Sparingi/przygotowania - zima 2012/2013

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
robotrix
Kontakt:

Re: Sparingi/przygotowania - zima 2012/2013

#346 Post autor: robotrix » 26 sty 2013, o 15:33

19gorek20 pisze:Czyli.... Zawodnicy powiedzieli prezesowi i trenerowi ze nie chce im się grac w sparingu ?? A czy wy w robocie godocie ze nie będziecie robić bo wom się nie chce ?
NIY WAZNE KTO KOMU POWIEDZIOL! Chocby som Ponboczek! Ktokolwiek podjal ta decyzja to byla po prostu zlo!

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

COBRA

#347 Post autor: COBRA » 26 sty 2013, o 15:56

. Polonia Warszawa 2-2 Bogdanka Łęczna
Miedź Legnica 4-4 Prochowiczanka Prochowice
Pogoń Siedlce 1-1 Stomil Olsztyn
GKS Katowice 0-0 Chrobry Głogów
Miedź Legnica 4-1 Śląsk Wrocław
Łódzki KS 5-0 Świt Nowy Dwór Mazowiecki
Piast Gliwice 2-2 Metalist Charków
Partizán Bardejov 0-2 Okocimski KS Brzesko
Energetyk ROW Rybnik 3-4 GKS Tychy
KS Polkowice 1-4 GKS Katowice
Kotwica Kołobrzeg 1-2 Zawisza Bydgoszcz
GKS Bełchatów 1-2 Stomil Olsztyn
Górnik Zabrze 6-2 LZS Piotrówka
Wisła Kraków 1-0 Tieriek Grozny
Lech Poznań 1-2 Flota Świnoujście
Górnik Zabrze 2-0 Halniak Maków Podhalański
. Žalgiris Wilno 1-2 Jagiellonia Białystok
Lech Poznań 2-2 Warta Poznań

Te, to jednak były warunki do gry w piłke nożną dziś czy nie??

adamo_R

#348 Post autor: adamo_R » 26 sty 2013, o 16:21

Cobra , czy Ty niy rozumisz, że panny som niy przygotowane na kolejnom kompromitacje. Tu w całe niy uozi o żodyn mróz i kontuzje. Wiedzom że som w rzici i majom to wszystko w rzici. Lub co gorsza coś je inkszego , bo niy przipadkiem przegrywo sie 2:9 co pożni sie odwołuje dalszy sparing. Brak stadionu, brak drużyny , do tego 3 tys na C6. Niy ma co dali szkryflać, bo ino można sie wk***ić i to fest.

cheapgun
Kontakt:

#349 Post autor: cheapgun » 26 sty 2013, o 16:25

COBRA pisze:. Polonia Warszawa 2-2 Bogdanka Łęczna
Miedź Legnica 4-4 Prochowiczanka Prochowice
Pogoń Siedlce 1-1 Stomil Olsztyn
GKS Katowice 0-0 Chrobry Głogów
Miedź Legnica 4-1 Śląsk Wrocław
Łódzki KS 5-0 Świt Nowy Dwór Mazowiecki
Piast Gliwice 2-2 Metalist Charków
Partizán Bardejov 0-2 Okocimski KS Brzesko
Energetyk ROW Rybnik 3-4 GKS Tychy
KS Polkowice 1-4 GKS Katowice
Kotwica Kołobrzeg 1-2 Zawisza Bydgoszcz
GKS Bełchatów 1-2 Stomil Olsztyn
Górnik Zabrze 6-2 LZS Piotrówka
Wisła Kraków 1-0 Tieriek Grozny
Lech Poznań 1-2 Flota Świnoujście
Górnik Zabrze 2-0 Halniak Maków Podhalański
. Žalgiris Wilno 1-2 Jagiellonia Białystok
Lech Poznań 2-2 Warta Poznań

Te, to jednak były warunki do gry w piłke nożną dziś czy nie??
To szczewa graly 2 spary dzisiej? :rotfl: budujaca jest porazka SLaska i Lecha a na temat odwolania sparu Niebieskich to kolejna, kretynska decyzja Zielinskiego.. Im dluzej jest w Ruchu tym gorsze decyzje podejmuje.
Niebieski Chropaczów

19gorek20
Kontakt:

#350 Post autor: 19gorek20 » 26 sty 2013, o 16:29

a to trener podjal decyzje o odwolaniu sparingu ?

cheapgun
Kontakt:

#351 Post autor: cheapgun » 26 sty 2013, o 16:31

No przeciez nie Smagor Oo....
Niebieski Chropaczów

19gorek20
Kontakt:

#352 Post autor: 19gorek20 » 26 sty 2013, o 16:34

To dziwne bo od 21 strony piszemy ze to wina zawodnikow a teraz wina trenera
to kogo w koncu ?

kattowitz
Kontakt:

#353 Post autor: kattowitz » 26 sty 2013, o 17:05

Trener po prostu widzi że ten szpil byłby bez sensu bo dostali by my szmary pedług lot no i kolejny dołek psychiczny drużyny. Zresztą z tego dołka to oni nie potrafią wyjść od lipca zeszłego roku. Zieliński prawdopodobnie nie chcioł dopuścić do kolejnej kompromitacji i to z zespołem grającym z Nami o utrzymanie.
Na dzień dzisiejszy jesteśmy totalnie nieprzygotowani do jakichkolwiek sparingów. Tak to widza.

COBRA

#354 Post autor: COBRA » 26 sty 2013, o 17:11

My nie jestesmy przygotowani do niczego!Ktos pytal o sparingi ksg nie dzis nie grali dwóch,wczoraj jeden.

cheapgun
Kontakt:

#355 Post autor: cheapgun » 26 sty 2013, o 17:12

19gorek20 pisze:To dziwne bo od 21 strony piszemy ze to wina zawodnikow a teraz wina trenera
to kogo w koncu ?
Na 100% nie wiem ale co innego decyzja trenera/sztabu szkoleniowego a co innego sytuacja w kierej grajkowie mowia: 'nie gramy' :cwaniak:
Niebieski Chropaczów

Awatar użytkownika
alek900
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#356 Post autor: alek900 » 26 sty 2013, o 18:44

COBRA pisze:My nie jestesmy przygotowani do niczego!Ktos pytal o sparingi ksg nie dzis nie grali dwóch,wczoraj jeden.
jeśli chodzi o nich to grali dzisiaj dwa, o 13 i o 15 na tym samym boisku, na bocznym Walki Makoszowy

teamdox
Kontakt:

#357 Post autor: teamdox » 26 sty 2013, o 18:53

I co, dało się grać ? Jakoś inni mogli zagrać sparingi, ludzie musieli stać na przystankach autobusowych. Wszyscy żyją. Bez obrazy, ale zaczynam już rzygać tą całą polityką klubową, zarządem i tymi zasranymi gwiazdkami. Ktoś już napisał - to nie tylko Ruch Chorzów schodzi na dno, lecz cała nasza "ekstraklasa". Można się z tym zgodzić, ale mam pytanie. Dlaczego taka Legia Warszawa czy Górnik Zabrze potrafią się zorganizować, dobrze się prezentować podczas przygotowań i grać ładny futbol ? Nie oszukujmy się, kochamy Ruch, ale musimy to przyznać : Legia i Górnik zasługują na miejsce w tabeli, które obecnie zajmują. Już nie obchodzi mnie co oni robią podczas tych przygotowań, czy trenują, grają w pokera czy czytają książki. Chcę zobaczyć rezultaty najbliższych sparingów i co najważniejsze, czekam na mecz z Lechem Poznań. Jeśli go przegramy, a obecna postawa kopaczy wiele na to wskazuje, to nie wystarczy jak tylko "usiądziemy przy stole i porozmawiamy co się dzieje, o problemach". My, jako Kibice, robimy wiele. Udowodniliśmy, że wspieramy drużynę. Prawdą jest, że ostatnimi czasy na Cichej 6 pojawia się mało kibiców, ale zastanówmy się dlaczego. Nie chciałbym po raz kolejny rozwodzić się nad stadionem i jego atrybutami (jak trzeba, to zapełnialiśmy Cichą, nie tylko podczas WDŚ). Dla mnie ma on swój urok i klimat, którego Śląski nigdy mieć nie będzie, nie obchodzi już mnie, czy go ukończą czy nie, powinni wziąć i pozamykać ludzi odpowiedzialnych za zarządzanie nim i ludzi odpowiedzialnych za pieniądze, które w niego wtopiono i ludzi, którzy nieudolnie starają się zapewnić społeczeństwo że wszystko idzie w dobrym kierunku mówiąc, że spotkamy się na jakimś posiedzeniu za X miesięcy. Te słowa też kieruję do Pana Kotali, któremu nie zależy na marce Ruch Chorzów, który nie utożsamia się z tym klubem i który nie ma zamiaru budować stadionu, lecz odkładać kolejne posiedzenia na następny kwartał.

Powróćmy do tematu - dlaczego co raz to mniej ludzi pojawia się na meczach ? Powiem tak - nie jestem na każdym meczu, gdyż nie zawsze mogę się pojawić na stadionie. Nie zawsze mamy też pieniądze. Niech nikt mi nie mówi, że można odżałować 25-35 zł tygodniowo, bo nie każdego na to stać, niestety żyjemy w czasach, gdzie dobra podrzędne, a takim niestety jest bilet na mecz, stały się dla większej ilości ludzi dobrem luksusowym. Nie jestem piłkarzem, który zarabia 40 tysięcy złotych miesięcznie i stać go na wszystko, od kupna ciuchów w SCC a na innych pierdołach kończąc. Kocham chodzić na mecze, jest to dla mnie rozrywka, którą zaszczepił mnie Ojciec zabierając mnie na mecz gdy miałem 7 lat. Oglądanie meczu na żywo to inne doświadczenie, niż w TV. Inaczej przeżywamy grę, faule czy starcia. Ale, jak udowodnił mecz z Lechią, tanie bilety to nie klucz do sukcesu. Jak dobrze pamiętam, to ostatnio wystarczyło 5 zł by wejść na mecz ligowy, jaki był tego efekt ? 3 tysiące na trybunach (chyba, nie chce mi się sprawdzać). Jaka jest więc tego przyczyna ? Warunki pogodowe, warunki oglądania meczu ? NIE. Chodzi o to, że każdy szanujący się, uczciwy człowiek, kibic, fan zauważył, że Polska Liga to dno, w której wystarczy trenować, by zarabiać więcej na miesiąc niż większość przez rok. Większość ludzi woli oglądać mecze w TV, kupić abonament i oglądać przy tym prawdziwe mecze, gdzie piłkarze się angażują w grę (Premiership, Ligue 1). Zaczyna dochodzić do tego, że kupując bilet na mecz każdy z nas dokłada cegiełkę do tego mułu i skorumpowanego biznesu, jakim jest piłka nożna w Polsce.

Jest mi bardzo przykro, że to piszę, ale taka jest prawda. Miejsce w szeregu od kilku(nastu) lat pokazują nam kluby europejskie, które regularnie eliminują nas z eliminacji do LM, LE czy Mistrzostw Świata i Europy. Liczba polskich piłkarzy, którym zależy na swoim zawodzie jest garstka. Większość z nich wyjechała stąd na Zachód (patrz Błaszczykowski, Lewandowski, Piszczek). Taka prawda, można ich nie lubić, ale grają, mają jakiś talent i interesują się nimi lepsze kluby, dzięki czemu mamy okazję oglądać ich w najwyższej klasie rozrywkowej. A co mamy w Ruchu ? Stawarczyka, który nie potrafi się zastawić, zagrać prostopadłego podania, grać głową. Mamy pomocników, którym plączą się nogi. Będę chwalił Marka Zieńczuka, który poprawił jakość gry w pomocy odkąd nas wzmocnił, Z ostateczną oceną wstrzymam się do wznowienia rozgrywek. Większość piłkarzy to gwiazdeczki, którzy, jak większość zdążyła zauważyć, spędza czas w SCC. Nikt im tego zabronić nie może, ale doszło do sytuacji, że zamiast zostawać po treningu i szlifować braki, czy to fizyczne czy umiejętności czysto piłkarskie, piłkarze jadą prosto do SCC. A potem jest płacz i lament, bo ten piłkarz zrobił wślizg i mam kontuzje.

Można by się jeszcze rozpisać o zarządzie, który zarządzać nie umie. Mamy daremnego prezesa, daremnego dyrektora sportowego i daremny skauting. Czy wbicie piłkarzom na trening coś da ? Posłuchają, przytakną, przyjmą do wiadomości i zagrają mecz, który pewnie też przegrają. Dziękuję, Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#358 Post autor: Ozor » 26 sty 2013, o 19:15

COBRA pisze:My nie jestesmy przygotowani do niczego!Ktos pytal o sparingi ksg nie dzis nie grali dwóch,wczoraj jeden.
w turnieju pokera z nami szans nie mają :)

orbiter
Kontakt:

#359 Post autor: orbiter » 26 sty 2013, o 21:28

Czy w tym klubie będzie kiedyś stabilnie? Czy to już tradycja, że po szczytach pikujemy ostro w dół?
Niestety są to mankamenty Ruchu od zawsze, a przynajmniej od 1989 roku. Ehhh....
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska

Arena C6

olek0402
Kontakt:

#360 Post autor: olek0402 » 26 sty 2013, o 22:42

A czy może ktoś wie czy ME grała dziś sparing w innej części Chorzowa z dodatnią temperaturą? Nic nie piszą, to chyba nikt nie zamarzł, a żelu na włosach to jeszcze nie noszą, także chyba ok :)

ODPOWIEDZ