Gerard Cieślik nie żyje...

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Blaszany
Kontakt:

Re: Gerard Cieślik nie żyje...

#316 Post autor: Blaszany » 17 lis 2013, o 16:53

georg pisze:
Blaszany pisze:w Chorzowie było dwóch fest wybitnych piłkarzy, dziynki kerym Ruch jest tak wielki to:
Gerard Wodarz & Gerard Cieślik.
nojlepszym sposobem uczcenia ich pamiynci byłyby nadania nazw ulic jeich nazwiskami.
fto by niy chcioł być zaczepionym bes jakis ludzi z pytaniym "przepraszam, któredy dojade na ul. Wodarza' albo 'ul. Cieślika' ?
nie dwóch a czterech
?

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#317 Post autor: Scypion » 18 lis 2013, o 00:02

COBRA pisze:Pan Gerard pochowany wedle swojego życzenia w dresie reprezentacji Polski a te ci*** nawet podczas pierwszego meczu reprezentacji po jego smierci nie uczycili go minuta ciszy!Wstyd
I tak wlasnie Polska traktuje Górnoślązaków. MAteriał do przemyśleń dla niektórych nieszczęsliwie zakochanych nieodwzajemnionym uczuciem.

Awatar użytkownika
KOSTA
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#318 Post autor: KOSTA » 18 lis 2013, o 04:15

nie dwóch a czterech

?

jeszcze bych dodol E.Wilimowskiego i Teodora Peterka
od bajtla po grob zawsze KS RUCH
Kattowitz Boerschachte

georg
Kontakt:

#319 Post autor: georg » 18 lis 2013, o 07:46

dwóch wymienionych oraz Wilimowski i Peterek

Awatar użytkownika
Yego

#320 Post autor: Yego » 18 lis 2013, o 08:08

Scypion pisze:
COBRA pisze:Pan Gerard pochowany wedle swojego życzenia w dresie reprezentacji Polski a te ci*** nawet podczas pierwszego meczu reprezentacji po jego smierci nie uczycili go minuta ciszy!Wstyd
I tak wlasnie Polska traktuje Górnoślązaków. MAteriał do przemyśleń dla niektórych nieszczęsliwie zakochanych nieodwzajemnionym uczuciem.
Ale za to u nas jest paru lizodupow ktorzy maszeruja na MN w Warszawie :zabawa:
Automasochizm to malo powiedziane
Z tobą Thoth :idiota: niy chce mi sie godać

Awatar użytkownika
OSH
Kontakt:

#321 Post autor: OSH » 18 lis 2013, o 12:17

KOSTA pisze:nie dwóch a czterech

?

jeszcze bych dodol E.Wilimowskiego i Teodora Peterka
lazilo mu chyba o tych urodzonych w Chorzowie (Hajduki W.) bo Peterek jest ze Swion a Ezi w Katosach
Godom dzis wom, ze zawsze jo, za moj HKS beda szol...
Obrazek

Awatar użytkownika
atleticomadryt
Kontakt:

#322 Post autor: atleticomadryt » 18 lis 2013, o 13:11

Tych czterech bylo najwiekszych sposrod wielkich niebieskich legend.
Niezapominajmy, ze druzyne tworzy na boisku 11 pilkarzy, ale ta zlota czworka byla inspiracja, wzorem i magnesem w przyciaganiu mlodych talentow do klubu.
Gdyby nie Ernest Wilimowski, ktorym zachwycal sie mlody Gerard prawdopobnie nie byloby wielkiego Cieslika w Ruchu.
Zawsze bylem ciekaw, aby ktos podjal sie proby stworzenia na jubileusz 100 lecia istnienia klubu wylonienia najlepszych jedenastek w poszczegolnych 10 okresach np. I 1920-1930, II 1930-1940 itd.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
„Naszym HonoRem WieRnosc jeeeeeesst - Naszym Klubem (H)KS RUCH
"z wychowankami i lokalnym wsparciem, nie potrzeba obcokrajowców"

Awatar użytkownika
Blaszany
Kontakt:

#323 Post autor: Blaszany » 18 lis 2013, o 14:05

KOSTA, georg - genau jak napisoł OSH, łaziło mi o ludzi z tego miasta...
Świony mogłby by pokusić sie uo nadanie tam ulicy im. Peterka, a Katowice uo ul. E. Wilimowskiego ...
Chorzów (niby taki za Ruchem), powiniyn tak wlasnie uhonorować tych dwóch zacnych Hajduczan: Wodarza i Cieślika. take jest moje zdanie.

georg
Kontakt:

#324 Post autor: georg » 18 lis 2013, o 14:44

Blaszany pisze:KOSTA, georg - genau jak napisoł OSH, łaziło mi o ludzi z tego miasta...
Świony mogłby by pokusić sie uo nadanie tam ulicy im. Peterka, a Katowice uo ul. E. Wilimowskiego ...
Chorzów (niby taki za Ruchem), powiniyn tak wlasnie uhonorować tych dwóch zacnych Hajduczan: Wodarza i Cieślika. take jest moje zdanie.
Rozumiem i w pełni sie zgadzam,Katosy maja ulice Wilimowskiego ale Maksymiliana

Awatar użytkownika
Yego

#325 Post autor: Yego » 18 lis 2013, o 15:05

Niech przemianuja ul. 16go lipca na ul. G. Cieslika. To przynajmniej jedna z wazniejszych ulic na Hajdukach.
Co to ma byc w ogole ten 16ty lipca? Ja przynajmniej nie wiem czy to data jakiegos komunistycznego swieta czy manifestu, w kazdym razie za komuny ta ulica tez sie juz tak nazywala.
Z tobą Thoth :idiota: niy chce mi sie godać

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#326 Post autor: Scypion » 18 lis 2013, o 16:41

Yego pisze:Niech przemianuja ul. 16go lipca na ul. G. Cieslika. To przynajmniej jedna z wazniejszych ulic na Hajdukach.
Co to ma byc w ogole ten 16ty lipca? Ja przynajmniej nie wiem czy to data jakiegos komunistycznego swieta czy manifestu, w kazdym razie za komuny ta ulica tez sie juz tak nazywala.

Urodziny mojego dobrego znajomego, ktory mieszko niedaleko :) ale mysla, ze odpuscilby na rzecz Gerarda Cieślika.

Elmer
Kontakt:

#327 Post autor: Elmer » 18 lis 2013, o 16:51

Yego pisze:Niech przemianuja ul. 16go lipca na ul. G. Cieslika. To przynajmniej jedna z wazniejszych ulic na Hajdukach.
powiedzą, że miasta nie stać na wymianę wszystkim dowodów osobistych, do tego tysiąc innych zmian u każdej osoby. Pomysł dobry, ale ciężko go będzie przepchać. Prędzej plac Gerarda Cieślika powstanie. Tylko czy jest gdzieś takie godne miejsce?
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#328 Post autor: Scypion » 18 lis 2013, o 18:25

Elmer pisze:
powiedzą, że miasta nie stać na wymianę wszystkim dowodów osobistych, do tego tysiąc innych zmian u każdej osoby. Pomysł dobry, ale ciężko go będzie przepchać. Prędzej plac Gerarda Cieślika powstanie. Tylko czy jest gdzieś takie godne miejsce?

Na Cwajce. Plac Mickiewicza zmienic na Cieslika. Pomnik Mickiewicza odeslac na Litwe, gdzie jego ojczyzna i postawic w zwolnionym miejscu Cieslika.

bourbon
Kontakt:

#329 Post autor: bourbon » 18 lis 2013, o 19:00

Dobry pomysl z tym placem plac dupny centralny plac cwajki,ino kto to popcho do przodku,wiela wogole kosztuje pomnik?

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

scouser
Kontakt:

#330 Post autor: scouser » 19 lis 2013, o 06:58

jak już zmieniać to tylko ul. Kaliny z wiadomych względów.

pomysłów na nadanie nazw ulic czy placów będzie dużo, w dyrekcji Parku Śląskiego powstał pomysł by jeden z wagoników nowej ELKI nosił imię Gerarda Cieślika i zmienił kolor na niebieski, dodam że każdy wagonik ma już swojego patrona i tak np. patronem jest min. Ernest Pohl. Trzeba pamiętać by nie doszło do absurdu i nie wycierano sobie tak godnym imieniem tyłka i nazywano nim cokolwiek byle nazwać. rozwaga i umiar musi być zachowany

Zablokowany