Waldek King Fornalik trenerem reprezentacji

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
maciek1973

Re: Waldek King Fornalik trenerem reprezentacji

#301 Post autor: maciek1973 » 25 mar 2013, o 12:58

scaneRboy pisze:
stRoszek pisze:ja już kilka lat temu znalazłem na to wszystko lekarstwo. Nie interesuje mnie gra reprezentacji. Kompletnie. Pobrechtałem tylko dziś po przeczytaniu tekstow:
"Polacy grali dobrze do straty pierwszej bramki"
"Polska kadra nie chciała pokazać wszystkich atutów przed meczem z San Marino"

"Kosecki od wczoraj jest złoty- bo mu spadły galoty" :rotfl:
Jako kibic Ruchu mam podobne odczucia. Ale czysty pragmatyzm karze jednak reprezentacji dobrze zyczyc. Po wczorajszej zenadzie kolejny sponsor FUTBOLU da se spokoj, kolejny "janusz" zajmie sie siatkowka, a telewizje nie beda zbyt chojne, zeby to cos pokazywac. Wiesz, co by bylo, gdyby Fornalikowi sie cos ugrac w Brazylii?

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Kompletnie się nie zgadzam z pierwotną tezą.
Dla całego fusbalu w naszej kochanej lidze stała się rzecz straszna.

Nie ... nie jest nią porażka z w końcu wcale niezłym zespołem Ukrainy (ta technika!!! przy naszych tiki-taka!!!).
Jest nią natomiast ZDJĘCIE RÓŻOWYCH OKULARÓW przez media i pikników.

Obawiam się, że klimat wokół fusbalu, który już opadł z entuzjastycznego (EURO) na przychylny, zrobi się teraz niechętny lub (co jest jeszcze gorsze) obojętny.

Oznacza to, iż:
1) Pojawią się wątpliwości z zakresie sensowności wydawania kasy miejskiej na kluby
2) Pojawią się wątpliwości w zakresie sensowności wydawania kasy państwowo-miejskiej na stadiony (STADION RUCHU)
3) Pojawią się wątpliwości w zakresie jakiegokolwiek wspierania tego gwiazdorskiego sportu przez biznes
4) Pikniki znikną ze stadionów (NAM TO JUŻ NIE GROZI, OD ROKU NIE WIDZIAŁEM ŻADNEGO PIKNIKA NA HASIOK-ARENA)
5) Prywatni właściciele będą starali się pozbyć akcji klubów (co już się dzieje po trochu), a państwowi właściciele będą się starali "zamknąć" wydatki. Nie widzę innych chętnych do inwestowania

Wspierasz kadrę czy nie i tak Ciebie to też dotyczy.

Awatar użytkownika
19flasteR20
Kontakt:

#302 Post autor: 19flasteR20 » 25 mar 2013, o 13:08

Niech zmieniaja trenera, a gwiazdeczki nadal beda smigac z 1kg zelu na wlosach w repr.
Zagraniczny trener juz pokozol tym gwiazdeczka, ze mo ich profesjonalizm kajs i poszol do siebie ;).
Najlepsza scena byla wczoraj w Cafe Futbol jak Borek czy ten drugi kolega pedziol co w szatni BVB ni roz godo Juergen Klopp do panienki Lewandowskiego czy ''Kuby'' Blaszczykowskiego z lamana polszczyzna i niemieckim akcentem 'ruchsz dupe' :]

maciek1973

#303 Post autor: maciek1973 » 25 mar 2013, o 13:21

19flasteR20 pisze:Niech zmieniaja trenera, a gwiazdeczki nadal beda smigac z 1kg zelu na wlosach w repr.
Zagraniczny trener juz pokozol tym gwiazdeczka, ze mo ich profesjonalizm kajs i poszol do siebie ;).
Najlepsza scena byla wczoraj w Cafe Futbol jak Borek czy ten drugi kolega pedziol co w szatni BVB ni roz godo Juergen Klopp do panienki Lewandowskiego czy ''Kuby'' Blaszczykowskiego z lamana polszczyzna i niemieckim akcentem 'ruchsz dupe' :]
To dlaczego trener nie odstawi tych gwiazdeczek?

cheapgun
Kontakt:

#304 Post autor: cheapgun » 25 mar 2013, o 13:32

Teraz to juz jest placz nad rozlanym mlekiem.. Czego by Waldek nie zrobil i jakim skladem nie zagral to po przegranej ZAWSZE dostanie po du***..
Mi zapadl w glowie komentarz Szpakowskiego (bodajze) w pierwszych minutach meczu z Ukraina. 'Nasza reprezentacja sklada sie z graczy wystepujacych w dobrych, zagranicznych klubach a druzyna Ukraina jest zlozona z zawodnikow wystepujacych w ukrainskiej lidze'...
I moze to jest wlasnie to 'co robi roznice'...
Niebieski Chropaczów

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#305 Post autor: Thoth » 25 mar 2013, o 13:53

tu sie nie ma co rozwodzić w Polskiej reprezentacji najważniejszo jest tzw. rada drużyny i ona gro pierwsze skrzypce a w reprerentacji Niemiec, Anglii itd. o wszystkim decyduje tryner i np. taki Goetze czy Reus nawet nie miałknie ino sie godzi potulnie z głosym trynera (selekcjonera) u nos Obraniak po posadzeniu był nie wiem jak obrażony a jakby legendarne "trio" z Dortmundu usiadło na ławie to na drugi dzien z obrazy by obywatelstwo zmieniło z hasłem z reklamy z ich udziałem wiecej z wami nie grom przy okazji oznajmiajac swiatu że ktos obciuloł ich rodziny na biletach. Druga sprawa "kapitan" Błaszczykowski moze i grajkiem dobrym jest ale jaj to zupełnie nie mo no chyba ze jak sie wadzi o bilety a na kogos takiego nie trza lalusia biorac pod uwaga że z graczy w polu nikt takiej charakterystyki nie mo kapitanem powinien być ktos z tormanów bo od Boruca przez Szczesnego, Tytonia po Kuszczaka wszyscy maja charakter "złych" chopców kerzy w słabych momentach moga pociagnac drużyne a tak to trza sie zastanawiac czy na boisku w ogóle jest kapitan.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2013, o 13:55 przez Thoth, łącznie zmieniany 3 razy.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

Lukas89
Kontakt:

#306 Post autor: Lukas89 » 25 mar 2013, o 13:54

maciek1973 pisze:
19flasteR20 pisze:Niech zmieniaja trenera, a gwiazdeczki nadal beda smigac z 1kg zelu na wlosach w repr.
To dlaczego trener nie odstawi tych gwiazdeczek?
Wyobrażasz sobie co by się wtedy działo ? Przecież "chłopcy z Dortmundu" są najlepsi, idealni, jedyni w swoim rodzaju, oni są kręgosłupem tej drużyny !

Moim zdaniem, tak sobie myśle, Fornalik jest dobrym, może nawet bardzo dobrym trenerem. Ale selekcjonerem już chyba nie bardzo. On potrzebuje być z drużyną codziennie, mieć treningi codziennie, widzieć co się dzieje z nimi i wtedy reagować. A nie, że dostanie 23 piłkarzy raz na kilka miesięcy na tydzień.
Obrazek

Awatar użytkownika
Yego

#308 Post autor: Yego » 25 mar 2013, o 14:41

Odsunac trio z Dormundu? Wiecie co by wtedy Kolton z Borkiem zrobili? Fornalik nie mial by zycia przez nastepne 10.000 lat.

Swiete krowy: Lukasz "bylem malolatem i zrzucalem sie na lapowki" Piszczek, Kuba "gdzie bilety dla mojej rodziny" Blaszczykowski no i Robert "nic nie strzelam w reprezentacji bo po co" Lewandowski.
Te 3 pajace sa nie do tykniecia, a wszystko przez nasze media, i taka prawda.
Z tobą Thoth :idiota: niy chce mi sie godać

viperR
Kontakt:

#309 Post autor: viperR » 25 mar 2013, o 14:51

'PYJTER' pisze:Panie Waldku niech Pan wróci... i zostawi im ten grajdołek i szambo...
do czego on tu ma wracać...nie sądzę że drugi raz wszyscy by mu się podporzadkowali z naszymi kopaczami na czele..wyglądałoby to jak powrót z podkulonym ogonem..

maciek1973

#310 Post autor: maciek1973 » 25 mar 2013, o 14:55

cheapgun pisze:Teraz to juz jest placz nad rozlanym mlekiem.. Czego by Waldek nie zrobil i jakim skladem nie zagral to po przegranej ZAWSZE dostanie po du***..
Mi zapadl w glowie komentarz Szpakowskiego (bodajze) w pierwszych minutach meczu z Ukraina. 'Nasza reprezentacja sklada sie z graczy wystepujacych w dobrych, zagranicznych klubach a druzyna Ukraina jest zlozona z zawodnikow wystepujacych w ukrainskiej lidze'...
Szpaku się poważnie myli.

Nasze ledwie trzy "gwiazdy" grają w niezłym, ale ASPIRUJĄCYM do elity europejskiej klubie, a taki Szachtar niedawno wygrał LE.
Szachtar i Dinamo mają w ostatnich latach większe doświadczenie w LM niż Borussia, która ostatnie sukcesy europejskie odniosła dość dawno (wygrany finał z Juve w Monachium!).

Oczywiście Liga Ukraińska jest o niebo lepsza od Ligi Polskiej!
Przypomnijcie sobie sparing Ruchu z Karpatami.

maciek1973

#311 Post autor: maciek1973 » 25 mar 2013, o 14:59

http://www.sport.pl/pilka/1,65037,13623 ... wcy__.html

Proponuję tańsze bilety rozprowadzane na Legii przez Bosmana.
Bo o to chodzi!

Jest jasne, że na kadrę chodzą janusze!
Sami tego chcieli, myśleli, że na fali sukcesu wychowają nową generację kibiców i teraz sami mają problem.

cheapgun
Kontakt:

#312 Post autor: cheapgun » 25 mar 2013, o 15:44

maciek1973 pisze:
cheapgun pisze:Teraz to juz jest placz nad rozlanym mlekiem.. Czego by Waldek nie zrobil i jakim skladem nie zagral to po przegranej ZAWSZE dostanie po du***..
Szpaku się poważnie myli.

Nasze ledwie trzy "gwiazdy" grają w niezłym, ale ASPIRUJĄCYM do elity europejskiej klubie, a taki Szachtar niedawno wygrał LE.
Szachtar i Dinamo mają w ostatnich latach większe doświadczenie w LM niż Borussia, która ostatnie sukcesy europejskie odniosła dość dawno (wygrany finał z Juve w Monachium!).

Oczywiście Liga Ukraińska jest o niebo lepsza od Ligi Polskiej!
Przypomnijcie sobie sparing Ruchu z Karpatami.

Ja zrozumialem to w ten sposob ze Ukraincy graja ze soba praktycznie caly rok a nasi 'reprezentanci' spotykaja sie pare razy w roku na parenascie dni i w tym okresie trzeba z kilkunastu grajkow nieznajacych sie z boiska ukulac sklad by gral pieknie, ladnie i efektywnie..
Pamietam takie czasy ze nasza reprezentacja skladala sie glownie z grajkow z Ekstraklapy, zdarzaly sie nawet wypadki ze cala formacja grala w jednym klubie..
Niebieski Chropaczów

oiowiec
Kontakt:

#313 Post autor: oiowiec » 25 mar 2013, o 16:51

A co wy myślicie że jak Fornalika wydupcą z reprezentacji to go zaroz nazot momy w Ruchu???? Panowie nie bądzcie dupni!!!!! :mur:
I'm not anti system!!!!
This system is anti me !!!!!!!!!!!

Pierwszy raz na Cichej 6
Ruch- Zagłębie Sosnowiec 11.08.1984r 2:2

Lukas89
Kontakt:

#314 Post autor: Lukas89 » 26 mar 2013, o 01:26

"Nie zwalniajmy Waldemara Fornalika, bo normalność jest dziś w cenie."

http://staszewski.natemat.pl/55339,nie- ... is-w-cenie
Porażką z Ukrainą Waldemar Fornalik prawie zawalił eliminacje do mistrzostw świata i... w ogóle mnie to nie smuci. Wolę brak przyszłorocznego rozczarowania za cenę rozwoju. Zapomnijmy o Brazylii i dajmy Fornalikowi pracować przez kolejne cztery lata. Ma on w sobie cechę, która dziś jest w cenie: normalność.
Obrazek

bielszowice
Kontakt:

#315 Post autor: bielszowice » 26 mar 2013, o 14:34

Ja juz nie moge patrzec na tego lewadowskiego jak gro w rep. ,szkoda tylko ze nie ma zadnego innedo napastnia na grajacego w niezłym klubie europejskim , i regularnie strzelajacym ,moze Arturo ,ostatni gra troche wiecej niz ostatnio moze milik ten lewandowski to cale zlo psóje kolektyw który chciał by zbudować Waldek.Ciekawe jak by miał na ławce Arka w tym meczu z Ukrainą czy Fornalik tupną by noga i wyrzucił tego lewandowskiego z boiska

Zablokowany