Transfery - Lato 2014

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
adamo_R

Re: Transfery - Lato 2014

#391 Post autor: adamo_R » 19 cze 2014, o 21:30

NiebieskiChorzów pisze:http://m.przegladsportowy.pl/pilka-nozn ... 1,725.html

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Nie mogło być innej decyzji odnośnie tego Bośniaka, jak Skaba podpisał. Była tylko alternatywa jakby Skaba odmówił, ale to wszyscy wiedzą. ;)

MaRko22
Kontakt:

#392 Post autor: MaRko22 » 20 cze 2014, o 09:18

CSL pisze:Mi się tam podobo,że tak podchodzymy do spraw korupcji.Chce mi sie rzigac,jak widza w tv Piotra R. reklamującego dumnego sponsora kolejorza!!!

Mnie się ta reklama podoba :) Jakby kilka lat temu powstało coś podobnego np. ze ŚP Gerardem Cieślikiem to byłoby coś.

Co do transferów to potrzeba nam chociaż dwóch napastników, którzy mieli udany sezon w swoim klubie. Mikita czy Efir niczym konkretnym się nie wyróżnili i w zaistniałej sytuacji wolałbym już dać szansę komuś od nas np. Lipskiemu.

Podobna sytuacja ma się tego Szewczyka. Wydaje mi się, że skończy tak jak Chwastek, który też pochodzi z Chorzowa. Nie widzę póki co żadnego wzmocnienia w tym okienku, ale miejmy nadzieje, że się mylę.
Obrazek

kattowitz
Kontakt:

#393 Post autor: kattowitz » 20 cze 2014, o 09:23

Ruch Chorzów rezygnuje z pomocnika Dynama Drezno

Mateusz Sowała, pomocnik, który miał latem dołączyć do zespołu Ruchu Chorzów, na Cichą nie dojedzie.

20-letni Sowała w kwietniu tego roku trenował już z niebieskim. Działacze mówili wtedy, że to "obiecujący temat", do którego wrócą po zakończeniu sezonu. Kolejnych testów piłkarza, który grał ostatnio w Dynamie Drezno jednak nie będzie, a przynajmniej nie teraz.

- Uznaliśmy, że na pozycji, na której gra Sowała, mamy na tę chwile tylu wartościowych piłkarzy, że nie będziemy potrzebowali kolejnego. Nie wykluczam jednak, że w późniejszym terminie wrócimy do tego tematu - mówi Mirosław Mosór, dyrektor klubu.
Sport

19aRtuR20
Kontakt:

#394 Post autor: 19aRtuR20 » 20 cze 2014, o 10:01

MaRko22 pisze:
CSL pisze:Mi się tam podobo,że tak podchodzymy do spraw korupcji.Chce mi sie rzigac,jak widza w tv Piotra R. reklamującego dumnego sponsora kolejorza!!!

Mnie się ta reklama podoba :) Jakby kilka lat temu powstało coś podobnego np. ze ŚP Gerardem Cieślikiem to byłoby coś.

Co do transferów to potrzeba nam chociaż dwóch napastników, którzy mieli udany sezon w swoim klubie. Mikita czy Efir niczym konkretnym się nie wyróżnili i w zaistniałej sytuacji wolałbym już dać szansę komuś od nas np. Lipskiemu.

Podobna sytuacja ma się tego Szewczyka. Wydaje mi się, że skończy tak jak Chwastek, który też pochodzi z Chorzowa. Nie widzę póki co żadnego wzmocnienia w tym okienku, ale miejmy nadzieje, że się mylę.
Ale jak sciagnac napastnika (juz niy godom dwoch, chyba, ze z jakis a klasy), co miol udany sezon. W Polski lidze jest trzech co dowo gwarancja: Paixao, Robak i Teodorczyk... Reszta to niywiadome typu Trytko. Na zodnego co strzelil pora goli nos nie stac, a zza granicy to zawsze duze ryzyko. Z tymi finansami to Mikita i Efir sa niezlymi transferami na papierze (w rzeczywistosci nawet Messi moglby niy wypolic). Sa mlodzi, beda walczyc, a telent tez jakis maja... Efir wyroznil sie - strzelil 11goli w 3lidze, zobocz ile strzelili u nos w rezerwach :) przez caly sezon tyla nie strzelili, a Jest szansa, ze bydzie lepi z czasem, bo po taki kontuzji na pewno niy byl w optymalny formie

MaRko22
Kontakt:

#395 Post autor: MaRko22 » 20 cze 2014, o 11:42

19aRtuR20 pisze:
MaRko22 pisze:

Ale jak sciagnac napastnika (juz niy godom dwoch, chyba, ze z jakis a klasy), co miol udany sezon. W Polski lidze jest trzech co dowo gwarancja: Paixao, Robak i Teodorczyk... Reszta to niywiadome typu Trytko. Na zodnego co strzelil pora goli nos nie stac, a zza granicy to zawsze duze ryzyko. Z tymi finansami to Mikita i Efir sa niezlymi transferami na papierze (w rzeczywistosci nawet Messi moglby niy wypolic). Sa mlodzi, beda walczyc, a telent tez jakis maja... Efir wyroznil sie - strzelil 11goli w 3lidze, zobocz ile strzelili u nos w rezerwach :) przez caly sezon tyla nie strzelili, a Jest szansa, ze bydzie lepi z czasem, bo po taki kontuzji na pewno niy byl w optymalny formie

Jak najbardziej masz racje, nie mówie tu o wzmocnieniach pod europejskie puchary, bo tam i tak z góry jesteśmy skazani na porażkę. Na naszą ligę jednak wolałbym poszperać po niższych ligach i akurat ktoś by wypalił. Efir może strzelił i 11 bramek, ale mnie martwi ilość jego kontuzji. Może się skończyć jak z Sadlokiem, że zagra ze 2 mecze i będzie miał długie wakacje. Mikita nie poradził sobie nawet w Widzewie, ale może Kocian wykrzesa z niego dodatkowe pokłady energii?

To tak moim zdaniem. Chodzi mi głównie o to, że w naszej sytuacji lepiej nawet ograniczyć się do 1-2 transferów, ale obiecujących piłkarzy niż wybrać 5 kolejnych i liczyć, że chociaż 1 przebije się do składu.
Obrazek

19aRtuR20
Kontakt:

#396 Post autor: 19aRtuR20 » 20 cze 2014, o 12:38

Jasne, puchary to ino nagroda dla pilkarzy za poprzedni sezon, i tak to traktuja :)

Akurat Efir jest wg mie w pewnym sensie takim wyszperanym z nizszych lig (podobno Ruch obserwowol go i Mikite przed przejsciem do Legii). Ryzyko kontuzji jest zawsze, przy Efirze tym bardziej, ale to juz mo za soba. To nie byly rozne kontuzje, a odnawiajace sie z powodu zlego leczenia. Wiosna pogrol, wiec ze zdrowiem jest ok. Jeszcze dojda badania, jak tam cos wyjdzie to skonczy jak Swierczok, czyli mu podziekujemy. Piech tez do nos przylazil w podobny sytuacji, tzn po zerwanych wiezadlach, a do tego nie przebil sie w 1.ligowym Widzewie :)
Mikity tez bym nie skreslal - on doszedl do Widzewa juz po pierwszej kolejce w lutym, czyli ani nie pracowol z zespolem na obozach. Do tego tak jak piszesz, jest Kocian i pewnie on mo duzo do godki przy trasferach, a na razie my sie na nim nie przejechali, wiec trzeba wierzyc :)

Ciezko jest znalezc bardziej perspektywicznego napastnika do Ruchu z naszymi finansami. Jeden czy dwa transfery nie sa mozliwe, bo po pierwsze limit placowy (nikt obiecujacy nie przyjdzie za 15tysiecy), a do tego mielimy wasko kadra, wiec jedno, dwa wzmocnienia by nic nie daly.

19gorek20
Kontakt:

#397 Post autor: 19gorek20 » 20 cze 2014, o 17:37

Krzysztof Brommer
Z Rumunem Cristeą sprawa podobno nie jest taka oczywista. Piłkarz się tłumaczy, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Leszek Błażyński
W poniedziałek do Chorzowa przyjedzie też Piotr Ceglarz z Termaliki Nieciecza.

Warto jeszcze kogos sprawdzac na twitterze ?

Awatar użytkownika
jaRo 1920
Kontakt:

#398 Post autor: jaRo 1920 » 21 cze 2014, o 11:04

Mogliśmy powstrzymać się chwilę z tym Skaba. Bramkarz Meksyku Ochoa jest bezrobotny ;)
Obrazek

eNeRKa
Kontakt:

#399 Post autor: eNeRKa » 21 cze 2014, o 11:13

Nie wiem czy by chcial mieć do czynienia z Nami :P
Obrazek

NiebieskiChorzów
Kontakt:

#400 Post autor: NiebieskiChorzów » 21 cze 2014, o 11:18

Jego agentem jest podobno meksykański marynarz...

Awatar użytkownika
oberschlesien1920
Kontakt:

#401 Post autor: oberschlesien1920 » 21 cze 2014, o 11:20

Ktory dostal lomot na plazy...
Niektorzy jak cos wymysla, to mysla ze jest to smieszne.Zalosne.
Hej Ruchu nasz, kochany nasz,
nie zawiedź nas, nigdy nie opuścimy Cię,
i pokaż wszystkim, że Cię stać,
zaufaj nam, nie będzie źle.
gerhat pisze:Dobra robota Elmer :ok:
Rok temu Kopel i jego giermkowie mówili nowy stadion na Cichej zdecydowanie TAK, teraz mówią zdecydowanie NIE.
Oto obraz politycznej hipokryzji, ściemy i gierek tych ludzi bez zasad.

Paveel
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#402 Post autor: Paveel » 21 cze 2014, o 12:42

slask.sport.pl pisze:Działacz Ruchu Chorzów przekonuje, że testowany Rumun jest niewinny

Cristian Cristea został niesłusznie posądzony o ustawianie meczów. Mam zeznania jego australijskich prawników, którzy nie mają wątpliwości, że nie uczestniczył w tym procederze - mówi na łamach "Sportu" Mariusz Klimek, doradca zarządu ds. sportowych Ruchu Chorzów.

Sprawdzany obecnie na Cichej Rumun jesienią ubiegłego roku razem z innymi zawodnikami australijskiego zespołu Southern Stars Melbourne został aresztowany pod zarzutem ustawiania spotkań. - Policja zatrzymała go w celu przesłuchania, a po złożeniu zeznań wypuściła na wolność - podkreśla Klimek, który - jak to ujął katowicki dziennik - stoi za testami rumuńskiego napastnika w chorzowskim klubie.

Działacz Ruchu dodaje, że Rumun dalej uczestniczy w treningach niebieskich, a o jego ewentualnym angażu zadecyduje sztab trenerski.
Ruchu nasz ukochany
My Wspieramy zawsze Cie
Głośny doping, mecz wygrany
To dziś dla nas liczy się ...

viperR
Kontakt:

#403 Post autor: viperR » 21 cze 2014, o 13:16

Paveel pisze:
slask.sport.pl pisze:Działacz Ruchu Chorzów przekonuje, że testowany Rumun jest niewinny

Cristian Cristea został niesłusznie posądzony o ustawianie meczów. Mam zeznania jego australijskich prawników, którzy nie mają wątpliwości, że nie uczestniczył w tym procederze - mówi na łamach "Sportu" Mariusz Klimek, doradca zarządu ds. sportowych Ruchu Chorzów.

Sprawdzany obecnie na Cichej Rumun jesienią ubiegłego roku razem z innymi zawodnikami australijskiego zespołu Southern Stars Melbourne został aresztowany pod zarzutem ustawiania spotkań. - Policja zatrzymała go w celu przesłuchania, a po złożeniu zeznań wypuściła na wolność - podkreśla Klimek, który - jak to ujął katowicki dziennik - stoi za testami rumuńskiego napastnika w chorzowskim klubie.

Działacz Ruchu dodaje, że Rumun dalej uczestniczy w treningach niebieskich, a o jego ewentualnym angażu zadecyduje sztab trenerski.

To albo w jedna albo w drugo strona..

Lukas89
Kontakt:

#404 Post autor: Lukas89 » 21 cze 2014, o 13:34

Z tego co mówi Klimek, nie wiem czy w tym tekście, ale gdzieś widziałem, że był tylko przesłuchany. Nie ma wyroku, a dopóki człowiek nie ma wyroku, to jest niewinny. Przesłuchać każdego mogą. Jeśli będzie pasował Kocianowi, a nie będzie miał wyroku to brać.
Obrazek

Rafal1920
Kontakt:

#405 Post autor: Rafal1920 » 21 cze 2014, o 13:50

Czy jest dobry sie okaze. Jak jest czysty i nie byl zamieszany w korupcja o jego przydatnosci zadecyduje trener Kocian.

Zablokowany