Transfery - lato 2013/2014
- ObeRschlesien
- Kontakt:
Re: Transfery - lato 2013/2014
Narazie nie podpisali wiec nie ma die czym podniecac .... Tyminski tez miol podp. Z nami kontrakt wyladowol w Jadze podobnie Nykiel miol podpusac i kozdy wie jam sie
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

-
- Kontakt:
Pierwsza część troszkę zastanawia bo my w naszej ekstraklasie nie mamy jakiś wybitnych umiejętności a już na bank nie w obronie.. Żelko był jednym z lepszych bocznych obrońców w naszej ex właśnie tą zadziornością robił dużą różnicę i dlatego żałuję, że się z nami pożegnał co do Niedzielana 100% racji już mógłby sobie podarować. Żeby kibice zapamiętali go z jego przebojowych akcji a nie z koszenia kasy w Ruchu za nic nie robienie.. a co do transferów na nowy sezon.. Bramkarza mamy młodego perspektywicznego Kamińskiego w obronie mogą być niespodzianki niepokoi mnie fakt, że nikt nie rozmawia z Lewczukiem w środku wiadomo, Skuter wolne miejsce powinien mieć Stawar ława.. w pomocy mamy sporo utalentowanych graczy a właściwie mieliśmy nie wiadomo jak teraz będzie z linią defensywną pomocy ale myślę, że na rundę jesienną w pomocy można wystawiać Starzyńskiego Ecika Malinę dać szansę młodemu Włodyce i Babiarzowi (grając na jednego defensywnego pomocnika) no i nieszczęsny atak.. Kuświk wydaje się dobrym graczem może z Szultim (który sam mówi otwarcie,że nie chce się stad nigdzie ruszać i gdzieś czytałem, że może podpisać jeszcze nowy kontrakt) stworzą coś ciekawego? Sądzę, że jeśli by nam wszystko pykło to w przyszłym sezonie miejsce od 8 w górę będzie naszekattowitz pisze:Zawsze powtarzałem że Djokić oprócz ambicji nie posiadał jakichkolwiek walorów piłkarskich. Typowy drwal i nic więcej.
Może jednak ta Nasza obrona w przyszłym sezonie będzie jako tako wyglądała.
Nie zmieniam zdania co do Andrzeja Niedzielana - zrobił z Nami wynik i chwała mu za pomoc ale powinien zakończyć karierę i odejść z honorem.
-
- Kontakt:
"Żelko był jednym z lepszych bocznych obrońców w naszej ex ... "
Prosze powiedz, ze zartujesz.Ten facet ma ogormne braki taktyczno techniczne na swojej pozycji.19 letni Konczkowski nie raz ogrywany prezentowal sie solidniej.
Prosze powiedz, ze zartujesz.Ten facet ma ogormne braki taktyczno techniczne na swojej pozycji.19 letni Konczkowski nie raz ogrywany prezentowal sie solidniej.
Piękne w życiu są tylko szpile ...
Con cantera y afición, no hace falta importación
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Był beznadziejny choćby z powodu gry faul już na swojej połowie , generował tam masę rzutów wolnych wykonywanych w okolicach naszej bramki a te z kolei siały popłoch pod nią.
- Zip
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dokładniewiesiek1 pisze:"Żelko był jednym z lepszych bocznych obrońców w naszej ex ... "

Co do transferów to na razie ciężko cokolwiek powiedzieć, na papierze mogą się wydawać dobrymi ale zobaczymy. Ciekawe co z Wróblem? Przydałby się, szczególnie że Smektała zawodzi a Zieniu już też niestety coraz gorzej z formą..
In Siemian We Trust
-
- Kontakt:
Ja w ciemno biorę 14 miejsceNiebieskiChorzów pisze:Pierwsza część troszkę zastanawia bo my w naszej ekstraklasie nie mamy jakiś wybitnych umiejętności a już na bank nie w obronie.. Żelko był jednym z lepszych bocznych obrońców w naszej ex właśnie tą zadziornością robił dużą różnicę i dlatego żałuję, że się z nami pożegnał co do Niedzielana 100% racji już mógłby sobie podarować. Żeby kibice zapamiętali go z jego przebojowych akcji a nie z koszenia kasy w Ruchu za nic nie robienie.. a co do transferów na nowy sezon.. Bramkarza mamy młodego perspektywicznego Kamińskiego w obronie mogą być niespodzianki niepokoi mnie fakt, że nikt nie rozmawia z Lewczukiem w środku wiadomo, Skuter wolne miejsce powinien mieć Stawar ława.. w pomocy mamy sporo utalentowanych graczy a właściwie mieliśmy nie wiadomo jak teraz będzie z linią defensywną pomocy ale myślę, że na rundę jesienną w pomocy można wystawiać Starzyńskiego Ecika Malinę dać szansę młodemu Włodyce i Babiarzowi (grając na jednego defensywnego pomocnika) no i nieszczęsny atak.. Kuświk wydaje się dobrym graczem może z Szultim (który sam mówi otwarcie,że nie chce się stad nigdzie ruszać i gdzieś czytałem, że może podpisać jeszcze nowy kontrakt) stworzą coś ciekawego? Sądzę, że jeśli by nam wszystko pykło to w przyszłym sezonie miejsce od 8 w górę będzie naszekattowitz pisze:Zawsze powtarzałem że Djokić oprócz ambicji nie posiadał jakichkolwiek walorów piłkarskich. Typowy drwal i nic więcej.
Może jednak ta Nasza obrona w przyszłym sezonie będzie jako tako wyglądała.
Nie zmieniam zdania co do Andrzeja Niedzielana - zrobił z Nami wynik i chwała mu za pomoc ale powinien zakończyć karierę i odejść z honorem.

Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska
Arena C6
Arena C6
-
- Kontakt:
A moze to bydzie jednak ta mieszanka rutyny z mlodosciom tak jak godol Malina. I wlasnie moze to wypoli. Niy wiadomo co sie dziolo w szatni w zeszlym sezonie. Moze grajki kere odchodzom podburzali reszta i wyglondalo to jak wyglondalo. Jo jes mimo wszysko optymistom.
-
- Kontakt:
Ja będę za nim stał murem przypominał mi tą swoją zadziornością M.Molka
-
- Kontakt:
Jaranie sie zadziornoscia myslac o pilce dla mnie nie jest powazne.Pilkarz ma potrafic grac a zaangazowanie powinno byc czyms oczywisty.
Piękne w życiu są tylko szpile ...
- bluemario
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ludzie my zajęli 15 miejsce w lidze powinno wylecieć 90% składu. Jeśli dalej ich bronicie zobaczcie sobie jeszcze raz mecze z Podbeskidziem, Pogoń, Jaga zapowiadali walka o honor, życie o 3pkt
Niedzielan dzięki za wszystko ale pokaż że masz honor a nie tylko kasa
Żelko wystarczy zobaczyć mecz z Jagą podsumowanie jego sezonu
Peskovic po 2 ostatnich dobrych meczach w wywiadzie na NC powiedział walczę o kontrakt wczas się obudził
Jankowski niech już odejdzie widać że się męczy
Panka leser
Kikut anty piłkarz
Stawar lepsza kopia Kikuta
Ta reforma ligi to najlepsza szansa na zmiany w składzie prawdziwa walka o utrzymanie zacznie się na wiosnę.
Niedzielan dzięki za wszystko ale pokaż że masz honor a nie tylko kasa
Żelko wystarczy zobaczyć mecz z Jagą podsumowanie jego sezonu
Peskovic po 2 ostatnich dobrych meczach w wywiadzie na NC powiedział walczę o kontrakt wczas się obudził
Jankowski niech już odejdzie widać że się męczy
Panka leser
Kikut anty piłkarz
Stawar lepsza kopia Kikuta
Ta reforma ligi to najlepsza szansa na zmiany w składzie prawdziwa walka o utrzymanie zacznie się na wiosnę.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
o Danielu Dziwnielu, artykuł z marca tego roku.
Dynamiczny, wybiegany i ofensywnie usposobiony - tak o sobie mówi lewy obrońca młodzieżowej reprezentacji Polski Daniel Dziwniel. Na co dzień występuje w trzecioligowym Kickers Offenbach i przyznaje, że młodzież w Niemczech wcale nie ma łatwo.
Kadra U-21 pod wodzą nowego szkoleniowca Marcina Dorny przygotowuje się na zgrupowaniu w Siedlcach do meczów towarzyskich z Litwą i Łotwą, będących sprawdzianami przed eliminacjami MME. W gronie powołanych jest dwóch zawodników z niemieckich klubów: Dziwniel i Kacper Przybyłko z FC Koeln.
- Moi rodzice są Polakami, pochodzą z Elbląga, ale ja urodziłem się już we Frankfurcie nad Menem, gdzie mieszkam. Mama, Iwona Iwanaszko, była w polskiej kadrze w łyżwiarstwie szybkim, a moim marzeniem jest reprezentowanie biało-czerwonych barw w piłce nożnej. Szansę otrzymywałem już od trenera Stefana Majewskiego, a teraz wyróżniony zostałem też przez pana Dornę. Czuję się Polakiem, choć przyjeżdżam tutaj tylko przy okazji świąt, albo spotkań kadry. W domu, z rodzicami i siostrą, rozmawiam tylko po polsku - powiedział Dziwniel.
Od półtora roku występuje w trzecioligowej drużynie z Offenbach. W tym sezonie 20-letni lewy obrońca rozegrał siedem meczów.
- Po zmianie szkoleniowca znacznie częściej byli wystawiani do gry starsi i doświadczeni zawodnicy. Być może dlatego, że w tamtym momencie walczyliśmy o utrzymanie, a trener obawiał się, że my, młodzi, chociaż będący na równi pod względem umiejętności, jednak popełnimy jakieś błędy wynikające z tremy. Nie jest łatwo, ale generalnie młodsi piłkarze, w tym ja, udowadniają, że można na nich stawiać - stwierdził.
Dziwniel próbowany był też jako lewy pomocnik, a także prawy obrońca. - Jestem dynamicznym i wybieganym piłkarzem. Bardzo lubię włączać się w akcje ofensywne, rozszerzyć grę, dośrodkować w pole karne. To moje atuty. Poza tym wykonuję rzuty wolne z prawej strony, a po moich wrzutkach padły już bramki. Aby prezentować wyższy poziom, muszę jeszcze więcej pracować nad prawą nogą. Lewej nigdy nie dorówna, ale w obecnych czasach, gdy futbol jest tak szybki i jest coraz mniej czasu na decyzję, muszę operować niemal na równi obiema - ocenił.
Polski defensor twierdzi, że wzoruje się na Łukaszu Piszczku z Borussii Dortmund oraz Philippie Lahmie i Davidzie Alabie z Bayernu Monachium.
- Umowę z Kickers Offenbach mam tylko do lata, a później będę szukał nowych wyzwań. Jeśli pojawi się propozycja z polskiej Ekstraklasy, mocno się nad nią zastanowię, bo słyszałem sporo dobrego o tych rozgrywkach. Ale gdybym nawet został w trzeciej lidze niemieckiej, nie będzie problemu. Tutaj też mogę się rozwijać, a także wyznaczać sobie kolejne cele, takie jak bycie wiodącym graczem w drużynie - przyznał.
W seniorskiej reprezentacji o miejsce na lewej stronie defensywy rywalizują Sebastian Boenisch z Jakubem Wawrzyniakiem. Dziwniel zapowiada, że "kiedyś pomiesza im szyki".
- Wiem z mediów, że od dłuższego czasu poszukiwany jest idealny kandydat na lewą obronę. Kto wie, może za jakiś czas ja nim właśnie będę. To byłoby spełnienie marzeń - dodał.
My Wspieramy zawsze Cie
Głośny doping, mecz wygrany
To dziś dla nas liczy się ...
- arango-mokre
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
to jeszcze napadzior:) z wolnych i w miare cos grajacych Nowak ale kontrakt taki zetylko placa od grajacego meczu a nie w gabinecie u lekarzy, Rasiak, skrzydłowy Wróbel, defensywny pomocnik Surma i mimo wszystko jeszcze jakis boczny obronca i Bramkarz na ławe
- Mastero1920
- Kontakt:
Kurde w zywe oczy synka za bozna robiaPaveel pisze:o Danielu Dziwnielu, artykuł z marca tego roku.
- Umowę z Kickers Offenbach mam tylko do lata, a później będę szukał nowych wyzwań. Jeśli pojawi się propozycja z polskiej Ekstraklasy, mocno się nad nią zastanowię, bo słyszałem sporo dobrego o tych rozgrywkach. Ale gdybym nawet został w trzeciej lidze niemieckiej, nie będzie problemu. Tutaj też mogę się rozwijać, a także wyznaczać sobie kolejne cele, takie jak bycie wiodącym graczem w drużynie - przyznał.
W seniorskiej reprezentacji o miejsce na lewej stronie defensywy rywalizują Sebastian Boenisch z Jakubem Wawrzyniakiem. Dziwniel zapowiada, że "kiedyś pomiesza im szyki".
- Wiem z mediów, że od dłuższego czasu poszukiwany jest idealny kandydat na lewą obronę. Kto wie, może za jakiś czas ja nim właśnie będę. To byłoby spełnienie marzeń - dodał.

Pamietaj gdzie naRód Twój...
Gdzie dom Twój...
..::Oberschlesien::..

Gdzie dom Twój...
..::Oberschlesien::..

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
na temat repry U-21 i niemieckich polaków nie słyszy się dobrych opinii a raczej takie że to gwiazdeczki i mało im się chce nawet w barwach narodowych.
Miłość jest najwyższą siłą wszechświata, to ona wprawia w RUCH
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
to może Ruch?sportowefakty.pl pisze:
Kiedy poznamy nazwę jego nowego pracodawcy? - Myślę, że w połowie przyszłego tygodnia wszystko powinno być jasne. Nie mam wprawdzie stuprocentowej pewności, że do tego czasu parafuję umowę, ale rozmowy są zaawansowane i moja przyszłość powinna się wyjaśnić dość szybko - stwierdził Dawid Nowak w rozmowie z portalem SportoweFakty.pl.
Zawodnik, który ma za sobą ponad siedem lat spędzonych w Bełchatowie, jest powściągliwy w udzielaniu informacji. - Mogę tylko powiedzieć, że propozycje, które dostałem pochodzą z T-Mobile Ekstraklasy i najpewniej właśnie w tej lidze wyląduję.

My Wspieramy zawsze Cie
Głośny doping, mecz wygrany
To dziś dla nas liczy się ...