Informacja brzmi zgoła sensacyjnie: w najbliższy czwartek w samo południe w Urzędzie Miejskim zostanie uroczyście podpisany akt notarialny przekazujący drużynę ze stowarzyszenia do sportowej spółki akcyjnej. Oficjele obu stron zachowują milczenie i nie komentują tego faktu. Z tego wniosek, że biegły rewident zakończył swoją pracę i lada dzień poznamy oficjalny raport dotyczący zaległości finansowych klubu wobec dłużników. Poznamy również jakie zobowiązania ma przejąć sportowa spółka akcyjna wobec osób fizycznych oraz podmiotów zrzeszonych PZPN. Te długi trzeba uregulować bądź podpisać ugodę i rozłożyć spłatę na raty, chcąc otrzymać licencję, uprawniającą do gry w II lidze. Ta wiadomość zapewne ucieszy przebywających na zgrupowaniu piłkarzy oraz rzesze sympatyków klubu.
Krzysztof Ziętek, dyrektor sportowej spółki, odwiedził siedzibę PZPN, gdyż chciał się zorientować co w "trawie piszczy", czyli o zakazie transferów oraz warunkowej licencji. - Rozmawiałem z wieloma działaczami i muszę stwierdzić, że jesteśmy w stanie wypracować kompromis - informuje dyrektor Ziętek. - Działacze na pewno nie będą nam utrudniali życia, ale my też musimy przyjąć na siebie zobowiązania. Trzeba się uderzyć w piersi i stwierdzić, że nie jesteśmy bez winy. Jestem optymistą - skomplikowane sprawy zostaną rozwiązane.
To ze "Sportu'więc nie wiem czy to dość wiarygodne.
"W życiu piękne są tylko chwile..."-Ryszard R.
[img]http://images21.fotosik.pl/219/a35f04d4d948e135.jpg[/img]