DJ Cube - ocena pracy/pomysły/sugestie

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
_BiADACZ_
Kontakt:

Re: DJ Cube - ocena pracy/pomysły/sugestie

#196 Post autor: _BiADACZ_ » 29 lip 2013, o 09:39

Stasiu19R20 pisze:
Harpo pisze:Zmienić "tooooooooor" na normalny gooooooool, lub słynne BOOOOOOOMMMBAAAA!!!!. Albo w ogóle zrezygnować = jest puszczany Scooter, potem krzykniemy nazwisko strzelca i wszystko.
Ten "tor" kojarzy sie z Thor'em ;)
Poza tym w przerwie, trochę więcej eghm.. kultury. Hasła z piciem itd.-żenada. Pamiętajcie że gramy w polskiej Ekstraklasie...
Ale jesteśmy na Śląsku, Ruch jest śląskim klubem i na Ruchu mówi się po śląsku! Jeszcze coś masz do powiedzenia?
'
:zdziwko:
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."

Awatar użytkownika
choRzowsko1920
Kontakt:

#197 Post autor: choRzowsko1920 » 29 lip 2013, o 13:59

hahah dobre :D komuś wytykos, że niy jest Ślązokiem itp, a som godo że żona gorolica mos, ja teraz ześ doloł oliwy do pieca że heja :D

RP73
Kontakt:

#198 Post autor: RP73 » 29 lip 2013, o 14:16

ostatni roz sie tlumacza, ech...jo im nic niy wytykom ino to, ze som sztuczne jak pieron i g*wno sie, jak widac znajom
i od kiedy jak sie mo baba-gorola to sie przestowo byc Hanysem? o tempora! o mores!

Mr. Fantastic
Kontakt:

#199 Post autor: Mr. Fantastic » 29 lip 2013, o 21:45

Scooter był dobry, tylko chyba nikt się go nie spodziewał.
Wiadomo, że "BOOOMBA" jest/było kultowe, ale "TOOOR" też ok.
Każdy spiker ma swój styl :D

MaRko22
Kontakt:

#200 Post autor: MaRko22 » 29 lip 2013, o 22:06

Mr. Fantastic pisze:Scooter był dobry, tylko chyba nikt się go nie spodziewał.
Jak dla mnie z tym tooor to niech sobie do Niemiec ucieka.
Obrazek

eNeRKa
Kontakt:

#201 Post autor: eNeRKa » 29 lip 2013, o 22:07

MaRko22 pisze:
ok niech będzię bramkęęę strzęęlił xxx :suchy:
Obrazek

19aRtuR20
Kontakt:

#202 Post autor: 19aRtuR20 » 29 lip 2013, o 22:11

było chyba głosowanie na ten temat, wiec o czym godka?

Awatar użytkownika
Stasiu19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#203 Post autor: Stasiu19R20 » 29 lip 2013, o 22:17

MaRko22 pisze:
A ty sobie do babci pod Kielce uciekaj!
Obrazek
Tradycja nie zginie, chwała nie przeminie, Ruch Chorzów jeszcze wróci na należne mu miejsce!!!

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#204 Post autor: kroy » 29 lip 2013, o 23:03

MaRko22 pisze:
Jak dla mnie to byś mógł zmniejszyć tą sygnaturkę
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

Awatar użytkownika
Roch1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#205 Post autor: Roch1920 » 30 lip 2013, o 11:45

MaRko22 pisze:
Tor występuje w naszym języku/gwarze (jak to nazwiesz twoja sprawa), więc nie polonizuj wszystkich na siłę. Wielu z nas interesuje się historią, kulturą tej ziemi, Śląskiej ziemi, a język/gwara jest częścią kultury więc jeśli tak cię to boli możesz jeździć do naszych braci z Widzewa na mecze tam tego nie usłyszysz a i też się przysłużysz w celu umacniania sztamy.

DJ Cube dobro robota odwalosz!

Tomasz
Kontakt:

#206 Post autor: Tomasz » 30 lip 2013, o 12:59

Kozdy mo prawo miec wlasnie zdanie na tyn temat, tyn Toor brzmi srednio jakos szczegolnie mi sie to niy podobo... normalny Gol albo Bomba i sprawa zalatwionio.... ale jest mi jedno co bydymy ryczec, jak takich Torow goli, bomb albo czego sie tam kto zyczy nydzie wiyncy
Ruch Ruch HKS!

KubaSpiker
Kontakt:

#207 Post autor: KubaSpiker » 30 lip 2013, o 14:32

Witam

Kiedyś już wspominałem że to ja jestem dla kibiców a nie odwrotnie. Dlatego zależy mi na tym by praca którą wykonuje na stadionie miała pozytywny odbiór. Każdą (konstruktywną) krytykę , sugestię, opinie staram się przemyśleć i ewentualnie wprowadzić w życie. Tak jak było w trakcie meczu z Lechią. Sugestia kibiców była taka by tor hymn i wywoływanie nazwiska miało miejsce 2 min po bramce (czyli p największej euforii) Musze przyznać że rzeczywiście fajnie to wyszło i nadal będę tak robił ;)

Co do tor, gol, bomba, bramka... jest mi totalnie obojętne co będę krzyczał. Grunt by było okazji do krzyku jak najwięcej. W poprzednim sezonie było to poddane głosowaniu i kibice wybrali "tor". Z czego się w sumie cieszę bo "BOMBA" była zawsze Pana Bogdana Kalusa. On to wprowadził i robił to najlepiej. Może niektórzy nie pamiętają ale na samym początku nie była ona krzyczana tylko puszczana z tzw. sampla z utworu La Bomba - King Africa tutaj link. http://www.youtube.com/watch?v=jY48iTyLrmk -> 8 sek. ;)

Jasne że mogę zmienić "tor" na cokolwiek innego ale powiem szczerze że mam wrażenie że ten "toooor" sie wyróżnia na stadionach ekstraklasy (Ostatnio poznałem Marcina- spikera Lechii Gdańsk który zaraz na poczatku rozmowy powiedział - aaa to Ty wołasz "tooooor" po golu. Nie ukrywam było to sympatyczne;)

Odniosę się jeszcze do klimatu panującego w przerwie - staram się by miał on charakter wesoło-głupkowato-kabaretowy. Kolega zasugerował że to jest Ekstraklasa i nie wpada mówić o alkoholu. Zaznaczam że ani razu nie użyłem słowa alkohol - stosuje tylko podteksty które oczywiście są bardzo proste w przekazie i odbiorze ale nie widze w tym nic złego. Przecież Ekstraklasa dała pozwolenie na sprzedaż "złotego z pianką" na stadionach więc temat alkoholu nie jest piłkarskim TABU. A to że "Dziesiona" wprowadziła mi nowy przydomek- SUPER! - bardzo mi on odpowiada ;) Postanowiłem że z tej okazji zrobie piłkarską koszulkę z numerem 0,7l na plecach i napisem ALKOHOLIK w miejscu nazwiska i rzucę na "Dziesionę" :)
I na koniec tego alko klimatu - czasem dużo bardziej wulgarne klimaty płyną z kibicowskich gardeł w trakcie meczu niż moje np. "Chopie mosz cela chobyś boł wczorajszy" - Ale jak już ktoś wcześniej pisał takaje st specyfika piłkarskich trybun a stadion to nie teatr ;)

Niebieskie pozdrowienia dla Wszystkich

PYRSK!

Kuba/Cube
www.progres-music.com

pedro-sbl
Kontakt:

#208 Post autor: pedro-sbl » 30 lip 2013, o 14:41

tooor musi zostac! :ok: som my na GS a niy szczewogrodzie abo cyganskim wozie
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

jarock
Kontakt:

#209 Post autor: jarock » 30 lip 2013, o 16:02

Kuba_Progres pisze:
Odniosę się jeszcze do klimatu panującego w przerwie - staram się by miał on charakter wesoło-głupkowato-kabaretowy. Kolega zasugerował że to jest Ekstraklasa i nie wpada mówić o alkoholu. Zaznaczam że ani razu nie użyłem słowa alkohol - stosuje tylko podteksty które oczywiście są bardzo proste w przekazie i odbiorze ale nie widze w tym nic złego. Przecież Ekstraklasa dała pozwolenie na sprzedaż "złotego z pianką" na stadionach więc temat alkoholu nie jest piłkarskim TABU. A to że "Dziesiona" wprowadziła mi nowy przydomek- SUPER! - bardzo mi on odpowiada ;) Postanowiłem że z tej okazji zrobie piłkarską koszulkę z numerem 0,7l na plecach i napisem ALKOHOLIK w miejscu nazwiska i rzucę na "Dziesionę" :)
Podoba mi się luźny i Śląski klimat Twojej konferansjerki w przerwie, "złote z pianką" też jest ok, ale "alkoholik" jest po prostu nie do obrony. Nie to miejsce nie ten czas na takie wyznania (nawet żartem). Pozdr!

KubaSpiker
Kontakt:

#210 Post autor: KubaSpiker » 30 lip 2013, o 16:06

Chyba masz rację. Obiecuję nie podjudzać "Dziesiony" by mnie "pozdrawiała" ;)
www.progres-music.com

ODPOWIEDZ