Transfery - lato 2013/2014

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

Re: Transfery - lato 2013/2014

#451 Post autor: ObeRschlesien » 23 cze 2013, o 19:38

Narazie nie podpisali wiec nie ma die czym podniecac .... Tyminski tez miol podp. Z nami kontrakt wyladowol w Jadze podobnie Nykiel miol podpusac i kozdy wie jam sie

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Obrazek

NiebieskiChorzów
Kontakt:

#452 Post autor: NiebieskiChorzów » 23 cze 2013, o 19:58

kattowitz pisze:Zawsze powtarzałem że Djokić oprócz ambicji nie posiadał jakichkolwiek walorów piłkarskich. Typowy drwal i nic więcej.
Może jednak ta Nasza obrona w przyszłym sezonie będzie jako tako wyglądała.
Nie zmieniam zdania co do Andrzeja Niedzielana - zrobił z Nami wynik i chwała mu za pomoc ale powinien zakończyć karierę i odejść z honorem.
Pierwsza część troszkę zastanawia bo my w naszej ekstraklasie nie mamy jakiś wybitnych umiejętności a już na bank nie w obronie.. Żelko był jednym z lepszych bocznych obrońców w naszej ex właśnie tą zadziornością robił dużą różnicę i dlatego żałuję, że się z nami pożegnał co do Niedzielana 100% racji już mógłby sobie podarować. Żeby kibice zapamiętali go z jego przebojowych akcji a nie z koszenia kasy w Ruchu za nic nie robienie.. a co do transferów na nowy sezon.. Bramkarza mamy młodego perspektywicznego Kamińskiego w obronie mogą być niespodzianki niepokoi mnie fakt, że nikt nie rozmawia z Lewczukiem w środku wiadomo, Skuter wolne miejsce powinien mieć Stawar ława.. w pomocy mamy sporo utalentowanych graczy a właściwie mieliśmy nie wiadomo jak teraz będzie z linią defensywną pomocy ale myślę, że na rundę jesienną w pomocy można wystawiać Starzyńskiego Ecika Malinę dać szansę młodemu Włodyce i Babiarzowi (grając na jednego defensywnego pomocnika) no i nieszczęsny atak.. Kuświk wydaje się dobrym graczem może z Szultim (który sam mówi otwarcie,że nie chce się stad nigdzie ruszać i gdzieś czytałem, że może podpisać jeszcze nowy kontrakt) stworzą coś ciekawego? Sądzę, że jeśli by nam wszystko pykło to w przyszłym sezonie miejsce od 8 w górę będzie nasze

wiesiek1
Kontakt:

#453 Post autor: wiesiek1 » 23 cze 2013, o 20:12

"Żelko był jednym z lepszych bocznych obrońców w naszej ex ... "
Prosze powiedz, ze zartujesz.Ten facet ma ogormne braki taktyczno techniczne na swojej pozycji.19 letni Konczkowski nie raz ogrywany prezentowal sie solidniej.
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#454 Post autor: Ozor » 23 cze 2013, o 20:18

Był beznadziejny choćby z powodu gry faul już na swojej połowie , generował tam masę rzutów wolnych wykonywanych w okolicach naszej bramki a te z kolei siały popłoch pod nią.

Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#455 Post autor: Zip » 23 cze 2013, o 20:20

wiesiek1 pisze:"Żelko był jednym z lepszych bocznych obrońców w naszej ex ... "
Prosze powiedz, ze zartujesz.Ten facet ma ogormne braki taktyczno techniczne na swojej pozycji.19 letni Konczkowski nie raz ogrywany prezentowal sie solidniej.
Dokładnie :ok:

Co do transferów to na razie ciężko cokolwiek powiedzieć, na papierze mogą się wydawać dobrymi ale zobaczymy. Ciekawe co z Wróblem? Przydałby się, szczególnie że Smektała zawodzi a Zieniu już też niestety coraz gorzej z formą..
In Siemian We Trust

orbiter
Kontakt:

#456 Post autor: orbiter » 23 cze 2013, o 20:21

NiebieskiChorzów pisze:
kattowitz pisze:Zawsze powtarzałem że Djokić oprócz ambicji nie posiadał jakichkolwiek walorów piłkarskich. Typowy drwal i nic więcej.
Może jednak ta Nasza obrona w przyszłym sezonie będzie jako tako wyglądała.
Nie zmieniam zdania co do Andrzeja Niedzielana - zrobił z Nami wynik i chwała mu za pomoc ale powinien zakończyć karierę i odejść z honorem.
Pierwsza część troszkę zastanawia bo my w naszej ekstraklasie nie mamy jakiś wybitnych umiejętności a już na bank nie w obronie.. Żelko był jednym z lepszych bocznych obrońców w naszej ex właśnie tą zadziornością robił dużą różnicę i dlatego żałuję, że się z nami pożegnał co do Niedzielana 100% racji już mógłby sobie podarować. Żeby kibice zapamiętali go z jego przebojowych akcji a nie z koszenia kasy w Ruchu za nic nie robienie.. a co do transferów na nowy sezon.. Bramkarza mamy młodego perspektywicznego Kamińskiego w obronie mogą być niespodzianki niepokoi mnie fakt, że nikt nie rozmawia z Lewczukiem w środku wiadomo, Skuter wolne miejsce powinien mieć Stawar ława.. w pomocy mamy sporo utalentowanych graczy a właściwie mieliśmy nie wiadomo jak teraz będzie z linią defensywną pomocy ale myślę, że na rundę jesienną w pomocy można wystawiać Starzyńskiego Ecika Malinę dać szansę młodemu Włodyce i Babiarzowi (grając na jednego defensywnego pomocnika) no i nieszczęsny atak.. Kuświk wydaje się dobrym graczem może z Szultim (który sam mówi otwarcie,że nie chce się stad nigdzie ruszać i gdzieś czytałem, że może podpisać jeszcze nowy kontrakt) stworzą coś ciekawego? Sądzę, że jeśli by nam wszystko pykło to w przyszłym sezonie miejsce od 8 w górę będzie nasze
Ja w ciemno biorę 14 miejsce :niepewny:
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska

Arena C6

Rafal1920
Kontakt:

#457 Post autor: Rafal1920 » 23 cze 2013, o 20:54

A moze to bydzie jednak ta mieszanka rutyny z mlodosciom tak jak godol Malina. I wlasnie moze to wypoli. Niy wiadomo co sie dziolo w szatni w zeszlym sezonie. Moze grajki kere odchodzom podburzali reszta i wyglondalo to jak wyglondalo. Jo jes mimo wszysko optymistom.

NiebieskiChorzów
Kontakt:

#458 Post autor: NiebieskiChorzów » 23 cze 2013, o 21:27

Ja będę za nim stał murem przypominał mi tą swoją zadziornością M.Molka

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

wiesiek1
Kontakt:

#459 Post autor: wiesiek1 » 23 cze 2013, o 21:46

Jaranie sie zadziornoscia myslac o pilce dla mnie nie jest powazne.Pilkarz ma potrafic grac a zaangazowanie powinno byc czyms oczywisty.
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

Awatar użytkownika
bluemario
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#460 Post autor: bluemario » 23 cze 2013, o 22:22

Ludzie my zajęli 15 miejsce w lidze powinno wylecieć 90% składu. Jeśli dalej ich bronicie zobaczcie sobie jeszcze raz mecze z Podbeskidziem, Pogoń, Jaga zapowiadali walka o honor, życie o 3pkt
Niedzielan dzięki za wszystko ale pokaż że masz honor a nie tylko kasa
Żelko wystarczy zobaczyć mecz z Jagą podsumowanie jego sezonu
Peskovic po 2 ostatnich dobrych meczach w wywiadzie na NC powiedział walczę o kontrakt wczas się obudził
Jankowski niech już odejdzie widać że się męczy
Panka leser
Kikut anty piłkarz
Stawar lepsza kopia Kikuta
Ta reforma ligi to najlepsza szansa na zmiany w składzie prawdziwa walka o utrzymanie zacznie się na wiosnę.

Paveel
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#461 Post autor: Paveel » 23 cze 2013, o 22:25

o Danielu Dziwnielu, artykuł z marca tego roku.
Dynamiczny, wybiegany i ofensywnie usposobiony - tak o sobie mówi lewy obrońca młodzieżowej reprezentacji Polski Daniel Dziwniel. Na co dzień występuje w trzecioligowym Kickers Offenbach i przyznaje, że młodzież w Niemczech wcale nie ma łatwo.

Kadra U-21 pod wodzą nowego szkoleniowca Marcina Dorny przygotowuje się na zgrupowaniu w Siedlcach do meczów towarzyskich z Litwą i Łotwą, będących sprawdzianami przed eliminacjami MME. W gronie powołanych jest dwóch zawodników z niemieckich klubów: Dziwniel i Kacper Przybyłko z FC Koeln.

- Moi rodzice są Polakami, pochodzą z Elbląga, ale ja urodziłem się już we Frankfurcie nad Menem, gdzie mieszkam. Mama, Iwona Iwanaszko, była w polskiej kadrze w łyżwiarstwie szybkim, a moim marzeniem jest reprezentowanie biało-czerwonych barw w piłce nożnej. Szansę otrzymywałem już od trenera Stefana Majewskiego, a teraz wyróżniony zostałem też przez pana Dornę. Czuję się Polakiem, choć przyjeżdżam tutaj tylko przy okazji świąt, albo spotkań kadry. W domu, z rodzicami i siostrą, rozmawiam tylko po polsku - powiedział Dziwniel.

Od półtora roku występuje w trzecioligowej drużynie z Offenbach. W tym sezonie 20-letni lewy obrońca rozegrał siedem meczów.

- Po zmianie szkoleniowca znacznie częściej byli wystawiani do gry starsi i doświadczeni zawodnicy. Być może dlatego, że w tamtym momencie walczyliśmy o utrzymanie, a trener obawiał się, że my, młodzi, chociaż będący na równi pod względem umiejętności, jednak popełnimy jakieś błędy wynikające z tremy. Nie jest łatwo, ale generalnie młodsi piłkarze, w tym ja, udowadniają, że można na nich stawiać - stwierdził.

Dziwniel próbowany był też jako lewy pomocnik, a także prawy obrońca. - Jestem dynamicznym i wybieganym piłkarzem. Bardzo lubię włączać się w akcje ofensywne, rozszerzyć grę, dośrodkować w pole karne. To moje atuty. Poza tym wykonuję rzuty wolne z prawej strony, a po moich wrzutkach padły już bramki. Aby prezentować wyższy poziom, muszę jeszcze więcej pracować nad prawą nogą. Lewej nigdy nie dorówna, ale w obecnych czasach, gdy futbol jest tak szybki i jest coraz mniej czasu na decyzję, muszę operować niemal na równi obiema - ocenił.

Polski defensor twierdzi, że wzoruje się na Łukaszu Piszczku z Borussii Dortmund oraz Philippie Lahmie i Davidzie Alabie z Bayernu Monachium.

- Umowę z Kickers Offenbach mam tylko do lata, a później będę szukał nowych wyzwań. Jeśli pojawi się propozycja z polskiej Ekstraklasy, mocno się nad nią zastanowię, bo słyszałem sporo dobrego o tych rozgrywkach. Ale gdybym nawet został w trzeciej lidze niemieckiej, nie będzie problemu. Tutaj też mogę się rozwijać, a także wyznaczać sobie kolejne cele, takie jak bycie wiodącym graczem w drużynie - przyznał.

W seniorskiej reprezentacji o miejsce na lewej stronie defensywy rywalizują Sebastian Boenisch z Jakubem Wawrzyniakiem. Dziwniel zapowiada, że "kiedyś pomiesza im szyki".

- Wiem z mediów, że od dłuższego czasu poszukiwany jest idealny kandydat na lewą obronę. Kto wie, może za jakiś czas ja nim właśnie będę. To byłoby spełnienie marzeń - dodał.
Ruchu nasz ukochany
My Wspieramy zawsze Cie
Głośny doping, mecz wygrany
To dziś dla nas liczy się ...

Awatar użytkownika
arango-mokre
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#462 Post autor: arango-mokre » 23 cze 2013, o 22:59

to jeszcze napadzior:) z wolnych i w miare cos grajacych Nowak ale kontrakt taki zetylko placa od grajacego meczu a nie w gabinecie u lekarzy, Rasiak, skrzydłowy Wróbel, defensywny pomocnik Surma i mimo wszystko jeszcze jakis boczny obronca i Bramkarz na ławe

Awatar użytkownika
Mastero1920
Kontakt:

#463 Post autor: Mastero1920 » 23 cze 2013, o 23:04

Paveel pisze:o Danielu Dziwnielu, artykuł z marca tego roku.

- Umowę z Kickers Offenbach mam tylko do lata, a później będę szukał nowych wyzwań. Jeśli pojawi się propozycja z polskiej Ekstraklasy, mocno się nad nią zastanowię, bo słyszałem sporo dobrego o tych rozgrywkach. Ale gdybym nawet został w trzeciej lidze niemieckiej, nie będzie problemu. Tutaj też mogę się rozwijać, a także wyznaczać sobie kolejne cele, takie jak bycie wiodącym graczem w drużynie - przyznał.

W seniorskiej reprezentacji o miejsce na lewej stronie defensywy rywalizują Sebastian Boenisch z Jakubem Wawrzyniakiem. Dziwniel zapowiada, że "kiedyś pomiesza im szyki".

- Wiem z mediów, że od dłuższego czasu poszukiwany jest idealny kandydat na lewą obronę. Kto wie, może za jakiś czas ja nim właśnie będę. To byłoby spełnienie marzeń - dodał.
Kurde w zywe oczy synka za bozna robia :P
Pamietaj gdzie naRód Twój...
Gdzie dom Twój...
..::Oberschlesien::..
Obrazek

mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#464 Post autor: mulan » 23 cze 2013, o 23:41

na temat repry U-21 i niemieckich polaków nie słyszy się dobrych opinii a raczej takie że to gwiazdeczki i mało im się chce nawet w barwach narodowych.
Miłość jest naj­wyższą siłą wszechświata, to ona wpra­wia w RUCH

Paveel
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#465 Post autor: Paveel » 24 cze 2013, o 12:31

sportowefakty.pl pisze:
Kiedy poznamy nazwę jego nowego pracodawcy? - Myślę, że w połowie przyszłego tygodnia wszystko powinno być jasne. Nie mam wprawdzie stuprocentowej pewności, że do tego czasu parafuję umowę, ale rozmowy są zaawansowane i moja przyszłość powinna się wyjaśnić dość szybko - stwierdził Dawid Nowak w rozmowie z portalem SportoweFakty.pl.

Zawodnik, który ma za sobą ponad siedem lat spędzonych w Bełchatowie, jest powściągliwy w udzielaniu informacji. - Mogę tylko powiedzieć, że propozycje, które dostałem pochodzą z T-Mobile Ekstraklasy i najpewniej właśnie w tej lidze wyląduję.
to może Ruch? :hyhy:
Ruchu nasz ukochany
My Wspieramy zawsze Cie
Głośny doping, mecz wygrany
To dziś dla nas liczy się ...

Zablokowany