?georg pisze:nie dwóch a czterechBlaszany pisze:w Chorzowie było dwóch fest wybitnych piłkarzy, dziynki kerym Ruch jest tak wielki to:
Gerard Wodarz & Gerard Cieślik.
nojlepszym sposobem uczcenia ich pamiynci byłyby nadania nazw ulic jeich nazwiskami.
fto by niy chcioł być zaczepionym bes jakis ludzi z pytaniym "przepraszam, któredy dojade na ul. Wodarza' albo 'ul. Cieślika' ?
Gerard Cieślik nie żyje...
- Blaszany
- Kontakt:
Re: Gerard Cieślik nie żyje...
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
I tak wlasnie Polska traktuje Górnoślązaków. MAteriał do przemyśleń dla niektórych nieszczęsliwie zakochanych nieodwzajemnionym uczuciem.COBRA pisze:Pan Gerard pochowany wedle swojego życzenia w dresie reprezentacji Polski a te ci*** nawet podczas pierwszego meczu reprezentacji po jego smierci nie uczycili go minuta ciszy!Wstyd
- KOSTA
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
nie dwóch a czterech
?
jeszcze bych dodol E.Wilimowskiego i Teodora Peterka
?
od bajtla po grob zawsze KS RUCH
Kattowitz Boerschachte
Kattowitz Boerschachte
-
- Kontakt:
dwóch wymienionych oraz Wilimowski i Peterek
- Yego
Ale za to u nas jest paru lizodupow ktorzy maszeruja na MN w WarszawieScypion pisze:I tak wlasnie Polska traktuje Górnoślązaków. MAteriał do przemyśleń dla niektórych nieszczęsliwie zakochanych nieodwzajemnionym uczuciem.COBRA pisze:Pan Gerard pochowany wedle swojego życzenia w dresie reprezentacji Polski a te ci*** nawet podczas pierwszego meczu reprezentacji po jego smierci nie uczycili go minuta ciszy!Wstyd

Automasochizm to malo powiedziane
Z tobą Thoth
niy chce mi sie godać

- OSH
- Kontakt:
lazilo mu chyba o tych urodzonych w Chorzowie (Hajduki W.) bo Peterek jest ze Swion a Ezi w KatosachKOSTA pisze:nie dwóch a czterech
?
Godom dzis wom, ze zawsze jo, za moj HKS beda szol...

- atleticomadryt
- Kontakt:
Tych czterech bylo najwiekszych sposrod wielkich niebieskich legend.
Niezapominajmy, ze druzyne tworzy na boisku 11 pilkarzy, ale ta zlota czworka byla inspiracja, wzorem i magnesem w przyciaganiu mlodych talentow do klubu.
Gdyby nie Ernest Wilimowski, ktorym zachwycal sie mlody Gerard prawdopobnie nie byloby wielkiego Cieslika w Ruchu.
Zawsze bylem ciekaw, aby ktos podjal sie proby stworzenia na jubileusz 100 lecia istnienia klubu wylonienia najlepszych jedenastek w poszczegolnych 10 okresach np. I 1920-1930, II 1930-1940 itd.
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Niezapominajmy, ze druzyne tworzy na boisku 11 pilkarzy, ale ta zlota czworka byla inspiracja, wzorem i magnesem w przyciaganiu mlodych talentow do klubu.
Gdyby nie Ernest Wilimowski, ktorym zachwycal sie mlody Gerard prawdopobnie nie byloby wielkiego Cieslika w Ruchu.
Zawsze bylem ciekaw, aby ktos podjal sie proby stworzenia na jubileusz 100 lecia istnienia klubu wylonienia najlepszych jedenastek w poszczegolnych 10 okresach np. I 1920-1930, II 1930-1940 itd.
„Naszym HonoRem WieRnosc jeeeeeesst - Naszym Klubem (H)KS RUCH”
"z wychowankami i lokalnym wsparciem, nie potrzeba obcokrajowców"
"z wychowankami i lokalnym wsparciem, nie potrzeba obcokrajowców"
- Blaszany
- Kontakt:
KOSTA, georg - genau jak napisoł OSH, łaziło mi o ludzi z tego miasta...
Świony mogłby by pokusić sie uo nadanie tam ulicy im. Peterka, a Katowice uo ul. E. Wilimowskiego ...
Chorzów (niby taki za Ruchem), powiniyn tak wlasnie uhonorować tych dwóch zacnych Hajduczan: Wodarza i Cieślika. take jest moje zdanie.
Świony mogłby by pokusić sie uo nadanie tam ulicy im. Peterka, a Katowice uo ul. E. Wilimowskiego ...
Chorzów (niby taki za Ruchem), powiniyn tak wlasnie uhonorować tych dwóch zacnych Hajduczan: Wodarza i Cieślika. take jest moje zdanie.
-
- Kontakt:
Rozumiem i w pełni sie zgadzam,Katosy maja ulice Wilimowskiego ale MaksymilianaBlaszany pisze:KOSTA, georg - genau jak napisoł OSH, łaziło mi o ludzi z tego miasta...
- Yego
Niech przemianuja ul. 16go lipca na ul. G. Cieslika. To przynajmniej jedna z wazniejszych ulic na Hajdukach.
Co to ma byc w ogole ten 16ty lipca? Ja przynajmniej nie wiem czy to data jakiegos komunistycznego swieta czy manifestu, w kazdym razie za komuny ta ulica tez sie juz tak nazywala.
Co to ma byc w ogole ten 16ty lipca? Ja przynajmniej nie wiem czy to data jakiegos komunistycznego swieta czy manifestu, w kazdym razie za komuny ta ulica tez sie juz tak nazywala.
Z tobą Thoth
niy chce mi sie godać

- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Yego pisze:Niech przemianuja ul. 16go lipca na ul. G. Cieslika. To przynajmniej jedna z wazniejszych ulic na Hajdukach.
Urodziny mojego dobrego znajomego, ktory mieszko niedaleko

-
- Kontakt:
powiedzą, że miasta nie stać na wymianę wszystkim dowodów osobistych, do tego tysiąc innych zmian u każdej osoby. Pomysł dobry, ale ciężko go będzie przepchać. Prędzej plac Gerarda Cieślika powstanie. Tylko czy jest gdzieś takie godne miejsce?Yego pisze:Niech przemianuja ul. 16go lipca na ul. G. Cieslika. To przynajmniej jedna z wazniejszych ulic na Hajdukach.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Elmer pisze:powiedzą, że miasta nie stać na wymianę wszystkim dowodów osobistych, do tego tysiąc innych zmian u każdej osoby. Pomysł dobry, ale ciężko go będzie przepchać. Prędzej plac Gerarda Cieślika powstanie. Tylko czy jest gdzieś takie godne miejsce?Yego pisze:Niech przemianuja ul. 16go lipca na ul. G. Cieslika. To przynajmniej jedna z wazniejszych ulic na Hajdukach.
Na Cwajce. Plac Mickiewicza zmienic na Cieslika. Pomnik Mickiewicza odeslac na Litwe, gdzie jego ojczyzna i postawic w zwolnionym miejscu Cieslika.
-
- Kontakt:
Dobry pomysl z tym placem plac dupny centralny plac cwajki,ino kto to popcho do przodku,wiela wogole kosztuje pomnik?
-
- Kontakt:
jak już zmieniać to tylko ul. Kaliny z wiadomych względów.
pomysłów na nadanie nazw ulic czy placów będzie dużo, w dyrekcji Parku Śląskiego powstał pomysł by jeden z wagoników nowej ELKI nosił imię Gerarda Cieślika i zmienił kolor na niebieski, dodam że każdy wagonik ma już swojego patrona i tak np. patronem jest min. Ernest Pohl. Trzeba pamiętać by nie doszło do absurdu i nie wycierano sobie tak godnym imieniem tyłka i nazywano nim cokolwiek byle nazwać. rozwaga i umiar musi być zachowany
pomysłów na nadanie nazw ulic czy placów będzie dużo, w dyrekcji Parku Śląskiego powstał pomysł by jeden z wagoników nowej ELKI nosił imię Gerarda Cieślika i zmienił kolor na niebieski, dodam że każdy wagonik ma już swojego patrona i tak np. patronem jest min. Ernest Pohl. Trzeba pamiętać by nie doszło do absurdu i nie wycierano sobie tak godnym imieniem tyłka i nazywano nim cokolwiek byle nazwać. rozwaga i umiar musi być zachowany