59

F_łgw pisze:
Roni2580 pisze:
wiesiek1 pisze:Tylko jak sie ma pieniadze to tez jest sztuka ogranac temat i umiec je wydawac.Nasz zarzad przyzwyczajony jest do biedy i zeby odnalezli sie w nowej rzeczywoistosci.A powiedzmy sobie szczerze PGNiG, Weglokoks, Weglozbyt, PKP Cargo, 3 miejsce w lidze, tania druzyna, europejskie puchary ... biedy to teraz nie ma.
tak liczę i wychodzi mi, że pod względem wpływów od sponsorów ustępujemy tylko Legii jesteśmy nawet przed Lechem, mówię tylko o wpływach od sponsorów nie licząc dotacji miejskich czy właścicielskich.
wrzuć tutaj swoje obliczenia, bo jestem ciekaw jak to mniej więcej wygląda obecnie.
Licząc samych strategicznych sponsorów i dziennikarskie domysły o jakie kwoty chodzi
STS daje Lechowi na sezon od 2,5 do 3 milionów złotych + mniejsi sponsorzy
Tauron daje Śląskowi 1 milion złotych (przykręcili kurek) Tyskie + mniejsi sponsorzy
Lotos - daje Lechii 3 miliony złotych. + Energa i Totolotek + mniejsi sponsorzy
Fortuna - Legia 9 milionów, legia ma dodatkowo pieniądze za nazwe od stadionu. + mniejsi sponsorzy
Ruch - PGNiG 5 milionów + Węglokoks 2 miliony? + Węglozbyt + mniejsi sponsorzy, których jest dość sporo
Wisła- tutaj nie liczyłem ale wykluczyłem ich od razu ze względu na brak sponsora strategicznego.

Inne kluby nie liczyłem bo uznałem, że raczej nie przebijają tych kwot.

scaneRboy
Kontakt:

#5268 Post autor: scaneRboy » 20 sie 2014, o 17:04

Dlatego najwazniejszym zadaniem Smagora jest okleic z tej gliny cos, co bedzie atrakcyjne dla sponsorow z poza polityki. Oprocz tego jak wiemy, w SS umoczeni sa przedstawicie wszystkich partii.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

19aRtuR20
Kontakt:

#5269 Post autor: 19aRtuR20 » 20 sie 2014, o 17:05

Weglozbyt konczy sie chyba z koncem roku. Jak teraz sa inni to mozliwe, ze sie wycofaja

COBRA

#5270 Post autor: COBRA » 20 sie 2014, o 17:05

Nie wiem czy dobrze szukam ale na stronie PGNiG nigdzie niema komunikatu ze zostali naszym sponsorem.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5271 Post autor: Ozor » 20 sie 2014, o 17:16

COBRA pisze:Nie wiem czy dobrze szukam ale na stronie PGNiG nigdzie niema komunikatu ze zostali naszym sponsorem.
na co ci to?
Bo pisało ze bedą stosowne komunikaty u nich i u nas tak to zrozumiałem
- PGNiG od wielu lat wspiera edukację sportową dzieci i młodzieży w różnych dyscyplinach sportowych. Wychowanie poprzez sport jest elementem przemyślanej i konsekwentnie realizowanej polityki sponsoringowej i CSR Spółki. Rozpoczynając współpracę z Ruchem Chorzów liczmy, że profesjonalizm szkoleniowców i entuzjazm dzieci przyniosą wszystkim wymierne korzyści – mówi Dorota Gajewska, Dyrektor Departamentu Komunikacji, Rzecznik Prasowy PGNiG.

Czytaj więcej: http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/ ... ,id,t.html
tu mosz to wystarczy.
Ostatnio zmieniony 20 sie 2014, o 17:21 przez Ozor, łącznie zmieniany 1 raz.

COBRA

#5272 Post autor: COBRA » 20 sie 2014, o 17:18

Bo pisało ze bedą stosowne komunikaty u nich i u nas tak to zrozumiałem

Awatar użytkownika
F_łgw
Kontakt:

#5273 Post autor: F_łgw » 20 sie 2014, o 17:20

Roni2580 pisze:
F_łgw pisze:
Roni2580 pisze:
wiesiek1 pisze:Tylko jak sie ma pieniadze to tez jest sztuka ogranac temat i umiec je wydawac.Nasz zarzad przyzwyczajony jest do biedy i zeby odnalezli sie w nowej rzeczywoistosci.A powiedzmy sobie szczerze PGNiG, Weglokoks, Weglozbyt, PKP Cargo, 3 miejsce w lidze, tania druzyna, europejskie puchary ... biedy to teraz nie ma.
tak liczę i wychodzi mi, że pod względem wpływów od sponsorów ustępujemy tylko Legii jesteśmy nawet przed Lechem, mówię tylko o wpływach od sponsorów nie licząc dotacji miejskich czy właścicielskich.
wrzuć tutaj swoje obliczenia, bo jestem ciekaw jak to mniej więcej wygląda obecnie.
Licząc samych strategicznych sponsorów i dziennikarskie domysły o jakie kwoty chodzi
STS daje Lechowi na sezon od 2,5 do 3 milionów złotych + mniejsi sponsorzy
Tauron daje Śląskowi 1 milion złotych (przykręcili kurek) Tyskie + mniejsi sponsorzy
Lotos - daje Lechii 3 miliony złotych. + Energa i Totolotek + mniejsi sponsorzy
Fortuna - Legia 9 milionów, legia ma dodatkowo pieniądze za nazwe od stadionu. + mniejsi sponsorzy
Ruch - PGNiG 5 milionów + Węglokoks 2 miliony? + Węglozbyt + mniejsi sponsorzy, których jest dość sporo
Wisła- tutaj nie liczyłem ale wykluczyłem ich od razu ze względu na brak sponsora strategicznego.

Inne kluby nie liczyłem bo uznałem, że raczej nie przebijają tych kwot.
Dzięki.
Czyli z tego wynika, że jedyne co robi różnice między nami, a finansową czołówką ligi to:
a) przychód z dnia meczu (największy w Legii, Amice, Lechii)
b) w mniejszym stopniu wsparcie z kasy miejskiej (Śląsk, również Podbeskidzie i szczewo chociaż oni do czołówki nie należą :P )

Wniosek jest taki, że bez stadionu i stałej, wysokiej frekwencji przy rozsądnych cenach biletów sami sponsorzy nie wystarczą, żeby być w pierwszej trójce ligi pod kątem finansów.
Moim honorem jest wierność
ObeRschlesien

waffen77
Kontakt:

#5274 Post autor: waffen77 » 20 sie 2014, o 17:23

Nie spekulujcie, zobaczycie w raporcie rocznym te "5" milionow.... Ktos pierdnie jakas bajke a tu nakręcanie 10 stron...

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5275 Post autor: HullCityFC » 20 sie 2014, o 17:25

Głównym dochodem powinien być kibic. Póki co u nas z tym jest źle

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5276 Post autor: HKSADIK » 20 sie 2014, o 17:30

szczewo Ziach pisze:PGNiG został sponsorem @ruchchorzow1920. Wcześniej prowadzono zakończone fiaskiem rozmowy z włodarzami @gornikzabrzessa
Obrazek

Awatar użytkownika
niebieski98
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5277 Post autor: niebieski98 » 20 sie 2014, o 17:33

HKSADIK pisze:
szczewo Ziach pisze:PGNiG został sponsorem @ruchchorzow1920. Wcześniej prowadzono zakończone fiaskiem rozmowy z włodarzami @gornikzabrzessa
Obrazek

Oj to tym bardziej musi być ból dla szczew :)

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5278 Post autor: Ozor » 20 sie 2014, o 17:33

HKSADIK pisze:
Obrazek
:) musi bolec, mo bolec :super:

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5279 Post autor: Raul22 » 20 sie 2014, o 17:36

Ozor pisze:
Raz ze zapraszano by takich prezesow na mecze do lozy VIP, dwa nawiazywaliby tam bliskie kontakty, trzy widzac Weglokoks, Weglozbyt, PKP Cargo, PGNiG przyciagaliby sie kolejni sponsorzy bo tak to dziala, do tego jakby dochodzily sukcesu sportowe to juz w ogole.
już żech to słyszoł ale moim zdaniym to bzdura.
Cały tyn interes jest podparty rzondzoncom partiom i mo syns jak ta jest u władzy , kożdo nowo ekipa piyrsze co robi to w te miysca pcho swoich co majom inne podyjscie do tymatu.
To co godosz by miało syns jak te firmy by boły w prywatnych rynkach , mnij zaleznych od politycznych układow.
Dalij zostana przi swoim ŚŚ to na dalszo meta szubiynica do klubu.
No jesli sponsorzy znikna to masz racje ze to bedzie szubienica dla klubu, bo wtedy nie zostanie nic, na Slaski nie bedzie nas stac, a swojego nie bedziemy miec, tylko prowizorke tak jak teraz, na ktorej juz nikt nie pozwoli nam grac w ekstraklasie. Tylko, że patrzac po ruchach Smagora on chyba wlasnie tak kalkuluje ze zbuduje taki klub na SŚ. Moze ma jakis plan jak pochytac politykow roznych ugrupowan w "sieci", zeby powiazac ich z klubem. A potem przyciagnac jeszcze i prywatnych sponsorow. Bedzie to ciezkie bo przy gieksie i zabolach i roznych sympatiach politykow wzgledem klubow, moze to byc wrecz nierealne, ale chyba mimo wszystko bardziej realne niz liczenie ze pojawi sie jakis Abramowicz wyda kase na klub czy kupi klub i bedzie nim rzadzil. A na trysniecie ropy w Chorzowie tez sie nie zapowiada.

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5280 Post autor: Thoth » 20 sie 2014, o 17:36

cieszy płacz frajera :super: :super:
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

ODPOWIEDZ