[27 kolejka] Pogoń Szczecin - Ruch Chorzów 23.03.2014 15:30

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
adamo_R

Re: [27 kolejka] Pogoń Szczecin - Ruch Chorzów 23.03.2014 1

#136 Post autor: adamo_R » 23 mar 2014, o 18:08

Adik przecież graliśmy przeciw Kocianowi :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Ludzie idzcie sie leczyć.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#137 Post autor: spyru » 23 mar 2014, o 18:11

Nie ma co szukać przyczyn słabej formy w sprawach pozasportowych. Początek rundy to było więcej szczęścia niż rozumu. We wszystkich tych meczach Ruch mógł dostać po łbie. Udało się powygrywać, super, ale nie czarujmy się - ta ekipa nawet z dobrym trenerem, pewnego poziomu nie przeskoczy. Która inna ekipa mając takie drzewa jakie ma Ruch, była w stanie uciułać tyle punktów na przestrzeni ostatnich 50 lat w naszej lidze?

Natomiast to co mnie martwi, to poziom gry Malinowskiego oraz Surmy przede wszystkim, chociaż Starzyński też gra fatalnie. Malina popełnił więcej wielbłądów w 2 ostatnich meczach, niż za całej kadencji Kociana łącznie.
Surma ze Starzyńskim jako dwóch organizatorów gry, to ostatnio śmiech na sali. Mam wrażenie że celniej by podawał Stevie Wonder.
Podsumowując, mam nieodparte wrażenie, graniczące niemalże z pewnością, że ten sezon już się skończył.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

RonalDynio
Kontakt:

#138 Post autor: RonalDynio » 23 mar 2014, o 18:12

Wielu z was ma rację .Nie można narzekać w przekroju całego sezonu.Ale!!!!! Czemu nie iść na całość?? Czemu nie dać po piżdzie i wdupić Lwowiakom z okupowanych przez nich Gleiwitz??? Czemu nie wdupić szmaciarzom sk***ysyna Wdowczyka??? najbardziej wkurwiły mnie dziś dwie rzeczy. Smutny Janek Kocjan i Sczęśliwy dupek Wdowczyk. Draństwo dziś po raz kolejny zatriumfowało. Tacy ludzie jak Wdowczyk czy Kręcina są ciągle obrazem polskiej piłki. Czekam na Gran Derby i cieswzę się z meczu Bayernu z angielskimi kundlami. Na meczu z Podpiżdziem( super ktoś ich nazwał) będę co nie znaczy ,że nie mam prawa wątpić w zwycięstwo.
ci obywatele nie mają mojego zaufania:
Marek Kopel, Joachim Otte, Ryszard Sadlon, Tomasz Krawczyk, Tomasz Piecuch, Henryk Wieczorek, Marian Salwiczek, Adam Trzebinczyk, Romuald Fojcik, Marek Dudek, Mariola Roleder, Halina Hiltawska, Bozena Pietrzyk.Dariusz Smagorowicz,Andrzej Kotala

Awatar użytkownika
atleticomadryt
Kontakt:

#139 Post autor: atleticomadryt » 23 mar 2014, o 18:14

Powracaja stare bledy z przeszlosci.
Janek sie stara, ale pilkarze tkwia w wlasnej przecietnosci.
Trzeba patrzec takze realnie na druzyne, bo mamy lawke na jaka stac klub.
Mowicie nie ma sianka, to nie ma granka, tu tez nie lezy najwazniejszy problem, ale wszystkie zebrane w calosc dawaja wlasciwy obraz oceny sytuacji w jakiej sie znajdujemy.
Aby walczyc o mistrza i puchary (w ktorych zreszta gralismy 2 razy) trzeba spelnic warunki, a gra w pucharach nauczyly nas bardzo duzo, ze jeszcze nie pora na nie w tym momencie.
Klub musi przekalkulowac, ze tulaczki na drugi koniec Europy przynosza wiecej strat niz korzysci juz nie mowiac o spelnieniu ostrych wymogow finansowo-infrastrukturalnych.
Reasumujac naszym glownym celem w tym sezonie byla pierwsza 8 oraz otrzymanie licencji na przyszly 2014/15.
Niebieske serce chce i rzada zawsze zwyciestw, ale zdazaja sie sytuacje ekstremalne w ktorym plany wytyczane, sa na innym gruncie niz sportowy.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
„Naszym HonoRem WieRnosc jeeeeeesst - Naszym Klubem (H)KS RUCH
"z wychowankami i lokalnym wsparciem, nie potrzeba obcokrajowców"

Awatar użytkownika
Duszello
Kontakt:

#140 Post autor: Duszello » 23 mar 2014, o 18:18

Wylazi krotko i slabo lawka rezerwowych. Pogon po zmianach rownie silno jak przed. My po stracie Kuswika i wejsciu zmiennikow jeszcze slabi. Walka byla i niestety dwa bledy spowodowaly ze przegrali my mecz na ciezkim terenie. Za tydzien nowe sily moze lepszy dzien i walka mom nadzieje o 3 punkty. Nie ublizejcie, nie szukejcie dziury w calym i tak my sa tam kaj byc z tym skladem my nie powinni. Jademy dali.

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#141 Post autor: Lutz » 23 mar 2014, o 18:19

Szmary kalkulowane .

Dograć tyn sezon do końca i rzykać o licencjo, bo to że skozani my som na miernota i przeciyntność to wiadomo niy od dziś.

Awatar użytkownika
Korfanty
Kontakt:

#142 Post autor: Korfanty » 23 mar 2014, o 18:23

K2 pisze:Jedno jest pewne, po tym meczu można być spokojnym o bilety na Podbeskidzie, nawet w dniu meczu :)
Dokładnie,paradoksalnie będzie lepszy doping niż na Piaście :cwaniak:
Jestem Górnoślązakiem czyli Polakiem
"Małe ojczyzny uczą żyć w ojczyznach wielkich i w wielkiej ojczyżnie ludzi"
Za Ruchem zawsze pochłonięty całkiem
44 !!!

bielszowice
Kontakt:

#143 Post autor: bielszowice » 23 mar 2014, o 18:23

To skoro osiaglelimy cel-8.To niech szanse dostanie teraz Rafał Stanisławski ,Patryk Lipski ,Helik i Wlodyka, Urbańczyk.Reszta niech sie dychnie.
no pocieszenie mozna powiedziec ze nie bedzie WDS
Ostatnio zmieniony 23 mar 2014, o 18:29 przez bielszowice, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#144 Post autor: Raul22 » 23 mar 2014, o 18:28

bielszowice pisze:To skoro osiaglelimy cel-8.To niech szanse dostanie teraz Rafał Stanisławski ,Patryk Lipski ,Helik i Wlodyka, Urbańczyk.Reszta niech sie dychnie.
myślę ze niedługo dostana, przynajmniej tak to powinno wygląd by zrbic przegląd kadr przed nowym sezonem. Albo wypala albo powypozyczac potem i szukać nowych, bo wiadomo ze wiecznie Surma, Malina czy Zieniu grać nie beda

Awatar użytkownika
Duszello
Kontakt:

#145 Post autor: Duszello » 23 mar 2014, o 18:29

I jeszcze jedno jak by Kuswik nie mogl grac to radza siegnac po atak z rezerw bo Jankowski jak mo grac na szpicy som to zapomino co mo z bala robic

Elmer
Kontakt:

#146 Post autor: Elmer » 23 mar 2014, o 18:38

Czego oczekiwaliście skoro główny udziałowiec kilka tygodni temu stwierdził oficjalnie, że już się utrzymaliśmy.

Do utrzymania wciąż brakuje nam punktu lub punktu straconego przez Cracovię i Piasta (w tej drugiej sytuacji raczej nas nie wyprzedzą, bo mają bilans bramkowy dużo gorszy od nas) ;)

Według mnie u piłkarzy nastąpiło rozprężenie po zaliczeniu... bazy. Przez 3 mecze może coś wygrają, może nie. Myślę, że Ruch z początku wiosny zobaczymy w rundzie finałowej kiedy nikt na nas nie będzie znowu stawiał. A inna rzecz to, tak jak ktoś wcześniej napisał, fakt wygrywania sześciu meczów na dużym szczęściu jednym golem.

Przy okazji, patrzcie jak ciepło mają szczewa i jaki terminarz :super:
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Materoni15

#147 Post autor: Materoni15 » 23 mar 2014, o 18:45

Dobra, już opanowałem emocje :P Ale nadal uważam że ten mecz, paru piłkarzy oddało bez walki -.-

Kibic1983
Kontakt:

#148 Post autor: Kibic1983 » 23 mar 2014, o 18:47

Jeden mecz z 3 maja napewno wygrany

Dżem
Kontakt:

#149 Post autor: Dżem » 23 mar 2014, o 18:52

Tak na spokojnie już.

Dobry mecz Zieńczuka.Walczył a z tym u niego było ostatnio problemy,dzisiaj widać że mu zależało, chyba walczy o nowy kontrakt :)
Fajnie zagrał Martin, pewnie w defensywie przeciwko solidnym pomocnikom Pogoni.Mógłby częściej podłączać się do akcji ofensywnych.Jak dla mnie, powinien na stałe wskoczyć za Szyndrowskiego, a Marek powinien powrócić na środek obrony jako zmiennik.

Wywiązała się przed meczem dyskusja na temat Kowalskiego i Smektały. Kowalski ma jeden atut, któremu brakuje Smektale-on patrzy.Niby nic, ale porównajcie sobie groźnie dośrodkowania Kowalskiego, gdzie najpierw spojrzy a potem zacentruje z bezmyślnym sprintem Smektały do końca boiska i wrzuceniem piłki na ślepo.

Tak jak pisałem, skład poza paroma wyjątkami mamy mocno przeciętny.Kuświk to nie Robak.Kowalski to nie Małecki a Babiarz to nie Akahoshi. Cieszmy się z tego co mamy.A i mogą przegrać teraz te ostatnie trzy mecze, byle wygrali później 7 :)

Harpo
Kontakt:

#150 Post autor: Harpo » 23 mar 2014, o 18:53

Raul22 pisze:Tak to jest jak się pompuje balon do zupełnie nieadekwatnych umiejętności jak i organizacji klubu. Dla mnie te 2 porażki są zupełnie normalne, gdyż od początku wiedziałem ze taka chwila nadejdzie. 6 wygranych to bylo ponad nasz stan osiągnięcie i bardzo mnie cieszyły one ale też nie napalay na żadne mistrzostwo ani puchary.
7,8,9,10...naście zwycięstw też by Cię na "napalały"? Cóż za myślenie..
A ja Wam powiem tak: 2,3,4 wygrane z rzędu b. cieszyły, ale brałem je ze spokojem, jednakże:
-pojawiła się efektowna gra
-zaczęto nas chwalić
-szybkie, dokładne akcje powtarzano dając je niejednokrotnie za wzór (analiza C+)
-graliśmy szybko, ambitnie dokładnie i prawie bezbłędnie w obronie
-nadeszła 5 wygrana z rzędu
-potem szósta i pozycja wicemistrzowska, a w zanadrzu mecz z cienkim Piastem...
Czy mnie kibicowi nie wypada wierzyć w "pudło" albo i nawet e 15 gwiazdkę przy takim obrocie spraw?!
No i BĘC ! Wszystko pękło jak mydlana bańka, ten balon (tak - napompowany fest, ale słusznie) wybuchnął z wielkim hukiem, bowiem tak żenująco słabej postawy piłkarzy jak z Piastem czy choćby dzisiaj nie widzieliśmy DAWNO.

Więc się pytam: WTF RUCHU ?!?!?!
Co to za amnezja piłkarska? Zaćmienie? Skąd się wzięła niechęć do gry, brak ambicji i radości z gry którą prezentowaliście przez kilka miesięcy?
I Wyście to wszystko przewidzieli? :orany:

:zdziwko:
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Zablokowany