Transfery - zima 2012/2013

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
arcio
Kontakt:

Re: Transfery - zima 2012/2013

#106 Post autor: arcio » 10 gru 2012, o 11:30

ja zamiast szukac napastnika szukałbym ofensywnego pomocnika który mógłby grać jako podwieszony napastnik na '10'
na wysuniętego mamy i Jankowskiego i Kuświka, którzy fizycznie idealnie pasują do tej pozycji
jest też Niedzielan ale tu widzę bardziej ustawienie go jako drugiego napastnika

dla mnie priorytetem jest ściągnięcie lewego obrońcy i stopera oraz ofensywnego pomocnika
nigdy nie jest za późno

wiesiek1
Kontakt:

#107 Post autor: wiesiek1 » 10 gru 2012, o 11:41

Takim pomocnikiem jest Starzynski i nie ma co szukac tylko stawiac na tego mlodego bardzo utalentowanego chlopaka, ktory juz pokazal, ze warto to robic.
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

Awatar użytkownika
19flasteR20
Kontakt:

#108 Post autor: 19flasteR20 » 10 gru 2012, o 11:47

Co sie z dobrymi skrzydlowymi stalo w tej rundzie? Moim zdaniem ten element spowodowol, ze nasza jakosc gry w ataku mocno oslabla.

_pnwk_
Kontakt:

#109 Post autor: _pnwk_ » 10 gru 2012, o 12:23

19aRtuR20 pisze:Temat działa na zasadzie takiej jak poprzednie, czyli piszemy o faktach, nie o życzeniach (tych "z klubu" też nie).
:!: :!: :!:

Zlyźcie na ziymia,bo nikere propozycje powodujom u czowieka odruchy wymiotne i silno migryna
Obrazek
NIEBIESKIE PANEWNIKI !!!

arcio
Kontakt:

#110 Post autor: arcio » 10 gru 2012, o 12:58

wiesiek1 pisze:Takim pomocnikiem jest Starzynski i nie ma co szukac tylko stawiac na tego mlodego bardzo utalentowanego chlopaka, ktory juz pokazal, ze warto to robic.
Starzyński to wg mnie środkowy pomocnik, a nie ofensywny, podwieszony

jeżeli faktycznie zimę nasze galerianki przepracują solidnie i forma wróci to przód widzę to tak:

-------------- Jankowski ----------------
---------------- nowy ------------------
Zieńczuk -- Panka -- Starzyński -- Sultes
nigdy nie jest za późno

wiesiek1
Kontakt:

#111 Post autor: wiesiek1 » 10 gru 2012, o 13:02

Panka za to co pokazywal w tej rundzie musi uwazam wspiac sie na jakies nieosiagalne dla polskich pilkarzy szczyty w okresie przygotowawczym zeby dostac pierwszy sklad na lige.Narazie to bym go wedlug regul sprawiedliwej oceny jak sobie poscielisz tak sie wyspisz ulokowal gdzies miedzy lawka a mloda ekstraklasa.Zobaczymy co sie wydarzy w przyszlosci.

Dla mnie Starzynski wlasnie to typowy ofensywny srodkowy pomocnik, rozgrywajacy.Pdowieszony za napastnikami to taki Jankowski.

arcio
Kontakt:

#112 Post autor: arcio » 10 gru 2012, o 13:23

wiesiek1 pisze:Dla mnie Starzynski wlasnie to typowy ofensywny srodkowy pomocnik, rozgrywajacy.Pdowieszony za napastnikami to taki Jankowski.
no widzisz a dla mnie nie, bo Jankesa widzę na szpicy a Starzyńskiego na środku pomocy a nie za napastnikiem - my mamy ten przywilej że możemy pisać wszystko a to trener ustawia te klocki
co do Panki to wierzę że po przepracowaniu okresu pokaże co potrafi - teraz przechodził koło gry ale idą święta to i wierzyć trzeba
ja bym też dał szansę Lewińskiemu - bo na moje oko i pare minut co grał w podstawowej 11 to widzę potencjał, nie boi się gry na małej przestrzeni i walczy -może to jest opcja na defensywnego
nigdy nie jest za późno

wiesiek1
Kontakt:

#113 Post autor: wiesiek1 » 10 gru 2012, o 13:30

Szczerze mowiac nie wiem skad opiera sie Twoja wiara w skutecznosc Jankesa na szpicy.Ani Fornalik ani Zielinski ani razu go na tej pozycji nie widzieli.Ja tez mam watpliwosci z jego charakterystykami jako pilkarza.To juz bardziej widze tam szanse dla Kuswika, ktory szczegolnie w sparingach( roznie to bywa z ich miarodajnoscia) ale tez w jednym bo jednym ale meczu z Piastem wykazal sie wlasnie umiejetnosciami jakie srodkowy napastnik musi posiadac.Trzeba tez mu oddac, ze za duzo minut w tym sezonie to nie dostal o wychodzneniu w pierwszym skladzie nie wspominajac.

arcio
Kontakt:

#114 Post autor: arcio » 10 gru 2012, o 14:05

wiara kolego wiara i piłkarski nos :)
można oczywiście grać z Kuświkiem na szpicy a za nim Jankes ale wg mnie Jankesowi do rozgrywającego daleko
nigdy nie jest za późno

slumsA

#115 Post autor: slumsA » 10 gru 2012, o 15:17

Bany z Miedzi by się u nas przydał na stopera młody i bardzo dobry

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#116 Post autor: spyru » 10 gru 2012, o 16:37

Jedynie Starzynskiego byloby mi szkoda. Reszta nadaje sie tylko na liste transferowa.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

cheapgun
Kontakt:

#117 Post autor: cheapgun » 10 gru 2012, o 19:34

Stawarczyk, Sadlok i Szyndrowski - bezdyskusyjne 'do widzenia'!!. Malina winien zostac by, jak to ktos wczesniej zauwazyl, pomoc z 'ogrywaniem' mlodszych, mniej doswiadczonych. Moze faktycznie warto byloby zaprosic na np rok tego Brazylijczyka? Po jednym sparingu, grajac ze slabo zgranym zespolem, w dodatku grajacym 'inna' pilke, nie nalezy wystawiac mu koncowej oceny.
Tak czy siak, cel na nadchodzaca zimowa przerwe: szybki, lewy obronca, potrafiacy szybko otworzyc gre 'do przodu', srodkowy i skrzydlowy w lini pomocy, skrzydlowy by ubarwic gre Niebieskich, dajac wsparcie Zienczukowi i Smektale, zapewniajac jednoczesnie zmiane wspomnianemu Zieniowi gdy ten bedzie odchodzil na pilkarska emeryture. Srodkowy bo sam jeden Starzynski nie da rady ksztaltowac ofensywnej gry Ruchu. Mimo najszczerszych checi i dajac z siebie wszystko, nie da po prostu rady.
Miejsca Piecha Jankowski nie zajmie i dlugo nawet nie zblizy sie do jego poziomu. Dosc wspomniec ze Jankowski nie potrafi walczyc o pilke, brak mu 'chlodnej' glowy i determinacji. Taki Arek strzela 10 razy i strzela 1 bramke. Jankowski strzeli maksymalnie 2 razy i nie trafi ani razu. Nie mowiac o tym ze ta pilke Jankowskiemu jeszcze trzeba dokladnie dograc... Wzmocnienie lini ataku tez warto rozwazyc.

Mamy na dzis: Perdjica, Lewczuka, Malinowskiego, (wzmocnienie) - Zienczuk, Starzynski, Panka, Smektala (Flis, Kwiatkowski, Wlodyka,+ ktos nowy), Kuswik, ktos nowy (Jankowski, jesli da rade sie ogarnac).

Dodatkowo gleboki research slaskich klubow w poszukiwaniu 17-19latkow, ktorzy wzmocnia zaplecze (nie to glebokie tylko meczowe). Moze z Lwowa bedzie zainteresowany gra w Ruchu?
Niebieski Chropaczów

chorzowski_rsl
Kontakt:

#118 Post autor: chorzowski_rsl » 10 gru 2012, o 20:01

cheapgun pisze:Stawarczyk, Sadlok i Szyndrowski - bezdyskusyjne 'do widzenia'!!. Malina winien zostac by, jak to ktos wczesniej zauwazyl, pomoc z 'ogrywaniem' mlodszych, mniej doswiadczonych. Moze faktycznie warto byloby zaprosic na np rok tego Brazylijczyka? Po jednym sparingu, grajac ze slabo zgranym zespolem, w dodatku grajacym 'inna' pilke, nie nalezy wystawiac mu koncowej oceny.
Tak czy siak, cel na nadchodzaca zimowa przerwe: szybki, lewy obronca, potrafiacy szybko otworzyc gre 'do przodu', srodkowy i skrzydlowy w lini pomocy, skrzydlowy by ubarwic gre Niebieskich, dajac wsparcie Zienczukowi i Smektale, zapewniajac jednoczesnie zmiane wspomnianemu Zieniowi gdy ten bedzie odchodzil na pilkarska emeryture. Srodkowy bo sam jeden Starzynski nie da rady ksztaltowac ofensywnej gry Ruchu. Mimo najszczerszych checi i dajac z siebie wszystko, nie da po prostu rady.
Miejsca Piecha Jankowski nie zajmie i dlugo nawet nie zblizy sie do jego poziomu. Dosc wspomniec ze Jankowski nie potrafi walczyc o pilke, brak mu 'chlodnej' glowy i determinacji. Taki Arek strzela 10 razy i strzela 1 bramke. Jankowski strzeli maksymalnie 2 razy i nie trafi ani razu. Nie mowiac o tym ze ta pilke Jankowskiemu jeszcze trzeba dokladnie dograc... Wzmocnienie lini ataku tez warto rozwazyc.

Mamy na dzis: Perdjica, Lewczuka, Malinowskiego, (wzmocnienie) - Zienczuk, Starzynski, Panka, Smektala (Flis, Kwiatkowski, Wlodyka,+ ktos nowy), Kuswik, ktos nowy (Jankowski, jesli da rade sie ogarnac).

Dodatkowo gleboki research slaskich klubow w poszukiwaniu 17-19latkow, ktorzy wzmocnia zaplecze (nie to glebokie tylko meczowe). Moze z Lwowa bedzie zainteresowany gra w Ruchu?
dobrze,ze to Ty niedecydujesz o transferach :oczami:
NRŚL GANG

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#119 Post autor: ObeRschlesien » 10 gru 2012, o 20:03

cheapgun
Chopie co ty sam piszesz , czytosz niebiescy.pl albo oficialno tam pisze ze Perdjic mo zielone swiatlo
i moze szukac klubu
Prawdopodobnie dobiega kresu przygoda Matko Perdijicia z Ruchem Chorzów. Chorwat już od jakiegoś czasu znajdował się poza meczową osiemnastką, a rezerwowym bramkarzem był Krzysztof Kamiński.

Malina niech sie idzie na emerytura juz nastepnie piszesz Stawarczyk Szyndrowski do widzenia a łoni tydzien tymu podpisali kontrakty ... widza ze za duzo nie wiesz a piszesz masakra
Obrazek

19aRtuR20
Kontakt:

#120 Post autor: 19aRtuR20 » 10 gru 2012, o 20:42

Oberschlesien pisze:

cheapgun
Chopie co ty sam piszesz , czytosz niebiescy.pl albo oficialno tam pisze ze Perdjic mo zielone swiatlo
i moze szukac klubu
Prawdopodobnie dobiega kresu przygoda Matko Perdijicia z Ruchem Chorzów. Chorwat już od jakiegoś czasu znajdował się poza meczową osiemnastką, a rezerwowym bramkarzem był Krzysztof Kamiński.

Malina niech sie idzie na emerytura juz nastepnie piszesz Stawarczyk Szyndrowski do widzenia a łoni tydzien tymu podpisali kontrakty ... widza ze za duzo nie wiesz a piszesz masakra
temat bydzie szczegolowo przesledzony za ok. dwa dni (chyba, ze ktos mie uprzedzi) i wyczyszczony :)

Zablokowany