Transfery - Lato 2014

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Paveel
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Transfery - Lato 2014

#346 Post autor: Paveel » 17 cze 2014, o 18:23

i wywiad z naszym nowym bramkarzem ;)
Skaba: Na treningi z „Maliną”

– Spodziewam się gry. Będę walczył o to, żeby bronić w Ekstraklasie – zapowiada Wojciech Skaba, który został dzisiaj zawodnikiem Ruchu.

Śląskie powietrze chyba Ci służy. Wybiłeś się w Odrze. W bytomskiej Polonii, do której trafiłeś na wypożyczenie zagrałeś pełny sezon. Teraz kolej na udaną grę dla Ruchu.

– Mam nadzieję, że znowu zagram cały sezon, aczkolwiek wiem, że czeka mnie rywalizacja, ponieważ nikt nie dostaje miejsca w składzie za darmo.

Spędziłeś w Legii 6 sezonów. Nie było żal odchodzić?

– Na pewno, ale widzę, że mój dalszy pobyt w Legii nie miał sensu ze względu na Dusana Kuciaka. Chcę spróbować sił w innym klubie Ekstraklasy, żeby więcej grać. Jednak jak wcześniej wspominałem, czeka mnie rywalizacja. Będę wszystko robił, aby wywalczyć sobie miejsce w bramce.

W Twoim debiucie w Legii zagrałeś przeciwko Ruchowi.

– Tak, zremisowaliśmy 0:0 i było to spotkanie Pucharu Ekstraklasy. Mój pierwszy mecz w barwach Legii w Ekstraklasie także rozegrałem przeciwko „Niebieskim”. Można powiedzieć, że Ruch mi leżał. Lubiłem grać w Chorzowie. Pewnie dlatego, że zawsze na Śląsk wracam z sympatią.

Pobyt w Warszawie zakończyłeś zdobyciem mistrzostwa.

– W jakimś stopniu dorzuciłem cegiełkę do tego tytułu, ponieważ zagrałem w jedenastu spotkaniach jesienią. W mistrzostwie sprzed roku mój udział był niewielki, bo nie zagrałem wówczas w żadnym meczu ligowym.

Jesteś specjalistą od triumfów w rozgrywkach Pucharu Polski. Aż czterokrotnie sięgałeś po to trofeum.

– Tak było w Legii ustalone, że drugi bramkarz dostawał szanse gry w meczach pucharowych. Jednak trzeba było pokazać, że ono mu się należy i można na niego liczyć. Gdyby sobie nie radził to na pewno by nie bronił.

W Twoim życiorysie pojawia się wątek gimnastyki. Opowiedz o tym.

– Miałem epizod w klubie Sokolnia w Radlinie. W jego barwach zdobyłem wiele medali na zawodach gimnastycznych, m.in. mam na swoim koncie tytuł młodzieżowego mistrza Polski w wieloboju gimnastycznym. Sprawność i gibkość, które zyskałem trenując gimnastykę, pomagają mi teraz w grze w piłkę. Polecam każdemu. Moje dziecko także będę chciał ukształtować ruchowo poprzez gimnastykę.

Jak zapatrujesz się na swoją przyszłość w Ruchu?

– Spodziewam się gry. Będę walczył o to żeby bronić w Ekstraklasie. Wielkim atutem mojego przyjścia do Ruchu jest powrót w rodzinne strony. Zawsze ze stolicy ciągnęło mnie na Śląsk i wreszcie jestem.

Trafiłeś na Cichą w przededniu inauguracji okresu przygotowawczego. Zapewne liczysz na grę już od pierwszego meczu sezonu.

– Nie nastawiam się na to. Myślę, że bramkarze Ruchu mają równe szanse, a na treningach i w sparingach każdy będzie chciał pokazać, że jest lepszy. Każda rywalizacja, o ile jest zdrowa, nie stanowi dla mnie problemu. Wręcz przeciwnie – podnosi ona poziom.

Wiesz kogo ewentualnie zastąpisz w bramce Ruchu?

– Kolegę z Rybnika aczkolwiek ja już z Rybnika nie będę, ponieważ przeprowadzam się do Czyżowic, które są 5 km za Wodzisławiem. Kupiłem tam dom i tam będziemy mieszkać. Nie jestem z samego Rybnika tylko z jednej z dzielnic, a dokładnie z Niewiadomia, która w całości sympatyzuje z Ruchem. Drugą taką dzielnicą jest Radlin, która także jest bardzo „Niebieska”. Właśnie w tych „chorzowskich” klimatach się wychowywałem.

Masz doświadczenie z gry w europejskich pucharach. Myślisz, że przyda się ono w meczach, które czekają Ruch w Lidze Europy?

– Każde doświadczenie jest przydatne. Im więcej gra się takich meczów, tym jest ono większe. Zobaczymy jednak czy to ja będę bronił w tych meczach.

Jak oceniasz miniony sezon w wykonaniu „Niebieskich”?

– Ruch był bardzo dobrze poukładany taktycznie, do tego dyscyplina. To było widać chociażby w ostatnim meczu z Legią. Moja była drużyna podeszła to tego spotkania bardzo mocno skoncentrowana, mimo że miała już zapewnione mistrzostwo. Ruch jednak sprawił bardzo dużo kłopotów. Uważam, że nieprzypadkowo „Niebiescy” dwa razy w sezonie pokonali Legię, chyba jako jedyny zespół w lidze.

Kogo z obecnej kadry Ruchu znasz prywatnie?

– Na pewno Marcina Malinowskiego. Grałem z nim w Odrze Wodzisław. Jest to super człowiek. Myślę, że teraz będziemy razem dojeżdżać do Chorzowa na treningi i mecze, bo mieszkamy niedaleko siebie. Spodziewam się, że to on wprowadzi mnie do szatni Ruchu.
Ruchu nasz ukochany
My Wspieramy zawsze Cie
Głośny doping, mecz wygrany
To dziś dla nas liczy się ...

Awatar użytkownika
BuRowiec
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#347 Post autor: BuRowiec » 17 cze 2014, o 19:11

Hehe Malina se pochytoł chopa co go na C6 bydzie wozić
Jedno Miasto Jeden Klub
Katowice K.S Ruch

https://images.app.goo.gl/BZxqvcrjFpwMvCEx7

Lukas89
Kontakt:

#348 Post autor: Lukas89 » 17 cze 2014, o 19:12

Nie jestem z samego Rybnika tylko z jednej z dzielnic, a dokładnie z Niewiadomia, która w całości sympatyzuje z Ruchem. Drugą taką dzielnicą jest Radlin, która także jest bardzo „Niebieska”. Właśnie w tych „chorzowskich” klimatach się wychowywałem.
Nie wiem jak to jest w Rybniku, ale jeśli jest tak jak mówi Skaba to :ok:

Powodzenia Wojtek, myślę, że rywalizacja z Kamińskim będzie ciekawa. Niech broni lepszy.
Obrazek

adamo_R

#349 Post autor: adamo_R » 17 cze 2014, o 19:19

Niewiadom, czyli tzw. Hoyma (Os. Morcinka), należy do Ruchu :)
I to co godo Skaba to recht.

Awatar użytkownika
SODA

#350 Post autor: SODA » 17 cze 2014, o 19:39

mom nadzieja że to dobry transfer
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#351 Post autor: HullCityFC » 17 cze 2014, o 19:47

BuRowiec pisze:Hehe Malina se pochytoł chopa co go na C6 bydzie wozić
Bydom się na tank sciepywac

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Awatar użytkownika
SODA

#352 Post autor: SODA » 17 cze 2014, o 20:29

HullCityFC pisze:
BuRowiec pisze:Hehe Malina se pochytoł chopa co go na C6 bydzie wozić
Bydom się na tank sciepywac

a gadałeś że ktoś do leglej spierdolił
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#353 Post autor: HullCityFC » 17 cze 2014, o 20:59

Tomasiewicz?

Awatar użytkownika
SODA

#354 Post autor: SODA » 17 cze 2014, o 21:20

pierwsze słysze
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

RuchChorzów1920
Kontakt:

#355 Post autor: RuchChorzów1920 » 17 cze 2014, o 21:54

dobrze prawi... Tomasiewicz. teraz podobno wielki talent. nie wiedzialem ze Skaba jest Niebieski(?) :przestraszony:
jesli jest, transfer trafiony. umiejetnosci umiejetnosciami, wazne seRce i zaangazowanie.

Awatar użytkownika
SODA

#356 Post autor: SODA » 17 cze 2014, o 21:59

a to wasz kumpel ,bo o nim nie słyszałem
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

DZIES10NA
Kontakt:

#357 Post autor: DZIES10NA » 17 cze 2014, o 22:28

HullCityFC pisze:Tomasiewicz?

Onim piszesz ? 2012 . 6 kwietnia stare ale ciekawi mnie czy dostali by my jakos kasa wyszkolenie itp. Jak by go legia sprzedala za granica
http://legionisci.com/news/47787_Grzego ... latek.html

Obrazek

Kibic1983
Kontakt:

#358 Post autor: Kibic1983 » 17 cze 2014, o 22:50

Jak zobaczy jakiś klub z zachodu to przyjedzie jak po swoje i Legia nic nie zrobi puki młody nie będzie miał 18 lat jakie jest prawo które nie pozwala podpisywać z młodymi kontrakty i chciano to zmienić ale PZPN wyśmiał a na zachodzie to jest normalne. Z Jagiellonii odeszło takich młodych chyba już 2 dosłownie za 0 zł. Jeden do Niemiec a drugi do Austrii. Rodzice powiedzieli ze w Polsce wiece się nie rozwiną i zwinęli manatki
Ostatnio zmieniony 17 cze 2014, o 22:53 przez Kibic1983, łącznie zmieniany 1 raz.

19aRtuR20
Kontakt:

#359 Post autor: 19aRtuR20 » 17 cze 2014, o 22:53

Kibic1983 pisze:Jak zobaczy jakiś klub z zachodu to przyjedzie jak po swoje i Legia nic nie zrobi puki młody nie będzie miał 18 lat jakie jest prawo które nie pozwala podpisywać z młodymi kontrakty i chciano to zmienić ale PZPN wyśmiał a na zachodzie to jest normalne. Z Jagiellonii odeszlo takich młodych chyba już 2 dosłownie za 0 zł
on juz mo 18 lot

niy był on przypadkiem w UKS Ruch?

Awatar użytkownika
SODA

#360 Post autor: SODA » 17 cze 2014, o 22:57

ale o kim my godomy teraz ,temat jest o transferach a niy o jakiś bzdetach :D
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

Zablokowany